Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och jaki piękny okruszek!
    Całe szczęście, że już obok 💗
    Cieszę się, że się poród udał jak chciałaś! (Po tym krótkim opisie brzmi dobrze, mam nadzieję że cały taki był 💗)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, gratuluje, cudowny synek ❤️

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ogromne gratulacje! Spisałaś się na medal! Wszystkiego najlepszego dla nowego członka rodziny 🥰🎉🎈

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, ogromne gratulacje!

Yos, Myślę, że to taki całkiem naturalny etap. :) Dziecko chce eksplorować i poznawać świat na swoich zasadach. U nas podchodzimy do tego tak, oceniamy czy ten sposób zabawy jest dla nas akceptowalny. Jeśli tak, to pokazujemy jak bezpiecznie schodzić/wchodzić. I tym samym Ani nie wolno wchodzić na blat w kuchni ale ma swój parapet, na który może się wspinać.
    Teraz już na niego nie włazi bo jej się znudziło :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, gratulacje! Śliczny synek! 🥰 odpoczywajcie i życzymy szybkiego wypisu! ❤

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, gratulacje! Sliczny maluszek. Cieszę się, że wszystko poszło tak dobrze <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez Wielkie gratulacje dla was, zdrówka !! A maluszek cudowny ♥️

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez - gratuluję ❤️ a synek piękny 🙂
    I jestem ciekawa na jakie imię padnie 😉 taki Dominikowy trochę ma wygląd. Albo Krystianowy 😝

Yose - ciężko byłoby wymienić miejsca na które nie wspięła się jeszcze Alicja.. 😝 z dziećmi trochę jak z kotami 😉

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ogromnie Ci gratuluję, synek przepiękny i mi też się podoba Feliks :) Imię nietuzinkowe, zdecydowanie w moim stylu! jesteś mega dzielna i mam nadzieję, ze czujesz się dobrze. Melduj nam jak się czujecie.
    Yos u nas nie było tego etapu, Mały jest ostrożny, wiec nie doradze ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ogromne gratulacje. Duzo zdrowka i szybkiego powrotu do domu

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Frez ogromnie Ci gratuluję, synek przepiękny i mi też się podoba Feliks :) Imię nietuzinkowe, zdecydowanie w moim stylu! jesteś mega dzielna i mam nadzieję, ze czujesz się dobrze. Melduj nam jak się czujecie.
    Yos u nas nie było tego etapu, Mały jest ostrożny, wiec nie doradze ;)

To u nas kamikadze , niczego się nie boi, wchodzi wszędzie , nie patrzy że może spasc.
    Wiesz tłumaczymy mu że zrobi sobie Ala, że będzie nóżka czy rączka bolała itp ale wiesz czasem chwilę to zadziała a za chwilę od nowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 15:45

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez gratulacje 😍 śliczny synuś i super data urodzin 10.10.2020
    Co do imienia przypominam że dziś imieniny obchodzą:
    Adalryk, Alderyk, Daniel, Dionizjusz, Dionizy, Eleuteriusz, Eleutery, Eulampiusz, Franciszek, Gereon, German, Jan, Kalistrat, Kasjusz, Leon, Lutomir, Paulin, Przemysław, Rustyk, Samuel, Tomił, Twardostoj i Zbigniew.
    Osobiście sugeruje Dionizego i będzie Tysio, Florek i Dyzio 😜

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, gratulacje! Mam nadzieję, że będziesz miała tylko dobre wspomnienia z porodu.
    Ależ jestem ciekawa imienia, to będzie ciekawe trio :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta a wiesz, że to samo imię zaproponowałam eMkowi?😂 Już jakiś czas chodziło mi po głowie, zobaczymy co on wymyśli😆

Ogólnie jest ok, młody ma za krótkie wędzidełko, więc będzie do podcięcia, nie może zrobić smółki i widzę, że go to męczy. Na oddziale poporodowym jest pełno, więc dziś zostajemy w pokoju tym co rodziłam, także super, bo tu jest normalne łóżko, cisza i spokój, fotel, kanapa do koloru do wyboru :) ja mam otarcie lekkie, ale woda z butelki polewana podczas siusiu załatwia sprawę ;) macica mi się obkurcza baaaaaaardzo boleśnie i chyba na noc przejdę się po coś przeciwbólowego do położnych.

Yos na takiego kamikadze nie mam sposobu, moi obaj tacy byli, starszemu przeszło jakiś czas temu, drugi nadal włazi na wszystko, bez chwili zastanowienia 🙊 tłumacze, tłumacze i tłumacze, ale to jak grochem o ścianę. Staramy się go nie zostawiać bez nadzoru, bo to po prostu niebezpieczne....

Cheresta, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez <3 <3 <3 cuuuudo <3 <3 <3 podziwiam Cię za ten stoicki porodowy spokój- ja już bym o 2 wyszła na piechotę do tego szpitala taka ze mnie srajdupa że sie coś stanie :P Brawo Ty! Życzę Wam szybkiego powrotu do domu i mimo wszystko dobrego karmienia. Główka wygląda ok- czujesz się spokojniej po porodzie?

Lusesita piękna księżniczka :) ostatnio myślałam o Tobie jakoś przelotnie wspominając ze jesteś (poza Agą która tu już się nie udziela) jedyną mamą z dziećmi w większym odstępie wiekowym, jak u mnie. I proszę :) niespodzianka :) fajnie że jesteś znowu.

Yos zalajkowałam bo mam ten sam typ w domu. Mocno zastanawiam się czy nie sprzedać wszystkich zabawek poza kilkoma autkami i klockami Lego. Niebawem 2 urodziny i zaczynam się martwić o prezent bo co dać takiemu dziecku? (skarpety i majtki :D) myślałam o zestawie narzędzi dla dzieci ale to nie jest to- brat ma i nie interesuje go to za to szafka z prawdziwymi narzędziami...
    Wspinanie się to Stasia drugie imię- myślę: "niech włazi, spadnie (pod nadzorem) to więcej nie wejdzie" uhm... teraz wychodzę z założenia że niech sobie włazi może mu się znudzi, pilnuję nie reaguję -chyba o to głównie chodzi że mama mówi "nie wolno" a na koniec myslę: trzeba to przetrwać (tak jak niespanie, butelkowanie, pieluchowanie itp). Przybijam piątkę i cierpliwości życzę ;)

Justynka wygląda na to że masz rację- mam taką nadzieję! Chyba Staszek nadrabia tym mlekiem dzień (bezmleczny i to co nie doje). Dzięki za tipsa z masłem orzechowym- nie próbowałam może się uda :) im wiecej pije tego mleka w nocy tym gorzej je w dzień. Teraz w ogóle trudno mi ocenić jak jest pół dnia w żłobku. Dzisiaj Stasio pozwolił mi przespać 3h Wstał o 23 jak skończyliśmy malowanie pokoju, szalał do 2.30 (przez godzinę wrzeszczał jak opętany a potem się bawił) poszedł spać po wypiciu 7 butelek mleka i wstał o 5.30 ... potem męczył Ciastka bo ja powiedziałam pass... Mam nadzieję że to nie potrwa długo bo już nie wyrabiam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 20:34

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, cudny Chłopczyk, niech Ci rośnie na pociechę! Dobrze, że już na tym etapie wiesz, co i jak z wędzidełkiem. Trzymam kciuki za smółkę (wiem, jak to brzmi, ale przecież wszystkie wiemy, że kupa to sprawa wagi państwowej)!

Lusesita, wspaniale, że wpadłaś, pisz, co u Was!

Moniśka, Ciebie też w końcu tu złapałam, jak żyjesz ze swoimi chłopakami?

Lunaris, ja nie wiem, jak Ty w ogóle funkcjonujesz przy tak wczesnych pobudkach. U mnie ostatnio mały obudził się "na dobre" o 4:40 i myslałam, że się zastrzelę.

Yos, u nas też góral wysokopienny, co mnie martwi, bo jednego regału nie mam jak przytwierdzić do ściany (nb. może macie jakieś pomysły?) i na wszystko inne pozwalałm się wspinać, ale na ten regał nie. No i tłumaczę, tłumaczę, tłumaczę... Kilka razy synek spadł z różnych wysokości, ale jakoś nie zraził się do dalszych wspinaczek.

Dziewczyny, znów mam pytanie o protipy - co robicie, gdy Wasz maluch stanowczo odmawia wkładania ubrań, bijąc się i awanturując do granic możliwości przy każdej próbie odziania w cokolwiek poza pieluszką? (o pieluchę też toczy boje, tak swoją drogą). Trochę już wymiękam, mały ciągle ryczy, że "niewygodne" (oczywiście ubranka są mięciutkie, bez metek, bawełna albo merino, z ulubionymi wzorami itp.). Nie chce nawet słyszeć o wspólnych zakupach, wybieraniu z szafy, samodzielnym wkładaniu ubranek itp. Wszystkie (prawie wszystkie!) pomysły przyjmę z wdzięcznością, bo ograniczyły nam sie tym samym spacery, a pogoda jest - jeszcze - wyborna i żal nie korzystać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 21:09

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, w problemie nie pomogę, ale łączę się w bólu.
    O ile mloda nawet spala w czapce ( od lipca) , to teraz niet. Nie wolno jej założyć,bo jest taka drama,że czekam czasem na wjazd z mopsu. Wszystkie inne części garderoby też parzą. Czasem mi się uda ubrać bez awantury, jak się zawiesi na bajce, to później krzyk i rozbieranie 🙈 chyba trzeba przeczekać?🙈😱
    O! Lubi przetarte żółte skarpetki i za małe kapcie, to sama nawet sobie zaklada 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 21:22

Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, no to piąteczka! Właśnie przekopałam trochę internetu i problem jest powszechny :-D W sumie wszyscy jako dorośli raczej chodzimy w ubraniach, więc w końcu się z tego wyrasta (przyznaję, że sama jako dziecko też nienawidziłam się ubierać i moja mama miała do mnie anielską cierpliwość). U nas młody popyla cały dzien w piżamie, chyba że sobie przypomni, że ją ma i dostanie szału. Wychodzi ekonomicznie, bo mniej prania ;-), ale trochę utrudnia życie.

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez wszystkiego dobrego!!!gratulacje!!fajnie,ze mialas dość szybki i „miły”poród.
    Synek śliczny!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia u nas problem stanowi czapka póki co. Stasio też lubi latać w samej pielusze (żeby zdążyć włożyć przestawiłam się na pantsy w dzień). Bodziaka/bluzka zakładam robiąc miny i mówiąc: " o zobacz Twoja bluzka ma oczy/ auto/ misia/ paski..." . Spodnie to już gorzej bo kopie. O ile w weekend mi bez różnicy to gdy o 7 muszę wyjść z 2 dzieci do szkoły i żłobka dostaję szewskiej pasji na takie akcje.
    Co do wstawania to chyba przyzwyczajenie dyżurowe- 1, 2 noce daję radę, kilka razy w odstępach też ale noc w noc przez parę dni i zaczynam odczuwać fizycznie. Do póki jest żłobek to nie narzekam bo mogę w dzień trochę odespać jak nie pracuję. Bardziej martwię się tym dlaczego tak się dzieje :( może coś mu jest? moze cos przeżywa?

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 3838 3839 3840 3841 3842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ