Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa synek jest przepiękny!
Jeszcze raz gratulacje dzielna mamo 💗
Achia i u nas w szpitalu dziewczyny muszą mieć maseczki przez cały poród ubrane... ja sobie tego nie wyobrażam zupełnie...
Luna cieszę się, że się organizm pozbierał i życzę Ci szybkiego spełnienia marzeń o ciąży!
Sliweczka przy takim maluszku też nie podpowiem co z kaszlem, na pewno nie zaszkodzisz lekko oklepując, mam nadzieję że maluszkowi szybko przejdzie.
I ja dołączam do życzeń. Mino wszystkich okoliczności niesprzyjających - niech to będzie piękny, rodzinny czas 💗 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:53
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Nowa, wspaniały synek
kiedy wychodzicie do domu, żebyście mogli spędzać swoje pierwsze święta razem
Izape, nie jesteś pierwsza :p pamiętam jak Rucola mówiła że jeszcze nie jest gotowa i przepuszcza wszystkie panie przodem.
Dziewczyny, z okazji Świąt życzę Wam nowych kurczaczków kiedy tylko ich zapragniecie.Samych radosnych i pogodnych chwil oraz wiary w lepsze jutro.
Izape_91, Rucola lubią tę wiadomość
-
Nowa gratulacje!!!!!!fajnie,ze masz to za sobą:)duzo zdrówka.ciekawe czy wypuszcza cie już w niedziele?
Sliweczka takie pokaslywanie może być objawem refluksu:(ale oczywiście najlepiej to skonsultować telefonicznie z lekarzem u takiego maluszka.
Wszystkiego dobrego na święta dziewczyny!
Madzik
Mama 3 corek:) -
Dziewczyny ode mnie również spokojnych i zdrowych Świat
Iza podziel się przepisem. Ja też dziś piekłam chleb z kaszy gryczanej białej - polecam. Aczkolwiek mąż mówi że smakuje jak pasza dla konia :pCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Od nas też Wesołych Świąt!
A w obecnej sytuacji to chyba najważniejsze żeby było zdrowie i nigdy nie zabrakło tego chleba. A reszta zawsze się ułoży.
U nas dzisiaj minęły 3 miesiące i powinniśmy być już razem. A M przebąkuje coś o czerwcu dopiero 😭 Zobaczymy jak będzie. Już marzę o środzie i pójściu do pracy, bo dla mnie w tym roku wyjątkowo nie ma świąt.
NOWA GRATULACJE!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 18:47
Yoselyn82, pilik lubią tę wiadomość
-
Lunaris, pisałaś coś o szkole w lipcu? Nic na ten temat nie słyszałam...
Aniu, ściskam Cię mocno. Wiem, że dla Ciebie to trudny czas. Mam jednak nadzieję, że niebawem uda Ci się spotkać z psychologiem, który trochę pomoże Ci pewne rzeczy poukładać. A emek wróci szybciej niż w czerwcu ale już jak się sytuacja u nas unormuje. Tak byście mogli w pełni cieszyć się wspólnymi chwilami. -
Nowa on jest przecudowny
życzę Wam szybkiego powrotu do domu!
Justynka Franek chodzi do zerówki w szkole a w tym roku zerówka ma dyżur w lipcu więc nie wypisuję-szczególnie że urlop mam w sierpniu... a teraz to nie wiadomo w ogóle jak będzie z urlopem. JAk sie to wszystko skończy to nie zdziwię sie jeśli koniec roku szkolnego będzie 31 lipca. Taka opcja też możliwa.
Ania przesmacznie wygląda Twój chlebuśi uśmiecha się pełną gębą
Ja też odliczam byle do poniedziałku i do pracy
Yos genialne masz te jajka
Iza może akurat się w strzelisz w koniec pandemiitego Ci życzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 19:49
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiech Nam wszystkim Zmartwystały Chrystus błogosławi ❤️ obyśmy otworzyli oczy na prawdę i serca na prawdziwą miłość.
Ja padam z nóg, ale tak bardzo, TAK bardzo chciałam zadowolić męża, żeby w końcu i on oczy otworzył, że narobiłam się jak dziki wół. Od sprzątnięcia na tip top, przez ugotowanie barszczu wielkanocnego, upieczenie sernika, ciasta leśny mech-pierwszy raz ciekawe czy zjadliwe🤔, zrobienie wafli z kajmakiem, sałatki z szynką i ananasem, jajek faszerowanych pieczarkami, upieczenie chleba, po zrobienie własnej, domowej szynki do barszczyku i na kanapki. Aaaaa no i święconkę też zrobiłamdobrze, że zawsze mam wodę święconą w domu, to mogłam poświęcić, tak jak być powinno 😊 o to wszystko z dwójką gnomów, w tym jednego cycoholika 🙊 czuję się dziś kurde jak jakaś perfecto pani domu 🤣
Wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️sliweczka92, agulineczka, pilik, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Frez, ja mam jedno pytanie. JAK? Moim szczytowym osiągnięciem dzisiaj było odebranie dwóch zamówień - jedno z obiadem na dziś i jutro, drugie - z sernikiem i tartą. A Ty tutaj zasuwasz jak motorek. Stare chińskie przysłowie mówi: co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć 2 dni wolnego
I tego się trzymam
Nowa, ale masz słodycz przy sobie!Tego nie zastąpią żadne serniki, makowce i mazurki świata. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.
Wesołych świąt, dziewczyny! I Wam, i sobie życzę na ten czas przede wszystkim niegasnącej nadziei :-*Rucola lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zrobiłam żurek z przepisu Reset, to był mój pierwszy prawdziwy żurek na zakwasie 🙈 i wyszedł przepyszny 🙂 Teraz pewnie mąż mnie będzie częściej prosił o powtórkę z rozrywki. Nie dodałam tylko pieczarek, bo te które miałam w lodówce już się nie nadawały, ale suszone grzybki juz tak. No i dałam jeszcze trochę przecisnietego przez praskę czosnku. Pycha! Zakwas kupiłam w Lidlu- ekologiczny z charsznickich pol natury. Polecam!
Poza tym upiekłam z synkiem wielkanocne ciasteczka maślane, bezglutenowa babkę piaskowa, zrobiłam sałatkę jarzynowa, malowalismy jajka i zrobiłam swieconke, do tego na jutro smażonke (tradycyjne danie rodziny meza) i na koniec upieklam mazurka kawowego ze slonym karmelem i bezami z "moich wypieków". Palce lizać!Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, ja zrobiłam z tego przepisu.
Suche drożdże zawsze się u mnie gdzieś znajdą, bo nigdy ich nie umiem wykorzystać. Wolę te 'zwykłe'. A tu szok jak chleb się udał i co lepsze wyrósł.
Darowałam sobie ziarna w środku, posypałam tylko górę. Nawet nie zostawiłam do wyrośnięcia! Nie cała godzina w piekarniku. To mój pierwszy 😉 -
Spokojnych i zdrowych świąt, dziewczyny!
Nowa, ogromnie gratuluję! Jednak byłaś jednym z tych szczęśliwców, którzy nie rodzą po terminieśliczny maluszek!
Agulineczka, widziałam gdzieś przepis na chleb na sodzie - wyglada średnio, ale podobno smaczny
Sliweczka, jak kaszel? Może wizyta domowa, jeśli nie przejdzie? Mam gdzieś jakieś telefony.
Frez, wow ! No ja zrobiłam wafle tortowe z masą kajmakową i to by było na tyleCo więcej, od wczoraj jesteśmy na budowie, a tu tylko jeden palnik przenośnej kuchenki, więc nawet perspektyw na coś więcej nie ma
Jak reakcja męża?
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
moniśka... wrote:Kochane wszystkiego dobrego w te Święta.
Dla mnie niestety są najgorsze z możliwych, jakis czas temu rozstalam się z ojcem chłopaków i nie mogę się pozbierać. Buziaki i uściski dla Waszych rodzinek.
Ale trzymam kciuki aby pojawiła się jakaś nic porozumienia, może da się to jeszcze uratować.
Trzymaj się Moniśka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 11:21
-
veritaa wrote:Dziewczyny ode mnie również spokojnych i zdrowych Świat
Iza podziel się przepisem. Ja też dziś piekłam chleb z kaszy gryczanej białej - polecam. Aczkolwiek mąż mówi że smakuje jak pasza dla konia :p
https://m.youtube.com/watch?v=tPP2mlI3BtE
Proszępod filmikiem w opisie jest przepis. Robi sie 15 minut doslownie!
veritaa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Frez, jesteś niesamowita. Mam nadzieję, że chociaż emek docenił Twoje starania.
To ja zastosowałam totalne lenistwoTzn. zrobiłam zakupy online w piekarni i Tesco
A potem nawet zrobiłam sałatkę. I tyle
Mąż ugotował obiad.
Nie jestem perfekcyjną panią domu. Ale mogłam choć troszkę odsapnąć.summer86, Rucola lubią tę wiadomość