Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Ibishka brzuszek fitness mamy
Sammer widząc twój suwaczek to juz bym chciała tyle mieć bo malenstwo ma już szansę na przeżycie.
Marudzić nie bedę ale pecherz nie istnieje ale kocham te kopniaki
Flowwer, właśnie ja też kocham te kopniaki, jak boli i kopie to nie marudzę, za to jak się uspokaja to się marudzenie włącza -
A ja dziś w Biedronce odzyskałam wiarę w ludzi Dziewczyna specjalnie dla mnie otworzyła kasę i mnie zaprosiła. Chyba świeżo po macierzyńskim albo w ciąży I co zrobiła baba koło 50 która miała bliżej? No oczywiście dobiegła pierwsza Tamta powiedziała ze mnie zaprasza pierwszą ale machnęłam ręką bo i tak musiałam się wypakować na taśmę.
Strasznie miła dziewczyna no ale jestem tam średnio co drugi dzień i nikt wcześniej mnie nie puściłWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 16:32
Anna Stesia, Lena21, KateHawke, JustynaG, Lunaris, Amy333, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Pilik, nie mam tak z piersiami. Przez pierwszą połowę ciąży bolały mnie nieziemsko, ale w drugiej połowie - cisza. Ani nie rosną specjalnie, ani nie bolą, ani nie mam siary. Nie potrafię powiedzieć, co sie u Ciebie dzieje. W IV miesiącu byłam na usg piersi, ale wiem też, że w ciązy ta dynamika zmian jest nieprzewidywalna.
-
Mnie na początku bolały też, potem miałam dużo spokoju i od jakiegoś czasu właśnie ta jedna... muszę na następnej wizycie spytać jeżeli to bie minie. Czasami boli/swędzi do tego stopnia że spać nie mogę... ale widzę że naczynka na tej piersi popękane i się rozstępy robią więc chyba kwestia rośnięcia, chociaż nie widzę tego jakoś...
-
summer86 wrote:Flowwer, właśnie ja też kocham te kopniaki, jak boli i kopie to nie marudzę, za to jak się uspokaja to się marudzenie włącza
Ja marudzę tylko wtedy, kiedy dostanę w wątrobę - we wszystko inne może sobie bić do woli, ale jak mnie bije w wątrobę to mam gwiazdki w oczach i się kulę w sobie. A najbardziej lubię te przeciągłe ruchy z jednego miejsca na drugie albo stawianie wigwamów na moim brzuchu z własnych stópek lub pupki. To jest magiaFlowwer lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Mnie na początku bolały też, potem miałam dużo spokoju i od jakiegoś czasu właśnie ta jedna... muszę na następnej wizycie spytać jeżeli to bie minie. Czasami boli/swędzi do tego stopnia że spać nie mogę... ale widzę że naczynka na tej piersi popękane i się rozstępy robią więc chyba kwestia rośnięcia, chociaż nie widzę tego jakoś...
Może już się przygotowuje laktacja i jakiś kanalik się lekko zatkał? A kiedy masz wizytę? -
Odebralam wyniki z laboratorium...i kurde na koniec się coś musiało przypaletac bo mam bardzo liczne bakterie w moczu (reszta ok) a z morfologii to podwyższone lekko leukocyty. Mam nadzieję że to 'norma' na tym etapie i nie będzie jakiegoś antybiotyku na koniec
-
Jejku kobiety moje aż mi lepiej jak Was czytam tez nie chce narzekać bo batdzo czekałam na tą ciążę i o niej marzyłam po nocach, ale czasami czuję się jak wrak naprawdę
Tez dziś byłam w labie, mąż był ze mną i stał za mnie w kolejce, ale niestety było tyle ludzi i tak duszno, że znowu odjechalam i spędziłam pol godziny na kozetce do ekg z pozytywów wyniki są ok, crp w porządku iiiiiiii zamówiliśmy wózekpilik, blue00, ibishka, Bajkaaa, Lusesita, Flowwer lubią tę wiadomość
-
AnnaStesia wizytę mam za dwa tygodnie. Będę obserwować przez ten czas i podpytam wtedy pewnie.
Ibishka jak cała reszta ok to ja bym jeszcze raz zrobiła badanie moczu, najlepiej z posiewem od razu. Jak nie masz objawów infekcji to baaardzo często kwestia złego pobrania jednak.
Leukocyty trochę podniesione w ciąży to norma, mam ostatnio lekko zawsze i tak mi gin mówiła.
Ja dzisiaj od rodziców dostałam meksykański naszyjnik dla kobiet w ciąży - Bola. Słyszała któraś z Was o takim „wynalazku”?ibishka, Jadranka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u mnie wyniki krwi jak zwykle rozjechane, ale za to mocz...
PIERWSZY RAZ WYSZŁY BAKTERIE W NORMIE!
Nie wierzyłam... To chyba najlepsze wyniki jakie miałam do tej pory.
Bałam się że po tym wstępie do infekcji z wczoraj, będzie znowu do dupy a tutaj zonk. Luteiny nie wzięłam więc może to też przez to.
I się pierwszy raz umyłam przed oddaniem próbki. A mama mnie pogoniła i kazała w jałowe kubki sikać a nie takie bez opakowania.
No i dzisiaj jakiś cud się stał.
Przez cały dzień też spokój i 0 objawów rozwijającej się infekcji. Także w czwartek męczę ginkę o skończenie luteiny.lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, też byłam dziś w laboratorium (Diagnostyka). Kolejki nie było. Sprawnie poszło.
Niestety w laboratorium zrobili tylko ogólne badanie moczu bez oceny pod mikroskopem. Dlaczego? Bo diagnosta na podstawie ogólnego badania nie widział potrzeby.
No i jestem niepocieszona... bo ostatnio ogólne badanie było ok a pod mikroskopem były nieprawidłowości. I właśnie dlatego miałam powtórzyć badanie. Wrrr.... A na infolinii Pani powiedziala, że to oznacza, ze było wszystko ok. A dla mnie to oznacza, że tej części badania nie wykonano bo gdyby to zrobili to dostałabym informację, że nie wykryto bakterii/nabłonków i innych.
Dziś drugi incydent z żylaczkami. Krew świeża więc nie panikuję ale zgłoszę to ginekologowi przy najbliższej wizycie. -
Ibishka piekny brzuszek!
Wspolczuje dziewczyny tych kolejek do labo i uzerania sie z niezadowolonymi jak sie wchodzi bez kolejki...
Tym bardziej sie ciesze ze mi pobieraja krew i mocz u gina przed wizyta zawsze zanim wejde do gabinetu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny mnie na wizycie wszystko w porządku młoda ma 241g no i narazie wszystko dobrze a za tydzień na polowkowych dowiem się szczegółowo wszystkiego i pewnie będzie jakieś zdjęcie piękne
Lunaris, Cccierpliwa, summer86, Lena21, blue00, JustynaG, Kaczorka, Jadranka, lamka, KateHawke, Anna Stesia, Lusesita, Flowwer, Yoselyn82, Rucola, Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Hej Mamuśki,
Wróciłam z pracy.
Blue super że fasolka ma się dobrze i że wracacie do domu
admirałkajak samopoczucie? jakieś dolegliwości ciążowe Cię dopadły ?
Pytanie do tych bardziej zaawansowanych ciążowo i z peselem 35+ wiem że wtedy lekarz zleca dodatkowe badania. Ktoś coś na ten temat?