X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dobra żona rodzi w weekend 😂

Miało być to w poprzednim poście ale coś się nie dodało 🙄

(Nie, jeszcze nie rodze)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:46

summer86, Lunaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Podobno dobra żona rodzi w weekend 😂
    Hahahaha 🤣 to już wiem czemu mój był taki wkurzony jak powiedziałam, że CHYBA (durna baba stwierdziłam że skurcze co 10 minut, to jeszcze nie to🤦😂) musimy JUŻ jechać do szpitala- to był Poniedziałek 😂😂😂😂 a jeszcze mnie opitolił, bo mogłam mu rano powiedzieć, że zamierzam wieczorem rodzić, to by sobie inaczej robotę ustalił 🤦🙊🙉😂

sliweczka92, Izape_91, Lunaaa, pilik, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Hahahaha 🤣 to już wiem czemu mój był taki wkurzony jak powiedziałam, że CHYBA (durna baba stwierdziłam że skurcze co 10 minut, to jeszcze nie to🤦😂) musimy JUŻ jechać do szpitala- to był Poniedziałek 😂😂😂😂 a jeszcze mnie opitolił, bo mogłam mu rano powiedzieć, że zamierzam wieczorem rodzić, to by sobie inaczej robotę ustalił 🤦🙊🙉😂
    Haha dobry jest :D
    Mój mąż pracuje w sklepie/serwisie komputerowym na wprost szpitala jak zadzwoniłam że szpitala koło 14 że w sumie to mógłby już przyjść bo ja już momentami nie wiem o co kaman (od 9 pod oxy). To zadzwonił tylko do szefa że musi wyjść bo rodze i na drzwiach dał kartkę "wyjątkowo nieczynne - żona rodzi" i przyszedł. Potem Prze 3 tyg od ludzi klientów obcych którzy musieli akurat wtedy przyjść i pocałować klamkę zbierał gratulacje i się go pytali czy Syn czy córka 😂
    I oczywiście internet by nie był sobą jakby ktoś nie wrzucił go na lokalne "spotted" więc było sporo gratulacji 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 16:08

frezyjciada, sliweczka92, JustynaG, nowa na dzielni, Cabrera, Siwulec, Malgonia, Lunaaa, Rucola, pilik, Kaczorka, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka hahaha fajnego masz tego męża :D

My dzisiaj zaczynamy 25 tydzień! Sliweczko a Ty już zaraz rodzisz, ten czas pędzi jak szalony!

sliweczka92, JustynaG, Siwulec, Lunaaa, ibishka, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak trochę prywaty w niedzielę.
    Luna stosowałaś może ComfiFast lub coś z ubrań specjalistycznych na to AZS? I czy zdarzyło Ci się robić wymaz z ran?
    Podejrzewam że u nas wzmaga coś pojawienie się ran. Pierwszą podejrzaną jest truskawka i prawdopodobnie coś jeszcze. Czekam na wyniki testów ale na razie się tylko ona zgadza z objawami i nasileniem. I się załamuję, bo znowu i znowu wyszło. Wieczory to koszmar od kilku dni.
    IgE całkowite to 18,90 (0-60) czyli dużo i tak nie mówi. Liczę że chociaż wyjdzie coś z testów.
    No i szukam alternatywy stąd pytanie o te ubrania i bandaże.

I tutaj może pytanie do Lunaris (?) jak z takiego czegoś na zdjęciu zrobić wymaz? Musi się sączyć czy takie strupki też coś dadzą? Chcę sprawdzić czy w szpitalu przy porodzie go niczym nie zarazili. Tego nie sprawdzałam do tej pory. Po prostu wykluczyć ewentualną przyczynę.
    W diagnostyce widzę jest wymaz z rany. Tylko nie wiem czy takie badanie coś powie, czy trzeba sprecyzować np. szukamy gronkowca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 00:17

[age.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień w dwupaku rozpoczęty. :) nie udało się w pełnię, to może walentynki? 🤣

Lunaaa, JustynaG, Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania niestety nie pomogę wymazu nie robiłam, a ubrania noszę normalne, tak jak pisałam w zaostrzeniach choroby pomaga mi elocom. Dbam oczywiście, żeby nosić dobrej jakości materiały, przewiewne. A dziewczynki nie mają mocnych zmian póki co

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Kolejny dzień w dwupaku rozpoczęty. :) nie udało się w pełnię, to może walentynki? 🤣

Sliweczka Walentynki polecam!!!fajnie się rodzi i data łatwa do zapamiętania:))))))

summer86, sliweczka92 lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane- zapracowana ale podglądam (czy Śliweczka nie rodzi ;)

Aniu jeśli rana nie sączy to moczysz patyczek z wymazówki solą fizjologiczną i wymazujesz wilgotnym patyczkiem (jeśli strupki odpadają możesz go do probówki wrzucić). My nawet te wilgotne ranki wymazujemy namoczonym patyczkiem.

Co do ubrań to słyszałam o nich ale również nie próbowałam. Franek miał alergię na wiele materiałów -szczególnie potęgujących ciepło jak polar, nie mogło być nic z futerkiem, nowe mocno barwione. Bawełna była najlepsza i to najfajniej jak sprana- dlatego dobrze się sprawdzały ubrania z ciucha ;)

U nas też niestety (steryd) Elocom w ostateczności ale za to bardzo skutecznie i szybko likwidował zmiany -spokojniejsze dziecko, nie drapało się i szybciej mogłam testować kolejne produkty w diecie. Oskar już duży ja bym rozważała założenie panelu alergicznego, już powinno coś zacząć wychodzić. Współczuję że musisz przez to przechodzić- znam ten ból :(

Uciekam spać- mam 2 dniówki pod rząd. Ciężki tydzień przed nami i za nami, potem będzie już spokojniej.

Śliweczka kciuki zaczynam już trzymać na jutro!

sliweczka92 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez to tak dla Ciebie <3
    eeda9f65a042.jpg

Achia jak sprawy się mają? Sprawdzać jeszcze będziesz?

Luna dzięki. My mamy kilka sterydów od dawna. Każdy teoretycznie działa. Po jednym smarowaniu jest już poprawa, nie ma idealnego oczywiście. Natomiast średnio co 1,5 tygodnia wychodzi wszystko na nowo do zaleczenia i nie wiem czy to nie za często. Stąd szukam innych opcji na ulżenie.
    Dopiero mi zasnął bo pilnowałam żeby się nie drapał. W sumie cały dzień był pilnowany.
    Mam nadzieję że we wtorek przyjdą te opatrunki i ubrania i coś dadzą.

Lunaris w międzyczasie doczytałam też na fb, że właśnie ze strupów wyszło więcej niż z rany. Natomiast dzięki za instrukcję pobierania. Muszę najpierw znaleźć punkt, gdzie ogarniają próbki mikrobiologiczne.
    Może któraś może polecić coś we Wrocławiu?
    Myślę że przy kolejnym stanie zapalnym będę działać od tej strony.
    Co do testów, to jesteśmy po panelu atopowym i kilkunastu alergenach extra. Czekam na nieszczęsne wyniki, bo ciągle pod górkę. Liczę że coś wyjdzie, tzn. bardzo bym chciała. Wtedy jest punkt zaczepienia. Ale na pewno mamy opóźnione reakcje, więc wiem jak może być...
    Oskar ma traumę po pobieraniu krwi w tygodniu, musieliśmy drugi raz jechać bo baba spartoliła próbki. Tak więc się teraz nikomu nie da dotknąć żeby sprawdzić alergię w inny sposób. Liczę na krew na ten moment.
    Pomału wykańcza mnie ta sinusoida stanu skóry. Jak już jest super, to momentalnie wszystko się wali.
    PS. teraz zaczęło się walić jak dostał nowe buty z futerkiem. Do tego skarpeta mu się zsuwała i prawdopodobnie to podrażniło nogę i się zaczęło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 00:43

[age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a udało się wycofać nabiał?
    Niestety reakcje często potrafią też być krzyżowe i wtedy to szukanie trochę na oślep, ale da się, szczególnie teraz póki Ty masz całkowitą kontrole nad tym co je. O ile to pokarmowe oczywiście.
    Pewnie już próbowałaś, ale może zmiana proszku? Może nawet na orzechy żeby właśnie żadnej chemii nie było...?
    I na pewno nowe ciuchy wyprane przynajmniej 3/4 razy przed założeniem, a może i nawet zaoctowane jak widzisz że ciuch podrażnia

ds022el.png

u4uGp2.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Leżę podpięty do ktg. Później wizyta na fotelu. Dziś mamy 38+2. :) eMek robi, co może, żeby naszego synka zmobilizować, ale póki co Młody nas ignoruje 🙄🤣

summer86, Ania_1003, ibishka, Aga9090, Yoselyn82, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, całkowitej diety jeszcze nie wprowadziłam. Ale nie dostaje części podejrzanych do jedzenia. Na razie wychodzi ta truskawka teoretycznie z tego co udało się nam wyłapać.
    Chciałam najpierw zrobić testy i dopiero po tym wykluczyć składniki. Na pewno będę dalej kombinować, tylko on też nie wszystko zje i nie mam jak sprawdzić każdego alergenu prowokacją przez to.
    Bo tak to truskawki nie ruszy, ale jak dotknęłam mu ust nią, to wyszły policzki. Po kompocie z truskawek nie ma aż tak mocnej wysypki jak po Danio truskawkowym. I właśnie to jedyna z rzeczy jaka go wysypuje. I tak wiem, może tutaj też chodzić o nabiał. Ale jak zje mleko z chrupkami, to nic mu nie jest. Po Activi borówkowej nic mu nie było, ale może przez to że nie chciał pić. Ewentualnie jadł vegański jogurt z Lidla i było tak pół na pół z reakcją. I to byłoby na tyle z mlecznych produktów które ruszy... Dlatego mam mocno ograniczone pole manewru.

Pranie trochę ogarnęłam. Niestety to nie pomaga. Przyczyna musi być gdzie indziej.
    Dzisiaj może czegoś się dowiem jak pokaże się jakiekolwiek wynik.
    Na razie zostaje mi metoda prób i błędów.

[age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po 3 dniach w żłobku gdzie je wszystko niestety zaostrzenie. Mam dziwne obserwacje że czyste mleko krowie jej szkodzi (bo w zlobku codziennie je płatki różne na mleku) ale w przetworach już nie. W domu je masło, czasami jogurt i nie zauważam po tym zaostrzenia.
    jak tak dalej pójdzie będziemy musieli szukać nowego prywatnego żłobka. Trochę mnie to załamuje bo wiadomo to koszt ponad 3 razy tyle ile płacimy teraz ale wiadomo nie będę dziecka męczyć.... Z drugiej strony nie swędzi jej to i nie ma żadnych ran. Tylko wyszła jej nowa zmiana bardzo dziwna na brodawce sutkowej. Jest sucha, luszczy się. W środę idziemy do dermatologa....

Śliweczka wiem że chciałabyś już urodzić ale jednak Piotruś ma jeszcze czas jakby nie patrzeć :) kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 07:59

sliweczka92 lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita u u Was żłobku nie ma czegoś takiego jak osobne dania dla dzieci z alergia? Może zapytaj. Nadia chodzi do publicznego przedszkola i na początku trzeba było napisać czy ma alergie, jakie to produkty i dla dzieci z alergia są osobne dania.

• veritaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma. Jest jeden żłobek specjalny publiczny na cały Wrocław dla dzieci z alergia. Kiedyś tak było a teraz jest jeden jadłospis dla wszystkich dzieci. Ewentualnie mogłabym spróbować porozmawiać z kierowniczka czy mogłabym prosić o nie podawanie tych płatków rano ale obawiam się że to nie przejdzie bo na takie prośby uczulala na zebraniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 08:33

Synek styczeń 2021
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, to niesamowite bo ja w każdym żłobku w którym byłam pytać spotkałam się z dużą tolerancją dla dzieci z alergią. W obecnym (prywatnym) mamy aplikacje i codziennie mogę zaznaczyć jaka dieta ma być dla dziecka - tzn czy właśnie nagle nie muszę wyeliminować jakiegoś produktu. Więc bardzo dziwne, że Twój prywatny żłobek robi problem...

Moje dzielne dziecko dzis już 4 dzień w żłobku, dziś posłałam na śniadanie i odbiorę po zupie, czyli 2,5h. Niby idzie nieźle na razie, i cieszyłam się że złapie oddech przed powrotem do pracy, ale w gruncie rzeczy jest mi cholernie ciężko :( jakby nie patrzeć, przez rok byliśmy niemal nierozłączni. A teraz nie mogę sobie w domu miejsca znaleźć.
    Ale! W ramiona cioci idzie bez płaczu, i odbieram go uśmiechniętego, chociaż wiadomo że poplakuje tam czasem na sali.

Aniu - a patrzyłaś na tą skórę pod kątem ŁZS? Mówię o samej pielęgnacji, bo dieta oczywiście też jest niezbędna. Ale te strupki i sączenie brzmi bardzo znajomo...

dqprhdge2q9dik3m.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita wierzyć się nie chce...! A jakbyś od lekarza miała zaświadczenie o alergii? Przecież to jak choroba i nie mogą ignorować...

Aga9090 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nasz żłobek jest państwowy, publiczny. Jeszcze kilka lata temu było właśnie tak że były jakby 3 diety. Bez glutenu, bez mleka no i zwykła. W 2010 chyba otworzono żłobek specjalny publiczny miejski dla dziecka z alergia. I tam trafiają wszyscy alergicy z zaświadczenia itp. Raptem chyba miejsc a 120 dzieci z danego rocznika.... Masakra. U nas w publicznym nie ma możliwości eliminacji była o tym mowa na zebraniu. Oczywiście spróbuję jeszcze porozmawiać i poprosić żeby tej zupy na mleku rano nie dostawała ale nie wiem jaki to będzie skutek... Jest to żłobek dla dzieci bez alergii pokarmowych.
    Zobaczymy jak to będzie, boję się podjąć decyzję bo okaże się że to nie jest to i w ogóle będziemy w czarnej d... Jednak w domu jak pilnuje jej diety widzę że jes stokroć lepiej.

Szukać innego żłobka kiedy Ania jest zaklimatyzowana w tym i w ogóle. Boję się po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 09:39

Synek styczeń 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita mnie się właśnie też wierzyć nie chce.. Może spróbuj z zaświadczeniem, przecież alergia mogła dopiero teraz wyjść i z tego powodu by trzeba było zrezygnować..

‹‹ 3617 3618 3619 3620 3621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ