X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ibishka brzuszek fitness mamy :D

Sammer widząc twój suwaczek to juz bym chciała tyle mieć bo malenstwo ma już szansę na przeżycie.
    Marudzić nie bedę ale pecherz nie istnieje ;) ale kocham te kopniaki

Flowwer, właśnie ja też kocham te kopniaki, jak boli i kopie to nie marudzę, za to jak się uspokaja to się marudzenie włącza :P

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w Biedronce odzyskałam wiarę w ludzi <3 Dziewczyna specjalnie dla mnie otworzyła kasę i mnie zaprosiła. Chyba świeżo po macierzyńskim albo w ciąży :) I co zrobiła baba koło 50 która miała bliżej? No oczywiście dobiegła pierwsza :D Tamta powiedziała ze mnie zaprasza pierwszą ale machnęłam ręką bo i tak musiałam się wypakować na taśmę.
    Strasznie miła dziewczyna :) no ale jestem tam średnio co drugi dzień i nikt wcześniej mnie nie puścił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 16:32

Anna Stesia, Lena21, KateHawke, JustynaG, Lunaris, Amy333, Emiilka lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, nie mam tak z piersiami. Przez pierwszą połowę ciąży bolały mnie nieziemsko, ale w drugiej połowie - cisza. Ani nie rosną specjalnie, ani nie bolą, ani nie mam siary. Nie potrafię powiedzieć, co sie u Ciebie dzieje. W IV miesiącu byłam na usg piersi, ale wiem też, że w ciązy ta dynamika zmian jest nieprzewidywalna.

• pilik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na początku bolały też, potem miałam dużo spokoju i od jakiegoś czasu właśnie ta jedna... muszę na następnej wizycie spytać jeżeli to bie minie. Czasami boli/swędzi do tego stopnia że spać nie mogę... ale widzę że naczynka na tej piersi popękane i się rozstępy robią więc chyba kwestia rośnięcia, chociaż nie widzę tego jakoś...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, właśnie ja też kocham te kopniaki, jak boli i kopie to nie marudzę, za to jak się uspokaja to się marudzenie włącza :P

Ja marudzę tylko wtedy, kiedy dostanę w wątrobę - we wszystko inne może sobie bić do woli, ale jak mnie bije w wątrobę to mam gwiazdki w oczach i się kulę w sobie. A najbardziej lubię te przeciągłe ruchy z jednego miejsca na drugie albo stawianie wigwamów na moim brzuchu z własnych stópek lub pupki. To jest magia <3

Flowwer lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Mnie na początku bolały też, potem miałam dużo spokoju i od jakiegoś czasu właśnie ta jedna... muszę na następnej wizycie spytać jeżeli to bie minie. Czasami boli/swędzi do tego stopnia że spać nie mogę... ale widzę że naczynka na tej piersi popękane i się rozstępy robią więc chyba kwestia rośnięcia, chociaż nie widzę tego jakoś...

Może już się przygotowuje laktacja i jakiś kanalik się lekko zatkał? A kiedy masz wizytę?

• admiralka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue pięknie Maluch rośnie! <3

Lusesita bardzo ładnie Malutka przybiera :)

Juicy, gratuluje synka!

W życiu nie będę z Wami na bieząco :P

summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Ibishka, cudny brzuszek. Uwielbiam te wszystkie ciążowe brzuszki <3

ibishka, Flowwer lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki z laboratorium...i kurde na koniec się coś musiało przypaletac bo mam bardzo liczne bakterie w moczu (reszta ok) a z morfologii to podwyższone lekko leukocyty. Mam nadzieję że to 'norma' na tym etapie i nie będzie jakiegoś antybiotyku na koniec :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, tez mam lekko powyżej normy leukocyty, to pewnie normalne.

ibishka lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku kobiety moje aż mi lepiej jak Was czytam :) tez nie chce narzekać bo batdzo czekałam na tą ciążę i o niej marzyłam po nocach, ale czasami czuję się jak wrak naprawdę

Tez dziś byłam w labie, mąż był ze mną i stał za mnie w kolejce, ale niestety było tyle ludzi i tak duszno, że znowu odjechalam i spędziłam pol godziny na kozetce do ekg :/ z pozytywów wyniki są ok, crp w porządku iiiiiiii zamówiliśmy wózek :)

pilik, blue00, ibishka, Bajkaaa, Lusesita, Flowwer lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia wizytę mam za dwa tygodnie. Będę obserwować przez ten czas i podpytam wtedy pewnie.
    Ibishka jak cała reszta ok to ja bym jeszcze raz zrobiła badanie moczu, najlepiej z posiewem od razu. Jak nie masz objawów infekcji to baaardzo często kwestia złego pobrania jednak.
    Leukocyty trochę podniesione w ciąży to norma, mam ostatnio lekko zawsze i tak mi gin mówiła.
    Ja dzisiaj od rodziców dostałam meksykański naszyjnik dla kobiet w ciąży - Bola. Słyszała któraś z Was o takim „wynalazku”?

ibishka, Jadranka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty w ciąży często są powyżej normy i nie trzeba się tym martwić :)

Mnie jak cycki bolały i swędziały to później właśnie rozstępy się porobiły.. najbardziej od spodu.

ibishka, Jadranka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wyniki krwi jak zwykle rozjechane, ale za to mocz...
    PIERWSZY RAZ WYSZŁY BAKTERIE W NORMIE!
    Nie wierzyłam... To chyba najlepsze wyniki jakie miałam do tej pory.
    Bałam się że po tym wstępie do infekcji z wczoraj, będzie znowu do dupy a tutaj zonk. Luteiny nie wzięłam więc może to też przez to.
    I się pierwszy raz umyłam przed oddaniem próbki. A mama mnie pogoniła i kazała w jałowe kubki sikać a nie takie bez opakowania.
    No i dzisiaj jakiś cud się stał.
    Przez cały dzień też spokój i 0 objawów rozwijającej się infekcji. Także w czwartek męczę ginkę o skończenie luteiny.

lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja tez tak mialam z cyckami, najpierw oba a pozniej jeden. Pobolewal, pozniej swedzial ze czesto w sklepie powstrzymywalam sie zeby nie drapac. Tez byly czerwone plamki, z niektorych zrobiły sie rozstepy a reszta znikla.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, też byłam dziś w laboratorium (Diagnostyka). Kolejki nie było. Sprawnie poszło.
    Niestety w laboratorium zrobili tylko ogólne badanie moczu bez oceny pod mikroskopem. Dlaczego? Bo diagnosta na podstawie ogólnego badania nie widział potrzeby.
    No i jestem niepocieszona... bo ostatnio ogólne badanie było ok a pod mikroskopem były nieprawidłowości. I właśnie dlatego miałam powtórzyć badanie. Wrrr.... A na infolinii Pani powiedziala, że to oznacza, ze było wszystko ok. A dla mnie to oznacza, że tej części badania nie wykonano bo gdyby to zrobili to dostałabym informację, że nie wykryto bakterii/nabłonków i innych.

Dziś drugi incydent z żylaczkami. Krew świeża więc nie panikuję ale zgłoszę to ginekologowi przy najbliższej wizycie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś dzień wizyt w laboratoriach :)

Lena, na jaki wózek się zdecydowaliście?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka piekny brzuszek!

Wspolczuje dziewczyny tych kolejek do labo :/ i uzerania sie z niezadowolonymi jak sie wchodzi bez kolejki...

Tym bardziej sie ciesze ze mi pobieraja krew i mocz u gina przed wizyta zawsze zanim wejde do gabinetu...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie na wizycie wszystko w porządku :) młoda ma 241g no i narazie wszystko dobrze a za tydzień na polowkowych dowiem się szczegółowo wszystkiego i pewnie będzie jakieś zdjęcie piękne :)

Lunaris, Cccierpliwa, summer86, Lena21, blue00, JustynaG, Kaczorka, Jadranka, lamka, KateHawke, Anna Stesia, Lusesita, Flowwer, Yoselyn82, Rucola, Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki,

Wróciłam z pracy.
    Blue super że fasolka ma się dobrze i że wracacie do domu :)
    admirałkajak samopoczucie? jakieś dolegliwości ciążowe Cię dopadły ? :)

Pytanie do tych bardziej zaawansowanych ciążowo i z peselem 35+ wiem że wtedy lekarz zleca dodatkowe badania. Ktoś coś na ten temat?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ