Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka, wg kalkulatora masz takie wartości.
FT4 24.68% [ wynik 1.12, norma (0.93 - 1.7)]
FT3 52.92% [ wynik 3.27, norma (2 - 4.4)]
Mi zawsze mówiono, że powinny być zbliżone do siebie. U Ciebie jest różnica 2x.
FT4 i fT3 optymalnie powinny wynosić minimum 50% zakresu normy (dlatego przeliczamy je na procenty i nie patrzymy na normy laboratoryjne). Wszystkie wartości poniżej będą przez nas dotkliwie odczuwane w formie objawów niedoczynności, a te powyżej 90% w formie objawów nadczynności.
Ja zazwyczaj pomijam ft w badaniu, bo jestem już tak wyćwiczona, że tylko na podstawie tsh potrafię dobrać dawkę. I też ciężko mi coś poradzić, a temat walkowałam przed i po operacji 7 lat temu.
Najlepiej pokazać lekarzowi. Pamiętam tyle co napisałam, wiem że jest to przeliczane na % i że na podstawie wyniku lekarz zwiększa lub zmniejsza dawkę.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja jutro melduję się w szpitalu, dziś miałam 2 wizyty i obydwaj lekarze wskazali potrzebę hospitalizacji. Chcą jeszcze chwilę pociągnąć ciążę ale pod ścisłym nadzorem, ile jeszcze, to się okaże. Niestety przepływy coraz gorsze, dzieci słabo rosną. No nic nie poradzę Napiszę Wam, że ciąża bliźniacza to jest ogromne wyzwanie dla organizmu, tak jak myślałam że dam radę to teraz czuję się bezsilna... Choć już mamy 35+2 na liczniku... Może dotrwamy do 36tc....#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, przykro mi, że szpital jest jednak konieczny, ale już naprawdę niewiele zostało do końca i będziesz z Maluszkami pod stałą kontrolą. Jesteś mega dzielna
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola na wiele rzeczy nie mamy wpływu. Dajesz radę na tyle ile jesteś w stanie. Trzymam kciuki by udało się te kilka dni do 36 TC donosić.
Najważniejsze że już jest skończony 35tc to już dużo jak na ciążę bliźniaczą. Wysyłam dużo siły na ten czas rozłąki z rodzinąRucola lubi tę wiadomość
-
Rucola - powiem Ci na pocieszenie, że Ola jest z 35+4tc, urodziła się z wagą 2460g i wszystko było dobrze. Na godzinkę wylądowała w inkubatorze, bo chcieli ją dogrzać.
Fakt, że takie maluszki wyglądają troszkę inaczej niż donoszone noworodki, bo są chudziutkie. Pamiętam, że jak zobaczyłam Olę pierwszy raz, to trochę się przeraziłam, bo to była sama skóra i kości.. ale była silna i szybko zaczęła przybierać na wadze. Po kilku tygodniach już nikt nie powiedziałby o niej, że jest wcześniakiem 😉
Ty dzielnie sobie poradziłaś z tą ciążą i dzieciątka już teraz będą sobie święta radzić, jeśli lekarze zadecydują, że dla ich dobra trzeba będzie rozwiązać ciążę ❤️
Grunt, to mieć zapas ubranek w rozmiarze 50! Albo i mniejszych. Trochę tego schodzi przy takich kruszynkach 🙂
A co do moich wyników, to dziękuję za odpowiedzi. Jeszcze dziś będę się umawiać do endokrynologa.
Tak właśnie czułam, że coś jest nie halo. Te skracające się cykle, wieczna opuchlizna i tycie z powietrza nie są normalne. Do tego ciągle jestem "zmęczona" i bez energii. Ale to byłam skłonna zgonić na niedospanie.Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola, bardzo mi przykro z powodu szpitala. Ale myślę że ten 36 tydzień to świetny wynik w przypadku bliźniaków ♥️ jesteś bardzo dzielna, żałuję że ta ciąża tak Ci dała w kość, bo najpierw dokuczliwe objawy przez długi czas, a teraz strach aby było wszystko dobrze. Trzymam za Was kciuki i myślę o Tobie 😘
Rucola lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Rucola masz wszystkie nasze kciuki na pokładzie ❤ Ja głęboko wierzę, ze wszystko będzie dobrze. 36tc to już duuuży sukces. Zobacz, doczekałas stycznia 🙂 Maluchy na pewno są silne. Przykład Olenki od Kaczorki podnosi na duchu. Melduj się nam tak często jak to możliwe.
Rucola lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Rucola, cokolwiek napiszę i tak będziesz sie martwić. Dla mnie ciąża bliźniacze to w ogóle jakiś kosmos, a Ty jesteś mamą z tytanu. I Twój organizm wykonuje tytaniczną pracę. Dobrze, że lekarze trzymają rękę na pulsie. Trzymaj sie kochana!
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola trzymam mocno kciuki za Ciebie i za dzieciaczki. Najważniejsze że jesteś pod opieką i pod stałą kontrolą
Trzymaj się dzielna Mamusiu :*
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Dziękuję Wam bardzo!!!! Ja w szpitalu czuję się tym razem naprawdę dobrze, bo widzę sens mojego pobytu tutaj. Niestety mój prowadzący ma urlop w tym tygodniu ale jest w mieście, więc w razie czego mam dzwonić w nocy o północy. Co mnie dziś bardzo zaskoczyło to fakt, że mam już rozwarcie na 3cm. Fakt, pobolewal mnie brzuch od rana ale nigdy nie przyszło mi do głowy że rozwieranie się szyjki może być takie komfortowe 🤭 miałam inne doświadczenia w tym temacie 😅
Także Suszarka Ty rodzisz pierwsza a ja zaraz po Tobie. Jedno jest pewne, nie będę tęsknić za byciem w ciąży 😂😂😂Suszarka, sliweczka92, summer86, Bunia86, Minnie89, Yoselyn82, pilik, Lunaris, JustynaG, moniśka..., Anna Stesia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Podczytuje Was z doskoku. Rucola wysyłamy z Rysiem dużo siły i pozytywnej energii. Trzymajcie się dzielnie! Mam nadzieję, że wszystko rozwiąże się po Twojej myśli Jesteś bardzo dzielna.
Rucola lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
nick nieaktualny
-
Rucola jak na bliźniaki 36 tydzień to bardzo dobrze. Maluszki już sobie poradzą. Wiadomo że najlepiej jak najdłużej. Dobrze że jesteś w szpitalu , pod kontrolą lekarzy. A to ważne. Dobrze również że masz kontakt ze swoim lekarzem. To też ważne.
Mocno trzymam za Was kciuki! 👍💪🥰Rucola lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Rukolciu i moje kciuki cały czas zaciśnięte- nie wiem jak to zrobiłaś ale te 36 tygodni wydaje mi się MEGA sukcesem w sytuacji bliźniaczej ciąży. Wierzę, że dzieki temu szybko traficie z dziećmi do domu a w międzyczasie chłopaki będą mieli możliwość porządzić w domu po męsku Taki czas tylko we dwoje też jest bardzo fajny i ważny choć zapewne więcej z niego zapamięta Tata niż Lewcio. Trzymaj się dzielnie!
Suszareczko dla Ciebie również dobre myśli na ostatnie chwile z brzuszkiem
Ja póki co czytam kiedy mam chwilę bo znowu w niedoczasie jestem. Niby nie wiele pracy ale dużo Stasio wysysa energię i czas ze mnie.Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola dołączam się do dziewczyn. Też uważam, że 36tc to mega sukces! Mam nadzieję, że jeszcze parę dni maluchy bezpiecznie posiedzą w brzuchu żeby trochę nabrać ciałka. Dobrze, że lekarze czuwają. 3cm rozwarcia! Wow! Trzymam kciuki za Was cały czas!
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola grunt że ktoś ma nad wami piecze i jesteście pod kontrolą. Dzieciaczki ważą już serio przyzwoicie, a w porównaniu do mojej niby donoszonej córy to powiedziałabym że nawet bardzo dużo. Coraz bliżej do spotkania trzymam kciuki 🤗
Rucola lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Ale tu się zaraz będzie działo...!
Rucola trzymam kciuki za każdy kolejny dzień 💗
Frelcia a jak Tobie mija ciąża? Zniknęłaś, myślałam kilka razy o Tobie.
Dziękuję za pamięć Ciąża mija dobrze. Niedawno Rysiu miał echo serca i 3 prenatalne- wszystko dobrze. Jutro wizyta u mojej Pani Doktor i w przyszłym tygodniu już spakuję torbę do szpitala. Generalnie syndrom wicia gniazda w fazie końcowej i najbardziej natężonej.
Muszę Was nadrobić ! Będę teraz miała więcej siedzenia, bo robię się już ociężała.Lunaris, summer86, Jeżowa, Bunia86, Rucola, pilik, sliweczka92, JustynaG, Kaczorka, Simons_cat lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻