Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer bardzo często kolejne dziecko jest inne. Przemysl to jeszcze 🙂

Rucola jestem z Tobą myślami. Dziękuję Ci z całego serca (innym dziewczynom również) za pamięć i pokrzepiajace słowa. Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę, oby doktor Cię uspokoił tak, żebyś święta spędziła z wolną głową.

U nas też sprawdza się regula, że chłopiec spokojniejszy. Choć kocham ich tak samo mocno, tego mojego dziewczecego czupurka również 😍

Rucola lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kciuki zaciskam za same dobre wieści na święta!

Agulineczka haha, mi tak mówili - przecież drugie będzie spokojne bo to nie możliwe żeby powtórka była. Yhym. Zapraszam do siebie. Chętnie oddam dzieci na kilka godzin i pójdę na spacer bez wrzasku, żeby zasnąć gdzieś na zmrożonej łące (czy tam posiedzieć w aucie 😂).
    Ja właśnie myślę co robić, tesciu ma jutro wyjść ze szpitala po operacji, naciskają żebyśmy przyjechali na wigilie i święta i ogólnie taki był plan, ale jak jakaś infekcja to nie chce ryzykować że go teraz zarażą... achh nie wiem sama co robić.
    Tytus od wczoraj obraca się coraz częściej na brzuszek i w ogóle w tym skoku jest jeszcze większym marudą, a myślałam że to nie możliwe 😂

Rucola przykro mi że tak kiepsko się czujesz. Ja ciąże też kiepsko zniosłam, ale po ciąży nie jest lepiej (zapalenie piersi, covid, zapalenie piersi po raz drugi i permamentny mocny ból pleców, często też rąk...); mam nadzieję że u Ciebie chociaż po porodzie będzie poprawa...!

Aaa w ogóle polecam wszystkim wizytę u osteopaty (i z dzieckiem i z sobą 😂). Potem mogę napisać więcej, Tytusowi baaardzo pomogła wizyta.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik koduję w głowie kolejne hasło - osteopata. Chętnie poczytam o Twoich doświadczeniach. Domyślam się, ze początki nie będą lekkie, no ale cierp ciało jak żeś chciało :D Co do wigilijnych rozterek to biorąc pod uwage, ze covid za Wami ja bym pewnie pojechała o ile teść tego chce i czuje się na siłach na przyjmowanie gości. Zdrowie psychiczne jest równie ważne jak fizyczne... My też jesteśmy pełni obaw jechać na święta do moich rodziców, ale jestem pewna, ze moja mama miałaby epizody depresyjne bez spotkania z wnuczkiem. Mój tata tez się cieszy jak dziecko na te święta, więc wybieramy mniejsze zło.
    Dziewczyny dziękuję za kciuki, odezwę się po południu. Miłego dnia Wam życzę!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo dziewczyn się nie odzywa- wiadomo: obowiązki, dom, dzieci, nie raz praca jeszcze. Liczę na to że Święta sprowadzą tu chociaż na chwilę nasze waleczne Mamuśki i dowiemy się co tam u kogo słychać choćby w 2 słowach :)

Summer :) u nas o dajemy radę :) w pracy wszystko wkurza- cały dyżur skakałam nad ciężkim pacjentem w obrzęku który okazał się Covidem... w sobotę to samo- od 8 ratowaliśmy kobitkę po dwóch ujemnych testach trzeci wyszedł dodatni... oczywiście jedyną obroną papierowa maseczka i para rękawiczek.... ech. Szykujemy się do strajku a zarząd nas pyta o co nam chodzi? no zupełnie o nic- o nasze pozarażane rodziny.
    Mam duży dylemat ze szczepieniem ale postanowiłam że przy obostrzeniach jakie zapowiadają jednak zdecyduję się być mięsem armatnim. Za dużo mam tego kontaktu.

Chłopcy są .... jak zawsze :D dają w palnik, na szczęście od czwartku do 28 mam Ciastka to będzie łatwiej- postanowiliśmy po prostu odpocząć i nie spinać się w święta. Tym bardziej że spędzimy je raczej sami z jedną wizytą u mojej mamy, która i tak jest u nas non stop. Odebrałam foty z sesji- wspólnych nie mamy za pięknych ale chłopcy nawet coś bedą mieli dla dziadków w prezencie na styczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 20:11

veritaa, Cheresta, Minnie89, pilik, summer86, Jeżowa, Suszarka, Rucola, Yoselyn82, JustynaG, Ania_1003 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris przeslodkie zdjęcia ♥️
    Rucola trzymam kciuki!

Ja już po wizycie, chodzę z rozwarciem 3cm i jestem chodzącą bombą 💣 A lekarz pomógł chyba trochę w detonacji, na 90% jestem pewna że zrobił mi masaż szyjki - chociaż przyznam że bardzo delikatnie i nie było to jakieś traumatyczne.
    Brzuch mnie boli od wczorajszego wieczora i mam pojedyncze skurcze. Zobaczymy czy w Wigilię będzie mi dane zjeść pieroga w domu, czy nie :)

pilik, summer86, Rucola, Yoselyn82, Minnie89, Lunaris lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka ten Twój lekarz chyba serio ma ochotę spędzić z Tobą (a w sumie Wami 😂) wigilie 😂💗

summer86, Rucola, Jeżowa, Yoselyn82, Suszarka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka trzymaj się Ty nasza świąteczna bombeczko :)

Rucola trzymam kciuki z całych sił! Na którą wizyta?

Pilik, no ponoć zdarzają się przypadki, że dzieci sa podobne temperamentem do siebie. Ale jeszcze jest czas dla Tytusa, może się ogarnie ;)

A ja przymarudzilam wczoraj, że nie mam objawów ze strony brzucha. No to mam. Dziś brzuch pobolewa okresowo, a na bieliźnie sluz lekko podbarwiony... tak tylko żeby mnie uspokoić przed jutrzejsza wizyta...

Suszarka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jakie piękne zdjęcia! A jakie czuprynki mają chłopcy 😍 lamacze damskich serc Ci dorastają 🙂

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka to wigilia jednak może być twoja 😉 trzymam kciuki
    Lunaris nie szukasz czasem synowej hahaha no przystojniaki ci rosną
    A my dostaliśmy zdjęcia z chrzcin 🤩 jaram się jaka ta moja niunia najpiękniejsza i duża i w ogóle naj naj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 14:07

Yoselyn82, Suszarka, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Lunaris przeslodkie zdjęcia ♥️
    Rucola trzymam kciuki!

Ja już po wizycie, chodzę z rozwarciem 3cm i jestem chodzącą bombą 💣 A lekarz pomógł chyba trochę w detonacji, na 90% jestem pewna że zrobił mi masaż szyjki - chociaż przyznam że bardzo delikatnie i nie było to jakieś traumatyczne.
    Brzuch mnie boli od wczorajszego wieczora i mam pojedyncze skurcze. Zobaczymy czy w Wigilię będzie mi dane zjeść pieroga w domu, czy nie :)

To już bliżej niż dalej. Mocne kciuki za was. Ale faktycznie bomba tykającą ... ♥️
    Trzymajcie się cieplutko jeszcze w dwupaku

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ale masz prześliczne dzieci i jakie już duże. A zdjęcia mega zajebiste. Rosną dwaj przystojniacy. ♥️

Rucola mocne kciuki za was. Żebys wyszła spokojniejsza z wizyty. I żebyś święta spędziła w domu, z rodzina 👍♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Summer bardzo często kolejne dziecko jest inne. Przemysl to jeszcze 🙂

Rucola jestem z Tobą myślami. Dziękuję Ci z całego serca (innym dziewczynom również) za pamięć i pokrzepiajace słowa. Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę, oby doktor Cię uspokoił tak, żebyś święta spędziła z wolną głową.

U nas też sprawdza się regula, że chłopiec spokojniejszy. Choć kocham ich tak samo mocno, tego mojego dziewczecego czupurka również 😍

Mocne kciuki za USG!! ♥️

❤️❤️❤️
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka to już 1/3 drogi za Tobą :D tykaj tykaj bombeczko aż do spotkania z córeczką <3

Lunaris ale przystojniacy! Może przyjadą na studia do Wrocławia haha 😂 za Twoją pracę niezmiennie podziwiam, zarówno w czasach bez pandemii jak i teraz, ale teraz to już w ogóle... A jak to jest, jak Ty już przeszłaś a Ciastek nie, to Ty możesz znowu zostać "nosicielem" (chodzi mi ze kolejny raz od np. nowego pacjenta) i zarazić go? Wybacz braki wiedzy medycznej 🙈

Agulineczka już bardzo niedaleko do wizyty, choć w takich momentach godziny są jak tygodnie mam wrażenie. Trzymam kciuki cały czas <3

Ogólnie odkryłam, że wiadomości lepiej widać jak na końcu się kliknie "odpowiedz", a nie zamknie kartę w przeglądarce. Polecam 😂 wyjaśniło się czemu nie ma odpowiedzi, które pisze, brawo ja!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ma czas, acz dla mnie najgorsze było pierwsze pół roku no i znowu jest 😂 więc już raczej w najbliższych miesiącach zmiany nie przewiduje. Potem sobie jakoś poradzimy 😂

Lunaris chłopaki wspaniali, piękna sesja :)

Ja nas muszę na wiosnę na sesje jakąś zapisać bo nie mamy żadnego wspólnego zdjęcia, coś by się przydało...

Rucola echh przykro mi że takie stresy masz na końcówce! Te czasy nie są łatwe... my wszyscy po covidzie więc chociaż to nam odpada, oni chcą bo jak to święta bez dzieci, ale mi rozsądek mówi póki co stop, bo przecież jak się cokolwiek stanie przez nas to jednak nie będzie fajne. No ale dzisiaj odrobine lepiej, więc liczę że jutro już będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 16:31

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola czekamy na info. Oby dobre ✊🏻

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos a co z waszymi staraniami? Planujecie kolejny transfer spróbować?
    Rucola pytałaś o mieszkanie. Tak, mieszkamy z teściami, wcześniej wynajmowaliśmy po kosztach, ale właścicielka zdecydowała się sprzedać. Z oszczędności zdecydowaliśmy się przenieść do nich i szybciej kończyć budowę. Ale mieszkamy razem niecałe 3 miesiące a ja już myślę o wyprowadzce. A dom wygląda na razie tak, że mamy same mury. Na wiosnę ruszamy z dachem, więc do zamieszkania jeszcze daleka droga. No a ja nie wyobrażam sobie mieszkania z teściami kiedy Ada będzie miała 2-3 lata

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta zależy od waszych finansów, ale jakbyście się sprezyli moglibyście zamieszkać pod koniec przyszłego roku u siebie.

U mnie znowu sluz podbarwiony... Źle się czuje cały dzień. Bol żołądka, raz mi cholernie zimno, za chwilę uderzenia gorąca. Może to nie ciąża, a menopauza

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris Twoi synkowie są obłędni!!! Prześliczni bo przystojni to za mało powiedziane 😍
    Suszarko fajnie że wszystko tak sprawnie idzie, im większe rozwarcie teraz tym mniej bólu później :) Wigilia faktycznie staje się coraz bardziej realna :)
    Agulineczko przykro mi z powodu tego podbarwionego śluzu. A Ty aplikujesz luteinę albo bierzesz jakiś progesteron?
    Ja Dziewczyny po wizycie nie mam w sumie żadnych konkretnych informacji, dostałam skierowanie do szpitala bez konkretnej daty, być może jutro czeka mnie kolejna wizyta ( prowadzący ma dać znać) i w sumie to nie wiem co dalej. Szyjka trzyma, wody płodowe w normie i przepływy ok, różnica wagowa miedzy dziećmi duża. Jak będę wiedzieć coś więcej to dam Wam znać ❤️

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola grunt że nie ma alarmu i nie kieruje was pilnie do szpitala
    Agulineczka wiem że jest to możliwe ale nie wezmę kosmicznej hipoteki tym bardziej teraz kiedy nie wiem kiedy uda mi się wrócić do pracy

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny ze ostatnio mam jakoś mało sił i spadek formy na maksa.. mały daje popalić . Oczy muszę mieć do okola głowy i nie tylko. Ma fazę że wchodzi na krzesła, meble, blaty itp. muszę go pilnować by nie spadł. A tym samym mało co mogę w domu zrobić. Prawie nic nie moge. Jego interesuje odkrzurzacz, miotłą, szperanie w szafach, sztućce, pralka itp ,Nie powiem są momenty ze mi nerwy puszczają. Że bym najchętniej wyszla i trzasnęła drzwiami. Nie mam czasu żebym spokojnie zjadła, napiła się herbaty, nie mówiac już o kąpieli czy poczytaniu książki lub obejrzeniu filmu. A jeśli mam czas już jak mały pójdzie spać to ja jestem tak padnięta że marzę tylko o spaniu. Zmęczenie bierze górę , do tego niewyspanie, po prostu brak mi sił.
    Potem sobie myślę że nie powinnam tak myśleć. Ale czasem to silniejsze ode mnie.
    Do tego eMek mnie denerwuje , podnosi mi cisnienie, teściowa też się wtrąca i wspieprza się w nie swoje sprawy. Najchętniej to ona by sobie wychowała go jak to ujela

Chciałam podchodzić do transferu po nowym roku ale nie wiem jeszcze dokładnie kiedy.

Mały już co raz więcej rozumie, idzie po to co chce brać do auta np do naprawy to śrubokręt, sprzęt itp mówi do nas mama, tata, pokazuje co chce czy pić czy jeść. Ładnie się nam rozwija. Rośnie jak na drożdżach 😜

Gdyby mógł to wszedł by na lampę i sufit. No moj mały kamikadze.

To się rozpisalam..

❤️❤️❤️
‹‹ 3887 3888 3889 3890 3891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ