Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja jem co 2h
ciągle jestem głodna! coś mi się naprawdę poprzestawiało chyba ze spalaniem... jak nie zjem to mnie zaczyna mdlić- jak to zagryzę to jest OK. No i nie mogę zjeść dużo na raz- obiad dzielę na 3 części: zupa i 2x 1/2 drugiego dania.
-
U mnie koło 6 tyg.Achia wrote:karma super!
dziewczyny ktore mialy mdlosci-od kiedy sie zaczely?bo mnie cos tak wczoraj i dzisiaj niedobrze sie zrobilo...a
Lepiej wtedy jeść wszystko lekkostrawne. Dla mnie najlepsze byly zupy warzywne lub chleb czy ziemniaki z masłem.
Nie można surowych warzyw i owoców. No i małe porcje żeby sprawdzać jaka będzie reakcja. Jak pilnowałam się tych kilku zasad to było duzo lepiej. Wazne jest tez sniadanie zjedzone w łóżku przed wstaniem z niego
Aaa jeszcze rezygnacja z wszystkich witamin dla ciężarówek. Dużo pomogło. Lekarze twierdzą ze lepiej bez witamin a zatrzymywać jedzenie niz łykac a i tak nic się nie przyjmie lub nic się nie zje.
Brałam tylko witamine BWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:57
-
Ja biorę jod w Femibion natan 2
Karma taki wynik bety to miód na nasze serca, jak się czujesz po kroplowce bo na mnie dzialała hmmm tak otępiająco
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Dziewczyny czy Wy suplementujecie jod?
Bajka a Ty od początku ciaży masz za niskie TSH? Mówił coś na to lekarz?
Ja mam Hashimoto i od samego początku (a tak naprawdę to od początku cyklu z transferem) biorę jodid 200 (zalecenie endo). Jak zmienię na jakiekolwiek witaminy prenatalne, to jeśli będzie jod w składzie w takiej samej dawce to odstawiam jodid (tak samo z wit. D) -
Flowwer wrote:Ja biorę jod w Femibion natan 2
Karma taki wynik bety to miód na nasze serca, jak się czujesz po kroplowce bo na mnie dzialała hmmm tak otępiająco
Ja jod mam w Prenatal Uno.
Co do kroplówki to było dobrze. Tzn wracając do domu czułam się potwornie senna, ale to też chyba ma związek z tym, że od wczoraj jestem na Encortonie 10mg, więc to pewnie bardziej od niego, bo i dziś jestem mocno senna.
Także kroplówka to kompletnie nic strasznego. Kolejna za 2 tygodnie jak dobrze pójdzie.
Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyJa się jednak lepiej w 44 mieszczę

42 które mierzyłam w sklepie i mam też z paczki parę, mniej wygodne.
Topy są ok. Odsyłam tylko te mniejsze spodnie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9cd72833fe5.jpg
Yoselyn82, olik321, nick nieaktualny, nowa na dzielni, nick nieaktualny, JustynaG, pilik, Bajkaaa, Lena21, Phnappy lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:karma super!
dziewczyny ktore mialy mdlosci-od kiedy sie zaczely?bo mnie cos tak wczoraj i dzisiaj niedobrze sie zrobilo...a
Moje się zaczęły jakiś 1-2 dni po spodziewanej @ Zanim jeszcze się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Było mi mdło i dziwnie, a wymioty zaczęły się jakieś 2 tygodnie później i trwały praktycznie cały 1 trymestr, wręcz książkowo przeszły w 12tc.
super! pięknie beta rośnie, silna fasolka

16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualny
-
Aniu też się nad nimi zastanawiałam, ale ostatecznie wziełam długośc 7/8 z dziurami.Ania1003 wrote:Ja się jednak lepiej w 44 mieszczę

42 które mierzyłam w sklepie i mam też z paczki parę, mniej wygodne.
Topy są ok. Odsyłam tylko te mniejsze spodnie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9cd72833fe5.jpg
Co do rozmiaru pochodź sobię chwile w nich po domu. Też wziełam rozmiar z zapasem i teraz mi z tyłka lecą.. trochę to niewygodne, nawet zastanawiam się czy je sprzedać czy zostawić.
-
nick nieaktualnyolik, ja na górze nie widziałam zbytnio różnicy, ale w nogawkach już tak.
Te 42 są ciaśniejsze i teraz przy cieplejszej pogodzie, nie będę się ściskać
44 mam nadzieję przetrwają lepiej niż te z C&A które też mam 44 od stycznia już, ale szerokie i lecą. Najwyżej będę musiała bardziej zgrubnąć
W C&A jest chyba gumka większa (na pewno). Noszę je od 9tc, i zawsze ten pas muszę wywijać, bo jest wielki i się nie trzyma na brzuchu. Kupowała mi je mama i na wtedy było na już potrzebne.
A w krok mogłabym sobie wsadzić jeszcze kilo ziemniaków tak wyglądam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:58
-
nick nieaktualnyKochane a te spodnie z hm to jak wypada rozmiarowo ? Tak jak zwykle jeansy, które noszę, czy lepiej iść przymierzyć? Też muszę coś kupić, bo wszystkie zwykle mam z wysokim stanem i brzuch się już nie mieści
Olik pokazalabys, które masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:03
-
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Kochane a te spodnie z hm to jak wypada rozmiarowo ? Tak jak zwykle jeansy, które noszę, czy lepiej iść przymierzyć? Też muszę coś kupić, bo wszystkie zwykle mam z wysokim stanem i brzuch się już nie mieści
Olik pokazalabys, które masz?
Luna, zamów sobie tak jak ja 2 pary do domu do przymiarki.
Odeślesz to co nie będzie pasowało. A wygodniej w domu sprawdzić niż w ciąży w sklepie
42 mierzyłam w sklepie, 44 nie mieli i do domu wzięłam online te dwa rozmiary i mimo, że wydawał mi się 42 ok, to 44 jest wygodniejszy.
Dlatego warto sprawdzić i wybrać lepsze
Nie będą potem denerwowały.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Luna chyba lepiej przymierzyć. Ja normalnie w hm nie kupowałam, bo zawsze miałam za krótkie nogawki.
Jedne spodnie ciążowe ciemnoszare/czarne mam rozmiar 36 od stycznia ( taki nosze w innych sklepach) i do teraz są mi dobre i bardzo wygodne.
Drugie z dziurami jasne wzięłam 38 " na zaś" i efekt jest taki, że pod brzuchem mi się nie trzymają, obsuwają i czasami mam uczucie kroku w kolanach
Luna te jasne z dziurami z linka poniżej:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249136015.html
Przymierzałam też boyfrendy i dla mnie tragedia, kompletnie nie leżą jakieś takie szerokie.. sama nie wiem co z nimi nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:13
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniu az w szoku jestem ze ty taka chudzi ka 44 a ja mam dokladnie te same 40 i mi jakos leca... wzielam wlasnie bo byly niby obcisle ale nie za bardzo i stwierdzilam ze dobrze ze jeszcze przytyje to beda akurat a teraz sa ok jak wypiore ale po czasie leca z tylka i co chwile musze podciagac ze wyklinam ze 38 nie wzielam jednak

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/133cb9f40fc4.jpg
Pozdrawiamy z nad cyca
Emilka głównie je i śpi, prawie nie płacze. Jest straszna przytulanką więc siedzimy i się przytulamy. W końcu czwarty trymestr, a w zasadzie to dopiero powinna się rodzić 
Ważona dwa dni temu miała 3.5 kilo więc mleczko mamy służy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:47
nick nieaktualny, JuicyB, Barbarka1984, summer86, olik321, Kaczorka, Flowwer, Maja84, Malwas, Lusesita, nick nieaktualny, Cccierpliwa, Karma88, nick nieaktualny, Bajkaaa, KateHawke, nick nieaktualny, reset, Yoselyn82, 91Ewela09, Lena21, JustynaG, pilik, Rucola, Jeżowa, Amy333, Sarna84, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny