X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ibishka brzuszek fitness mamy :D

Sammer widząc twój suwaczek to juz bym chciała tyle mieć bo malenstwo ma już szansę na przeżycie.
    Marudzić nie bedę ale pecherz nie istnieje ;) ale kocham te kopniaki

Flowwer, właśnie ja też kocham te kopniaki, jak boli i kopie to nie marudzę, za to jak się uspokaja to się marudzenie włącza :P

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w Biedronce odzyskałam wiarę w ludzi <3 Dziewczyna specjalnie dla mnie otworzyła kasę i mnie zaprosiła. Chyba świeżo po macierzyńskim albo w ciąży :) I co zrobiła baba koło 50 która miała bliżej? No oczywiście dobiegła pierwsza :D Tamta powiedziała ze mnie zaprasza pierwszą ale machnęłam ręką bo i tak musiałam się wypakować na taśmę.
    Strasznie miła dziewczyna :) no ale jestem tam średnio co drugi dzień i nikt wcześniej mnie nie puścił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 16:32

Anna Stesia, Lena21, KateHawke, JustynaG, Lunaris, Amy333, Emiilka lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, nie mam tak z piersiami. Przez pierwszą połowę ciąży bolały mnie nieziemsko, ale w drugiej połowie - cisza. Ani nie rosną specjalnie, ani nie bolą, ani nie mam siary. Nie potrafię powiedzieć, co sie u Ciebie dzieje. W IV miesiącu byłam na usg piersi, ale wiem też, że w ciązy ta dynamika zmian jest nieprzewidywalna.

• pilik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na początku bolały też, potem miałam dużo spokoju i od jakiegoś czasu właśnie ta jedna... muszę na następnej wizycie spytać jeżeli to bie minie. Czasami boli/swędzi do tego stopnia że spać nie mogę... ale widzę że naczynka na tej piersi popękane i się rozstępy robią więc chyba kwestia rośnięcia, chociaż nie widzę tego jakoś...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, właśnie ja też kocham te kopniaki, jak boli i kopie to nie marudzę, za to jak się uspokaja to się marudzenie włącza :P

Ja marudzę tylko wtedy, kiedy dostanę w wątrobę - we wszystko inne może sobie bić do woli, ale jak mnie bije w wątrobę to mam gwiazdki w oczach i się kulę w sobie. A najbardziej lubię te przeciągłe ruchy z jednego miejsca na drugie albo stawianie wigwamów na moim brzuchu z własnych stópek lub pupki. To jest magia <3

Flowwer lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Mnie na początku bolały też, potem miałam dużo spokoju i od jakiegoś czasu właśnie ta jedna... muszę na następnej wizycie spytać jeżeli to bie minie. Czasami boli/swędzi do tego stopnia że spać nie mogę... ale widzę że naczynka na tej piersi popękane i się rozstępy robią więc chyba kwestia rośnięcia, chociaż nie widzę tego jakoś...

Może już się przygotowuje laktacja i jakiś kanalik się lekko zatkał? A kiedy masz wizytę?

• admiralka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue pięknie Maluch rośnie! <3

Lusesita bardzo ładnie Malutka przybiera :)

Juicy, gratuluje synka!

W życiu nie będę z Wami na bieząco :P

summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Ibishka, cudny brzuszek. Uwielbiam te wszystkie ciążowe brzuszki <3

ibishka, Flowwer lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki z laboratorium...i kurde na koniec się coś musiało przypaletac bo mam bardzo liczne bakterie w moczu (reszta ok) a z morfologii to podwyższone lekko leukocyty. Mam nadzieję że to 'norma' na tym etapie i nie będzie jakiegoś antybiotyku na koniec :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, tez mam lekko powyżej normy leukocyty, to pewnie normalne.

ibishka lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku kobiety moje aż mi lepiej jak Was czytam :) tez nie chce narzekać bo batdzo czekałam na tą ciążę i o niej marzyłam po nocach, ale czasami czuję się jak wrak naprawdę

Tez dziś byłam w labie, mąż był ze mną i stał za mnie w kolejce, ale niestety było tyle ludzi i tak duszno, że znowu odjechalam i spędziłam pol godziny na kozetce do ekg :/ z pozytywów wyniki są ok, crp w porządku iiiiiiii zamówiliśmy wózek :)

pilik, blue00, ibishka, Bajkaaa, Lusesita, Flowwer lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia wizytę mam za dwa tygodnie. Będę obserwować przez ten czas i podpytam wtedy pewnie.
    Ibishka jak cała reszta ok to ja bym jeszcze raz zrobiła badanie moczu, najlepiej z posiewem od razu. Jak nie masz objawów infekcji to baaardzo często kwestia złego pobrania jednak.
    Leukocyty trochę podniesione w ciąży to norma, mam ostatnio lekko zawsze i tak mi gin mówiła.
    Ja dzisiaj od rodziców dostałam meksykański naszyjnik dla kobiet w ciąży - Bola. Słyszała któraś z Was o takim „wynalazku”?

ibishka, Jadranka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty w ciąży często są powyżej normy i nie trzeba się tym martwić :)

Mnie jak cycki bolały i swędziały to później właśnie rozstępy się porobiły.. najbardziej od spodu.

ibishka, Jadranka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wyniki krwi jak zwykle rozjechane, ale za to mocz...
    PIERWSZY RAZ WYSZŁY BAKTERIE W NORMIE!
    Nie wierzyłam... To chyba najlepsze wyniki jakie miałam do tej pory.
    Bałam się że po tym wstępie do infekcji z wczoraj, będzie znowu do dupy a tutaj zonk. Luteiny nie wzięłam więc może to też przez to.
    I się pierwszy raz umyłam przed oddaniem próbki. A mama mnie pogoniła i kazała w jałowe kubki sikać a nie takie bez opakowania.
    No i dzisiaj jakiś cud się stał.
    Przez cały dzień też spokój i 0 objawów rozwijającej się infekcji. Także w czwartek męczę ginkę o skończenie luteiny.

lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja tez tak mialam z cyckami, najpierw oba a pozniej jeden. Pobolewal, pozniej swedzial ze czesto w sklepie powstrzymywalam sie zeby nie drapac. Tez byly czerwone plamki, z niektorych zrobiły sie rozstepy a reszta znikla.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, też byłam dziś w laboratorium (Diagnostyka). Kolejki nie było. Sprawnie poszło.
    Niestety w laboratorium zrobili tylko ogólne badanie moczu bez oceny pod mikroskopem. Dlaczego? Bo diagnosta na podstawie ogólnego badania nie widział potrzeby.
    No i jestem niepocieszona... bo ostatnio ogólne badanie było ok a pod mikroskopem były nieprawidłowości. I właśnie dlatego miałam powtórzyć badanie. Wrrr.... A na infolinii Pani powiedziala, że to oznacza, ze było wszystko ok. A dla mnie to oznacza, że tej części badania nie wykonano bo gdyby to zrobili to dostałabym informację, że nie wykryto bakterii/nabłonków i innych.

Dziś drugi incydent z żylaczkami. Krew świeża więc nie panikuję ale zgłoszę to ginekologowi przy najbliższej wizycie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś dzień wizyt w laboratoriach :)

Lena, na jaki wózek się zdecydowaliście?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka piekny brzuszek!

Wspolczuje dziewczyny tych kolejek do labo :/ i uzerania sie z niezadowolonymi jak sie wchodzi bez kolejki...

Tym bardziej sie ciesze ze mi pobieraja krew i mocz u gina przed wizyta zawsze zanim wejde do gabinetu...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie na wizycie wszystko w porządku :) młoda ma 241g no i narazie wszystko dobrze a za tydzień na polowkowych dowiem się szczegółowo wszystkiego i pewnie będzie jakieś zdjęcie piękne :)

Lunaris, Cccierpliwa, summer86, Lena21, blue00, JustynaG, Kaczorka, Jadranka, lamka, KateHawke, Anna Stesia, Lusesita, Flowwer, Yoselyn82, Rucola, Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki,

Wróciłam z pracy.
    Blue super że fasolka ma się dobrze i że wracacie do domu :)
    admirałkajak samopoczucie? jakieś dolegliwości ciążowe Cię dopadły ? :)

Pytanie do tych bardziej zaawansowanych ciążowo i z peselem 35+ wiem że wtedy lekarz zleca dodatkowe badania. Ktoś coś na ten temat?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ