X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka cudownie, że maluszek zdrowy :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka wspaniale wieści!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska, a wiesz może jaki to model osuszacza?

Admiralka, cudowne wieści!

Achia, Oskar opowiada Ci co działo się w żłobku:)

Rucola, jak było dziś u Was w żłobku?

Jeżowa, jesteś tam? Jak Twój nastrój? Jak praca? Jak Agatka?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dziękuję :* U nas dziś całkiem nieźle, Młody był 4 h bo rano odprowadził Go tatuś. Ja wczoraj wieczorem zaniemogłam, dopadła mnie k.atwa żłobkowa i wymiotowałam 2 razy, ale na szczęscie dziś po wyspaniu się czuje się zupełnie dobrze. Jadł, baweił się, trochę płakał... Ogólnie całkiem nieźle
    Achia jak u Was? Pisz tu szybciutko!!
    Admiralka gratulacje! Oby reszta ciąży była miła, przyjemna i bez niespodzianek :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola już napisałam ;) cofnij się na poprzednią stronę ;)

Admiralka super wieści;) a cos o płci mowil.?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 12:33

Rucola lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna firma blyss, modelu znalezc nie moge,pewnie juz go nie ma bo kupowalismy 6 lat temu, moge napisac do kolezanki zeby mi sprawdziła. napewno placilismy za niego ok 700zl bo zalezalo nam na dobrej wydajnosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja chętnie przygarnę trochę wilgotności,bo u nas z kolei odwrotnie. Raptem 30% i ja to bardzo odczuwam niestety.... Moja skóra, włosy itd... masakra.

Admiralka cieszę się, że wszystko ok! Teraz czas na odpoczynek od zmartwień ;)

• pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez to koniecznie nawilżacz! U nas jest wilgotnosc koło 40 zwykle i nawilżacz robi robotę.

Rucola przykro mi że Ciebie też dopadło :( dobrze że dzisiaj w żłobku chociaż lepiej.

Achia cudownie! Oby tak Oskarowi zostało :)

Patrycja sto lat dla Kajki 💗 I straszaka też!

Admiralka cudowne wieści!! Silny maluszek

My od wczoraj u rodziców, coś nam tu powietrze nie pasuje, noc koszmarna. Ja dzisiaj też pół przytomna. Zaraz jedziemy do siostry i jej 9 dniowego synka 😍

Rucola, JustynaG, Patrycja20 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy napisałam na szybko, teraz się rozpisałam jeśli któraś zainteresowana :P

Jesteśmy po usg prenatalnym i prawdopodobnie mam w brzuchu zdrowego Bąbla <3 <3 A to jest największe szczęście na świecie!
    Początkowo nie chciał współpracować w ogóle. Nie dość, że zakopał się w tym brzuchu gdzieś tak głęboko, że próbując zrobić usg przez brzuch było widać tylko i wyłącznie moje jelita :P I nawet doktor stwierdził, że serio głęboko siedzi. No to jeszcze przy usg dopochwowym wyszło, że w ogóle śpi, ma nas w nosie, jest wypięty plecami, czasem machnie ręką jak go szturchniemy, ale generalnie mamy spadać :P No i jedyne co się dało to zmierzyć go na długość. Żadna przezierność, żaden nos itd.
    Zostaliśmy z mężem wysłani na randkę (kawa i ciasto :P) z poleceniem powrotu za godzinę. Ustaliliśmy już wtedy, że zrobimy podejście o 9:00 i jeszcze ewentualnie o 10:00, a jak nadal nic to widzimy się czwartek/piątek (już mnie szlag trafiał na samą myśl :P). Doktor mówił, że ogólnie każe pacjentkom w takich sytuacjach skakać, ale ja jestem krótko po tym krwotoku i wiadomo - jeszcze bez szaleństw.
    Poszliśmy zatem na ciasto (Tosia była w domu z babcią) i to była całkiem spoko opcja :D
    Po powrocie pan doktor nas skwitował, że z nami zawsze coś i że "Jak nie zus, to .... (nazwisko wykropkowałam)" :P
    Byłam pewna znając te moje dzieci, że nadal będzie leżeć tak samo, ale nie! Książę lub księżniczka obrócił się!
    Doktor zmierzył raz nt, a ten znowu się na nas wypiął :P Mówię wam te dzieci!
    A prenatalne przecież są turbo ważne, dla nas to w ogóle. No i mówi nam lekarz, że on musi to nt zmierzyć trzy razy, a nie raz, bo raz to się nie liczy. Ile my się namęczyliśmy dziś z tym dzieckiem :P Szturchane z każdej strony, ja się śmiałam, kaszlałam na zmianę, a ono tylko ciągle rękami nas odganiało, jak natrętną muchę :P
    No, ale dobra już kończąc! Bąk na usg wydaje się być całkowicie zdrowy <3 <3 Nt malutkie, kość nosowa widoczna z daleko, serduszko prawidłowe, nie ma żadnej niedomykalności, w głowie wszystko prawidłowo i równo rozwinięte. Dwie rączki i dwie nóżki, a co pomiędzy nóżkami to jeszcze nie wiadomo - i się wcale nie zdziwię jak z tym dzieckiem się prędko nie dowiemy :P
    Krew na pappe pobrana, jutro prawdopodobnie wyniki.
    Dostałam też nowy glukometr, który łączy się ze smartfonem, ma aplikacje sweet pregna i w ogóle 😅
    Kolejna wizyta 18 lutego. Zdjęcia żadnego sensownego nie mam, bo to dziecko ewidentnie nie miało ochoty dzisiaj z nami współpracować.
    6,4cm Bąbla! Widzimy się w lipcu 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 13:42

Aga9090, Rucola, Achia, veritaa, pilik, summer86, JustynaG, Jeżowa, mietowka, Cabrera, Kaczorka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamień z serca wiecie <3 <3

Aga9090, Achia, Jeżowa, Minnie89, Cabrera lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Frez to koniecznie nawilżacz! U nas jest wilgotnosc koło 40 zwykle i nawilżacz robi robotę.

Rucola przykro mi że Ciebie też dopadło :( dobrze że dzisiaj w żłobku chociaż lepiej.

Achia cudownie! Oby tak Oskarowi zostało :)

Patrycja sto lat dla Kajki 💗 I straszaka też!

Admiralka cudowne wieści!! Silny maluszek

My od wczoraj u rodziców, coś nam tu powietrze nie pasuje, noc koszmarna. Ja dzisiaj też pół przytomna. Zaraz jedziemy do siostry i jej 9 dniowego synka 😍
    Pilik a rodzina już wie o Twojej ciąży?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nawilżacz, ale zanim się przeprowadziliśmy to nasz się popsuł, a w natłoku zajęć, nie miałam chwili żeby usiąść i zrobić rekonesans przed zakupem nowego. Z poprzedniego nie byłam zadowolona.... Jakoś nie mam do tego weny :(

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, my ostatnio kupiliśmy taki, jest to nasz pierwszy.
    Zastrzeżeń nie mam.
    https://w3.mediaexpert.pl/agd-male/do-domu/nawilzacze-powietrza/nawilzacz-ultradzwiekowy-hb-uh2045dw

1. 3 poziomy mocy
    2. Można ustawić wilgotność jaka ma być dokładnie, jest dotykowy panel
    3. Na bieżąco można sprawdzić wilgotność
    4. Może robić za lampkę nocną i można ją dodatkowo zgasić bez wyłączania nawilżacza
    5. Bardzo cicho chodzi!
    6. Ogromny pojemnik na wodę. U nas chodzi przynajmniej 7h i wystarczy wody przy pełnym zalaniu na 3 dni
    7. Aromaterapia, w sumie najbardziej mnie zawiodła i nie czuję potrzeby żeby ją używać.

I to moja opinia gdzie u nas 0 kataru. Ja zbytnio nie czuję różnicy ale M był zadowolony, bo w nocy inaczej mu się spało.

frezyjciada lubi tę wiadomość

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! To coś co mi pasuje, stanąłby w korytarzu między naszymi pokojami. Gdzie i tak palę lampkę nocną, bo starszak co noc kilka razy do nas wędruje, a ja i tak chodzę do młodego.... Muszę to obgadać z mężem

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka o matko, kamień z serca! Bardzo bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku! Dzidzia fajterka po rodzicach <3

Pilik czy ja Ci gratulowałam? Jeśli nie, to nadrabiam pilnie i gratuluję teraz <3

Justyna dziękuję, że pytasz. Czytam cały czas, ale coraz częściej nie mam czasu napisać. Agatka właśnie chora, więc jestem z nią do końca tygodnia w domu. Moja praca wspaniale, uwielbiam do niej chodzić :D z moim samopoczuciem zdecydowanie lepiej, choć kilka ostatnich dni mam jakieś załamanie :/ ale nie planuje za długo siedzieć w tym załamaniu.

agulineczka, pilik, JustynaG, Cabrera lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, zapomniałam dodać jeszcze.
    Jak zabraknie wody, zaczyna to sygnalizować.
    A do tego można go zaprogramować ile h ma pracować. Zakres jest od 1h-12h. Ja często puszczam na wieczór. Mamy go w sypialni na regale. Ustawiam powiedzmy na 5h.
    Idę spać i on za te 5h się sam gasi.
    Lub działa do wykończenia wody.

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a jak u Was? Jak się czujesz?

Mi- teraz doczytałam Twoje pytanie. Ja wracam w połowie marca do pracy. Więc mam trochę czasu w lutym dla siebie, a bez pracy jeśli żadna choroba się do nas nie przyczepi;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 19:33

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, gratuluję! Cieszę się, że z maleństwem w porządku, niech sobie zdrowiutko rośnie pod Twoim sercem.

Lena, myślę o Was, mam nadzieję, że już za moment będziecie całą czwórką razem.

Luna, nie wyobrażam sobie, ile przechodzisz stresu. Oby udało Wam się rozwikłać zagadki stanu zdrowia Zuzi i dowiedzieć się, jak zapobiegać atakom.

Lunaris, baw się dobrze i ciesz się białym szaleństwem <3

Patrycja, Minnie, moc uścisków dla Kajusi i Milana!

Rucola, Achia, trzymam kciuki za Waszych żłobkowiczów. Niech adaptacja przebiega spokojnie, a wirusy trzymają się od Was z daleka.

U nas bardzo intensywny czas, miejscami męczący, miejscami piękny. Wieczorami siedzę w projektach i pracy, w ciągu dnia albo jestem z małym, albo w robocie i nie mam kiedy wczytać się w forum tak, jakbym chciała. Byle do wiosny, czekam na długie spacery, na poprawę snu małego, na zieleń, na słońce.

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wczoraj się dowiedzieli ;)

Frez orzy większej przestrzeni musisz na pewno zwrócić uwagę na m3 które nawilży.
    Ja szczerze polecam oczyszczacz z nawilżaczem. Robi dużo lepszą robotę. Niestety cena niska nie jest, ale zważywszy, że to dla zdrowia jednak, to uważam że warto.

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik I jak rodzina zareagowała? :)

Frez ja podobnie jak Pilik z uwagi na rejon w którym mieszkamy i jakość powietrza w tym roku zdecydowaliśmy się kupić oczyszczaxz z nawilżaczem. Jesteśmy zadowoleni. Mamy jakiś model firmy Sharp.
    mnie zdecydowanie lepiej się śpi w pokoju w którym dziala oczyszczacz. Cena jakoś 1500 zł.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
‹‹ 3597 3598 3599 3600 3601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ