X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już jest lepiej :) Do końca tygodnia po guzie nie będzie śladu.
    A to mój brzuszek z niedzieli.
    Na zdjęciu może go tak nie widać ale już ludzie zaczynają rozpoznawać, że jestem w ciąży.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d909178eed9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:25

Luna1993, Yoselyn82, summer86, lamka, Lunaris, KateHawke, Maja84, Lusesita, blue00, Cccierpliwa, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Dzięki za link :) Jeszcze nie mam odwagi dokonać ciążowego zakupu, ale zapisuje sobie na zaś :)

Ja mam to samo, link sobie zapisalam, ale nie mam jeszcze odwagi na takie zakupy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna brzuszek niewielki, ale już widać :)

Phnappy powodzenia na wizycie!

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ania ja jak leżałam na patologii to tez dostałam heparynę i w związku z tym, że nigdy nie robiłam sama to pielęgniarki prosiłam - jedna zrobiła bez problemu a inna powiedziała: o nie w ciążowy to ja nie robię i w rękę mi to wbiła... także sama nie wiem

Agulineczka z tą glukozą to Cię pewnie wyślą na krzywą szybciej, będziesz spokojniejsza. Dobrze, że szybko zrobiłaś badania, lekarze będą mogli szybko działać. Kiedy masz wizytę ?

Wizytę mam w przyszłą środę. Nie wiem dlaczego u mnie taka glukoza. Nie jestem fanką słodyczy. Nie to, że całkowicie ich sobie odmawiam, ale nie jem ich dużo. Herbat nie słodzę, kawy ostatnio nie piję. No może owoce lubię i czasami soki, ale tylko 100%, żadnych słodzonych. W pierwszej ciąży też miałam podobną glukozę na czczo i moja była gin nic z tym nie robiła. Zobaczymy co powie mój obecny lekarz.

Mnie od wczoraj tak bardzo boli głowa, że ledwo funkcjonuję. I to nie w jednym konkretnym miejscu, tylko cala - tak jakby mi ktoś jakąś obręcz zacisnął. Paracetamol nie pomógł. Więcej brać nie chcę. Zimne okłady nie pomagają. No nic, pozostaje mi czekać aż samo przejdzie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡ kciuków nie puszczam jak i za dzisiejsze wizyty.
    Justyna brzuszek mikro

JustynaG lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że wczoraj nie napisałam. Byłam skołowana i dalej nie wierzę, ale jak na razie faktycznie chyba przyrost jest ok. :)

27dc - betaHCG 134,0 mIU/ml
    29dc - betaHCG 345,0 mIU/ml (przyrost 157,5%)

Odetchnęłam wczoraj, ale encorton chyba mnie zmulił bo padłam jak kawka.
    Chcę jeszcze jutro zrobić betę i później chyba sobie już odpuszczę sprawdzanie.

Cholera chyba ten maluch daje radę na razie. :)

Dziękuję Boćku, że napisałaś dziewczynom.

Phnappy, summer86, Flowwer, Bajkaaa, Malwas, agulineczka, JuicyB, pilik, KateHawke, Maja84, Lusesita, JustynaG, blue00, Barbarka1984, Amy333, Rucola lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Wizytę mam w przyszłą środę. Nie wiem dlaczego u mnie taka glukoza. Nie jestem fanką słodyczy. Nie to, że całkowicie ich sobie odmawiam, ale nie jem ich dużo. Herbat nie słodzę, kawy ostatnio nie piję. No może owoce lubię i czasami soki, ale tylko 100%, żadnych słodzonych. W pierwszej ciąży też miałam podobną glukozę na czczo i moja była gin nic z tym nie robiła. Zobaczymy co powie mój obecny lekarz.

Mnie od wczoraj tak bardzo boli głowa, że ledwo funkcjonuję. I to nie w jednym konkretnym miejscu, tylko cala - tak jakby mi ktoś jakąś obręcz zacisnął. Paracetamol nie pomógł. Więcej brać nie chcę. Zimne okłady nie pomagają. No nic, pozostaje mi czekać aż samo przejdzie.

Dużo zależy od gina, wg polskiego towarzystwa diabetologicznego wynik na czczo powyżej 92, jest wskazaniem do krzywej. Ja tez mam wszystkie cukry po posiłkach ok, tylko z tym porannym wahania - przyczyn może być kilka, np. jeśli jesz kolacje zbyt wcześnie i przerwa między kolacja a śniadaniem jest zbyt duża, podobno w ciszy powinno się jeść jakaś lekka przekąskę przed snem ok 22. Póki co u mnie działa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma super!
    dziewczyny ktore mialy mdlosci-od kiedy sie zaczely?bo mnie cos tak wczoraj i dzisiaj niedobrze sie zrobilo...a

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ktoś byłby zainteresowany to wrzucam info o cukrzycy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/221a3dfe4caa.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma - super przyrost! Oby tak dalej :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u mnie w terminie spodziewanej @ i od tej pory już tak sobie wegetuję :-P

Karma będzie dobrze <3

• summer86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym cukrem w ciąży to jest loteria, ja miałam problemy przed ciążą (lekkie przekroczenia na czczo), metformina przed ciążą i w I trymestrze, więc liczyłam się z tym, że mogę mieć cukrzycę ciążową. Ale krzywa wyszła ok, a cukier na czczo mimo, że z reguły wychodzi dość wysoko między 88 a 90, to jednak nie przekracza norm.
    Też staram się pilnować, żeby kolacja nie była zbyt wcześnie i żeby zawierała zarówno białko jak i węglowodany.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma <3 super wieści :) gratulacje jeszcze raz.

Kciuki za Wasze wizyty Ania, Phnappy!

A wszystkim życzę miłego dnia! Ja powoli pakuję walizki, wybywamy na weekend na łono natury :) 4 dni bez pracy, internetu i większej cywilizacji na głębokiej wsi! Uwielbiam!

summer86, Karma88, Malwas, reset, Flowwer, Maja84, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem zamówiłam jeszcze drugie spodnie. Rozmiar większe i kolor ciemny jeans. Więc bardzo mi podpasowały.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy suplementujecie jod?

Bajka a Ty od początku ciaży masz za niskie TSH? Mówił coś na to lekarz?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka odpisałam :)

Dziewczyny ja z tym cukrem tez nie kumam jak to jest do końca. Jeśli zjem lekką kolację to rano mam ochotę na śniadanie.
    Jak dodam więcej węgli wieczorem to jest tak jak dziś..wstalam o 7 a nic mi się nadal nie chce jeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:22

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    karma super!
    dziewczyny ktore mialy mdlosci-od kiedy sie zaczely?bo mnie cos tak wczoraj i dzisiaj niedobrze sie zrobilo...a
    od 7 tyg. zaczęło mnie mdlić :) wczoraj zaliczyłam pierwsze żyganko, mój mąż kupił jakąś pyszną zieloną herbatę, no ale mi nie przypasowała ;). Jak zaczyna mnie mdlić koło 6 rano, to przy łóżku mam actimela i po wypiciu już jest lepiej.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas ja właśnie chyba dzisiaj zaliczę debiut, bo czuję się po prostu strasznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny czy Wy suplementujecie jod?

Bajka a Ty od początku ciaży masz za niskie TSH? Mówił coś na to lekarz?

Ja biorę już od operacji tarczycy, czyli 2 lata.
    Teraz dawka 200.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Dużo zależy od gina, wg polskiego towarzystwa diabetologicznego wynik na czczo powyżej 92, jest wskazaniem do krzywej. Ja tez mam wszystkie cukry po posiłkach ok, tylko z tym porannym wahania - przyczyn może być kilka, np. jeśli jesz kolacje zbyt wcześnie i przerwa między kolacja a śniadaniem jest zbyt duża, podobno w ciszy powinno się jeść jakaś lekka przekąskę przed snem ok 22. Póki co u mnie działa :)

widzisz o tej kolacji to nie słyszałam. Ja akurat nie miałam na nic ochoty wieczorem i zjadłam tylko jabłko, a wcześniejszy posiłek był około 18:00.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ