Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Yose, gratuluje synka💙
Agulineczka, jak przeczytalam o kreceniu nosem przez innych na Franka, pierwsza mysl w glowie, ze pewnie dalabym Franek😅
Jakis mam taki ten charakter zaciety, ze im bardziej ktos sie krzywi na moj wybor, jeszcze bardziej mi sie on zaczyna podobac🙈
Bardzo fajna rozmowa o przedszkolach/zlobkach! Czytalam z zapartym tchem...
Moja corka chodzi do przedszkola od sierpnia zeszlego roku i co mi sie najbardziej podoba, grupy sa 2-6 lat... i naprawde swietnie to funkcjonuje, ona bardzo duzo stamtad wynosi, bo ma do obserwacji dzieci w roznym wieku, a i te starsze maja taka jakas potrzebe "opieki" nad maluchami... pamietam jak na pierwszym zebraniu panie opowiadaly, ze mialy obawy jak to bedzie z tak wymieszanymi grupami, a teraz sobie to mega chwala na plus, ze taka zmiana...
A z tym co o lezakowaniu przeczytalam szok mega niesprawiedliwosc
Moje dziecko przestalo miec drzemki w wieku roku i 7 miesiecy, zrezygnowala sama i nie bylo mocy, ktora by ja do drzemki zmusila... jedynie po pierwszych dniach w przedszkolu oadala w domu jak mucha gdzie popadnie, bo duzo wrazen... nie wyobrazam sobie ile mialaby miec kar, jakby byla zmuszona do leżakowania...
Na szczescie w naszym przedszkolu spia tylko te dzieci, ktore chca i tej drzemki potrzebuja, maja osobna sale gdzie jedna pani z dziecmi przechodzi (laczona z sala glowna), a reszta bawi sie w sali/na podworku, w zaleznosci od planow i pogody...
Nie wiem jak obecnie, ale jak Mia zaczynala przedszkole to na grupe 25 osob w wieku 2-6 lat, na drzemki chodzily cale 4 osoby... duzo dzieci bylo tez odbieranych do 12, a pozostala grupka sie bawila w tym czasie...Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Bajka najważniejsze że już w domu zdrówka dla Was i niech się już nie powtórzy taka sytuacja!
Yos wspaniałe wieście gratulacje zdrowego synka- będzie miał Michaś kumpla do rozrabiania a poważnie to ja się codziennie zachwycam jak młodszy jest wpatrzony w starszego- to jego guru. Byle starszy pokazywał coś twórczego w kierunku pożądanym....bo najlepiej się wchłaniają wszekie głupoty np cofin dance (ech... i ten wzrok innych jak dwulatek na placu lata i woła "włącz mi cofina!" )
taka dygresyjka dawno nie pisałam to mi się język rozplątał
lecę do pracy, życze wszystkim miłego dnia, może uda mi się coś dziś skrobnąć więcej o południu
Ps Stasio też dostał się do przedszkola które było na mojej liście nr.1 więc się bardzo cieszę a za razem szkoda mi że już kończymy etap żłobka bo tam było cudownie i trafiliśmy do wspaniałego miejsca.veritaa, Yoselyn82, Rucola lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Yos gratuluję drugiego synka Macie już wybrane imię?
Albo Mikołaj albo Julek , chociaż możliwe że Krzyś ..
Zobaczymy jeszcze 🥰Lunaris lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yos ogromne gratulacje!!!
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem po wizycie, maluszek waży już prawie 1kg Ułozony miednicowo, moja szyjka ma 5,5 cm. Niestety zaczęło mi się rozchodzić spojenie, stad te bóle czasami, najgorzej w nocy przy przewracaniu się z boku na bok.
Z wyprawką jestem w lesie, jakoś bardziej pochłania mnie ostatnio praca w ogrodzie. Zresztą mam przecież jeszcze tyyyle czasuJeżowa, Cccierpliwa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka to już kawał synka podziwiam, że lubisz pracę w ogrodzie, mi się podobają piękne ogrody ale cóż, na pewno mój by taki nie był z moim zapałem a wyprawkę z każdym kolejnym dzieckiem mam wrażenie kompletuje się coraz później a szyjka gigant!
-
Agulineczka, ja z wyprawka też nie jestem jakoś super do przodu, ale sporo rzeczy mam po dzieciach. Wczoraj zamówiłam kilka rzeczy na allegro (podklady, butelkę, smoczki itd), bo wypadałoby zająć się torba do szpitala, zwłaszcza, ze jeszcze jedziemy na oststnintydzien mają nad morze. Dodam, ze dziś zaczynamy 34 tc. 😅
-
Yos gratuluję synka
Agulineczka Śmiesznie brzmi u mamy dwójki "z wyprawką jestem w lesie". Szczególnie gdy masz sporo rzeczy po starszakach
AnnaStesia To w tym tygodniu miała być Twoja wizyta w przedszkolu?Anna Stesia, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Justyna zgadza się 🙂, dużo rzeczy mam po starszakach, chodzi mi głównie o rzeczy apteczne, coś dla siebie, jakies pieluchy tetrowe/flanelowe, bo część mi pożółkła na strychu przez ten czas , otulacze, dodatkowy kocyk, plus letnie ubranka na mały rozmiar, bo dzieci mam zimowe i kompletnie nie wstrzele się z rozmiarem. To co mam po Wojtusiu na lato będzie stanowczo za duże, a to co na zimę za małe. Musze też kupić nowa szafę, bo już się nie zmieszczę z tym wszystkim. Ale fakt wózek, fotelik, łóżeczko, wanienka itp odpadają 😉 Zostaje "tylko"wybor i zakup większego auta 😉 niektóre dziewczyny na sierpniowkach szaleją łącznie z praniem i prasowaniem ubranek, dlatego napisałam, że jestem w lesie. Jakoś ostatnio nic nie oglądam, nie przeglądam, bo przepadlam w ogrodzie. A jak wejdę na fiolet to się zastanawiam czy faktycznie mam jeszcze tyle czasu jak mi się wydaje 😉Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
sliweczka92 wrote:Agulineczka, ja z wyprawka też nie jestem jakoś super do przodu, ale sporo rzeczy mam po dzieciach. Wczoraj zamówiłam kilka rzeczy na allegro (podklady, butelkę, smoczki itd), bo wypadałoby zająć się torba do szpitala, zwłaszcza, ze jeszcze jedziemy na oststnintydzien mają nad morze. Dodam, ze dziś zaczynamy 34 tc. 😅
Sliweczka, a gdzie jedziecie? Ja też planuje wyjazd, ale raczej pod koniec czerwca. Przeglądałam ostatnio hotele i ciężko z wolnymi miejscami już.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, haha no faktycznie, przy trzecim dziecku elementem wyprawki jest samochód
Spróbuj wystawić zżółknięte pieluchy na słońce - świetnie wybiela!
A na lato mniej ubranek trzeba - bo jak upał to sama pieluszka i jako okrycie pieluszka bambusowa.
Jesteś doświadczoną mamą - zdążysz ze wszystkim. A to czego nie masz to pierdoły (z wyjątkiem auta)agulineczka lubi tę wiadomość
-
Agulineczka, my już auto zmieniliśmy ja większe. To chyba była pierwsza rzecz jaką kupiliśmy gdy się dowiedzieliśmy o ciąży 😄 choć tu też duże znaczenie ma okazja, bo gdyby nie okazja, to może do dziś mielibyśmy jeszcze jeden problem na głowie. my z takich większych rzeczy musimy kupić fotelik (kupujemy dla Hani do 25kg tyłem, w Hani wskoczy Piotruś A Gabi w fotelik Piotrusia ), komoda, bo mam tylko jedna 😅 i walizka do szpitala 🤣
A co do wyjazdu, to jedziemy do moich rodziców, okolice trójmiasta, więc o nocleg nie musimy się martwić. Następny urlop planujemy na druga połowę sierpnia, jak już Gabi bedzie z nami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 15:24
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Yos gratuluję synka
Agulineczka Śmiesznie brzmi u mamy dwójki "z wyprawką jestem w lesie". Szczególnie gdy masz sporo rzeczy po starszakach
AnnaStesia To w tym tygodniu miała być Twoja wizyta w przedszkolu?
Tak, dziekuję za pytanie, w tym tygodniu. Nadal niewiele wiem, bo jest problem z dietą małego i jest propozycja, żebym gotowała i przynosiła. Co będzie technicznie bardzo trudne i sprowadzi się do tego, że moje dziecko będzie w placówce, a ja w garach. To tak w skrócie. Gdy tylko złapię więcej czasu to napiszę dokładniej, na razie gonię w piętkę z terminami i zadaniami, a w dodatku ostatnio mąż pracuje do późna (dziś wrócił 20 minut temu) i ledwo ogarniam.
Yos, gratulacje!!
Śliweczka, toż to za miesiąc donoszona ciąża! Rewelacja! Mam nadzieję, że dobrze się czujesz?
Agulineczka, co za pancerna szyjka! Jeszcze ma czas przestać być pancerną, na razie dobrze, że trzyma
Bajeczko, jak córcia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 20:48
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia dzięki że pytasz. Zosia ok w poniedziałek robimy kontrolne badania i mam nadzieję że nie będzie źle, chociaż mam wrażenie że jednak węzły nie wróciły do swojego stanu Zobaczymy co powie lekarz.
-
Bajka mój syn miał kiedyś mocno powiększone węzły na szyi, zwłaszcza jeden - wyglądał jak połowa piłeczki do ping ponga . Szukaliśmy przyczyny, najprawdopodobniej przeszedl mononukleoze zakazna, chociaż nie miał charakterystycznej dla tej choroby wysokiej gorączki. Powiększone węzły utrzymywały mu się bardzo długo - nie pamietam ile, ale nawet kilka miesięcy!, a co dziwne raz wydawały mi się już trochę mniejsze, a potem znowu duże. Do tej pory węzły są ciut większe niż normalnie, z tego co mówiła lekarka mogły ulec zwapnieniu i takie leciutko powiększone zostaną.
Daj znać jak wyniki Zosi.Anna Stesia lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
AnnaStesia sto lat dla Twojego synka! 3 latka już... niesamowite! Niech rośnie zdrowo
-
AnnaStesia, samych wspaniałości dla Twojego Synka z okazji 3. urodzin, przede wszystkim zdrowia oraz radosnego i beztroskiego życia, a dla Ciebie gratulacje za ogromny wysiłek i poświęcenie
-
AnnaStesia wszystkiego najlepszego dla Twojego synka, dużo zdrowia i beztroski, a dla Ciebie ogromne gratulacje za cały trud w jego wychowanie, jesteś przecudowna mama ❤️