Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie już jest lepiej
Do końca tygodnia po guzie nie będzie śladu.
A to mój brzuszek z niedzieli.
Na zdjęciu może go tak nie widać ale już ludzie zaczynają rozpoznawać, że jestem w ciąży.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d909178eed9.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:25
Luna1993, Yoselyn82, summer86, lamka, Lunaris, KateHawke, Maja84, Lusesita, blue00, Cccierpliwa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Ania ja jak leżałam na patologii to tez dostałam heparynę i w związku z tym, że nigdy nie robiłam sama to pielęgniarki prosiłam - jedna zrobiła bez problemu a inna powiedziała: o nie w ciążowy to ja nie robię i w rękę mi to wbiła... także sama nie wiem
Agulineczka z tą glukozą to Cię pewnie wyślą na krzywą szybciej, będziesz spokojniejsza. Dobrze, że szybko zrobiłaś badania, lekarze będą mogli szybko działać. Kiedy masz wizytę ?
Wizytę mam w przyszłą środę. Nie wiem dlaczego u mnie taka glukoza. Nie jestem fanką słodyczy. Nie to, że całkowicie ich sobie odmawiam, ale nie jem ich dużo. Herbat nie słodzę, kawy ostatnio nie piję. No może owoce lubię i czasami soki, ale tylko 100%, żadnych słodzonych. W pierwszej ciąży też miałam podobną glukozę na czczo i moja była gin nic z tym nie robiła. Zobaczymy co powie mój obecny lekarz.
Mnie od wczoraj tak bardzo boli głowa, że ledwo funkcjonuję. I to nie w jednym konkretnym miejscu, tylko cala - tak jakby mi ktoś jakąś obręcz zacisnął. Paracetamol nie pomógł. Więcej brać nie chcę. Zimne okłady nie pomagają. No nic, pozostaje mi czekać aż samo przejdzie.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karma ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡ kciuków nie puszczam jak i za dzisiejsze wizyty.
Justyna brzuszek mikro
JustynaG lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny przepraszam, że wczoraj nie napisałam. Byłam skołowana i dalej nie wierzę, ale jak na razie faktycznie chyba przyrost jest ok.
27dc - betaHCG 134,0 mIU/ml
29dc - betaHCG 345,0 mIU/ml (przyrost 157,5%)
Odetchnęłam wczoraj, ale encorton chyba mnie zmulił bo padłam jak kawka.
Chcę jeszcze jutro zrobić betę i później chyba sobie już odpuszczę sprawdzanie.
Cholera chyba ten maluch daje radę na razie.
Dziękuję Boćku, że napisałaś dziewczynom.
Phnappy, summer86, Flowwer, Bajkaaa, Malwas, agulineczka, JuicyB, pilik, KateHawke, Maja84, Lusesita, JustynaG, blue00, Barbarka1984, Amy333, Rucola lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
agulineczka wrote:Wizytę mam w przyszłą środę. Nie wiem dlaczego u mnie taka glukoza. Nie jestem fanką słodyczy. Nie to, że całkowicie ich sobie odmawiam, ale nie jem ich dużo. Herbat nie słodzę, kawy ostatnio nie piję. No może owoce lubię i czasami soki, ale tylko 100%, żadnych słodzonych. W pierwszej ciąży też miałam podobną glukozę na czczo i moja była gin nic z tym nie robiła. Zobaczymy co powie mój obecny lekarz.
Mnie od wczoraj tak bardzo boli głowa, że ledwo funkcjonuję. I to nie w jednym konkretnym miejscu, tylko cala - tak jakby mi ktoś jakąś obręcz zacisnął. Paracetamol nie pomógł. Więcej brać nie chcę. Zimne okłady nie pomagają. No nic, pozostaje mi czekać aż samo przejdzie.
Dużo zależy od gina, wg polskiego towarzystwa diabetologicznego wynik na czczo powyżej 92, jest wskazaniem do krzywej. Ja tez mam wszystkie cukry po posiłkach ok, tylko z tym porannym wahania - przyczyn może być kilka, np. jeśli jesz kolacje zbyt wcześnie i przerwa między kolacja a śniadaniem jest zbyt duża, podobno w ciszy powinno się jeść jakaś lekka przekąskę przed snem ok 22. Póki co u mnie działaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z tym cukrem w ciąży to jest loteria, ja miałam problemy przed ciążą (lekkie przekroczenia na czczo), metformina przed ciążą i w I trymestrze, więc liczyłam się z tym, że mogę mieć cukrzycę ciążową. Ale krzywa wyszła ok, a cukier na czczo mimo, że z reguły wychodzi dość wysoko między 88 a 90, to jednak nie przekracza norm.
Też staram się pilnować, żeby kolacja nie była zbyt wcześnie i żeby zawierała zarówno białko jak i węglowodany. -
gratulacje jeszcze raz.
Kciuki za Wasze wizyty Ania, Phnappy!
A wszystkim życzę miłego dnia! Ja powoli pakuję walizki, wybywamy na weekend na łono natury4 dni bez pracy, internetu i większej cywilizacji na głębokiej wsi! Uwielbiam!
summer86, Karma88, Malwas, reset, Flowwer, Maja84, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lamka odpisałam
Dziewczyny ja z tym cukrem tez nie kumam jak to jest do końca. Jeśli zjem lekką kolację to rano mam ochotę na śniadanie.
Jak dodam więcej węgli wieczorem to jest tak jak dziś..wstalam o 7 a nic mi się nadal nie chce jeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:22
-
Achia wrote:karma super!
dziewczyny ktore mialy mdlosci-od kiedy sie zaczely?bo mnie cos tak wczoraj i dzisiaj niedobrze sie zrobilo...awczoraj zaliczyłam pierwsze żyganko, mój mąż kupił jakąś pyszną zieloną herbatę, no ale mi nie przypasowała
. Jak zaczyna mnie mdlić koło 6 rano, to przy łóżku mam actimela i po wypiciu już jest lepiej.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lena21 wrote:Dużo zależy od gina, wg polskiego towarzystwa diabetologicznego wynik na czczo powyżej 92, jest wskazaniem do krzywej. Ja tez mam wszystkie cukry po posiłkach ok, tylko z tym porannym wahania - przyczyn może być kilka, np. jeśli jesz kolacje zbyt wcześnie i przerwa między kolacja a śniadaniem jest zbyt duża, podobno w ciszy powinno się jeść jakaś lekka przekąskę przed snem ok 22. Póki co u mnie działa
widzisz o tej kolacji to nie słyszałam. Ja akurat nie miałam na nic ochoty wieczorem i zjadłam tylko jabłko, a wcześniejszy posiłek był około 18:00.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚