Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka sliczny usmiech, a usmiech dziecka najpiekniejszy
Kaczorka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Kaczorka i odrazu dzień jest piękniejszy jak wstawisz zdjęcie uśmiechniętej Luśki ♡
Kaczorka lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flower ten sznur jest mega! Chyba też to zakupie, jak przyjdzie co do czego
. Hehe i tak, my też tam widzimy usmiech i dużego nochala
.
Kaczorka piękna masz córeczkę, a jak ślicznie się uśmiechai dzięki za instrukcje
Phnappy to teraz będziesz już spokojniejsza mama.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
wrzucę później
bo musiałam usiąść do pracy... chociaż mam kiepskie zdjęcia, bo to usg było poza kolejką, trochę na szybko
jestem spokojniejsza... przekroczyły granicę tamtej ciąży, są już większe...
I już nawet główki na usg można odróżnićjestem zakochana...
Co do plamień - to dzisiaj na kijku usg nic a nic nie było jużmam się nie przejmować - no chyba, że by coś chlusnęło... to wtedy na IP.
A tak to powiedziała, że to nawet nie było odwarstwienie trofoblastu, tylko jakby między dwoma jajami jakaś taka jamka czy coś? nie wiem dokładnie... najważniejsze że jest wszystko ok
Kaczorka Jaka śmieszka słodka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 17:04
reset, summer86, Kaczorka, KateHawke, Karma88 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Malwas wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/222a54908fad.jpg
Oto mój cud. Niedawno miał jeszcze 9mm, teraz 25mm i już ręce, nogi, głowę
Machał rączkami i nogami, wspaniały widok. Niesamowite, że taki mały, a już wszystko ma na swoim miejscu
. To daje mi dodatkowego kopa, żeby zapewnić mu najlepsze warunki na te kolejne 7 miesięcy
.
Przy okazji odwiedziłam szefową, poinformowałam o ciąży i idę na zwolnienie od sierpnia.
W moczy wyszły mi dość liczne bakterie i leukocyty, ale przyznam się, że nie robiłam ze środkowego strumienia. Cały czas też aplikuję luteinę dopochwową i czasem odczuwam pieczenie, swędzenie, chociaż ból przy oddawaniu moczu też występował niedawno. Muszę powtórzyć w niedzielę, póki co mam przepisany klotrimazol.
O mamo jakie cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudo !!!Malwas lubi tę wiadomość
Jadranka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/133cb9f40fc4.jpg
Pozdrawiamy z nad cycaEmilka głównie je i śpi, prawie nie płacze. Jest straszna przytulanką więc siedzimy i się przytulamy. W końcu czwarty trymestr, a w zasadzie to dopiero powinna się rodzić
Ważona dwa dni temu miała 3.5 kilo więc mleczko mamy służy
No i kolejne cudosorki że tak post za postem, ale przeglądam do tyłu i nie mogę wyjść z zachwytu nad tymi cudownymi foteczkami
Dziewczyny - czy któraś czeka na chłopca?Bo Flower czekasz na dziewuszkę też? Bo u Ciebie się chyba zmieniało i już nie pamiętam.
Jadranka lubi tę wiadomość
Kaczorka, śliczna ta Twoja Aluśka. Rozumiem, że nadal jej sprzedać dziadom nie zdecydowaliście się
A dziadkowie pewnie nieświadomi by kupili z radościąKaczorka lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Phanapyy my czekamy na chłopca, Flower też -
A jednakCoś mi kiedyś mignęło, że Flo ma dziewuszkę w brzuszku
Ale i tak niezła przewaga dziewczynek jak tak patrzę.
Ja nic nie obstawiam co u mnieJak nie będzie parki to pojawi się problem imion
nick nieaktualnyJa po wizycie i nie mam dobrych wieści...
Pierwszy pomiar szyjki jaki złapała 19.4mmPytałam co ona twierdzi odnośnie pessara- na tym etapie jeszcze warto poczekać. Przy badaniu palcami szyjka wydawała się ok mówiła. Twarda, zamknięta. A na usg pomiar pod uciskiem 19mm a niby bez 26. Jednak powiedziała że trzeba brać pod uwagę pomiar z naciskiem...
Mam wrócić do Luteiny 2x100. Mam infekcję mimo że Luteiny nie brałam teraz 2tyg...
Dostałam jakieś inne globulki jeszcze. Magnez...
Za tydzień do kontroli pojechać. Jej nie ma. Ja wizytę u swojej mam 28.04 czyli teoretycznie wypada tydzień.
Zalecenie udania się do kardiologa... puls 111 dzisiaj. Wczoraj u endo było 102.
Od 4 dni mam duszności.
Nie panikowałam na tym punkcie, bo myślałam że to on uciska żyły.
Zalecenie leżenia, ale przez mutacje, muszę się ruszać. Nie mogę doprowadzać do zastania krwi.
Dzisiaj mi wyskoczył wcześniak na instagramie z 27tc... i tak siedział od rana w głowie, czy mnie też to czeka.
A teraz...
Pora chyba przenieść się do rodziców
Jestem w takiej panice że boję się cokolwiek zrobić czy zadecydować.
Chwilę odpocznę i napiszę do swojej gin co mam robić. -
Phnappy wrote:A jednak
Coś mi kiedyś mignęło, że Flo ma dziewuszkę w brzuszku
Ale i tak niezła przewaga dziewczynek jak tak patrzę.
Ja nic nie obstawiam co u mnieJak nie będzie parki to pojawi się problem imion
Na pierwszej stronie (trochę w połowie) jest lista i możesz sobie sprawdzić kto na kogo czekamyślę, że jest w miarę równo.
Justyna - czasami ją dziadkom zanoszę
A dzisiaj mam chyba PMS milion!! Gdybym mogła zabijać wzrokiem to chyba pół dzielnicy bym wybiła. I mam tak wielką ochotę napić się wódki a nie mogę.. -
Ania, jeśli masz możliwość skorzystania z pomocy rodziców,to nawet się nie zastanawiaj. Bierz najpotrzebniejsze rzeczy i przenieś się do nich na jakiś czas. Lepiej dmuchać na zimne.
Teraz Wasze zdrowie jest najważniejsze ❤ -
Rozumiem że ona na ten ewentualny pessar woli poczekać ze względu na infekcje?
Czy poprostu ja tak spanikowalam i już mam?
Aniu na puls dostaniesz ewentualnie tabletki, a i z szyjka sobie poradzicie i żaden poród w 27tc ci nie grozi!!!
Ja też mam średnie wiadomości od endokrynologa
To moje tsh jest za małe jak na ten tc także jutro idę badać przeciwciała przeciwko tsh czy czasem się jakaś choroba nie uaktywnia bądź czy coś to nie jest z małą związane nie wnikam w to bo na ten wynik czeka się do 3 tyg także lepiej za szybko nie wiedzieć
-
nick nieaktualnyZ pessarem powiedziała tak (a byłam świadoma tematu u Ciebie), że przez to że ja mam infekcje co tydzień (nawet teraz kiedy myślałam że nie mam...), to lepiej poczekać. Mogą być komplikacje właśnie przez pessar który powoduje infekcje. Szyjka była w dobrym stanie. Nic się nie otwiera. Jednak nie położyłaby mnie już do szpitala i nie zakładała pessara.
Wrócić do luteiny, aplikować Nystatynę i magnez zacząć brać.
I co do magnezu to zapytałam o coś do rozpuszczania- wypisała Chela Mag B6 skurcz. Wolę magnez pić ale jakoś mnie ten wybór nie uspokaja.
Jest coś lepszego w mocniej dawce ale do picia?
Na odp od ginki czekam. -
Ania przenos sie do rodzicow i duzo odpoczywaj. Ja w pierwszej ciazy mialam szyjle bez nacisku 12 mm i wewnetrzne rozwarcie a wytrzymalam tak 12 tygodni, takze trzymam mocno kciuki.
Bralam wtedy luteine i duphastonWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 19:21
-
Ania odkup od dziewczyn lutinis bo mniej uczula właśnie zalatwiałam go mojej koleżance która się uczuliła po nastym transferze. Nie jest tani ale możesz odkupić na wypróbowanie 1/2 opakowania.
Bajka lepiej dmuchać na zimne.
A ogólnie wczoraj miałam szalony dzień który opisałam na Provitowy wątku ale podsumowując koleżanka ma nareszcie betę pozytywną po mocnym krwawieniu.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ania, w przypadku trwającej infekcji unikają zakładania pessara. Przykro mi bardzo, że z tym skracaniem się szyjki to jednak prawda. Trochę się nas tu nazbierało z tyn problemem
Masz zalecone tylko leżenie czy na jakiś ruch możesz sobie pozwolić? Jeśli masz opcję przeprowadzki do rodzicow to na Twoim miejscu bym z niej skorzystała, na pewno odpowiednio o Ciebie zadbają.
I nie myśl o wcześniejszym porodzie, jesteś pod kontrolą, będziesz się oszczędzać i Klusek urodzi się o czasie.