X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa Piękny teścior! Czekam na relacje z oglądania domu :) I pomyśleć,że jakiś czas temu zastanawiałaś się czy zostawić pokój w akademiku i przeprowadzić się do mieszkania brata... a teraz już dom wybierasz :)

Ewela Jak miło, że do nas wpadłaś! I jak to się stało, że nie przyszłaś z wirusami na wątek od razu jak zatestowałaś?

Kaczorka Trudny czas przed Tobą... Jakiś czas temu na kanale MamaLama, Ania opowiadała jak tłumaczyła starszakowi, że on ma lepiej bo może jeść inne rzeczy a młodszy braciszek ma tylko mleczko. Generalnie chodziło o to, że nie można wypić całego mleczka bo braciszek będzie głodny a on - ma kiepsko - bo nic innego jeść nie może.
    Mam nadzieję, że uda Ci się opanować sytuację. Chyba dobrze, że Olka jest spokojniejsza. Wyobrażasz sobie w domu dwa małe szoguny? :P

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - na Aluśkę takie tłumaczenie nie działa.. już nie raz próbowaliśmy z mężem. Nawet chrzan nakładałam.. to był taki rozżalony płacz, że aż mi serce pękało.
    Ona kocha cycusie i mleczko i już. Do tego wychodzą jej wszystkie piątki i myślę, że cycusianie przynosi jej jakieś ukojenie.

A cały problem polega na tym, że w nocy budzi się z jękiem, że chce mleczko i tym budzi Olkę. I to mnie tak wnerwia. W dzień znowu drażni mnie, że co rusz wsadza mi ręce pod bluzkę. Nie mogę spokojnie usiąść i posiedzieć.
    No nic - kiedyś minie 🙂 może się nie pozabijamy do tego czasu.

Fajnie, że coraz więcej z Was będzie miało kolejne dzieciątko 🙂
    Maluchy są spoko. Chociaż ja już czekam aż Olka zacznie chodzić 😝

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja się strasznie boje, że Nina się przystawi po porodzie... chociaż będę mocno walczyła, żeby tak się nie stało. Nie czuję się na siłach na tandem.
    Mam nadzieję, że szybko minie Wam ten trudniejszy czas.
    A co do maluchów... to będzie wyznanie 😂 nie jestem fanką niemowlaków, serio już mi się marzy taki roczniak...! A takie dziecko półtora roku? No idealnie! Haha
    Będzie trzeba przetrwać, ja się najbardziej boję pierwszego pół roku, później mam nadzieję, że będzie odrobine lepiej...
    Ola słodziutka 💗

JustynaG, Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik... Ja tak od jakiegoś 4miesiąca mówiłam "Ania jest już taka fajna" i mam wrażenie, że im starsza tym bardziej jest pocieszna.
    Oczywiście coraz częściej też wyprowadza z równowagi. Ale mimo wszystko jest więcej plusów niż minusów (no, mogłaby przesypiać noce albo chociaż tak jak dziś, pobudka dopiero przed 4 a potem po 6 przyszła do nas poleżeć do łóżka)

pilik lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja podzielwam Wasze zdanie. Generalnie mi taką prawdziwą radość macierzyństwo daje właśnie odkąd Ania rok skończyła. No może ciut wczesniej. Każdy etap ma swoje plusy i minusy ale te początki dały mi w kość ;)

pilik, JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała samą Olkę teraz to byłby luzik. Spokojne dziecko. Jak zaśnie to można cokolwiek zrobić. Z Aluśką musiałam leżeć z cycem na wierzchu i najlepiej nie oddychać za głośno 😝

Pilik - dużo samozaparcia będziesz potrzebować. Jeśli Nina jest podobnym przypadkiem jak Ala to będzie walka.
    U Ali jeszcze dodatkowo włączył się taki egoizm. Wszystko jest jej (nawet jeśli nie jest). Dziadków wygania do siebie, wyrywa Oli wszystkie zabawki.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko a ja uwielbiam niemowlaki!!!!
    Najbardziej takie do 3 miesiąca....matko mogę nieustannie się na nie patrzeć.

Ewena gratulacje!!!juz wiesz czy chłopiec czy dziewczynka?

Jezowa kiedy umawiasz się na pierwsza wizyte u gina?

91Ewela09, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jak ja Cie tutaj wypatrywalam!!! ♥️ Weź juz nigdzie nie idz!!

91Ewela09, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela! Dobrze Cię widzieć <3 gratuluję ciąży <3 podbijam pytanko czy już znacie płeć?

Madzik to lekarza wybiorę się gdzieś za 3 tygodnie, chciałabym załapać się już na serduszko :)

Dołączam do teamu #roczniaki :D zdecydowanie bardziej podoba mi się macierzyństwo, gdy Agatka jest trochę większa. Pewnie dlatego zdecydowalaliśmy się na kolejne, bo już zapomnieliśmy co to znaczy mieć niemowlaka w domu :D

Domek super, co prawda w miejscowości nieco dalszej od Wrocławia niż pierwotnie zakładaliśmy - w tej cenie, na którą nas stać (znaczy nie stać, ale nie stać mniej niż na tę droższą opcję). Wygląda na to, że będziemy rezerwować, mamma mia 🙈 jeszcze tylko 30 lat kredytu i będzie nasze, phi 😂

Kaczorka, pilik, 91Ewela09, JustynaG, Lusesita, veritaa, Ochmanka, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze kojarzę to ja też pamiętam Ewele z miesięcznych a może i z dinozaurów hmmm... w każdym razie fajnie, że idzie już druga runda maluchów gratulacje :)
    no i dla Jeżowej gratulacje, krecha ciemnieje nawet przy siku co 12 godzin :D znienacka przejęłaś brzuch po nowej, jak Justyna po śliweczce. tak się ostatnio zastanawiałam kto przejmie po Izie ;P właśnie Iza, jak te ostatnie tygodnie przed?

91Ewela09 lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ogromne gratulacje ciąży jak i domku, jeśli sie na niego zdecydujecie to t 9 miesięcy zleci Ci nawet nie będziesz wiedziała kiedy.

Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia, tak od dłuższego czasu mieliśmy problemy, ja mniej wiecej 2 lata walczyłam o przetrwanie związku, gdzie druga strona jakiejs wiekszej inicjatywy nie przejmowała. Jest cholernie cieżko, dodatkowo przez pandemie, gdzie nie moge spotkać się z przyjaciółkami i wypłakać, pozostaje telefon.
    wczoraj czułam ze zaczynam się odwadniać przez ciągły płacz, swoją droga nie podejrzewałam ze można tyle łez wylewać z siebie.
    Luna jestem z rodzicami, gdyby nie oni to bym zwariowala jak chłopcy ida spać. Zresztą mam wsparcie całej swojej i jego rodziny, co jest bardzo miłe.

Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość

• veritaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Izie przejmuje Rucola chyba :D
    Ja rezerwuje brzuszek kolejny który się zwolni :)

Jeżowa super super!

Moniska trzymaj się! Po każdej burzy wychodzi słońce i tęcza Tego się staram trzymać I dla Ciebie też wyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 17:10

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kolejce bo brzuszek stoją (kolejność alfabetyczna): Achia, Luna, Rucola, Veritaa

A brzuszki zwalniają:
    30.05 - Izape
    8.07 - Cheresta
    4.09 - Pilik
    połowa września - Ewela
    październik - Frez
    4.11 - Justyna
    listopad/grudzień - Ochmanka
    koniec grudnia - Jeżowa

Czy kogoś pominęłam?
    I nie musicie tak potulnie czekać na przejmowanie konkretnego brzuszka. Bo na początku roku mamy spore luzy w terminach :)

sliweczka92, Achia, Lunaaa, Jeżowa, Ochmanka, Anna Stesia, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiemy jaka płeć, lekarz nie chce "strzelać" żeby nie było tak jak w przypadku Anastazji że długo była chłopcem ;)
    Postaram się częściej zaglądać, obiecuję 😉

JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm szczerze mówiąc to planuje rodzic w lutym :P najpóźniej początkiem marca, także pozwolę sobie nie trzymać się ściśle przejmowania brzuszków :)

JustynaG, pilik, Jeżowa, Ochmanka, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Po Izie przejmuje Rucola chyba :D
    Ja rezerwuje brzuszek kolejny który się zwolni :)
    czyli wychodzi na to, że mój :D kwiecień super miesiąc na dzidzie
    w ogóle fajnie popatrzeć jak lista do rozpakowania się cały czas wydłuża
    moniśka ciężko mi się konkretnie odnieść, bo wcześniej nie było mnie na exach regularnie, ale życzę Ci dużo siły, żeby to przetrwać. Dobrze, że masz oparcie w rodzicach, rodzinie, że nie jesteś sama. Nie wiem z jakich powodów się rozstaliście, ale chyba lepiej odciąć się od tego co Cię niszczy, co ciągnie w dół. Mam nadzieję, że za kilka tygodni czy miesięcy spojrzysz na to wszystko inaczej

Ochmanka, veritaa lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, życzę Ci dużo sił i byś szybko odnalazła się w nowej sytuacji. Nie domyślam sie nawet jak musi być to trudne, ale jeśli nie miałaś ze strony męża wsparcia w obowiązkach i tak jak piszesz nie wykazywał chęci walki o rodzinę, to prędzej czy później przekonasz się, że tak będzie lepiej dla Ciebie i chłopców. Cieszę się, że mozesz liczyć na wsparcie rodziny. Mam nadzieję, że tato chłopców pomimo rozstania będzie angażował się w ich życie i dorastanie.
    A Tobie życzę aby los wynagrodził te wszystkie łzy partnerem, który codziennie będzie sprawiał Ci powody do uśmiechu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, jeśli przez 2 lata walczyłaś o związek i nic z tego nie było... to teraz czas zawalczyć o siebie! Dobrze, że masz przy sobie bliskich, którzy Cię wspierają.
    Jeśli masz możliwość, to pomyśl o tym by zostawić dzieciaki z dziadkami i jechać do przyjaciółki. Tak by mieć popołudnie czy wieczór dla siebie, dla swoich emocji, tak by móc swobodnie porozmawiać. Wiem, że teoretycznie nie powinno się ale jeśli może Ci to pomóc to warto spróbować niż czekać na zakończenie obostrzeń.

Luna, bardzo dobrze brzmi Twój plan. Trzymam kciuki!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny i tak sobie myślę, że jak jest się takim kompletnym żółtodziobem to człowiek kompletnie nie zdaje sobie sprawy że rodzicielstwo to jest AŻ TAK skomplikowana sprawa. Miliony decyzji, trudne wybory, brak sił i inne "przyjemnosci". Ale pewnie ten słynny uśmiech Bąbelka nakręca do dzialania😀
    co prawda nie uśmiech ale obraz i dźwięk bijacego serduszka mnie dziś strasznie nakręcił i chciałam Wam przedstawić mojego małego sześciomilimetrowego przystojniaka😁 (M. twierdzi że chłopak i koniec😂)

f350d000bf7d.jpg

Trochę się jeszcze boję deklarować przekazywania brzuszka ale jeśli wszystko będzie dobrze to z przyjemnością zostawię go na exach😉 bo moje miesięczne Staraczki na bank już będą zaciążone do tej pory✊

summer86, olik321, Jeżowa, 91Ewela09, Cheresta, JustynaG, veritaa, Anna Stesia, Yoselyn82, agulineczka, Lunaris, pilik, nowa na dzielni, frezyjciada, Rucola, Minnie89, Lusesita, Madzik34 lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, piękny widok!!! <3

Justyna, chyba w kolejce ustawia się też nasza Cabrerka <3

Jeżowa, co za cudowna kreska! Uwielbiam patrzeć na takie efekty sikania ;-)

Ewela, jak dobrze Cię widzieć! Gratulacje! To jeszcze niech się odezwą Emilka i Olik, a będę już całkiem szczęśliwa!

Moniśka, tulę Cię do serducha. Teraz jest ciężko, pewnie jeszcze nieraz będą chwile trudne, ale mam nadzieję, że w końcu zaświeci dla Ciebie słoneczko. Szkoda Twoich łez, kochana, ten typek nie jest ich wart.

Ja też się czymś pochwalę. Może nie będzie to nic spektakularnego jak dwie kreski, ale dla mnie dużo znaczy. Otóż, moje dziecko spało wczoraj w nocy 4 godziny bez przerwy! Pierwszy raz w życiu! Dlatgo dzisiaj z mężem wyglądamy tak:

746019047425.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 21:02

JustynaG, veritaa, olik321, Rucola, Rucola, summer86, Jeżowa, Lunaris, Minnie89, 91Ewela09, Kaczorka, Madzik34 lubią tę wiadomość

‹‹ 3701 3702 3703 3704 3705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ