X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no uwierzcie serio. Tak jest. Żłobek dla alergików jest jeden publiczny na cały Wrocław. Nawet przy rekrutacji trzeba było zaznaczyć że dziecko nie jest alergikiem inaczej nawet do danego żłobka nie mogłam się zarukretowac.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu, po wizycie. Wszystko w porządku, główka jest już niżej niż ostatnio, czuć ja było przy badaniu. Jakieś tam rozwarcie już się robi, szyjka miękka. Skurczy brak, zapis KTG prawidłowy. Tyle wiem. :) to teraz muszę dalej chodzić i może troszkę na piłce poskacze I pokrece bioderkami, żeby grawitacja zadziałała i mały się wstawił. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 10:30

pilik, summer86, Minnie89, Madzik34, Lunaris lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie u gin na NFZ. Jedyny plus wizyty, to to, że babeczka okazała się b.miła, dała skierowanie na badania mimo nie zakładania karty ciąży. A cała otoczka nfz-owskiej wizyty, to porażka. Na wizycie nie robią usg, nawet nie ma go w gabinecie- miałam szczęście, że ktoś, kto robił USG w innym gabinecie się rozchorował i były odwołane badania, więc ginka mnie pokryjomu wzięła tam :P sprzęt sprzed stu lat, nie wiele było widać i sama pow,że dobrze by było prowadzić się i prywatnie, bo tu oprócz badań to nie wiele się dowiem. Nawet jak robi USG, to nie dają zdjęć, USG prenatalnych nie robią wcale, bo nie mają lekarza z certyfikatem. Nawet cytologia pobierana patyczakiem 😱 kilka osób pozapisywanych na jedną godzinę, wizyty rozpisane co 10min🤦 masakra.
    Dzwonię więc do mojej ginki prywatnej i będę prowadzić ciążę u dwóch lekarzy. Tutaj żeby badania robić free, a tam żeby mieć pewność, że wszystko ok

sliweczka92, pilik, Ania_1003, veritaa, Aga9090, Lena21, JustynaG, ibishka, Madzik34, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, dobre i te badania. Ja prowadzę ciążę na NFZ,też nie ma USG w gabinecie, USG robią osobno, ale sprzęt mają tam super i po kryjomu dają zdjęcia 😅 ja jestem zadowolona, ale wiadomo, że w różnych miejscach wygląda to różnie. Jednak płacąc za wszystkie badania ,to trochę pociagneloby po kieszeni.
    A było co z widać na tym USG?

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć pęcherzyk ciążowy w macicy, ale muszę wierzyć na słowo, bo nie widziałam ekranu 🙈

sliweczka92, Ania_1003, veritaa, Minnie89, Rucola, Aga9090, summer86, ibishka, pilik, Yoselyn82, Cabrera, Madzik34, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita wierzę tylko nie rozumiem takiej polityki, jakim cudem tak to funkcjonuje... podejrzewam, że może chodzić o obawy, że dziecko mimo alergii coś zje od kogoś i nie będą w stanie upilnować i boją się konsekwencji? Koleżanki córka ma takie reakcje że w momencie trzeba reagować bo zaczyna się dusić więc tak to podejście próbuję zrozumieć...
    Mam nadzieję że samą prośbę o nie podawanie czegoś uszanują...! Trzymam kciuki za poprawę sytuacji.

Frez daj znać kiedy wizyta :) ja w czwartek mam na luxmed właśnie z myślą o skierowaniach. Strasznie mi się nie chce, ale jednak koszty spore dochodzą, a już same wizyty to nie ma la kasa... jeszcze mi się w tej ciąży marzą wizyty chociaż z dwa razy w miesiącu u fizjo uro-gin, mam super polecaną która też jest osteopatą i bardzo kompleksowo podchodzi, może od marca się uda...

Sliweczka to już tuż tuż...!

veritaa, sliweczka92 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, a masz dwie karty ciąży, czy jedną? Lekarze wiedzą, że prowadzisz ciążę na dwa fronty?

• pilik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez dwie, moja gin wie, ta na luxmed nie. Taka specyficzna babeczka i mam obawy, że jakby się dowiedziała to by mnie olała i nie chciała skierowań dać. Zobaczę zresztą czy tylko teraz do niej pójdę po to pierwsze skierowanie bo tam najwiecej czy będę chodzić co miesiąc

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na 20 lutego, do mojej gin prywatnej... Może już coś będzie widać więcej.Skoro dziś był pęcherzyk, powiedzmy jakiś koniec 5/ początek 6tyg z tego co mówiła, to do kolejnego czwartku coś więcej powinno być, nie? Mogłam się zapisać na jeszcze kolejny czwartek... Ale czy wytrzymałabym w takim zawieszeniu...🤔

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez 6+1/3 powinno być serduszko wiec jest duża szansa że już będzie! 💗

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik suwaczek <3
    Frez ogromne gratulacje pęcherzyka!!! na spokojnie zaczekaj do 20go :) najważniejsze, ze pecherzyk się dobrze zagnieździł!
    Verita współczuję sytuacji :( U nas w publicznym żłobku są diety eliminacyjne, jak się okazało włącznie z wegetariańską. U nas potrzebne jest tylko zaświadczenie lekarza z informacją o rodzaju diety na jakiej przebywa dziecko. zastanawiam się czy to zgodne z prawem żeby tak dyskryminować dzieci z nietolerancjami, bo skoro w niektórych państwowych nie ma problemu to dlaczego w innych jest problem?Może prawniczki się wypowiedzą?

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik a musisz chodzić na wizyty w luxmedzie żeby mieć badania za free? Ja mam z pracy enelmed i tam mogłam mieć takie „skierowanie” na zwykłej kartce od mojego prywatnego ginka, byle była pieczątka i podpis lekarza - wtedy mogłam robić badania za darmo w placówkach współpracujących z enelem, a na wizyty chodziłam tylko prywatnie.

Frez najważniejsze, że wszystko ok <3 to naprawdę szokujące z tym NFZ, a później się dziwią, że wszyscy prywatnie chodzą :O pamietam kiedyś taka ankietę i mamyginekolog, wyszło na to, że ponad 75% jej obserwatorek prowadziło ciąże prywatnie i ona właśnie mówiła, że gdyby nagle te wszystkie kobiety zechciały prowadzić ciąże na NFZ to ten system by chyba padł

• pilik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena niestety właśnie muszę z tego co się orientowałam mieć skierowanie od lekarza który przyjmuje na luxmed :( ale będę jeszcze szukać luk, dzięki ;)
    Wiem że Mi88 załatwiała skierowania online, muszę też ją wypytać. Do tej pory nie mieliśmy placówki lux med tylko współpracujące a teraz jedną przekształcili właśnie

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plik, u nas działało to tak, że wystarczyło mieć kartę ciąży z Luxmed (czyli jedna wizyta) i potem wystarczyło tylko podchodzić z tą kartą do rejestracji i oni rejestrowali na badania zgodnie z tygodniem ciąży. Czyli jedna wizyta na początku dawała ci niejako skierowania na wszystkie badania potrzebne w trakcie ciąży.
    To tak na szybko :)

pilik lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 ooo dzięki! To chciałam przeczytać ;p to liczę na to że też mi się to uda jakoś tak załatwić, chociaż u na sten luxmed dopiero przejmuje placówkę i babeczki jeszcze totalnie nie ogarniają 🙈 ale będę pytać :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez dobrze,ze pęcherzyk jest tam gdzie powinieneś
    Po NFZ nie spodziewałabym się w sumie niczego wow....Czekamy zatem na relacje z gabinetu prywatnego:))
    Powiedziałaś w końcu mężowi????jak zareagował???

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam mu w niedzielę. Chyba był w szoku, bo tylko nalał sobie Jacka z colą i zamilkł 🙊🤦😂

Rucola, Aga9090, Ania_1003, sliweczka92, Minnie89, Cheresta, veritaa, summer86, Lusesita, Anna Stesia, JustynaG, Madzik34, ibishka, Lunaris lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, rozpoczynamy kolejny dzień w dwupaku, dziś 38+3. Czujemy się dobrze, zero oznak porodu 😁 może tylko Piotruś jest troszkę mniej aktywny.

Odnośnie USG na NFZ, to w mojej przychodni mają bardzo dobry sprzęt nawet USG 3D miałam i dostaliśmy zdjęcie. :D jednak pewnie w zdecydowanej większości miejsc jest porażka z aparatem.

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za okropna noc... pojechałam z dziećmi do dziadków na tydzien i jak na złość Mała się rozchorowala, a ja nie wzięłam nic przeciwgoraczkowego dla niej (a zawsze biore w razie w). Od 1 do 4 nocy nie spała w ogóle, często płakała, nawet cycus nie pomagal. Zasnęła na godzinę i znowu obudziła się z płaczem. Gdybym wiedziała zostalabym w domu. Mąż po nas przyjedzie dopiero w piątek. Babcia dziś kupiła ibum, kropelki do nosa i katarek. Robimy inhalacje, może przejdzie. Synek tez ciągle kaszle... No świetny wyjazd.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, współczuję nocy. Ja właśnie z tego powodu zaczelam nosić mini apteczke w torbie do wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 15:46

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
‹‹ 3618 3619 3620 3621 3622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ