X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po Diagnostyce jestem. I kuźwa jedynie mocz zrobią bo na posiew trzeba drugą próbkę moczu... jeszcze wczoraj tato latał mi za pojemnikiem sterylnym bo mieli tylko te bez opakowań w aptece.
    Także z posiewu nici. Ale krzywa gdzieś za 2-3tyg to przy okazji zrobię.
    Będzie na kolejną wizytę.

W labo też 3os ciężarne i wszyscy się oburzali. Ja przychodzę i tak czekam w kolejce ale... starym zwykle wszystko nie pasuje. Mają cały dzień to od otwarcia okupacja musi być. Jeden dziadek obfochany strasznie bo musi 3 kobiety przepuścić.

Ja ani wczoraj dupka nie wzięłam, ani luteiny, dzisiaj (jeszcze) też nic i jest spokój... więc zobaczę czy się na luteinę teraz skuszę jeszcze czy poczekam do wieczora.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja uważam że lekarz spokojnie pozwoli odstawić luteine :)

Co do posiewu to ja wiem ze od laboratorium dużo zależy bo ja też miałam w jednej probce i powiedziała że nie ma problemu ona podzieli też na posiew.

Jadranka współczuję takich rozmów ale ja moja mamę o całą rodzinę przygotowałam gdzieś od roku że ja wiem lepiej od nich w kwestiach ciąży i zajścia w nią i posługiwałam się medycznymi okresleniami tak teraz tylko słuchają i nie neguja, a niech by spróbowali hehe ja mam dużą tzw mordę więc nie chcą też mnie drażnić.

Aha ja też czekam w kolejkach czy to laboratorium czy apteka jakoś mi głupio się wbić bez kolejki... Mimo iż ja zawsze puszczalam zawsze kobiety i dla mnie to normalne było

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pogadaj z lekarzem może odpuści Ci już luteinę.

My dziś też pomarudzimy.. pół nocy nie spałam i wyglądam jak zwłoki..
    brzuch się bardzo napinał i bolał
    Dobrze że do rana przeszło i obudziły mnie o 9 kopniaki " na zasadzie wstawaj i dawaj jedzenie"

Bardzo to uspokaja jak maluch się rusza, mimo, że czasami jak kopnie to aż zajęczę

Dziś o 17.40 mamy wizytę połówkową ;)
    I szukam stołu w stylu loftowym rozkładany, jak macie coś podobnego w domu dajcie znać :) Nie za milion dolarów

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Staraczka, jak się czujecie?

Staraczka podbijam pytanie Summer, co u Was Kochana?

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Aniu pogadaj z lekarzem może odpuści Ci już luteinę.

My dziś też pomarudzimy.. pół nocy nie spałam i wyglądam jak zwłoki..
    brzuch się bardzo napinał i bolał
    Dobrze że do rana przeszło i obudziły mnie o 9 kopniaki " na zasadzie wstawaj i dawaj jedzenie"

Bardzo to uspokaja jak maluch się rusza, mimo, że czasami jak kopnie to aż zajęczę

Dziś o 17.40 mamy wizytę połówkową ;)
    I szukam stołu w stylu loftowym rozkładany, jak macie coś podobnego w domu dajcie znać :) Nie za milion dolarów
    Trzymam kciuki za wizytę :)

A mi się dziś śniło że czułam takie mocne kopniaki hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka już za chwilę poczujesz !
    nie pamiętam kiedy pierwszy raz poczułam ale koło 18-19 tyg chyba, od tego czasu tak się rozkręciło, że czasami się śmiejemy z eMkiem bo mały kopie i kopie
    już ma wymagania pewnie :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklepuję co i na kwietniówkach bo nie chce mi się pisać dwa razy :P
    Kobietki,dziś wychodzę już do domu,jestem po usg,zarodeczek ma 0,35 cm a serduszko bije 119/h.Cieszę się bardzo.

Rucola, olik321, staraczka1111, pilik, malka, Lusesita, Kaczorka, Malwas, Barbarka1984, Bajkaaa, Cccierpliwa, Sarna84, KateHawke, KateHawke, emi2016, Jadranka, Flowwer, Anna Stesia, Lena21, JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Staraczka, jak się czujecie?
    Ciężko mi już jest ale nie narzekam. Bo coraz bliżej niż dalej. Męczy mnie zgaga na to już nic nie pomaga :) I spać w nocy się już nie da. Mam już 20 kg na plusie. Dziś mam ktg zobaczymy czy mały szykuje się na wyjście czy nie :) wczoraj mąż do niego mówił że ma zmienić już kawalerkę na swoje wypasione łóżeczko bo będzie mu wygodniej a matka nie będzie budzić go swoimi jękami w nocy przywracając się na drugi bok :) i strasznie napuchłam ręce i stopy. Dziękuję że pytacie :*

Bajkaaa, Jadranka, Flowwer, JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Wklepuję co i na kwietniówkach bo nie chce mi się pisać dwa razy :P
    Kobietki,dziś wychodzę już do domu,jestem po usg,zarodeczek ma 0,35 cm a serduszko bije 119/h.Cieszę się bardzo.
    Super, tak trzymać :).

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciągle harce i mam z dnia na dzień większą frajdę z filmowania :D

https://megawrzuta.pl/download/d267303321b638f7a27366e112734aac.html

Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poki co ruchy raczej subtelne chociaz juz jakies 2-3 tyg czuje... ale w niedziele popoludniu po zurku szalenstwo a wieczorem po zurku to juz w ogole az bylo widac jak w miejscu pukania brzuch sie rusza...
    Oczywoscie jak mezowi powiedzialam zeby popatrzyl to nastala cisza haha...

Wychodzi na to ze zurek mega smakuje i trzeba czesciej robic haha...

Flowwer lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, domyślam się, że jest Ci już bardzo ciężko, ale tak jak piszesz już bliżej niż dalej i niedługo będziesz tulić maluszka <3

Ibishka, dziewczyny - widzę, że każda ma gorsze chwile. Mi było trochę wstyd pisać, bo tak czekałam na tę ciążę, że obiecałam sobie, że nie będę narzekać na uciążliwości z nią związane, ale przyznaję, że też mam kryzysowe dni.
    Święta mi ciężko minęły, w niedzielę mieliśmy maraton po rodzinie i trudno było mi wysiedzieć przy stole :( co chwile spięty brzuch i kłucia w szyjce, zatem wróciliśmy wcześniej do domu. Smakołyków też nie pojadłam, bo dostałam rozstroju żołądka i wczoraj cały dzień się męczyłam, aż mi słabo było. Mimo lekkiego jedzenia i tak dzień zakończyłam okropną zgagą. O wyspaniu przestałam marzyć, budzę się po naście razy, w tym jedna przerwa z reguły jest od 3 do 5 rano. Nie mam pojęcia dlaczego.
    Jeszcze jak na złość mała chyba zmieniła położenie i dużo słabiej czuję jej ruchy od 2 dni, a już takie fajne kopniaki były. Pewnie gdyby nie to, rzeczami powyżej bym się nie przejmowała. Przez to zaczęłam się martwić i zastanawiam się czy nie przenieść piątkowej wizyty na jutro.

A i rano zauważyłam, że pojawiła się siara. Wyjaśniło się skąd od tygodnia taki ból sutków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 13:26

staraczka1111 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane, dziękuję za słowa otuchy.
    Troche się stresuję jutrzejszą wizyta mam nadzieję że dziad spojenie wytrzyma i nie skończy się cc z tego powodu.
    Ja też dziś byłam na badaniach. Byłam 17 w kolejce.. A pierwsze pół godziny nawet nikt miejsca siedzącego nie ustąpił.. Więc nie było mowy o wypuszczeniu w kolejkę. Jak mi się zaczęło robić słabo to wyszłam i poszłam drugim wejściem od strony szpitala. Zapukalam powiedziałam że już mi się słabo zaczyna robić a że tam tacy ludzie ze by mnie bez awantury nie wpuścili i xzy by mi nie pobrały krwi cichaczem. Powiedziały panie że pewnie ze bardzo dobrze ze przyszłam i w 5 minut sprawa była załatwiona. Ale tracę wiarę w ludzi..

No a z pozytywów to witam się w 37 tygodniu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab0d1994ebe6.jpg

emi2016, summer86, Jadranka, Lusesita, KateHawke, Anna Stesia, Flowwer, admiralka, Lunaris lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Dziewczyny jesteście kochane, dziękuję za słowa otuchy.
    Troche się stresuję jutrzejszą wizyta mam nadzieję że dziad spojenie wytrzyma i nie skończy się cc z tego powodu.
    Ja też dziś byłam na badaniach. Byłam 17 w kolejce.. A pierwsze pół godziny nawet nikt miejsca siedzącego nie ustąpił.. Więc nie było mowy o wypuszczeniu w kolejkę. Jak mi się zaczęło robić słabo to wyszłam i poszłam drugim wejściem od strony szpitala. Zapukalam powiedziałam że już mi się słabo zaczyna robić a że tam tacy ludzie ze by mnie bez awantury nie wpuścili i xzy by mi nie pobrały krwi cichaczem. Powiedziały panie że pewnie ze bardzo dobrze ze przyszłam i w 5 minut sprawa była załatwiona. Ale tracę wiarę w ludzi..

No a z pozytywów to witam się w 37 tygodniu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab0d1994ebe6.jpg

Przepiękny brzuszek ! :)

ibishka lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - myślę, że 99% kobiet w ciąży traci wiarę w ludzi.. mi to się normalnie ciśnienie podnosi i nóż w kieszeni otwiera na wspomnienie stania w kolejkach czy komunikacji miejskiej.

A jeszcze dwa razy miałam taką sytuację, że to mi zwracano uwagę czy nie mogłabym ustąpić miejsca starszym dziadkom (29 i 34tc).

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo,a ja dostałam wypis a tam inne wymiary,crl 3,9mm,a serduszko bije 112,wiekowi odpowiada 6t1d,czyli ładnie do przodu,a w sb jeszcze nic nie było widać prócz pęcherzyka

Anna Stesia, Flowwer, admiralka, JustynaG lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka śliczny brzuszek :-)

Co do występowania ciężarnej w kolejce, zauważyłam że najczęściej ( przynajmniej w moim przypadku) przepuszczali mnie młodzi mężczyźni, tak 18+ Zawsze uśmiechnięci byli i przyjaźnie nastawieni.
    Najgorsze były starsze babki. One nigdy nie wpuściły. Z reguły większość ludzi w kolejce sleplo, albo ja stawałam się niewidzialna.

Dziś byłam z Dominika na wizycie kontrolnej u pediatry. Przybrała 220g na wadze i waży teraz dokladnie tyle co przy porodzie. Kilka razy dokarmialam ja mm ale przestanę, bo widzę że narazie moje piersi dają radę.
    Dowiedziałam się też, że te odpłatne skojarzone szczepionki będziemy miały za darmo, bo mała jest wg tygodni ciąży wczesniakiem. Nie wiem czy to dobrze czy źle, bo różne są opinie na temat tych szczepionek.

Anna Stesia, summer86, admiralka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, kochana, gratuluję z całego serca!!! Hubiś przesłodki! Jak się czujecie? Jak będziesz na siłach to daj znać!

Lusesita, fajnie, że mała tak ślicznie przybiera:-) A u Ciebie wszystko dobrze?

Jadranka, my rozważamy prywatną położną, ale u nas to podobny koszt, więc musimy się nad tym zastanowić. Mamy poleconą babeczkę ze szpitala, w którym będę rodziła, podobno jest bardzo w porządku, a inne bywają różne, więc przypuszczalnie się zdecydujemy.

A z tymi kolejkami do badań to ja tez tak się stresuję, że czasem dzień wcześniej nie mogę zasnąc. I chyba ta częstotliwość badań jest dla mnie najbardziej uciążliwa - ani to grzmocenie nóżkami w mój żołądek, ani ta ociężałość i rozstępy nie jest dla mnie tak nieprzyjemna jak konieczność konfrontacji z osobami, które nie rozumieją.

Na szczęście przynajmniej w komunikacji zbiorowej ludzie często mi ustępują miejsca - inna rzecz, że wyglądam tak, jakbym miała za chwilę urodzić, więc pewnie dlatego się litują.

Jadranka lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka brzuszek fitness mamy :D

Sammer widząc twój suwaczek to juz bym chciała tyle mieć bo malenstwo ma już szansę na przeżycie.
    Marudzić nie bedę ale pecherz nie istnieje ;) ale kocham te kopniaki

ibishka, summer86 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy gratulacje! Piękny Hubert <3
    Summer mam takie same odczucia :( przy czym ja zawsze sobie tłumacze że ja chciałam mieć dziecko, o to się starałam i wtedy przyjdzie ta radość. A okres ciąży trzeba po prostu przetrwać... u mnie też ostatnio słabo, nie ma tragedii, mogę chodzić i w miarę funkcjonować, ale zgaga, ból nóg i nieprzespane noce robią swoje...
    A o kolejkach nie mówcie... też mam dobre doświadczenia z młodymi facetami jedynie w sumie.
    Co do ruchów, bywa super, mała szaleje, lubię do niej mówić i patrzeć jak brzuch faluje. Ale są takie dni że mi się obróci, siądzie na pęcherz i w środku grzebie tak że mam serdecznie dość. Ani siąść, ani stać. Ułożyć się wtedy nie da. W sobotę i niedziele mi tak gmerała. To bie boli, ale bywa tak nieprzyjemne, że momentami myślę, że oszaleje...!
    A co do piersi - mam pytanie. Miałyście taki czas żeby Was jedna bolała i swędziala? Do tego jest taka bardziej czerwona jakbyś, sama nie wiem, na pewno bardziej mnie męczy i myśle czy po prostu mocniej rośnie czy coś się dzieje niepokojącego...

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ