Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza mała ściągawka. Jeżeli się dobrze czujesz, to myślę że nie jest źle. Chociaż w ciąży to zmęczenie jest standardem, tak samo jak może być objawem nieprawidłowości z tsh. Mi endo mówiła, że najlepiej trzymać ft3 i ft4 w połowie zakresu (ok. 60%). Wpływa na nie wysokość dawki.
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Dzieki Ania!
Ogolnie to jeszcze cisnienie mam niezbyt wysokie, ostatnio mierzone mialam i 90/50 mam najnizej. Zwykle 110/60 albo 100/60, a czesto mam tak, ze zatyka mi uszy i wtedy to sie czuje tak slabiej. W ciazy to sie zaczelo pojawiac, wczesniej nie mialam takich problemow.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Na endo się nie znam więc się nie wypowiadam. Cukru bym się nie czepiała, jest ok. Swojego żelaza nie badałam
chyba nawet nie chcę wiedzieć
zawsze niskie ale ja przyzwyczajona gorzej jak już spada hemoglobina. Jak będę szła do rodzinnej to od razu poproszę i o żelazo.
Izaprzecudny masz brzuszek
uszytki jak zawsze piękne -pochwal się co tam wywijasz z tego sznurka. Ja utknęłam na obrusie szydełkowym i T-shirt yarn mi się spodobało ale czasu brak i wszystko leży.
A patrząc na suwaki Twój i Nowej to nie wierzę że ten czas tak leci! Zaraz będziecie się chwalić tymi Waszymi ślicznotami po drugiej stronie brzuchao wyprawkę Twoją to ja się nie martwię- jak coś nie kupisz z ciuchów to uszyjesz
a reszte przez neta ogarniesz
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Dziś 39+1, nic się nie dzieje. Jutro KTG i wizyta. Trzymajcie kciukiA dziś jeszcze w planie jakas kolacja na ostro 😅
Iza, piękne uszytki! Ja to nie dorsdtam Ci do pięt 😅 i btdusio taki okraglutki. Ja już chce mieć ten poród za sobą, ale wiem, że za brzuszkiem będę tęsknić.. 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 18:49
-
Iza pięknie wyglądasz!
A Twoje uszytki jak zwykle zachwycające. Te hafty... no coś pięknego! Korzystaj póki ręce wolne 💗 później wiadomo, czasu też nie będzie, ale zupełnie inaczej niż teraz.
Ja sobie obiecuje, że uszyje Ninie i Okruchowi po przytulance, ale się jakoś odważyć nie umiem...
Lunaris dzielna kobieto...! Dobrze że Przetrwałaś ten czas. Oby wyniki wkrótce się poprawiły choć trochę...
A co do kawy, są naprawdę pyszne bezkofeinowe, w smaku się niczym nie różnią od tych z kofeiną (o ile o to chodzi u Ciebie)
Frez jak się czujesz? I jak domowa epidemia..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 22:52
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Iza pięknie wyglądasz🥰 brzuszek pięknie rośnie.
Frez jak się czujesz?😀
Achia jaki tam u ciebie? Powtarzalas betę? 😀
Pilik a ty jak się czujesz?😀Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Sliweczka Piotruś chce być punktualny po prostu
Już nie długo. Co ile teraz chodzisz na ktg?
Yos ja w miarę, mdłości trochę odpuściły, senność staje się do opanowania, tylko nadal energii brak i mnie choroba lapie, ale to może efekt nie przespanych nocy bo znowu kryzysy...
Do tego Nina od soboty ma katar koszmarny i z oczu się leją potoki łez. Wkurza ją to strasznie a mnie utwierdza, że chyba jednak jest alergiczką 😢
Szukam właśnie jakiegoś alergologa, ale nawet prywatnie terminy straszne...
Luna pamietam o Was bardzo mocno! Mam nadzieję, że jutro będzie mimo wszystko dobry dzień i otrzymacie odpowiednią pomoc -
U mnie lekarz mówił że jeśli nie ma wskazań i ciąża prawidłowa to ktg robi się dopiero po skończonym 40 tyg. Ja robiłam raz koło 38 I to właśnie trochę wymusilam że też chcę. Drugi raz w szpitalu dzień przed porodem bo już krew mi leciała i się wystraszylam. Nic się nie pisało a za 24h Ania była na świecie. Więc wiadomo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 09:45
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Hahaha, miałam wizytę po KTG, mamy 2cm rozwarcia, wszystko przygotowane, więc mogę zacząć rodzić w każdej chwili. Gdyby się nic nie działo, to po drodze mam Jeszce jedno KTG I USG, a ostatecznie mam się 28 stawić w szpitalu na wywołanie.
jednak mamy nadziej, że już sie nie spotkamy 😅
Dziewczyny, trzymać kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 10:13
Madzik34, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Izape piekny brzuszek!!
Odnośnie tarczycy to wyniki ok,ale wg mnie cukier na czczo troche za wysoki...
Ja przy takim wyniku miałam stwierdzona cukrzyce ciążowa i byłam pod opieka diabetologa.na szczęście skonczylo się tylko na diecie bez insuliny....
Kiedy masz teraz wizyte u lekarza?
Sliweczka trzymam kciuki aczkolwiek rozwarcie na tym etapie może być i niestety nic nie oznacza:(tak czy siak już bliżej niż dalej:)))))Madzik
Mama 3 corek:) -
Yos u mnie przynajmniej nie musze czekać na to "pierdol...cie".. Rozłożyło mnie choróbsko bo od zeszłego tyg mąż po raz kolejny chory a na dodatek moja pierwoworofna po ciężkiej nocy bo idą dwie 5tki wstała 5.30 z informacją że jest głodna i chce śniadanie natychmiast 🤣🤦♀️
Śliweczka ruszaj z tematem żeby nie było że nie wychowana jestem i w kolejke wchodzę 🤣mi wczoraj odszedł czopWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 10:25
sliweczka92, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Frez i może inne dziewczyny mające do czynienia z grypą jelitowa u dziecka - macie jakieś wskazówki dotyczące postępowania? Tj.czy dziecko może nic nie jeść przez 2-3 dni tylko sączyć wodę oraz pić mleko? Moje młode od sobotniego wieczoru bardzo sie męczy, wymioty już ustały na szczęście, ale kompletnie nie chce nic jeść, ma bardzo wysoką gorączkę i tylko by spał przy piersi. Martwię sie o niego bardzo, taki jest slabiutki i apatyczny. Nie chce to ciągnąć do lekarza czy po szpitalach, wiem, że podstawa to nawadnianie, ale ta osowialosc jest niepokojąca. Sama ledwo co wyszłam dopiero z tej jelitowki to musiało teraz złapać dziecko.
-
nick nieaktualnyAnna Stesia daj enterol do picia, można też w razie w dać smecte jeśli biegunka by męczyła. Jeśli pije mleko, to dobrze. Jak masz możliwość wizyty domowej, to skorzystaj, bo maluchy szybko się odwodniają, lepiej dmuchać na zimne.
Ja ledwo żyje, dlatego się nie odzywam. Dziś to i ja mam grypę żołądkową,na szczęście mąż zabrał chłopców do dziadków na trochę, więc ja dogorywam.... Grypa żołądkowa+ ciążowe młodości= m a s a k r a
Przepraszam, że się nie odniose do reszty, jestem na bieżąco, ale umieram po prostuAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Frez, dziękuję, że mimo fatalnego samopoczucia mi odpisałaś. Wiem, co przeżywasz, bo w ubiegłym tygodniu miałam pierwszy raz w życiu jelitowke i myślałam, ze umrę. A tu u Ciebie jeszcze ciąża. Dużo zdrowia Ci życzę! Sama też nie jestem ze względów zdrowotnych zupełnie na bieżąco z forum, choć oczywiście ciągle trzymam za Ciebie, Sliweczko, kciuki! I za Was, Lunka!
Mały na szczęście nie jest odwodniony, kupek robi niedużo, więc smecty nie dawalam. Próbowałam podać elektrolity, ale nie chce pić. Jestem w szoku, jak straszne oblicze ma to chorobsko przy takim maluchu. I myślę, czy to normalne, że dziecko w ogóle nie chce nic jeść. Choć z drugiej strony ja przez 5 dni choroby byłam zielona na myśl o jedzeniu. Mam nadzieję, ze woda i kp wystarcza.sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Anna Stasia, polecam syrop diphergan.
Generalnie dziecko ma pić (z glodu nie umrze), młoda przy wadze 10kg miała zalecenie optymalnie min 1000ml płynów ,absolutne minimum to 800. Co do odwodnienia sprawdzaj na paluszkach uciskajac paznokieć jak szybko wraca kolor i czy szybko pojawiają się łzy.Anna Stesia lubi tę wiadomość