X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mogę jeszcze dodać do tych cech, które wcześniej wymieniłam, że moja córka jest niezłym zgrywusem, bo teraz kopie jak szalona 😒

JustynaG, Lunaris, ibishka lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, nie chcę Cię straszyć ale przypinkę wymacała Ci moja Anka - Gałganka :)
    Jeśli nie czułam ruchów to wystarczyło przytulić się do tatusia i od razu dostawał kopniaka. :P

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka, kochana, a jednak 29! Chyba że Piotruś uwinie się w 2 godziny! Mam nadzieję, że żarełko w Siemiradzkim się poprawiło - gdy rodziłam i leżałam potem 8 dni to myslałam, że skonam z głodu - same podeszwy mięsne, ziemniaki z grudami i w kółko jedna zupa pod różnymi nazwami.

Rucola, wywieś cennik i będziemy się Ciebie radziły! Przydałby mi się ktoś, kto skutecznie przewiduje przyszłość i na przykład potrafił mi powiedzieć, czy te moje liczne bezsenne noce skończą się Alzheimerem.

Summer, widzę Cię! Mam nadzieje, że u Was wszystko w porządku?

Nika, dobrze Cię widzieć <3

Cheresta, śliczne imię!

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita - ja mam (albo miałam) endometriozę. Dowiedziałam się o niej właśnie dlatego, że zrobiła mi się na jajniku torbiel czekoladowa.
    Moja ginekolog (trochę taki spec od endometriozy) natychmiast wysłała mnie na laparoskopię, gdzie usunięto mi torbiele z obydwu jajników i jeszcze sporą ilość zrostów. Po tym dostałam na pół roku hormony (gestageny - brałam Visanne), żeby wprowadzić organizm w sztuczną menopauzę, by wyciszyć te ogniska, których nie dało się usunąć.

Jak widzisz - dorobiłam się po tym dwójki dzieci (Ala w 3 cyklu, Ola w 1). To nie jest tak, że torbiel endometrialna przekreśla ten jajnik na którym się znajduje. Ja miałam na jednym i drugim a w ciąże zaszłam mając owulacje i z prawego i z lewego :)
    Tylko trzeba działać, żeby póki co pozbyć się jej z ciała.

A co do mnie i tego jak sobie radzę. Cóż - melisa z rana do kawy musi być, bo inaczej merwy mną szargają. Alicja jest tak zazdrosna o Olkę, że wpada w histerię kilka razy dziennie. Często robi po złości, krzyczy, zabiera wszystko i mówi, że to jej.
    Jak Ola śpi w drugim pokoju to Ala jest złotym dzieckiem. Jak Ola się budzi, to jakby w nią diabeł wstępował.. Na wspólną zabawę niestety jest jeszcze za wcześnie, bo Ola mała a Ala jest tak roztrzepana i nieuważna, że mogłaby ją zabić niechcący.

To moje dziewczyny :)

515d0a0249a7.jpg

sliweczka92, Lunaris, pilik, Anna Stesia, ibishka, Yoselyn82, frezyjciada, nowa na dzielni, Cabrera, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mi się miło czyta!!!! Ja Wam przepowiadam wszystko co najlepsze!!! Każdej z osobna!!!
    Lunaris ja do dziś pamiętam ten sen ;) i dziękuję za kciuki :*
    Śliweczka już niedługo Piotruś będzie z Wami, widocznie jest tak wyjątkowy że musi mieć wyjątkowy dzień urodzin :)

sliweczka92, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka - a Tobie życzę, żeby poszło jak najlżej :) wyjątkowa data się szykuje :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jeszcze przyjdzie czas na miłość -pomyśl jak potem będziesz miała fajnie jak teraz jest hardcore ;) ...bo w sumie co lepszego mogę powiedzieć.... melisa, joga, zennnnnnnnnnn i byle przetrwać!
    Jak dziś poprosiłam Franka żeby zabawił Stasia bo mama musi do WC na dwójeczkę to za chwilę miałam ich obu w łazience :/ no progres że hej!

Śliweczka a jak Ciebie nic tam nie smyra po dolnych partiach to idź spać i się chociaż prześpij przed jutrem :) ja też uważam że 29 to piękna data na poród!

Dobranoc wszystkim!

Kaczorka, sliweczka92, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, a na tych zdjęciach to Ala wygląda na aniołka a Olka na małego szoguna :P

Kaczorka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - chodzenie do WC w towarzystwie już mam obcykane ;) a na lepsze czasy czekam. Szkoda tylko, że jak nadejdą, to do pracy trzeba będzie wrócić :p

Justyna - w domu mówimy, że Aluśka to taki wilk w owczej skórze ;) ona tylko tak słodko wygląda..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 22:50

JustynaG lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    No jak to kiedy??? 8 marca oczywiście!!!!
    Dobra. Trzymam Cie za słowo :D
    To w takim razie ustalam plan działania pod kątem tej daty 😁😍😘

Rucola lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę startujemy, mamy 4cm konkretne (podobno), polozna mówiła, że dobrze się mnie bada i pęcherz już wyłazi ☺ lewatywka 🙄😬 i do dzieła... 😅

Lunaris, właśnie taki miałam plan, przespać się. Nawet trochę się udało, ale wiadomo jak to wygląda na szpitalnym polamanym łóżku 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 05:47

Yoselyn82, summer86, Rucola, JustynaG, Lunaris, ibishka, olik321, pilik, Cabrera, Anna Stesia, admiralka lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już na porodowej, dostaje oxy. :)

summer86, Rucola, JustynaG, Fozzie Bear, frezyjciada, Lunaris, ibishka, olik321, Minnie89, moniśka..., Jeżowa, veritaa, Yoselyn82, nowa na dzielni, pilik, Izape_91, Cabrera, agulineczka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliweczka, mocne kciuki kochana <3
    Rucola, ale wyczarowałaś :D kciuki za testowanie ;*

AnnaStesia, zaglądam przy karmieniach (tak, tak odstawianie u nas daleko w lesie), ale ciężko mi pisać. My znów chorzy i Młoda zalicza pierwszy antybiotyk :/

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliweczka kciuki!!!!!
    U mnie biel ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliweczka! ✊✊✊✊

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliweczka do boju! Piotruś exmisja przymusowa <3

Rucola bo to trzeba teraz codziennie :D siurać do skutku :D

Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to za wcześnie po prostu :P

Kaczorka jeszcze trochę i będzie lepiej, pamiętaj też, że Aluśka jest teraz w tym "magicznym" wieku, mylnie zwanym buntem dwulatka. Afery z czasem mogą się przerodzić w absurdalne, typu "mamo świat się skończył, bo dałaś mi żółty kubek, a ja chciałam inny, ale Ci o tym nie powiedziałam, to teraz zrobię awanturę, żeby następnym razem znowu ją zrobić z innego powodu"🤷 ale jeszcze ciut i będzie lepiej, zobaczysz 😉 dasz radę!💪

Summer zdrówka dla Was!

Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżki forumowe,
    Widziałam lecącego bociana! Co to może oznaczać?? :)

że mamy słabą zimę? Czy, że jestem ślepa bo niemożliwe,żeby to był bocian?

Summer Zdrówka! U nas też szpital w domu od tygodnia. eMek i Ania wracają do formy a do mnie wirus zaczyna się dobierać. Liczę na to, że jakoś cudem się wywinę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 08:40

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to na pewno był bocian- uciekał do Polski przed coronawirusem ;)

ibishka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja też już widziałam bociana z okna salonu i to na bank był on 🙂

Sliweczka kciuki!💝

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 3641 3642 3643 3644 3645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ