X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa synek jest przepiękny!
    Jeszcze raz gratulacje dzielna mamo 💗

Achia i u nas w szpitalu dziewczyny muszą mieć maseczki przez cały poród ubrane... ja sobie tego nie wyobrażam zupełnie...

Luna cieszę się, że się organizm pozbierał i życzę Ci szybkiego spełnienia marzeń o ciąży!

Sliweczka przy takim maluszku też nie podpowiem co z kaszlem, na pewno nie zaszkodzisz lekko oklepując, mam nadzieję że maluszkowi szybko przejdzie.

I ja dołączam do życzeń. Mino wszystkich okoliczności niesprzyjających - niech to będzie piękny, rodzinny czas 💗

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:53

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, wspaniały synek :) kiedy wychodzicie do domu, żebyście mogli spędzać swoje pierwsze święta razem :)

Izape, nie jesteś pierwsza :p pamiętam jak Rucola mówiła że jeszcze nie jest gotowa i przepuszcza wszystkie panie przodem.

Dziewczyny, z okazji Świąt życzę Wam nowych kurczaczków kiedy tylko ich zapragniecie. :) Samych radosnych i pogodnych chwil oraz wiary w lepsze jutro.

Izape_91, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣😂

edf139a2f71f.jpg

Lunaris, Malgonia, Lusesita lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa gratulacje!!!!!!fajnie,ze masz to za sobą:)duzo zdrówka.ciekawe czy wypuszcza cie już w niedziele?

Sliweczka takie pokaslywanie może być objawem refluksu:(ale oczywiście najlepiej to skonsultować telefonicznie z lekarzem u takiego maluszka.

Wszystkiego dobrego na święta dziewczyny!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ode mnie również spokojnych i zdrowych Świat :)

Iza podziel się przepisem. Ja też dziś piekłam chleb z kaszy gryczanej białej - polecam. Aczkolwiek mąż mówi że smakuje jak pasza dla konia :p

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas też Wesołych Świąt!
    A w obecnej sytuacji to chyba najważniejsze żeby było zdrowie i nigdy nie zabrakło tego chleba. A reszta zawsze się ułoży.

6113cc56ddeb.jpg

U nas dzisiaj minęły 3 miesiące i powinniśmy być już razem. A M przebąkuje coś o czerwcu dopiero 😭 Zobaczymy jak będzie. Już marzę o środzie i pójściu do pracy, bo dla mnie w tym roku wyjątkowo nie ma świąt.

NOWA GRATULACJE!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 18:47

Yoselyn82, pilik lubią tę wiadomość

[age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, pisałaś coś o szkole w lipcu? Nic na ten temat nie słyszałam...

Aniu, ściskam Cię mocno. Wiem, że dla Ciebie to trudny czas. Mam jednak nadzieję, że niebawem uda Ci się spotkać z psychologiem, który trochę pomoże Ci pewne rzeczy poukładać. A emek wróci szybciej niż w czerwcu ale już jak się sytuacja u nas unormuje. Tak byście mogli w pełni cieszyć się wspólnymi chwilami.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa on jest przecudowny <3 życzę Wam szybkiego powrotu do domu!

Justynka Franek chodzi do zerówki w szkole a w tym roku zerówka ma dyżur w lipcu więc nie wypisuję-szczególnie że urlop mam w sierpniu... a teraz to nie wiadomo w ogóle jak będzie z urlopem. JAk sie to wszystko skończy to nie zdziwię sie jeśli koniec roku szkolnego będzie 31 lipca. Taka opcja też możliwa.

Ania przesmacznie wygląda Twój chlebuś :) i uśmiecha się pełną gębą :D Ja też odliczam byle do poniedziałku i do pracy ;)

Yos genialne masz te jajka :D :D :D

Iza może akurat się w strzelisz w koniec pandemii :) tego Ci życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 19:49

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Nam wszystkim Zmartwystały Chrystus błogosławi ❤️ obyśmy otworzyli oczy na prawdę i serca na prawdziwą miłość.

Ja padam z nóg, ale tak bardzo, TAK bardzo chciałam zadowolić męża, żeby w końcu i on oczy otworzył, że narobiłam się jak dziki wół. Od sprzątnięcia na tip top, przez ugotowanie barszczu wielkanocnego, upieczenie sernika, ciasta leśny mech-pierwszy raz ciekawe czy zjadliwe🤔, zrobienie wafli z kajmakiem, sałatki z szynką i ananasem, jajek faszerowanych pieczarkami, upieczenie chleba, po zrobienie własnej, domowej szynki do barszczyku i na kanapki. Aaaaa no i święconkę też zrobiłam :) dobrze, że zawsze mam wodę święconą w domu, to mogłam poświęcić, tak jak być powinno 😊 o to wszystko z dwójką gnomów, w tym jednego cycoholika 🙊 czuję się dziś kurde jak jakaś perfecto pani domu 🤣

Wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️

sliweczka92, agulineczka, pilik, Ochmanka lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, ja mam jedno pytanie. JAK? Moim szczytowym osiągnięciem dzisiaj było odebranie dwóch zamówień - jedno z obiadem na dziś i jutro, drugie - z sernikiem i tartą. A Ty tutaj zasuwasz jak motorek. Stare chińskie przysłowie mówi: co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć 2 dni wolnego :-D :-D I tego się trzymam :-D

Nowa, ale masz słodycz przy sobie! <3 Tego nie zastąpią żadne serniki, makowce i mazurki świata. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.

Wesołych świąt, dziewczyny! I Wam, i sobie życzę na ten czas przede wszystkim niegasnącej nadziei :-*

Rucola lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa gratuluję. Synus przeslodki <3

Dziewczyny chciałem Wam życzyć dużo spokoju ducha na te Święta. Wesołego Alleluja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 23:02

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam żurek z przepisu Reset, to był mój pierwszy prawdziwy żurek na zakwasie 🙈 i wyszedł przepyszny 🙂 Teraz pewnie mąż mnie będzie częściej prosił o powtórkę z rozrywki. Nie dodałam tylko pieczarek, bo te które miałam w lodówce już się nie nadawały, ale suszone grzybki juz tak. No i dałam jeszcze trochę przecisnietego przez praskę czosnku. Pycha! Zakwas kupiłam w Lidlu- ekologiczny z charsznickich pol natury. Polecam!

Poza tym upiekłam z synkiem wielkanocne ciasteczka maślane, bezglutenowa babkę piaskowa, zrobiłam sałatkę jarzynowa, malowalismy jajka i zrobiłam swieconke, do tego na jutro smażonke (tradycyjne danie rodziny meza) i na koniec upieklam mazurka kawowego ze slonym karmelem i bezami z "moich wypieków". Palce lizać!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam upiec swój chlebek, ale nigdzie nie ma drozdzy! A zakwasu nie mam niestety.

Wesołych i spokojnych Świąt 🐣🐇

P.S. Nowa śliczny synuś!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, ja zrobiłam z tego przepisu.
    b3e10c6cbfdc.jpg

Suche drożdże zawsze się u mnie gdzieś znajdą, bo nigdy ich nie umiem wykorzystać. Wolę te 'zwykłe'. A tu szok jak chleb się udał i co lepsze wyrósł.
    Darowałam sobie ziarna w środku, posypałam tylko górę. Nawet nie zostawiłam do wyrośnięcia! Nie cała godzina w piekarniku. To mój pierwszy 😉

[age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych i zdrowych świąt, dziewczyny! <3

Nowa, ogromnie gratuluję! Jednak byłaś jednym z tych szczęśliwców, którzy nie rodzą po terminie :D śliczny maluszek!

Agulineczka, widziałam gdzieś przepis na chleb na sodzie - wyglada średnio, ale podobno smaczny :D

Sliweczka, jak kaszel? Może wizyta domowa, jeśli nie przejdzie? Mam gdzieś jakieś telefony.

Frez, wow ! No ja zrobiłam wafle tortowe z masą kajmakową i to by było na tyle :D Co więcej, od wczoraj jesteśmy na budowie, a tu tylko jeden palnik przenośnej kuchenki, więc nawet perspektyw na coś więcej nie ma :D
    Jak reakcja męża?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkiego dobrego w te Święta.
    Dla mnie niestety są najgorsze z możliwych, jakis czas temu rozstalam się z ojcem chłopaków i nie mogę się pozbierać. Buziaki i uściski dla Waszych rodzinek.

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Kochane wszystkiego dobrego w te Święta.
    Dla mnie niestety są najgorsze z możliwych, jakis czas temu rozstalam się z ojcem chłopaków i nie mogę się pozbierać. Buziaki i uściski dla Waszych rodzinek.
    Bardzo Ci współczuję tych uczuć. Ja miałam lżej bo nie było dzieci a i tak potrzebowałam dużo czasu, bardzo dużo czasu. Dla mnie rozwód był niesamowicie trudnym przeżyciem, nadal w pewnym sensie mi żal że tak się to potoczyło. Ale po każdej burzy wychodzi słońce. Moje Słońce jest teraz przy mnie i każdego dnia daje mi mnóstwo szczęścia. Tobie z całego serca życzę tego samego.
    Ale trzymam kciuki aby pojawiła się jakaś nic porozumienia, może da się to jeszcze uratować.
    Trzymaj się Moniśka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 11:21

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Dziewczyny ode mnie również spokojnych i zdrowych Świat :)

Iza podziel się przepisem. Ja też dziś piekłam chleb z kaszy gryczanej białej - polecam. Aczkolwiek mąż mówi że smakuje jak pasza dla konia :p

https://m.youtube.com/watch?v=tPP2mlI3BtE

Proszę :) pod filmikiem w opisie jest przepis. Robi sie 15 minut doslownie!

veritaa lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, jesteś niesamowita. Mam nadzieję, że chociaż emek docenił Twoje starania. :)

To ja zastosowałam totalne lenistwo :P Tzn. zrobiłam zakupy online w piekarni i Tesco :D A potem nawet zrobiłam sałatkę. I tyle :) Mąż ugotował obiad.
    Nie jestem perfekcyjną panią domu. Ale mogłam choć troszkę odsapnąć.

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 3697 3698 3699 3700 3701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ