X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa synek jest przepiękny!
    Jeszcze raz gratulacje dzielna mamo 💗

Achia i u nas w szpitalu dziewczyny muszą mieć maseczki przez cały poród ubrane... ja sobie tego nie wyobrażam zupełnie...

Luna cieszę się, że się organizm pozbierał i życzę Ci szybkiego spełnienia marzeń o ciąży!

Sliweczka przy takim maluszku też nie podpowiem co z kaszlem, na pewno nie zaszkodzisz lekko oklepując, mam nadzieję że maluszkowi szybko przejdzie.

I ja dołączam do życzeń. Mino wszystkich okoliczności niesprzyjających - niech to będzie piękny, rodzinny czas 💗

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:53

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, wspaniały synek :) kiedy wychodzicie do domu, żebyście mogli spędzać swoje pierwsze święta razem :)

Izape, nie jesteś pierwsza :p pamiętam jak Rucola mówiła że jeszcze nie jest gotowa i przepuszcza wszystkie panie przodem.

Dziewczyny, z okazji Świąt życzę Wam nowych kurczaczków kiedy tylko ich zapragniecie. :) Samych radosnych i pogodnych chwil oraz wiary w lepsze jutro.

Izape_91, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣😂

edf139a2f71f.jpg

Lunaris, Malgonia, Lusesita lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa gratulacje!!!!!!fajnie,ze masz to za sobą:)duzo zdrówka.ciekawe czy wypuszcza cie już w niedziele?

Sliweczka takie pokaslywanie może być objawem refluksu:(ale oczywiście najlepiej to skonsultować telefonicznie z lekarzem u takiego maluszka.

Wszystkiego dobrego na święta dziewczyny!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ode mnie również spokojnych i zdrowych Świat :)

Iza podziel się przepisem. Ja też dziś piekłam chleb z kaszy gryczanej białej - polecam. Aczkolwiek mąż mówi że smakuje jak pasza dla konia :p

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas też Wesołych Świąt!
    A w obecnej sytuacji to chyba najważniejsze żeby było zdrowie i nigdy nie zabrakło tego chleba. A reszta zawsze się ułoży.

6113cc56ddeb.jpg

U nas dzisiaj minęły 3 miesiące i powinniśmy być już razem. A M przebąkuje coś o czerwcu dopiero 😭 Zobaczymy jak będzie. Już marzę o środzie i pójściu do pracy, bo dla mnie w tym roku wyjątkowo nie ma świąt.

NOWA GRATULACJE!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 18:47

Yoselyn82, pilik lubią tę wiadomość

[age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, pisałaś coś o szkole w lipcu? Nic na ten temat nie słyszałam...

Aniu, ściskam Cię mocno. Wiem, że dla Ciebie to trudny czas. Mam jednak nadzieję, że niebawem uda Ci się spotkać z psychologiem, który trochę pomoże Ci pewne rzeczy poukładać. A emek wróci szybciej niż w czerwcu ale już jak się sytuacja u nas unormuje. Tak byście mogli w pełni cieszyć się wspólnymi chwilami.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa on jest przecudowny <3 życzę Wam szybkiego powrotu do domu!

Justynka Franek chodzi do zerówki w szkole a w tym roku zerówka ma dyżur w lipcu więc nie wypisuję-szczególnie że urlop mam w sierpniu... a teraz to nie wiadomo w ogóle jak będzie z urlopem. JAk sie to wszystko skończy to nie zdziwię sie jeśli koniec roku szkolnego będzie 31 lipca. Taka opcja też możliwa.

Ania przesmacznie wygląda Twój chlebuś :) i uśmiecha się pełną gębą :D Ja też odliczam byle do poniedziałku i do pracy ;)

Yos genialne masz te jajka :D :D :D

Iza może akurat się w strzelisz w koniec pandemii :) tego Ci życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 19:49

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Nam wszystkim Zmartwystały Chrystus błogosławi ❤️ obyśmy otworzyli oczy na prawdę i serca na prawdziwą miłość.

Ja padam z nóg, ale tak bardzo, TAK bardzo chciałam zadowolić męża, żeby w końcu i on oczy otworzył, że narobiłam się jak dziki wół. Od sprzątnięcia na tip top, przez ugotowanie barszczu wielkanocnego, upieczenie sernika, ciasta leśny mech-pierwszy raz ciekawe czy zjadliwe🤔, zrobienie wafli z kajmakiem, sałatki z szynką i ananasem, jajek faszerowanych pieczarkami, upieczenie chleba, po zrobienie własnej, domowej szynki do barszczyku i na kanapki. Aaaaa no i święconkę też zrobiłam :) dobrze, że zawsze mam wodę święconą w domu, to mogłam poświęcić, tak jak być powinno 😊 o to wszystko z dwójką gnomów, w tym jednego cycoholika 🙊 czuję się dziś kurde jak jakaś perfecto pani domu 🤣

Wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️

sliweczka92, agulineczka, pilik, Ochmanka lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, ja mam jedno pytanie. JAK? Moim szczytowym osiągnięciem dzisiaj było odebranie dwóch zamówień - jedno z obiadem na dziś i jutro, drugie - z sernikiem i tartą. A Ty tutaj zasuwasz jak motorek. Stare chińskie przysłowie mówi: co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć 2 dni wolnego :-D :-D I tego się trzymam :-D

Nowa, ale masz słodycz przy sobie! <3 Tego nie zastąpią żadne serniki, makowce i mazurki świata. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.

Wesołych świąt, dziewczyny! I Wam, i sobie życzę na ten czas przede wszystkim niegasnącej nadziei :-*

Rucola lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa gratuluję. Synus przeslodki <3

Dziewczyny chciałem Wam życzyć dużo spokoju ducha na te Święta. Wesołego Alleluja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 23:02

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam żurek z przepisu Reset, to był mój pierwszy prawdziwy żurek na zakwasie 🙈 i wyszedł przepyszny 🙂 Teraz pewnie mąż mnie będzie częściej prosił o powtórkę z rozrywki. Nie dodałam tylko pieczarek, bo te które miałam w lodówce już się nie nadawały, ale suszone grzybki juz tak. No i dałam jeszcze trochę przecisnietego przez praskę czosnku. Pycha! Zakwas kupiłam w Lidlu- ekologiczny z charsznickich pol natury. Polecam!

Poza tym upiekłam z synkiem wielkanocne ciasteczka maślane, bezglutenowa babkę piaskowa, zrobiłam sałatkę jarzynowa, malowalismy jajka i zrobiłam swieconke, do tego na jutro smażonke (tradycyjne danie rodziny meza) i na koniec upieklam mazurka kawowego ze slonym karmelem i bezami z "moich wypieków". Palce lizać!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam upiec swój chlebek, ale nigdzie nie ma drozdzy! A zakwasu nie mam niestety.

Wesołych i spokojnych Świąt 🐣🐇

P.S. Nowa śliczny synuś!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, ja zrobiłam z tego przepisu.
    b3e10c6cbfdc.jpg

Suche drożdże zawsze się u mnie gdzieś znajdą, bo nigdy ich nie umiem wykorzystać. Wolę te 'zwykłe'. A tu szok jak chleb się udał i co lepsze wyrósł.
    Darowałam sobie ziarna w środku, posypałam tylko górę. Nawet nie zostawiłam do wyrośnięcia! Nie cała godzina w piekarniku. To mój pierwszy 😉

[age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych i zdrowych świąt, dziewczyny! <3

Nowa, ogromnie gratuluję! Jednak byłaś jednym z tych szczęśliwców, którzy nie rodzą po terminie :D śliczny maluszek!

Agulineczka, widziałam gdzieś przepis na chleb na sodzie - wyglada średnio, ale podobno smaczny :D

Sliweczka, jak kaszel? Może wizyta domowa, jeśli nie przejdzie? Mam gdzieś jakieś telefony.

Frez, wow ! No ja zrobiłam wafle tortowe z masą kajmakową i to by było na tyle :D Co więcej, od wczoraj jesteśmy na budowie, a tu tylko jeden palnik przenośnej kuchenki, więc nawet perspektyw na coś więcej nie ma :D
    Jak reakcja męża?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkiego dobrego w te Święta.
    Dla mnie niestety są najgorsze z możliwych, jakis czas temu rozstalam się z ojcem chłopaków i nie mogę się pozbierać. Buziaki i uściski dla Waszych rodzinek.

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Kochane wszystkiego dobrego w te Święta.
    Dla mnie niestety są najgorsze z możliwych, jakis czas temu rozstalam się z ojcem chłopaków i nie mogę się pozbierać. Buziaki i uściski dla Waszych rodzinek.
    Bardzo Ci współczuję tych uczuć. Ja miałam lżej bo nie było dzieci a i tak potrzebowałam dużo czasu, bardzo dużo czasu. Dla mnie rozwód był niesamowicie trudnym przeżyciem, nadal w pewnym sensie mi żal że tak się to potoczyło. Ale po każdej burzy wychodzi słońce. Moje Słońce jest teraz przy mnie i każdego dnia daje mi mnóstwo szczęścia. Tobie z całego serca życzę tego samego.
    Ale trzymam kciuki aby pojawiła się jakaś nic porozumienia, może da się to jeszcze uratować.
    Trzymaj się Moniśka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 11:21

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Dziewczyny ode mnie również spokojnych i zdrowych Świat :)

Iza podziel się przepisem. Ja też dziś piekłam chleb z kaszy gryczanej białej - polecam. Aczkolwiek mąż mówi że smakuje jak pasza dla konia :p

https://m.youtube.com/watch?v=tPP2mlI3BtE

Proszę :) pod filmikiem w opisie jest przepis. Robi sie 15 minut doslownie!

veritaa lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, jesteś niesamowita. Mam nadzieję, że chociaż emek docenił Twoje starania. :)

To ja zastosowałam totalne lenistwo :P Tzn. zrobiłam zakupy online w piekarni i Tesco :D A potem nawet zrobiłam sałatkę. I tyle :) Mąż ugotował obiad.
    Nie jestem perfekcyjną panią domu. Ale mogłam choć troszkę odsapnąć.

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 3697 3698 3699 3700 3701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ