X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa kreska ciemnieje! Będzie mały jeżyk nr 2 :D jak zareagował Emek?
    Tylko wiesz, niewykluczony poród w sylwestra ;)

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa cudownie ❤️ planujesz betę czy poczekasz do wizyty?
    Ja jutro dzwonię do gina jak w sprawie moich leków w razie jakby się udało, od tego w dużej mierze zależą nasze starania w tym cyklu. Także proszę o pół kciuka :)

pilik, sliweczka92 lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa kreska ciemnieje! Super :)

Achia u mnie 3 pierwsze miesiączki po porodzie bez plamień a później się zaczęło...jeszcze teraz mi dochodzą te torbiele na jajnikach ech nie wiem co to będzie. Też okresy mam mega krótkie tak naprawdę 4 dni z czego krwawienia mam pierwsze 2.
    dziękuję za kciuki za Was też ogromne kciuki!! W tym cyklu w ogóle mam zamiar robić owulaki chociaż z drugiej strony boję się wtedy nakręcania w mojej głowie a tego chciałabym uniknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 21:02

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja nie mam plamień, mam tylko krótką fl i od razu okres póki co.
    Jeżowa zdecydowanie ciemnieje! Popieram pozytywne myślenie, choć samej mi go brak ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, przecudna kreska! Zgadzam się z Tobą, jesteś w ciąży. Nie możesz już robić rzeczy zakazanych dla ciężarnych :P
    Pierwsza ciąża to inna bajka... wtedy byłam na 2 betach, pierwszy test robiłam w Wigilię i potem jechaliśmy na święta. Bałam się przyłapania na sikaniu na testy :P więc co rano mierzyłam sobie temperaturę by sprawdzić czy przypadkiem nie spada :D no a po powrocie siknęłam 27.12 i były piękne grube kreski. Podglądy co 2 tygodnie u gina... To były czasy!
    A jak u Agatki jedzenie posiłków stałych? Bo niestety bywa, że ciąża zakręca kran z mleczkiem...

Achia, Verita, Rucola, Luna - Za każdą z Was trzymam mocne kciuki! Wierzę, że w tym roku (jeszcze zanim urodzę) każda z Was zobaczy dwie kreski :)

Rucola! Trochę więcej pozytywnego spojrzenia! Ciesz się ostatnimi chwilami bez brzucha.Napij się lampki wina, rozluźnij ;) Bo już niebawem będziemy razem cieszyć oczy z Twojego rosnącego brzuszka i pięknych usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 21:14

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, że zdążyłam w piątek napić się winka 😂 właśnie dziewczyny, Justyna dobrze prawi - róbcie to czego nie można robić w ciąży! Wiem, że to taka słaba rekompensata, ale zawsze coś :)

Rucola muszę przyznać, że tak jakoś nie pasuje mi do Ciebie brak pozytywnego myślenia... Co prawda "poznałam Cię" chyba w Twoim szczęśliwym cyklu, ewentualnie cykl wcześniej i pamiętam, jak bardzo pokrzepiające dla mnie były Twoje wpisy tutaj na ex-testerkach kiedy ja zaszłam w ciążę (tak, potrafiłam stalkować tylko Ciebie :D) i wiecznie czarnowidziłam. Ja naprawdę nie umiem postawić się w Waszej sytuacji... Ale raz wywalczyłyście dzieci i całym sercem wierzę że się uda po raz kolejny. I choć nadal uważam że to niesprawiedliwe, kompletnie pozbawione sensu i nielogiczne... To po prostu wasze dzieci będą miały rodzeństwo. Nie widzę innej opcji i kropka.

Justyna Agata wcina absolutnie wszystko, więc o to się nie martwię. Bardziej zastanawiam się nad tym, jak mocno będzie sfrustrowana gdy odkryje że najukochańsze, codziennie miętoszone, całowane, poklepywanie, głaskane i - to nowość - wąchane (???) cycusie przestają dawać potoki mleczka. Choć obecnie odczuwam baaardzo wzmożone mrowienie w piersiach, jakbym non stop miała wyrzuty mleczka jak na początku. Ale to może jakiś inny objaw tylko podobny. Nie wiem, ją z tych, których nigdy nie bolały piersi przed okresem ani w ciąży, więc się nie znam zbytnio

JustynaG, Izape_91 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna od kiedy nie karmię Młodego w nocy to z emkiem co wieczór pijemy winko, czerwone wytrawne ;) butelke mamy na 2 dni :P
    Jeżowa dziękuję <3 Bardzo staram się być pozytywna! Aczkolwiek porażki podcinają skrzydła. Poza tym moje psychika jest zdecydowanie inna niż kiedyś... wierzę, ze druga ciąża odczaruje ten okres między jedną a drugą ;) tzn ja obsolutnie nie chce narzekać, kocham swoje dziecko ponad wszystko ale trochę inaczej widze teraz świat i nieco mnie to momentami przytłacza...
    Z innej bajki :) Potrzebuję polecenia ciekawych książek do czytania dla dzieci. Czy to w ciągu dnia czy na dobranoc. Ważne, zeby nie było w nich agresji i przemocy i dołujących emocji (czerwony kapturek czy dziewczynka z zapałkami odpadają). Chciałabym żeby były pozytywne, przyjemne no i najlepiej sprawdzone :P Mamy Kubusia Puchatka ale słabo nam idzie

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Verita, ja również jestem w teamie plamień, a raczej krwawień od około owulacji do @. I to od sierpnia już.
    Polipy wróciły po roku od porodu.
    I tak, mogą sobie odrastać co cykl. Jak byłam u ginki (na ten moment ostatnio to chyba w listopadzie??) to były 2 polipy. Potem jeden uciekł z @ a drugi został. Strach mnie oblatuje co teraz tam po wyrastało... Miałam jechać znowu na kontrolę ale się nigdzie nie ruszam na razie i tak krwawię praktycznie co cykl. Jakieś pojedyncze cykle miałam 'czyste'.
    Wiem że bez hsk się nie uda, także przed staraniami muszę się poddać zabiegowi. Tylko świadomości tego, co u mnie powoduje hsk, trzyma mnie, że muszę teraz to przecierpieć i nie kłaść się do szpitala szybciej niż przed samymi staraniami.
    Nikt nie da gwarancji, że po hsk one znów nie odrosną, szczególnie gdy planujemy starania, ale za jakiś czas. Jeśli bym je usunęła we wrześniu tak jak było to już planowane, to do starań mogłabym wylądować na stole jeszcze kilka razy.
    Moja szyjka po tylu ingerencjach nie dałaby już rady podczas ciąży...

[age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola co do książek to ja nie doradzę, u nas jednak głównie nadal oglądanie książek przede wszystkim. A Tobie to też pewnie by się przydała psychoterapia, bo już wielokrotnie mówisz o swoich uczuciach i zmianach w psychice etc. Wydaje mi się, że najtrudniejszy krok to zawsze ten, w którym przyznajemy przed sobą,że potrzebujemy pomocy z zewnątrz. A jednocześnie to pierwszy krok w stronę sukcesu. Ja naprawdę będę polecać terapię każdemu. Nie chce opisywać dokładnie, ale zostałam wyciągnięta naprawdę z otchłani mroku.

Achia mój mąż przeszczęśliwy i bardzo dumny z siebie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 22:36

pilik lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, polecam książkę o kocie Filemonie :) Jak to mój emek mówi, "przez całą książkę nawet nie złapały jednej myszy".
    Jakiś czas temu zaczęłam czytać "Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek". Na razie mam za sobą jedną opowiastkę i mi się podobała. Ale na co dzień czyta Ani emek więc nie wiem kiedy ją skończę.

No i jeszcze jedno. Nie traktuj tych cykli nieudanych jako porażki... Nawet u tych najpłodniejszych kobiet na jedną udaną ciążę jest kilka bezowocnych cykli. Wyjątkami są te, co zawsze zachodzą za pierwszym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 22:40

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja mam podobnie jak Jeżowa i też nie pasuje mi do Ciebie negatywne myślenie. :)
    w temacie alkoholu to może ja nie powiem co wypiłam z mężem przez te święta bo ktoś by po opiekę jeszcze zadzwonił :D

Ania u Ciebie "chociaż" widać polipy. U mnie na usg było czysto a endometrium całe w mikropolipach. I niestert mój gin mówi że 3-4 cykle i lubią odrastać jak jest tendencja do polipowatosci. To mnie też martwi.

Mnie ciągle trzyma myśl że udało mi się zajść z zaskoczenia totalnego więc może po raz kolejny się uda. Chociaż dużo się mogło przez te prawie pół roku zmienić.

Jeżowa gratulacje zatem dla Emka. Ma chłopak złote "strzaly" :D

W temacie książek na niewiele się chyba przydam. My ciągle oglądamy serię Czeresniowa, nazywamy zwierzątka z rok w Lesie i za poleceniem Jezowej zamówiłam ten inwentarz zwierząt myślę że mojej córci się spodoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 22:57

Synek styczeń 2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dziękuję za podpowiedzi :*
    Verita to teraz mnie zaciekawilas :p ale nie będę drążyć tematu hehehe
    Ze swojej strony obiecuję, że przestaję już smęcić :) chyba sobie muszę wrócić do początków wątku i nastawić się pozytywnie. W ogóle bardzo mi miło że tak pozytywnie mnie odbieracie, bardzo mnie to motywuje !!!
    Jeżowa a jak plany odnośnie pracy, żłobka. Oczywiście nie chcę zapeszac ale od razu się o tym myśli chyba :p

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jak już uda Wam się w ciąży odstawić dzieci od cyca to nie róbcie tego błędu co ja i po porodzie nie częstujcie starszaka mlekiem..
    No chyba, że macie normalne dziecko, które rozumie słowo "nie".
    Alka, odkąd na nowo poczuła, że mleko płynie, nie daje mi żyć.. generuje tym we mnie takie pokłady agresji, że czasami się boję, że zrobię jej krzywdę..

Za to Ola zapowiada się na w miarę spokojne dziecko. Nie powinna być takim "trzepakiem", jak jej starsza siostra.

6c5ae1bd4a71.jpg

veritaa, Rucola, JustynaG, Cheresta, Yoselyn82, Jeżowa, pilik, summer86, Aga9090., 91Ewela09, Lunaaa, Madzik34, sliweczka92, Izape_91, Ochmanka, Anna Stesia, Lunaris, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka kochana na pewno był to błąd ale już z tym nic nie zrobisz. Myślę że jak wzbudza to w Tobie takie negatywne emocje to musisz odstawić. Tzn źle się wyraziłam.... Nic nie musisz ale chyba powinnaś. Bo teraz odbija się to pewnie i na Tobie i na Alusi a Twoje emocje czuje pewnie i też Ola.
    CHyba tylko konsekwencja pomoże chociaż domyślam się że karmiąc Ole to nie jest tkaie proste wytłumaczyć Ali. Trzymam kciuki dasz radę!
    A Oleńka urocza :)

Rucola haha był to alkohol 65%... Żeby nie było nie jestem fanką alkoholu wcale a mojemu dziecku krzywda się nie dzieje :) :)

Miłego dnia dziewczyny. Kciuki Luna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 08:22

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja czekam na mały update ;)
    Kaczorka rozumiem Cię, mam nadzieję że Ala zrozumie... U mnie taka złość się kumulowała w nocy, jak Młody się domagał bez przerwy... Teraz nie ma karmienia nocnego i mój komfort życia/spania zdecydowanie się poprawił.
    Verita ani przez chwilę nie wątpiłam w to, że Ania była bezpieczna :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki kochana <3 daj znać co ustaliłyście z gin.

Kaczorka kurcze szkoda, że to wszystko takie negatywne emocje wzbudza, ale ja Cię rozumiem, bo czasem mam ochotę cisnąć Agatą jak znowu się domaga (zwłaszcza w nocy). Nie wiem jak wytłumaczyć cycoholikowi, że nie może jeść, zwłaszcza gdy młodsza siostra korzysta :(

Verita myślę że Inwentarz spodoba się Ani jeśli luni oglądać Rok w lesie i nazywać zwierzątka :)

Rucola nie chodziło mi o to, że nie możesz się smucić tutaj i mówić o prawdziwych uczuciach. Proszę nie zamykaj się w łatce pozytywnie osoby, bo my tak uważamy, że taka jesteś, lepiej mówić o prawdziwych uczuciach. Chciałam tylko powiedzieć, że w przeszłości bardzo Cię podziwiałam za Twój optymizm i życzę Ci byś wróciła na tę ścieżkę w 100% <3

Ja sikałam dzisiaj rano, wiem, jestem szalona, bo tamten wczorajszy test to z wieczora haha. Więc wychodzi na to, że testuje co 12h 🤷‍♀️ ale już nie sikam więcej, nie kupuje testów, nie idę nawet na betę. Dzisiejszym testem kończę moje testowe wynurzenia:
    335b8cc392cd.jpg

I chciałam się pochwalić że o 13 jedziemy oglądać bliźniaka pod Wrocławiem <3

Miłego dnia kochane!

veritaa, JustynaG, Kaczorka, Niercierpliwa v2.0, summer86, Rucola, 91Ewela09, Aga9090., Lunaaa, Yoselyn82, Madzik34, Cheresta, Ochmanka, Anna Stesia, Lunaris, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk :)
    Pamiętacie mnie jeszcze? Dawno mnie nie było, ale czasem zaglądam zobaczyć nowe ❤️.
    Co u Was kochane? Widzę ze dzieciaczki rosną jak na drożdżach...
    Jak Wy dajecie radę wszystko ogarnąć dom, praca, dzieci, forum...
    Miłego dnia :*

summer86, Jeżowa, Rucola, JustynaG, Madzik34, Ochmanka, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela witaj! Widzę drugi suwaczek! Cudownie. Napisz coś więcej xo u Was :)

Synek styczeń 2021
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czas zbyt szybko leci.
    Anastazja ma się świetnie, jest bardzo "żywym" dzieckiem.
    Ogólnie wszystko jest ok, z początkiem stycznia niespodziewana ciąża (dla mnie szok), w luty przeprowadziliśmy się do siebie no i ta nieszczęsna pandemia...
    Ja czuje się dobrze, zero objawów ciąży, jeszcze pracuje..
    To tak w skrócie :)

veritaa, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jak dobrze Cię tu widzieć :) serdecznie gratuluję!

Moniska daj znać jak się trzymasz, jak sobie radzisz. Masz kogoś do pomocy przy chłopcach?

Jeżowa trzymam kciuki nie tylko za maluszka, ale i za dom ! Koniecznie się pochwal jak już obejrzycie :)

91Ewela09 lubi tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
‹‹ 3700 3701 3702 3703 3704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ