X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka sliczny usmiech, a usmiech dziecka najpiekniejszy :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka i odrazu dzień jest piękniejszy jak wstawisz zdjęcie uśmiechniętej Luśki ♡

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alusia you made my day <3
    Ochh jaki piękny uśmiech! Aż chce się też uśmiechać :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecięcy uśmiech potrafi zdziałać cuda :) czasami z mężem już mamy powyżej uszu marudzenia Aluśki i najchętniej byśmy ją sprzedali (dziadkom) a jak ona się tylko uśmiechnie to serca miękną ;)

KateHawke lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower ten sznur jest mega! Chyba też to zakupie, jak przyjdzie co do czego :). Hehe i tak, my też tam widzimy usmiech i dużego nochala :) .

Kaczorka piękna masz córeczkę, a jak ślicznie się uśmiecha :) i dzięki za instrukcje

Phnappy to teraz będziesz już spokojniejsza mama :).

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 wrzucę później :) bo musiałam usiąść do pracy... chociaż mam kiepskie zdjęcia, bo to usg było poza kolejką, trochę na szybko :)

jestem spokojniejsza... przekroczyły granicę tamtej ciąży, są już większe... :)

I już nawet główki na usg można odróżnić <3 jestem zakochana...

Co do plamień - to dzisiaj na kijku usg nic a nic nie było już :) mam się nie przejmować - no chyba, że by coś chlusnęło... to wtedy na IP.
    A tak to powiedziała, że to nawet nie było odwarstwienie trofoblastu, tylko jakby między dwoma jajami jakaś taka jamka czy coś? nie wiem dokładnie... najważniejsze że jest wszystko ok <3

Kaczorka Jaka śmieszka słodka <3 :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 17:04

reset, summer86, Kaczorka, KateHawke, Karma88 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/222a54908fad.jpg
    Oto mój cud :). Niedawno miał jeszcze 9mm, teraz 25mm i już ręce, nogi, głowę :) Machał rączkami i nogami, wspaniały widok. Niesamowite, że taki mały, a już wszystko ma na swoim miejscu :). To daje mi dodatkowego kopa, żeby zapewnić mu najlepsze warunki na te kolejne 7 miesięcy :).
    Przy okazji odwiedziłam szefową, poinformowałam o ciąży i idę na zwolnienie od sierpnia :).
    W moczy wyszły mi dość liczne bakterie i leukocyty, ale przyznam się, że nie robiłam ze środkowego strumienia. Cały czas też aplikuję luteinę dopochwową i czasem odczuwam pieczenie, swędzenie, chociaż ból przy oddawaniu moczu też występował niedawno. Muszę powtórzyć w niedzielę, póki co mam przepisany klotrimazol.

O mamo jakie cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudo !!!

Malwas lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/133cb9f40fc4.jpg
    Pozdrawiamy z nad cyca :) Emilka głównie je i śpi, prawie nie płacze. Jest straszna przytulanką więc siedzimy i się przytulamy. W końcu czwarty trymestr, a w zasadzie to dopiero powinna się rodzić :)
    Ważona dwa dni temu miała 3.5 kilo więc mleczko mamy służy :) <3

No i kolejne cudo <3 sorki że tak post za postem, ale przeglądam do tyłu i nie mogę wyjść z zachwytu nad tymi cudownymi foteczkami :P

Dziewczyny - czy któraś czeka na chłopca? :) Bo Flower czekasz na dziewuszkę też? Bo u Ciebie się chyba zmieniało i już nie pamiętam.

Jadranka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• olik321 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phanapyy my czekamy na chłopca, Flower też - <3

Phnappy lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, śliczna ta Twoja Aluśka. Rozumiem, że nadal jej sprzedać dziadom nie zdecydowaliście się :P
    A dziadkowie pewnie nieświadomi by kupili z radością :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Phanapyy my czekamy na chłopca, Flower też - <3

A jednak :) Coś mi kiedyś mignęło, że Flo ma dziewuszkę w brzuszku :) Ale i tak niezła przewaga dziewczynek jak tak patrzę.

Ja nic nie obstawiam co u mnie :) Jak nie będzie parki to pojawi się problem imion :D

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i nie mam dobrych wieści...
    Pierwszy pomiar szyjki jaki złapała 19.4mm :( Pytałam co ona twierdzi odnośnie pessara- na tym etapie jeszcze warto poczekać. Przy badaniu palcami szyjka wydawała się ok mówiła. Twarda, zamknięta. A na usg pomiar pod uciskiem 19mm a niby bez 26. Jednak powiedziała że trzeba brać pod uwagę pomiar z naciskiem...

Mam wrócić do Luteiny 2x100. Mam infekcję mimo że Luteiny nie brałam teraz 2tyg...
    Dostałam jakieś inne globulki jeszcze. Magnez...
    Za tydzień do kontroli pojechać. Jej nie ma. Ja wizytę u swojej mam 28.04 czyli teoretycznie wypada tydzień.
    Zalecenie udania się do kardiologa... puls 111 dzisiaj. Wczoraj u endo było 102.
    Od 4 dni mam duszności.
    Nie panikowałam na tym punkcie, bo myślałam że to on uciska żyły.

Zalecenie leżenia, ale przez mutacje, muszę się ruszać. Nie mogę doprowadzać do zastania krwi.

Dzisiaj mi wyskoczył wcześniak na instagramie z 27tc... i tak siedział od rana w głowie, czy mnie też to czeka.
    A teraz...

Pora chyba przenieść się do rodziców :(
    Jestem w takiej panice że boję się cokolwiek zrobić czy zadecydować.

Chwilę odpocznę i napiszę do swojej gin co mam robić.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    A jednak :) Coś mi kiedyś mignęło, że Flo ma dziewuszkę w brzuszku :) Ale i tak niezła przewaga dziewczynek jak tak patrzę.

Ja nic nie obstawiam co u mnie :) Jak nie będzie parki to pojawi się problem imion :D

Na pierwszej stronie (trochę w połowie) jest lista i możesz sobie sprawdzić kto na kogo czeka :) myślę, że jest w miarę równo.

Justyna - czasami ją dziadkom zanoszę ;)

A dzisiaj mam chyba PMS milion!! Gdybym mogła zabijać wzrokiem to chyba pół dzielnicy bym wybiła. I mam tak wielką ochotę napić się wódki a nie mogę..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jeśli masz możliwość skorzystania z pomocy rodziców,to nawet się nie zastanawiaj. Bierz najpotrzebniejsze rzeczy i przenieś się do nich na jakiś czas. Lepiej dmuchać na zimne.
    Teraz Wasze zdrowie jest najważniejsze ❤

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem że ona na ten ewentualny pessar woli poczekać ze względu na infekcje?
    Czy poprostu ja tak spanikowalam i już mam? :)
    Aniu na puls dostaniesz ewentualnie tabletki, a i z szyjka sobie poradzicie i żaden poród w 27tc ci nie grozi!!!

Ja też mam średnie wiadomości od endokrynologa :/
    To moje tsh jest za małe jak na ten tc także jutro idę badać przeciwciała przeciwko tsh czy czasem się jakaś choroba nie uaktywnia bądź czy coś to nie jest z małą związane nie wnikam w to bo na ten wynik czeka się do 3 tyg także lepiej za szybko nie wiedzieć

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pessarem powiedziała tak (a byłam świadoma tematu u Ciebie), że przez to że ja mam infekcje co tydzień (nawet teraz kiedy myślałam że nie mam...), to lepiej poczekać. Mogą być komplikacje właśnie przez pessar który powoduje infekcje. Szyjka była w dobrym stanie. Nic się nie otwiera. Jednak nie położyłaby mnie już do szpitala i nie zakładała pessara.
    Wrócić do luteiny, aplikować Nystatynę i magnez zacząć brać.

I co do magnezu to zapytałam o coś do rozpuszczania- wypisała Chela Mag B6 skurcz. Wolę magnez pić ale jakoś mnie ten wybór nie uspokaja.
    Jest coś lepszego w mocniej dawce ale do picia?

Na odp od ginki czekam.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przenos sie do rodzicow i duzo odpoczywaj. Ja w pierwszej ciazy mialam szyjle bez nacisku 12 mm i wewnetrzne rozwarcie a wytrzymalam tak 12 tygodni, takze trzymam mocno kciuki.
    Bralam wtedy luteine i duphaston

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 19:21

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania odkup od dziewczyn lutinis bo mniej uczula właśnie zalatwiałam go mojej koleżance która się uczuliła po nastym transferze. Nie jest tani ale możesz odkupić na wypróbowanie 1/2 opakowania.

Bajka lepiej dmuchać na zimne.

A ogólnie wczoraj miałam szalony dzień który opisałam na Provitowy wątku ale podsumowując koleżanka ma nareszcie betę pozytywną po mocnym krwawieniu.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, w przypadku trwającej infekcji unikają zakładania pessara. Przykro mi bardzo, że z tym skracaniem się szyjki to jednak prawda. Trochę się nas tu nazbierało z tyn problemem :/
    Masz zalecone tylko leżenie czy na jakiś ruch możesz sobie pozwolić? Jeśli masz opcję przeprowadzki do rodzicow to na Twoim miejscu bym z niej skorzystała, na pewno odpowiednio o Ciebie zadbają.

I nie myśl o wcześniejszym porodzie, jesteś pod kontrolą, będziesz się oszczędzać i Klusek urodzi się o czasie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu no właśnie te infekcje to jest problem, ja mam nadzieję że będzie dobrze u ciebie odpoczniesz kilka tygodni u rodziców i będzie dobrze wierzę w to :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ