X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    O to już za chwilę :) podobno też szkoła rodzenia za darmochę jest w moim mieście muszę popatrzeć. Super fajnie wyglądasz :) rany to już 27 u CIebie! kiedy to przeleciało?

Malwas trochę wspóczuję, trochę zazdroszczę... tęskni mi się trochę za pracą i adrenaliną :P wiem, nie mam równo pod sufitem :P w pierwszej ciąży tylko czekałam na ciążę i L4 a teraz jakoś mam poczucie że marnuję czas w domu.
    Też pracuję z pacjentami, więc wiem o czym mówisz. Trochę obawiam się tego l4 od sierpnia, mam wrażenie, że dostanę depresji w domu. Już zrobiłam sobie plany na naukę, ciekawe jak mi pójdzie.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik śliczny masz brzuszek <3

olik321 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, śliczny i malutki brzuszek :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik piękny zgrabny brzuszek <3

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję ale od 2 dni mam spadek formy... cały czas bym leżała. W nocy nie mogę spać. Dziś nawet apetytu brak a mały kopie jak szalony. Miłe to bardzo gorzej jak w nocy wali i noe idzie spać albo o 4 już mam oczy jak 5 zł a czuje się zmęczona..
    W domu syf straszny ale nic to.. Muszę wstać i kupić w końcu firanki do salonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 09:12

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas to znajdziemy sobie coś charytatywnie żeby nie dostać korby w domu ;)

Oliku współczucia :( leż ile wlezie jeśli dziecko Ci daje. Dzieciaki się aktywizują jak się człowiek ruszać przestaje. Może trzeba zainwestować w hamak albo krzesło bujane- Ty poleżysz a dziecko będzie się czuło kołysane?
    Też się boję bezsenności. Im dalej w las tym ciężej się ułożyć. Budzenie w środku nocy jest wykańczające a potem człowiek cały dzień zmęczony :( I jeszcze słyszysz te dobre rady (działające na nerwa!) "tylko się wyśpij teraz bo potem nie będziesz mogła" ...kuffa... wyśpij się!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd weszłam w 6 tydzień to mam nocki nieprzespane.Bo jak nie pęcherz to rzucam się na łóżku ,tak mi niewygodnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue mam podobnie. a w ogóle mam problem- może pomożecie. nie wiem co jeść. na nic nie mam ochoty, od wszystkiego mnie odrzuca.na początku jadłam kanapki z białym serkiem i pomidorem, teraz już mi przeszło. od mięsa odrzut totalny. jak otwieram lodówkę to mam wrażenie że śmierdzi i nic z niej nie biorę. jadłabym jedynie owoce-najlepiej takie jak arbuz, lody sorbetowe i lekkie sałatki. boję się,że przy takiej diecie zaraz morfologia mi się posypie- choć na razie mam wyniki dobre. na nic nie mam ochoty. mąż zrobił wczoraj sałatkę jarzynową plus ugotował papryki, to ledwo skubnęłam. heeelp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 09:47

• malka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik super brzusio :) super wygladasz!

Współczuję wam dziewczyny tej bezsenności. Ja jakimś cudem śpię teraz lepiej niż miesiąc temu. Oczywiście budzę się przy obracaniu z boku na bok, ale zaraz zasypiam dalej. No i wstaje na siku co najmniej 2x, ale ogólnie tragedii nie ma.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie liczę, że się wyśpię, dziś pobudka była o 2, zasnęłam koło 4 dopiero. Mała szaleje nieźle w tych godzinach.

Dziś ogarnął mnie strach, że w zasadzie to mało czasu już zostało, a ja jestem w proszku.. nawet wózka nie mamy :/ muszę to ogarnąć w tym tygodniu. Wczoraj zrobiłam trochę miejsca na rzeczy małej, miałam brać się dziś za pranie, to jak na złość wywaliło nam gniazdka w łazience i trzeba elektryka wzywać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer bierz się za szykowanie, nie wiadomo jak się potem będziesz czuła ;) i kiedy będzie poród. Sporo rzeczy można kupić i po porodzie (np wózek) ale nosidełko trzeba mieć do wypisu.

Achia a może soki wielowarzywne? dużo zielonych warzyw i burak -dostarczysz żelaza i są pożywne. Spróbuj popijać może Ci przejdzie. Często też sam głód nasila nudności. Mnie też w pierwszej ciąży od mięsa odrzuciło a lodówa przyprawiała o wyprawę do WC... królował biały ser i danonki ... a potem się zaczęła faza pączków... ale to jeszcze z 10 tygodni ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no od słodyczy też odrzut.i od kawy-ale to akurat na plus. te soki to pomysł- dzięki, zwłaszcza że mamy od niedawna wyciskarkę wolnoobrotową. ale chyba z glodem i nudnościami masz rację- mam wrażenie że mi jest często niedobrze ale bez wymiotów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 09:58

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To obstawiam chłopaka :D Miałam identycznie :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi zawsze mówiłam że pierwszego chciałabym chłopaka,ale oczywiście mi obojętne teraz-byle dzieciątko zdrowe było :)
    Zobaczymy czy masz rację- ale to jeszcze parę ładnych tygodni :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja miałam identycznie jak Ty, zwłaszcza przez pierwsze 3-4 tygodnie, jadłam głównie twaróg, chleb, pomidory, owoce, ziemniaki. Spróbuj takich koktajli typu blendowane owoce + awokado + imbir. Może spróbuj też hummusu, makaronu z sosem pomidorowym, warzywa kiszone, zupy domowe? Poproś gina albo rodzinnego o żelazo na receptę.

Po tym czasie stopniowo coraz więcej mogłam zjeść i teraz jest już w miarę normalnie, nawet mięso jadłam z 2 razy.

A mi się wydaje, że u mnie to dziewczynka, ale kto wie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 10:16

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - zbieraj się do roboty ;) dużo Ci jeszcze brakuje?
    Przede wszystkim naszykuj już sobie walizkę do szpitala. Bo nie wiadomo gdzie i kiedy Cię poród zastanie.
    Mnie dopadł na mieście :p walizkę mi mama dowiozła ;)

Achia - arbuz nie jest zły - przynajmniej nawadnia :)

Olik - brzuszek masz bardzo zgrabniutki :) a 3 trymestr to chyba od skończonego 27tc :) jeszcze troszkę.

Ibishka - Twój mąż od dziś wolne a mój właśnie skończył urlop ;)
    I jakoś tak chyba lepiej mi, bo mamy już z Luśką swój porządek dnia a on nam go zaburzał :p

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już bym chciała wiedzieć czy sprawdzi się metoda planowania wg kalendarzyka :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka z podstaw brakuje nam wózka, fotelika (fotelik awaryjnie mamy od kogo pożyczyć), wanienki i przewijaka. Z mniej podstawowych to laktatora i monitora oddechu.

Wyprawkę kosmetyczno pielęgnacyjną już mam, ubranka też, teraz trzeba je poprać i poprasować. Dziś ogarnę swoją torbę do szpitala, bo w zasadzie wszystko mam, zostaje wyprasować koszule i ręczniki i zebrać wszystko do torby.

Mam nadzieję, że resztą uda się dopiąć w tym tygodniu.

Ostatnio spore zamieszanie mamy z budową i jakoś myśli w tamtym kierunku mi uciekły, a powinnam się skupić na wyprawce.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - a masz już upatrzone to wszystko? Bo jak to tylko kwestia zamówienia to powinno pójść szybko :)
    Najważniejsze, że drobnicę całą już masz :)

Hehe, ja ambitna byłam i pierwsze pranie też prasowałam. Nawet upał mi nie przeszkadzał. A teraz to upiorę i tak do komody pakuję :p nawet nie myślę o prasowaniu ;)

Rucola, summer86, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, wanienki, monitora i fotelika nie mamy wybranego. Z wanienką waham się czy brać tradycyjną czy Shnuggle. Z fotelikiem nadal się waham, myślałam że mąż to ogarnie (w końcu temat jakby nie patrzeć motoryzacyjny), ale chyba się nie doczekam :D
    Z wózkiem chyba zostaniemy przy tym Espiro.. jest ciężki, ale w najgorszym wypadku będziemy go nosić max 3-4 miesiące.
    Laktator wezmę Lovi Prolactis albo Lansinoh.

A z prasowaniem nie ukrywam, że plan mam podobny :P te pierwsze wyprasuje, a później pewnie odpuszczę.

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ