X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d226f0f8beb.jpg

To takie zapinane z boku :)

Takie leżenie to tylko z małą w komplecie, bo jak leżymy sami to inne rzeczy w głowie ;) a tu zakaz do porodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 08:45

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobty Dziewczyny!!!
    Co do ubranek szpitalnych dla mnie to jest lekka przesada:) pewnie wezmę normalne, potem wypiore.., zresztą 80% moich ciuszków to używki wiec w razie prania 90stopni nie bedzie mi szkoda :) ponadto ja pravuje w szpitalu, co prawda niewielkim i specjalistycznym ale nauczylam sie " nie schizować"
    A co do koszul, to mają być jakieś specjalne? Bo ja ogólnie nie znosze koszul wiec to nie bedzie dla mnie prosta sprawa :)

Luna1993, olik321 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja miałam do porodu tshirt wyglądający jak koszula, a po taka zwykła bawełnianą z hm. Dzień po porodzie już i tak wskoczyłam w dres ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d226f0f8beb.jpg

To takie zapinane z boku :)

Takie leżenie to tylko z małą w komplecie, bo jak leżymy sami to inne rzeczy w głowie ;) a tu zakaz do porodu!
    To faktycznie wygląda na łatwe w obsłudze. A ja postanowiłam, że mój potomek będzie pożyczalskim - jedyny plus zachodzenia w ciążę 5 lat po przyjaciółkach. Przygarniemy co się da na każdą płeć ;) i będziemy sobie robić rewię mody dzieciecej z ubiegłej dekady :)

Luna1993, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela witaj :-)

Nika że mną teraz leżała dziewczyna z Redlowa.
    Nie chciała rodzić w Gdyni.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Rucola ja miałam do porodu tshirt wyglądający jak koszula, a po taka zwykła bawełnianą z hm. Dzień po porodzie już i tak wskoczyłam w dres ;)
    I o taką pokrzepiająca odpowiedź mi chodziło :) dzieki!!

Luna1993 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Daniela witaj :-)

Nika że mną teraz leżała dziewczyna z Redlowa.
    Nie chciała rodzić w Gdyni.
    Ja się też trochę udzielam na wątku "Gameta Gdynia" i tam ostatnio dziewczyny oblegały redłowską porodówkę. Były zadowolone. Ja tam miałam HSG i było spoko, po przejściu przez IP już wszyscy byli mili. Ale tam mam daleko i zawsze w korkach. Na Zaspie jeszcze nigdy nie byłam, ale podobno jest tam ładnie wyremontowane i sąsiadka, co tam rodziła w listopadzie nie narzekała, a miała źle ułożone dziecko i się namęczyli :) Także pewnie uderzymy na Zaspę, jeśli dalej będzie szło dobrze.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja za Zaspe polecam, rodziłam przed remontem, byłam bardzo zadowolona. Najbliżej mam do Redlowa, ale o nim mam akurat zła opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 09:06

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Dzień dobry!
    Chociaż my zaczynamy nasze dni po 5:00 już...

Mam pytanie do tych mam które są już po- w szczególności.

Ostatnio po artykule u mamaginekolog, zaczęłam się zastanawiać, czy nie kupić najtańszych ubranek na allegro i kocyka- tylko do szpitala. Potem zutylizować.
    Nie widzę prania ciuszków w 90°C po powrocie do domu...
    Żeby wyprać wszystko po szpitalu, to praktykuję zawsze, ale nie w takich temperaturach. Szkoda mi ładnych bodziaków z hm, żeby zaraz poszły w śmietnik.

Stąd podjeliśmy decyzję, że skombinuję kilka tanich rzeczy, żeby tylko zaliczyć szpital- przyjmując 0 komplikacji i standardowy pobyt.

Szpitala do końca nie wybrałam, ale rozsądek mówi Opole, bo ma oddział neonantologiczny.
    Z mojego miasta jak jest coś nie hallo, to wywożą dziecko do Opola, a matka zostaje... więc wolę od razu pojechać tam o ile się uda.

Kupiłam tanie koszule do porodu na allegro z napami. Szpital miał wypisane 3szt.
    Natomiast kosmetyki zapewnia, tak samo jak bieliznę dziecięcą- można zabrać swoją jeśli ktoś chce.

I teraz pytanie, co warto kupić na te kilka dni? Body, kaftanik, półśpiochy, pajace? Dosłownie zamierzam mieć po 2-3szt. z 56 i 62 tylko jaki rodzaj. Co w szpitalu się lepiej sprawdziło?

Aniu na kiedy masz termin? U nas w medikorze jest tak, że przynosi się ciuszki na wypis a podczas porodu i pobytu w szpitalu oni dają ciuchy dla dziecka dlatego ja nic więcej nie kupuje a jeśli chodzi o kocyk to faktycznie trzeba zabrać. W pepco maja tanie te rzeczy to tam możesz skompletować szpital

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala dla Alicji wzięłam po 2-3 komplety body-pajac, ale było tak gorąco, że założyłam jej tylko te pajacyki.
    Kupiłam takie tanie za 12zł w Auchanie. I w sumie to były chyba jedyne rzeczy, które nie były na nią za duże ;)

I Luna ma rację - jeśli komuś nie wychodzi wielkolud z USG, to warto mieć chociaż 1-2 komplety na rozmiar 50.

Rożka nie brałam. Miałam kocyk, ale nawet go z walizki nie wyciągnęłam. Korzystałam ze szpitalnych :)

Poza tym, z rzeczy zabranych z domu, przydało się kilka Pampersów i chusteczki nawilżane.

Najważniejsze żeby mieć szampon do włosów, pastę i szczoteczkę do zębów i jakiś żel do mycia. Jednak kąpiel po porodzie (SN czy CC) sprawia, że człowiek czuje się, jakby się na nowo narodził ;)

Luna1993 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie koszul do szpitala, do porodu mam jakąś zwykłą, której nie noszę, bo jest różowa ;) więc się przyda - zastanawiam się jednak jak wtedy z kontaktem skóra skóra - rozcinają ją czy jak?

Na pobyt w szpitalu kupiłam dwie do karmienia, później w domu też pewnie się przydadzą.

Brałam takie (da się poniżej 50 zl na allego znaleźć):

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-italian-fashion-radosc-gra-m-i5381525124.html

Fajnie wyglądają i są tańsze te z Dolce Sono:
    https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Melanz-Roz-kr.-rekaw/75

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pajacyki i body kopertowe w rozm.50. Byly dobre mimo że mała urodziła się 52cm długa.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer,koszuli nie rozcinają tylko podwijają do góry ;)

Luna1993, summer86, nenusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer podwijaja do góry zaraz po porodzie :)

summer86 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, Luna dzięki za rozwianie wątpliwości :D

Luna1993, blue00 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Też to słyszałam, ale wiesz, nie musi być miły - ważne żeby USG zrobił solidnie i wszystko wychwycił, a to mu wychodzi podobno
    Jedna opinia była ze zrobił prenatalne w 10min.. także pomyśle o Grzybowskim, invikcie, w zeszłym roku dwójką znajomych rodziła to zapytam gdzie robili badania ( jedna para ma w rodzinie chłopca z zespołem Downa więc podejrzewam że szukali dobrego specjalistę). oni rodzili w redlowie i mówią że ok choć mogło być lepiej ale trafili "na zmianę warty", więc to pewnie dlatego. Koleżanka zaś rodziła w wojewódzkim i mowi że to najgorsza decyzja jaką podjęła. My chyba zaspa. Bo klinicznej raczej nie zdążą przenieść do grudnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 09:58

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    I o taką pokrzepiająca odpowiedź mi chodziło :) dzieki!!
    O ile poród naturalny i nie 35+ w sali.
    Ja kupię 3 koszule na wszelki wypadek.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że już się uspokoiło.

Ja od 2 dni mam lenia.. najchętniej nic bym nie robiła, a muszę zrobić miejsce na rzeczy Młodej i wziąć się w końcu za pranie ubranek.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja kilka razy pralam ubranka w 90 C i nic sie z nimi nie dzialo. Oczywiscie tylko te 100% bawelna i w jasnych kolorach. Spokojnie :)

Rucola lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • malka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o koszule do porodu to nam na szkole rodzenia położna powiedziała, że najlepiej żeby była rozpinana tak jak do karmienia bo wtedy nie trzeba jej podwijać i jest wygodniej. I że najlepiej żeby to było coś starego, bo często już jest do wyrzucenia.

summer86 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ