Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Admiralka cudownie, że maluszek zdrowy
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Moniska, a wiesz może jaki to model osuszacza?
Admiralka, cudowne wieści!
Achia, Oskar opowiada Ci co działo się w żłobku:)
Rucola, jak było dziś u Was w żłobku?
Jeżowa, jesteś tam? Jak Twój nastrój? Jak praca? Jak Agatka? -
Justyna dziękuję :* U nas dziś całkiem nieźle, Młody był 4 h bo rano odprowadził Go tatuś. Ja wczoraj wieczorem zaniemogłam, dopadła mnie k.atwa żłobkowa i wymiotowałam 2 razy, ale na szczęscie dziś po wyspaniu się czuje się zupełnie dobrze. Jadł, baweił się, trochę płakał... Ogólnie całkiem nieźle
Achia jak u Was? Pisz tu szybciutko!!
Admiralka gratulacje! Oby reszta ciąży była miła, przyjemna i bez niespodzianek#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Frez to koniecznie nawilżacz! U nas jest wilgotnosc koło 40 zwykle i nawilżacz robi robotę.
Rucola przykro mi że Ciebie też dopadłodobrze że dzisiaj w żłobku chociaż lepiej.
Achia cudownie! Oby tak Oskarowi zostało
Patrycja sto lat dla Kajki 💗 I straszaka też!
Admiralka cudowne wieści!! Silny maluszek
My od wczoraj u rodziców, coś nam tu powietrze nie pasuje, noc koszmarna. Ja dzisiaj też pół przytomna. Zaraz jedziemy do siostry i jej 9 dniowego synka 😍
Rucola, JustynaG, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Wtedy napisałam na szybko, teraz się rozpisałam jeśli któraś zainteresowana
Jesteśmy po usg prenatalnym i prawdopodobnie mam w brzuchu zdrowego BąblaA to jest największe szczęście na świecie!
Początkowo nie chciał współpracować w ogóle. Nie dość, że zakopał się w tym brzuchu gdzieś tak głęboko, że próbując zrobić usg przez brzuch było widać tylko i wyłącznie moje jelitaI nawet doktor stwierdził, że serio głęboko siedzi. No to jeszcze przy usg dopochwowym wyszło, że w ogóle śpi, ma nas w nosie, jest wypięty plecami, czasem machnie ręką jak go szturchniemy, ale generalnie mamy spadać
No i jedyne co się dało to zmierzyć go na długość. Żadna przezierność, żaden nos itd.
Zostaliśmy z mężem wysłani na randkę (kawa i ciasto) z poleceniem powrotu za godzinę. Ustaliliśmy już wtedy, że zrobimy podejście o 9:00 i jeszcze ewentualnie o 10:00, a jak nadal nic to widzimy się czwartek/piątek (już mnie szlag trafiał na samą myśl
). Doktor mówił, że ogólnie każe pacjentkom w takich sytuacjach skakać, ale ja jestem krótko po tym krwotoku i wiadomo - jeszcze bez szaleństw.
Poszliśmy zatem na ciasto (Tosia była w domu z babcią) i to była całkiem spoko opcja
Po powrocie pan doktor nas skwitował, że z nami zawsze coś i że "Jak nie zus, to .... (nazwisko wykropkowałam)"
Byłam pewna znając te moje dzieci, że nadal będzie leżeć tak samo, ale nie! Książę lub księżniczka obrócił się!
Doktor zmierzył raz nt, a ten znowu się na nas wypiąłMówię wam te dzieci!
A prenatalne przecież są turbo ważne, dla nas to w ogóle. No i mówi nam lekarz, że on musi to nt zmierzyć trzy razy, a nie raz, bo raz to się nie liczy. Ile my się namęczyliśmy dziś z tym dzieckiemSzturchane z każdej strony, ja się śmiałam, kaszlałam na zmianę, a ono tylko ciągle rękami nas odganiało, jak natrętną muchę
No, ale dobra już kończąc! Bąk na usg wydaje się być całkowicie zdrowyNt malutkie, kość nosowa widoczna z daleko, serduszko prawidłowe, nie ma żadnej niedomykalności, w głowie wszystko prawidłowo i równo rozwinięte. Dwie rączki i dwie nóżki, a co pomiędzy nóżkami to jeszcze nie wiadomo - i się wcale nie zdziwię jak z tym dzieckiem się prędko nie dowiemy
Krew na pappe pobrana, jutro prawdopodobnie wyniki.
Dostałam też nowy glukometr, który łączy się ze smartfonem, ma aplikacje sweet pregna i w ogóle 😅
Kolejna wizyta 18 lutego. Zdjęcia żadnego sensownego nie mam, bo to dziecko ewidentnie nie miało ochoty dzisiaj z nami współpracować.
6,4cm Bąbla! Widzimy się w lipcu 😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 13:42
Aga9090, Rucola, Achia, veritaa, pilik, summer86, JustynaG, Jeżowa, mietowka, Cabrera, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:Frez to koniecznie nawilżacz! U nas jest wilgotnosc koło 40 zwykle i nawilżacz robi robotę.
Rucola przykro mi że Ciebie też dopadłodobrze że dzisiaj w żłobku chociaż lepiej.
Achia cudownie! Oby tak Oskarowi zostało
Patrycja sto lat dla Kajki 💗 I straszaka też!
Admiralka cudowne wieści!! Silny maluszek
My od wczoraj u rodziców, coś nam tu powietrze nie pasuje, noc koszmarna. Ja dzisiaj też pół przytomna. Zaraz jedziemy do siostry i jej 9 dniowego synka 😍
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Frez, my ostatnio kupiliśmy taki, jest to nasz pierwszy.
Zastrzeżeń nie mam.
https://w3.mediaexpert.pl/agd-male/do-domu/nawilzacze-powietrza/nawilzacz-ultradzwiekowy-hb-uh2045dw
1. 3 poziomy mocy
2. Można ustawić wilgotność jaka ma być dokładnie, jest dotykowy panel
3. Na bieżąco można sprawdzić wilgotność
4. Może robić za lampkę nocną i można ją dodatkowo zgasić bez wyłączania nawilżacza
5. Bardzo cicho chodzi!
6. Ogromny pojemnik na wodę. U nas chodzi przynajmniej 7h i wystarczy wody przy pełnym zalaniu na 3 dni
7. Aromaterapia, w sumie najbardziej mnie zawiodła i nie czuję potrzeby żeby ją używać.
I to moja opinia gdzie u nas 0 kataru. Ja zbytnio nie czuję różnicy ale M był zadowolony, bo w nocy inaczej mu się spało.frezyjciada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Admiralka o matko, kamień z serca! Bardzo bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku! Dzidzia fajterka po rodzicach
Pilik czy ja Ci gratulowałam? Jeśli nie, to nadrabiam pilnie i gratuluję teraz
Justyna dziękuję, że pytasz. Czytam cały czas, ale coraz częściej nie mam czasu napisać. Agatka właśnie chora, więc jestem z nią do końca tygodnia w domu. Moja praca wspaniale, uwielbiam do niej chodzićz moim samopoczuciem zdecydowanie lepiej, choć kilka ostatnich dni mam jakieś załamanie
ale nie planuje za długo siedzieć w tym załamaniu.
agulineczka, pilik, JustynaG, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Frez, zapomniałam dodać jeszcze.
Jak zabraknie wody, zaczyna to sygnalizować.
A do tego można go zaprogramować ile h ma pracować. Zakres jest od 1h-12h. Ja często puszczam na wieczór. Mamy go w sypialni na regale. Ustawiam powiedzmy na 5h.
Idę spać i on za te 5h się sam gasi.
Lub działa do wykończenia wody.
-
nick nieaktualnyLena a jak u Was? Jak się czujesz?
Mi- teraz doczytałam Twoje pytanie. Ja wracam w połowie marca do pracy. Więc mam trochę czasu w lutym dla siebie, a bez pracy jeśli żadna choroba się do nas nie przyczepi;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 19:33
-
Admiralka, gratuluję! Cieszę się, że z maleństwem w porządku, niech sobie zdrowiutko rośnie pod Twoim sercem.
Lena, myślę o Was, mam nadzieję, że już za moment będziecie całą czwórką razem.
Luna, nie wyobrażam sobie, ile przechodzisz stresu. Oby udało Wam się rozwikłać zagadki stanu zdrowia Zuzi i dowiedzieć się, jak zapobiegać atakom.
Lunaris, baw się dobrze i ciesz się białym szaleństwem
Patrycja, Minnie, moc uścisków dla Kajusi i Milana!
Rucola, Achia, trzymam kciuki za Waszych żłobkowiczów. Niech adaptacja przebiega spokojnie, a wirusy trzymają się od Was z daleka.
U nas bardzo intensywny czas, miejscami męczący, miejscami piękny. Wieczorami siedzę w projektach i pracy, w ciągu dnia albo jestem z małym, albo w robocie i nie mam kiedy wczytać się w forum tak, jakbym chciała. Byle do wiosny, czekam na długie spacery, na poprawę snu małego, na zieleń, na słońce.
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Rucola wczoraj się dowiedzieli
Frez orzy większej przestrzeni musisz na pewno zwrócić uwagę na m3 które nawilży.
Ja szczerze polecam oczyszczacz z nawilżaczem. Robi dużo lepszą robotę. Niestety cena niska nie jest, ale zważywszy, że to dla zdrowia jednak, to uważam że warto.Rucola lubi tę wiadomość
-
Pilik I jak rodzina zareagowała?
Frez ja podobnie jak Pilik z uwagi na rejon w którym mieszkamy i jakość powietrza w tym roku zdecydowaliśmy się kupić oczyszczaxz z nawilżaczem. Jesteśmy zadowoleni. Mamy jakiś model firmy Sharp.
mnie zdecydowanie lepiej się śpi w pokoju w którym dziala oczyszczacz. Cena jakoś 1500 zł.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021