X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik śliczne dzieci 💕 współczuję mdlosci.

Frez, a Tobie gratuluję mdłości 😛 taka to jestem sprawiedliwa 😉

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Pisałam ostatnio, że nie mam objawów ciążowych. To mnie pokarało i od jakiejś 4 tulę się z porcelaną.... Jeżu kolczasty masakra. Jak na złość mąż dziś musi pracować w terenie i go nie będzie. Nie wiem jak przetrwamy dzisiejszy dzień... Wymiotuję może trzeci raz w swoim życiu! Bo ja z tych co mają blokadę i wszystko mi zawsze stoi w gardle🤢 a teraz... Bleh🤮
    Odliczam dni do przyszłego czwartku, z sercem na ramieniu, czy wszystko będzie ok....

Cieszę się, że w końcu choć część z Was się odezwała! :) Miło jak forum znów bije życiem ;)

Pilik ale jakiś podgląd będzie, czy nie bardzo? Jakimi prawami rządzą się wizyty na Luxmed? Podobnie jak NFZ?

Yos ależ romantyczne papcie😀

Takie kapcie ubiorę do łóżka jutro 🤣😂 jak pójdę z mężem na przytulanki haha

frezyjciada, sliweczka92, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik piękne zdjęcia. Okruszek śliczny i jaki już duzy ♥️ a córeczka pięknie maluje

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez współczuję mdłości, ja miałam może 3 razy w ciąży i to chwilę a z WC to może dwa razy Się tylko witałam. M nadzieję że poczujesz się lepiej!

❤️❤️❤️
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu, wszystkiego najlepszego z okazji pierwszego roczku :) rośnij zdrowo!

Madzik34 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O się forum rozruszało trochę :) bardzo miło to widzieć choć nadrabiałam na raty i teraz nic nie pamietam a tyle chciałam napisać

Pilik no cudne te Twoje dzieciaki :)

Frez kochana dzięki, że pytasz. Tak jak Fozzie nie chcę zapeszać, ale śpię calkiem dobrze i całkiem duzo jak na mamę dwójki maluchów ;) a jak Twoje samopoczucie ? Oby te mdłości z takim nasileniem były przejściowe <3 a jak mąż już wypił Jacka to coś wykrztusił z siebie ? :)

Sliweczka może będziesz z tych terminowych mam co czekają na idealną datę ? A tak serio to współczuję, bo ja w zadnej ciąży tak długo nie byłam a i tak końcówki ciężko wspominam z powodu tych wszystkich niedogodności, już niedługo będziecie razem :)

Małgonia co tam u Ciebie ? Pamiętaj, że my tu jesteśmy tez od ojojania i wygadania się

Co do Walentynek to u nas różnie - jak akurat mamy czas to gdzieś wychodzimy na miasto, czasem spędzamy w domu, raczej kwiatki (ja uwielbiam kwiatki i każda okazja jest dla mnie dobra, żeby je dać lub je dostać) lub ulubione danie, ale w tym roku już wiem że mąż ma dla mnie wyjątkowy prezent i bardzo się cieszę - u nas jest taka tradycja, że po narodzinach dziecka mąż kupuje żonie coś ze złota na pamiątkę i wiem, że będzie to naszyjnik z imionami chłopców i ich datami urodzenia - ja jestem bardzo sentymentalna i lubie takie rzeczy a że akurat się to zbiegło z walentynkami to już przypadek

sliweczka92, Lunaaa lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy stek z tuńczyka na obiad w ksztalcie serca zalicza się do prezentow?😂

summer86, pilik, sliweczka92, Lunaaa, ibishka, Minnie89, Lunaris, Izape_91 lubią tę wiadomość

• veritaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie zdecydowanie ja bym taki prezent brała!!! :)

Wychodzenie na miasto w walentynki uważam za zabójstwo :)

Agulineczka dzięki za podzielenie się swoimi doświadczeniami z tymi alergiami skornymi. W zasadzie to co odpisałaś to tak to wygląda u nas.

Sto lat Haniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 14:48

Madzik34, agulineczka lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu najlepsze życzenia urodzinowe ❤️🥰

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Haniu

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja nadal nie rodze 😜 jutro kończę 39 i wkraczamy w 40tc. Jak to poważnie brzmi 😁

Madzik, 100 lat dla Hani 🥰

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczko! Uśmiechu każdego dnia!❤️

Śliweczka no to teraz, szorowanko podłogi na kolanach, dobre 🐝🐝🐝, masaż sutków itd💪 już bliżej niż dalej!

U nas takie walentynki, że stary ma grypę żołądkową, starszak stan podgorączkowy- w nocy wymiotował, a młody nocą od 3 co rusz płakał, nie mogłam go uśpić, więc skończyliśmy o 5 nad ranem siedząc na kanapie i okupując cyca. Dziś cały dzień też z cyckiem w paszczy. Ja bełtałam dziś tylko dwa razy, więc jest git. Mdli mnie non stop, ale brak haftowania, to już sukces💪 nawet im kisiel jagodowy ugotowałam na kolację...

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękujemy za pamięć i życzenia!!!!!(Frez polubiłam za życzenia a nie wymioty...i choroby...buuuuu)

Sliweczka jeszcze nie koniec dnia....ale szkoda,ze jednak nie walentynki...potem fajna data to 20.02.2020:)))))(urodziny mojej najstarszej córki-ja to jednak mam szczęście do dat:)
    Nie mogę uwierzyć ze to już rok minął!!!
    Dzień minął nam bardzo miło!!!pogodzilam się z mężem wiec nawet zaliczyłam drzemke w ciągu dnia a on ogarniał mała:)wieczorem był tort i sto lat!!
    Hani rosną trójki albo czwórki wiec jest mega marudna,ale i tak było bardzo sympatycznie.
    Pozdrawiam was i miłego weekendu -abyśmy wszystkie troche odpoczely😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 19:55

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, problem w tym, że dziś byłam z Hania na spacerze odebrać płaszczyk z Greyse do noszenia i wymiekam. Wszystko mnie boli, zwłaszcza krocze, ale eMka namawiać na przytulasy nie muszę,na to znajdę siłę 🤣 poza tym takie przyjemności są na porządku dziennym. A mycia podłóg na kolanach nie mam siły... mieszkanie aż się prosi o posprzątane, ale ja ostatnio bym tylko spala 😴 Poza Tym to prawdopodobnie ostatni weekend we trojke, wiec bedziemy korzystać. :)
    przykro mi, że macie takie przeboje w domku. Zdrówka dla Twoich chłopaków i siły dla Ciebie na ten trudny czas. Jeden chory facet, to horror, nie wyobrażam sobie, co to musi być z trzema 😱😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 19:57

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    Dziś u nas skończony 39tc. Mamy się dobrze. Póki co cisza. :) pisze, żebyście się nie martwiły. O porodzie na pewno Was poinformuje. ;)

frezyjciada, Madzik34, Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim!

Sto latek dla Hani! Spóźnione, przepraszam. Jakoś nie bardzo ogarniam rzeczywistość ale mam nadzieję że do końca miesiąca wyjdziemy na prostą.

Form musiałam nadrobić z całego tygodnia bo nie było ani chwili spokoju. To ogólnego chaosu dołączyła jeszcze wizyta mojego brata i jak zawsze przy tej okazji zrobiło się ciasnawo ( w domu ja, dzieci, mama, brat i jeszcze weekendowo Ciastek). Zaczyna mnie to już mocno irytować nie wspominając o bałaganie jai panuje w domu i wszystkich rzeczach które są poprzekładane w zależności od tego kto miał jaką wizję... czuję się jak nie we własnym domu :( nic nie mogę znaleźć, wszystko dostaje nóżek a każdy ma lepsze sposoby na wychowywanie moich dzieci...

Ten tydzień mnie dobił psychicznie ale zaciskam zęby bo w poniedziałek brat wyjeżdża więc liczę na jako taką stabilizację. Dyżury też juz wypracowałam, zostało tylko biuro. Dalej zgrywam bohaterkę i nie poszłam na przetoczenie ale nagminnie piję żelazo które przysłała mi <3 Melevis <3 a za tydzień przed @ ustawiłam się jeszcze na 2 kroplówki. Mam nadzieję że jakoś się podniesie...

NA walentynki nie mamy czasu choć zwykle jakoś symbolicznie je obchodzimy. Choroby na szczęście nas omijają. Franio biega do szkoły bez zęba na przedzie a Stasio biega po mieszkaniu i już prawie zęby stracił od tych szaleństw. Pora na wizytę u Ortopedy i ocenę chodu. Może uda mi się to ogarnąć na tygodniu (w sensie skierowanie bo do lekarza zapewne kolejka).

Z grubsza tyle u nas. Mam nadzieję że uda mi się chociaż podejrzeć w międzyczasie OF bo ominą mnie nadchodzące porody :D i wizyty naszych nowo zabrzuszkowanych <3 Kciuki dziewczyny!

Rucola, Madzik34 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błogosławionej Niedzieli ❤️

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

(byłby dużo lepszy jak bym nie musiała odstawić kawy...)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ♥️

Madzik to i ode mnie spoznione zyczenia dla Hani ♥️

Frez, ja tez z tych co nie wymiotują i na szczescie w tej ciazy nie zdarzylo mi sie. Mam nadzieje, ze to jednorazowe wyskoki i wrocisz do formy, oczyqiscie bez zamartwiania i zbednego wkrecania, ze jak nie ma tego to znaczy ze cos jest nie tak! No i caly czas kciukam za te rozowe falbanki :D ja nie moge patrzec zbyt na ten roz. Jak zobaaczylam w smyku skarpaetki dla noworodka rozowe to mnie stelepalo. Byly takie slodkie, ze az strach 😂 serio. Ogolnie malej kupuje rzeczy kolorowe, jak roz to nie chamski. Choc kupilam jedna sukieneczke z h&m w roze z tiulem i maz mowi, ze jak landryna bedzie wygladala w tej kiecce. Niech sobie tam gada haha :p najwyzej jak bedzie za slodko to opitole tiul od spodu i bedzie elegancko.

Lunaris ja bym zwariowala z taka iloscia ludzi w mieszkaniu, dlatego zawsze podziwiam Nike jak czasem pisze kto do niej przyjezdza i odzwiedza non stop :p ja wole byc odwiedzającą, gdyz znam umiar haha :p tak mi sie przynajmniej wydaje. Trzymam kciuki zeby u ortopedy bylo wszystko ok!

Sliweczko, juz dzisiaj Ci zycze przyjemnego porodu :)

Pilik slodkie malenstwo ♥️ dopiero co moje bylo takie male, a teraz pewnie z 800 g wazy.

ja jak zwykle sie pojawiam od wielkiego dzwonu... No ale nie mam zbytnio czasu (taaa, jak teraz nie mam to co bedzie jak sie mala urodzi 😂). Ciagle cos jest do zrobienia, albo nie mam sily, albo siedze przy maszynie albo spedzam czas z mezem. Teraz mam faze na haftowanie, szydelkowanie, kupilam sznurek do makramy i ciagle bym cos robila rękami, nie moge tak nic nie robic. Odreagowuje chyba cale swoje zycie i szycie przy tym :p Ostatnio malo co ogarniam.
    Wczoraj zaczelismy 26 tydzien i jestem lekko przerazona bo aplikacja pokazuje, ze to juz lada dzien i studniowka 😲😲😲 czuje ze mi smignie raz dwa i nie bede wiedziała co mam ze soba zrobic. Wypadaloby wejsc na wieksze obroty i juz dopinac wyprawke. A ja jestem w czarnej. Wczoraj poszlismy na jakies zakupy, ale w sklepach cale nic i wyszlam z reczniczkiem do kapania, pieluchami do ulewania i skarpetkami. Szalona ja! No nic, zrobie zamowienie na gemini i tyle.

Zostawiam Wam troche mojego brzucha z wczoraj i tworczosci mojego życia 😂

I pytanie co do tarczycy : czy te wyniki sa ok jak na moj etap ciazy? Pytam, bo wiem ze sa tu spwcjalistki endo :)

No i cukier - badalam krzywa i wyszlo 92-152-116 - pierwszy wynik troche wysoki chyba, ale madra ja zjadalam posilek o 21 dzien wczesniej i to moze dlatego.... Czy jest ok, czy sie pilnowac??

405b665b1c10.jpg 7f539a42522a.jpg 973f15901e0a.jpg 104367d402e1.jpg
    2dc881aa7a6c.jpg

sliweczka92, Ania_1003, Rucola, frezyjciada, Lunaris, Lusesita, Lena21, pilik, Cheresta, Madzik34 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Dzień dobry :)

(byłby dużo lepszy jak bym nie musiała odstawić kawy...)
    A nie lubisz zbozowej? Wiem, ze to nie to samo co zwykla, ale chociaz z nazwy kawa :D Jakie Ty masz zelazo Lunaris?

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 3621 3622 3623 3624 3625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ