X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka cudownie, że maluszek zdrowy :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka wspaniale wieści!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska, a wiesz może jaki to model osuszacza?

Admiralka, cudowne wieści!

Achia, Oskar opowiada Ci co działo się w żłobku:)

Rucola, jak było dziś u Was w żłobku?

Jeżowa, jesteś tam? Jak Twój nastrój? Jak praca? Jak Agatka?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dziękuję :* U nas dziś całkiem nieźle, Młody był 4 h bo rano odprowadził Go tatuś. Ja wczoraj wieczorem zaniemogłam, dopadła mnie k.atwa żłobkowa i wymiotowałam 2 razy, ale na szczęscie dziś po wyspaniu się czuje się zupełnie dobrze. Jadł, baweił się, trochę płakał... Ogólnie całkiem nieźle
    Achia jak u Was? Pisz tu szybciutko!!
    Admiralka gratulacje! Oby reszta ciąży była miła, przyjemna i bez niespodzianek :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola już napisałam ;) cofnij się na poprzednią stronę ;)

Admiralka super wieści;) a cos o płci mowil.?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 12:33

Rucola lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna firma blyss, modelu znalezc nie moge,pewnie juz go nie ma bo kupowalismy 6 lat temu, moge napisac do kolezanki zeby mi sprawdziła. napewno placilismy za niego ok 700zl bo zalezalo nam na dobrej wydajnosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja chętnie przygarnę trochę wilgotności,bo u nas z kolei odwrotnie. Raptem 30% i ja to bardzo odczuwam niestety.... Moja skóra, włosy itd... masakra.

Admiralka cieszę się, że wszystko ok! Teraz czas na odpoczynek od zmartwień ;)

• pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez to koniecznie nawilżacz! U nas jest wilgotnosc koło 40 zwykle i nawilżacz robi robotę.

Rucola przykro mi że Ciebie też dopadło :( dobrze że dzisiaj w żłobku chociaż lepiej.

Achia cudownie! Oby tak Oskarowi zostało :)

Patrycja sto lat dla Kajki 💗 I straszaka też!

Admiralka cudowne wieści!! Silny maluszek

My od wczoraj u rodziców, coś nam tu powietrze nie pasuje, noc koszmarna. Ja dzisiaj też pół przytomna. Zaraz jedziemy do siostry i jej 9 dniowego synka 😍

Rucola, JustynaG, Patrycja20 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy napisałam na szybko, teraz się rozpisałam jeśli któraś zainteresowana :P

Jesteśmy po usg prenatalnym i prawdopodobnie mam w brzuchu zdrowego Bąbla <3 <3 A to jest największe szczęście na świecie!
    Początkowo nie chciał współpracować w ogóle. Nie dość, że zakopał się w tym brzuchu gdzieś tak głęboko, że próbując zrobić usg przez brzuch było widać tylko i wyłącznie moje jelita :P I nawet doktor stwierdził, że serio głęboko siedzi. No to jeszcze przy usg dopochwowym wyszło, że w ogóle śpi, ma nas w nosie, jest wypięty plecami, czasem machnie ręką jak go szturchniemy, ale generalnie mamy spadać :P No i jedyne co się dało to zmierzyć go na długość. Żadna przezierność, żaden nos itd.
    Zostaliśmy z mężem wysłani na randkę (kawa i ciasto :P) z poleceniem powrotu za godzinę. Ustaliliśmy już wtedy, że zrobimy podejście o 9:00 i jeszcze ewentualnie o 10:00, a jak nadal nic to widzimy się czwartek/piątek (już mnie szlag trafiał na samą myśl :P). Doktor mówił, że ogólnie każe pacjentkom w takich sytuacjach skakać, ale ja jestem krótko po tym krwotoku i wiadomo - jeszcze bez szaleństw.
    Poszliśmy zatem na ciasto (Tosia była w domu z babcią) i to była całkiem spoko opcja :D
    Po powrocie pan doktor nas skwitował, że z nami zawsze coś i że "Jak nie zus, to .... (nazwisko wykropkowałam)" :P
    Byłam pewna znając te moje dzieci, że nadal będzie leżeć tak samo, ale nie! Książę lub księżniczka obrócił się!
    Doktor zmierzył raz nt, a ten znowu się na nas wypiął :P Mówię wam te dzieci!
    A prenatalne przecież są turbo ważne, dla nas to w ogóle. No i mówi nam lekarz, że on musi to nt zmierzyć trzy razy, a nie raz, bo raz to się nie liczy. Ile my się namęczyliśmy dziś z tym dzieckiem :P Szturchane z każdej strony, ja się śmiałam, kaszlałam na zmianę, a ono tylko ciągle rękami nas odganiało, jak natrętną muchę :P
    No, ale dobra już kończąc! Bąk na usg wydaje się być całkowicie zdrowy <3 <3 Nt malutkie, kość nosowa widoczna z daleko, serduszko prawidłowe, nie ma żadnej niedomykalności, w głowie wszystko prawidłowo i równo rozwinięte. Dwie rączki i dwie nóżki, a co pomiędzy nóżkami to jeszcze nie wiadomo - i się wcale nie zdziwię jak z tym dzieckiem się prędko nie dowiemy :P
    Krew na pappe pobrana, jutro prawdopodobnie wyniki.
    Dostałam też nowy glukometr, który łączy się ze smartfonem, ma aplikacje sweet pregna i w ogóle 😅
    Kolejna wizyta 18 lutego. Zdjęcia żadnego sensownego nie mam, bo to dziecko ewidentnie nie miało ochoty dzisiaj z nami współpracować.
    6,4cm Bąbla! Widzimy się w lipcu 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 13:42

Aga9090, Rucola, Achia, veritaa, pilik, summer86, JustynaG, Jeżowa, mietowka, Cabrera, Kaczorka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamień z serca wiecie <3 <3

Aga9090, Achia, Jeżowa, Minnie89, Cabrera lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Frez to koniecznie nawilżacz! U nas jest wilgotnosc koło 40 zwykle i nawilżacz robi robotę.

Rucola przykro mi że Ciebie też dopadło :( dobrze że dzisiaj w żłobku chociaż lepiej.

Achia cudownie! Oby tak Oskarowi zostało :)

Patrycja sto lat dla Kajki 💗 I straszaka też!

Admiralka cudowne wieści!! Silny maluszek

My od wczoraj u rodziców, coś nam tu powietrze nie pasuje, noc koszmarna. Ja dzisiaj też pół przytomna. Zaraz jedziemy do siostry i jej 9 dniowego synka 😍
    Pilik a rodzina już wie o Twojej ciąży?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nawilżacz, ale zanim się przeprowadziliśmy to nasz się popsuł, a w natłoku zajęć, nie miałam chwili żeby usiąść i zrobić rekonesans przed zakupem nowego. Z poprzedniego nie byłam zadowolona.... Jakoś nie mam do tego weny :(

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, my ostatnio kupiliśmy taki, jest to nasz pierwszy.
    Zastrzeżeń nie mam.
    https://w3.mediaexpert.pl/agd-male/do-domu/nawilzacze-powietrza/nawilzacz-ultradzwiekowy-hb-uh2045dw

1. 3 poziomy mocy
    2. Można ustawić wilgotność jaka ma być dokładnie, jest dotykowy panel
    3. Na bieżąco można sprawdzić wilgotność
    4. Może robić za lampkę nocną i można ją dodatkowo zgasić bez wyłączania nawilżacza
    5. Bardzo cicho chodzi!
    6. Ogromny pojemnik na wodę. U nas chodzi przynajmniej 7h i wystarczy wody przy pełnym zalaniu na 3 dni
    7. Aromaterapia, w sumie najbardziej mnie zawiodła i nie czuję potrzeby żeby ją używać.

I to moja opinia gdzie u nas 0 kataru. Ja zbytnio nie czuję różnicy ale M był zadowolony, bo w nocy inaczej mu się spało.

frezyjciada lubi tę wiadomość

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! To coś co mi pasuje, stanąłby w korytarzu między naszymi pokojami. Gdzie i tak palę lampkę nocną, bo starszak co noc kilka razy do nas wędruje, a ja i tak chodzę do młodego.... Muszę to obgadać z mężem

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka o matko, kamień z serca! Bardzo bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku! Dzidzia fajterka po rodzicach <3

Pilik czy ja Ci gratulowałam? Jeśli nie, to nadrabiam pilnie i gratuluję teraz <3

Justyna dziękuję, że pytasz. Czytam cały czas, ale coraz częściej nie mam czasu napisać. Agatka właśnie chora, więc jestem z nią do końca tygodnia w domu. Moja praca wspaniale, uwielbiam do niej chodzić :D z moim samopoczuciem zdecydowanie lepiej, choć kilka ostatnich dni mam jakieś załamanie :/ ale nie planuje za długo siedzieć w tym załamaniu.

agulineczka, pilik, JustynaG, Cabrera lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, zapomniałam dodać jeszcze.
    Jak zabraknie wody, zaczyna to sygnalizować.
    A do tego można go zaprogramować ile h ma pracować. Zakres jest od 1h-12h. Ja często puszczam na wieczór. Mamy go w sypialni na regale. Ustawiam powiedzmy na 5h.
    Idę spać i on za te 5h się sam gasi.
    Lub działa do wykończenia wody.

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a jak u Was? Jak się czujesz?

Mi- teraz doczytałam Twoje pytanie. Ja wracam w połowie marca do pracy. Więc mam trochę czasu w lutym dla siebie, a bez pracy jeśli żadna choroba się do nas nie przyczepi;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 19:33

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, gratuluję! Cieszę się, że z maleństwem w porządku, niech sobie zdrowiutko rośnie pod Twoim sercem.

Lena, myślę o Was, mam nadzieję, że już za moment będziecie całą czwórką razem.

Luna, nie wyobrażam sobie, ile przechodzisz stresu. Oby udało Wam się rozwikłać zagadki stanu zdrowia Zuzi i dowiedzieć się, jak zapobiegać atakom.

Lunaris, baw się dobrze i ciesz się białym szaleństwem <3

Patrycja, Minnie, moc uścisków dla Kajusi i Milana!

Rucola, Achia, trzymam kciuki za Waszych żłobkowiczów. Niech adaptacja przebiega spokojnie, a wirusy trzymają się od Was z daleka.

U nas bardzo intensywny czas, miejscami męczący, miejscami piękny. Wieczorami siedzę w projektach i pracy, w ciągu dnia albo jestem z małym, albo w robocie i nie mam kiedy wczytać się w forum tak, jakbym chciała. Byle do wiosny, czekam na długie spacery, na poprawę snu małego, na zieleń, na słońce.

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wczoraj się dowiedzieli ;)

Frez orzy większej przestrzeni musisz na pewno zwrócić uwagę na m3 które nawilży.
    Ja szczerze polecam oczyszczacz z nawilżaczem. Robi dużo lepszą robotę. Niestety cena niska nie jest, ale zważywszy, że to dla zdrowia jednak, to uważam że warto.

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik I jak rodzina zareagowała? :)

Frez ja podobnie jak Pilik z uwagi na rejon w którym mieszkamy i jakość powietrza w tym roku zdecydowaliśmy się kupić oczyszczaxz z nawilżaczem. Jesteśmy zadowoleni. Mamy jakiś model firmy Sharp.
    mnie zdecydowanie lepiej się śpi w pokoju w którym dziala oczyszczacz. Cena jakoś 1500 zł.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
‹‹ 3597 3598 3599 3600 3601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ