Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja jem co 2h
ciągle jestem głodna! coś mi się naprawdę poprzestawiało chyba ze spalaniem... jak nie zjem to mnie zaczyna mdlić- jak to zagryzę to jest OK. No i nie mogę zjeść dużo na raz- obiad dzielę na 3 części: zupa i 2x 1/2 drugiego dania.
-
Achia wrote:karma super!
dziewczyny ktore mialy mdlosci-od kiedy sie zaczely?bo mnie cos tak wczoraj i dzisiaj niedobrze sie zrobilo...a
Lepiej wtedy jeść wszystko lekkostrawne. Dla mnie najlepsze byly zupy warzywne lub chleb czy ziemniaki z masłem.
Nie można surowych warzyw i owoców. No i małe porcje żeby sprawdzać jaka będzie reakcja. Jak pilnowałam się tych kilku zasad to było duzo lepiej. Wazne jest tez sniadanie zjedzone w łóżku przed wstaniem z niego
Aaa jeszcze rezygnacja z wszystkich witamin dla ciężarówek. Dużo pomogło. Lekarze twierdzą ze lepiej bez witamin a zatrzymywać jedzenie niz łykac a i tak nic się nie przyjmie lub nic się nie zje.
Brałam tylko witamine BWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:57
-
Ja biorę jod w Femibion natan 2
Karma taki wynik bety to miód na nasze serca, jak się czujesz po kroplowce bo na mnie dzialała hmmm tak otępiająco
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Dziewczyny czy Wy suplementujecie jod?
Bajka a Ty od początku ciaży masz za niskie TSH? Mówił coś na to lekarz?
Ja mam Hashimoto i od samego początku (a tak naprawdę to od początku cyklu z transferem) biorę jodid 200 (zalecenie endo). Jak zmienię na jakiekolwiek witaminy prenatalne, to jeśli będzie jod w składzie w takiej samej dawce to odstawiam jodid (tak samo z wit. D) -
Flowwer wrote:Ja biorę jod w Femibion natan 2
Karma taki wynik bety to miód na nasze serca, jak się czujesz po kroplowce bo na mnie dzialała hmmm tak otępiająco
Ja jod mam w Prenatal Uno.
Co do kroplówki to było dobrze. Tzn wracając do domu czułam się potwornie senna, ale to też chyba ma związek z tym, że od wczoraj jestem na Encortonie 10mg, więc to pewnie bardziej od niego, bo i dziś jestem mocno senna.
Także kroplówka to kompletnie nic strasznego. Kolejna za 2 tygodnie jak dobrze pójdzie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyJa się jednak lepiej w 44 mieszczę
42 które mierzyłam w sklepie i mam też z paczki parę, mniej wygodne.
Topy są ok. Odsyłam tylko te mniejsze spodnie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9cd72833fe5.jpgYoselyn82, olik321, lamka, nowa na dzielni, blue00, JustynaG, pilik, Bajkaaa, Lena21, Phnappy lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:karma super!
dziewczyny ktore mialy mdlosci-od kiedy sie zaczely?bo mnie cos tak wczoraj i dzisiaj niedobrze sie zrobilo...a
Moje się zaczęły jakiś 1-2 dni po spodziewanej @ Zanim jeszcze się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Było mi mdło i dziwnie, a wymioty zaczęły się jakieś 2 tygodnie później i trwały praktycznie cały 1 trymestr, wręcz książkowo przeszły w 12tc.
Karmasuper! pięknie beta rośnie, silna fasolka
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualny
-
Ania1003 wrote:Ja się jednak lepiej w 44 mieszczę
42 które mierzyłam w sklepie i mam też z paczki parę, mniej wygodne.
Topy są ok. Odsyłam tylko te mniejsze spodnie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9cd72833fe5.jpg
Co do rozmiaru pochodź sobię chwile w nich po domu. Też wziełam rozmiar z zapasem i teraz mi z tyłka lecą.. trochę to niewygodne, nawet zastanawiam się czy je sprzedać czy zostawić.
-
nick nieaktualnyolik, ja na górze nie widziałam zbytnio różnicy, ale w nogawkach już tak.
Te 42 są ciaśniejsze i teraz przy cieplejszej pogodzie, nie będę się ściskać
44 mam nadzieję przetrwają lepiej niż te z C&A które też mam 44 od stycznia już, ale szerokie i lecą. Najwyżej będę musiała bardziej zgrubnąć
W C&A jest chyba gumka większa (na pewno). Noszę je od 9tc, i zawsze ten pas muszę wywijać, bo jest wielki i się nie trzyma na brzuchu. Kupowała mi je mama i na wtedy było na już potrzebne.
A w krok mogłabym sobie wsadzić jeszcze kilo ziemniaków tak wyglądam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:58
-
nick nieaktualnyKochane a te spodnie z hm to jak wypada rozmiarowo ? Tak jak zwykle jeansy, które noszę, czy lepiej iść przymierzyć? Też muszę coś kupić, bo wszystkie zwykle mam z wysokim stanem i brzuch się już nie mieści
Olik pokazalabys, które masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:03
-
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Kochane a te spodnie z hm to jak wypada rozmiarowo ? Tak jak zwykle jeansy, które noszę, czy lepiej iść przymierzyć? Też muszę coś kupić, bo wszystkie zwykle mam z wysokim stanem i brzuch się już nie mieści
Olik pokazalabys, które masz?
Luna, zamów sobie tak jak ja 2 pary do domu do przymiarki.
Odeślesz to co nie będzie pasowało. A wygodniej w domu sprawdzić niż w ciąży w sklepie
42 mierzyłam w sklepie, 44 nie mieli i do domu wzięłam online te dwa rozmiary i mimo, że wydawał mi się 42 ok, to 44 jest wygodniejszy.
Dlatego warto sprawdzić i wybrać lepszeNie będą potem denerwowały.
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Luna chyba lepiej przymierzyć. Ja normalnie w hm nie kupowałam, bo zawsze miałam za krótkie nogawki.
Jedne spodnie ciążowe ciemnoszare/czarne mam rozmiar 36 od stycznia ( taki nosze w innych sklepach) i do teraz są mi dobre i bardzo wygodne.
Drugie z dziurami jasne wzięłam 38 " na zaś" i efekt jest taki, że pod brzuchem mi się nie trzymają, obsuwają i czasami mam uczucie kroku w kolanach
Luna te jasne z dziurami z linka poniżej:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249136015.html
Przymierzałam też boyfrendy i dla mnie tragedia, kompletnie nie leżą jakieś takie szerokie.. sama nie wiem co z nimi nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:13
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniu az w szoku jestem ze ty taka chudzi ka 44 a ja mam dokladnie te same 40 i mi jakos leca... wzielam wlasnie bo byly niby obcisle ale nie za bardzo i stwierdzilam ze dobrze ze jeszcze przytyje to beda akurat a teraz sa ok jak wypiore ale po czasie leca z tylka i co chwile musze podciagac ze wyklinam ze 38 nie wzielam jednak
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/133cb9f40fc4.jpg
Pozdrawiamy z nad cycaEmilka głównie je i śpi, prawie nie płacze. Jest straszna przytulanką więc siedzimy i się przytulamy. W końcu czwarty trymestr, a w zasadzie to dopiero powinna się rodzić
Ważona dwa dni temu miała 3.5 kilo więc mleczko mamy służyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:47
blue00, JuicyB, Barbarka1984, summer86, olik321, Kaczorka, Flowwer, Maja84, Malwas, Lusesita, Luna1993, Cccierpliwa, Karma88, lamka, Bajkaaa, KateHawke, Achia, reset, Yoselyn82, 91Ewela09, Lena21, JustynaG, pilik, Rucola, Jeżowa, Amy333, Sarna84, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny