X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    O to już za chwilę :) podobno też szkoła rodzenia za darmochę jest w moim mieście muszę popatrzeć. Super fajnie wyglądasz :) rany to już 27 u CIebie! kiedy to przeleciało?

Malwas trochę wspóczuję, trochę zazdroszczę... tęskni mi się trochę za pracą i adrenaliną :P wiem, nie mam równo pod sufitem :P w pierwszej ciąży tylko czekałam na ciążę i L4 a teraz jakoś mam poczucie że marnuję czas w domu.
    Też pracuję z pacjentami, więc wiem o czym mówisz. Trochę obawiam się tego l4 od sierpnia, mam wrażenie, że dostanę depresji w domu. Już zrobiłam sobie plany na naukę, ciekawe jak mi pójdzie.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik śliczny masz brzuszek <3

olik321 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, śliczny i malutki brzuszek :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik piękny zgrabny brzuszek <3

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję ale od 2 dni mam spadek formy... cały czas bym leżała. W nocy nie mogę spać. Dziś nawet apetytu brak a mały kopie jak szalony. Miłe to bardzo gorzej jak w nocy wali i noe idzie spać albo o 4 już mam oczy jak 5 zł a czuje się zmęczona..
    W domu syf straszny ale nic to.. Muszę wstać i kupić w końcu firanki do salonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 09:12

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas to znajdziemy sobie coś charytatywnie żeby nie dostać korby w domu ;)

Oliku współczucia :( leż ile wlezie jeśli dziecko Ci daje. Dzieciaki się aktywizują jak się człowiek ruszać przestaje. Może trzeba zainwestować w hamak albo krzesło bujane- Ty poleżysz a dziecko będzie się czuło kołysane?
    Też się boję bezsenności. Im dalej w las tym ciężej się ułożyć. Budzenie w środku nocy jest wykańczające a potem człowiek cały dzień zmęczony :( I jeszcze słyszysz te dobre rady (działające na nerwa!) "tylko się wyśpij teraz bo potem nie będziesz mogła" ...kuffa... wyśpij się!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd weszłam w 6 tydzień to mam nocki nieprzespane.Bo jak nie pęcherz to rzucam się na łóżku ,tak mi niewygodnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue mam podobnie. a w ogóle mam problem- może pomożecie. nie wiem co jeść. na nic nie mam ochoty, od wszystkiego mnie odrzuca.na początku jadłam kanapki z białym serkiem i pomidorem, teraz już mi przeszło. od mięsa odrzut totalny. jak otwieram lodówkę to mam wrażenie że śmierdzi i nic z niej nie biorę. jadłabym jedynie owoce-najlepiej takie jak arbuz, lody sorbetowe i lekkie sałatki. boję się,że przy takiej diecie zaraz morfologia mi się posypie- choć na razie mam wyniki dobre. na nic nie mam ochoty. mąż zrobił wczoraj sałatkę jarzynową plus ugotował papryki, to ledwo skubnęłam. heeelp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 09:47

• malka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik super brzusio :) super wygladasz!

Współczuję wam dziewczyny tej bezsenności. Ja jakimś cudem śpię teraz lepiej niż miesiąc temu. Oczywiście budzę się przy obracaniu z boku na bok, ale zaraz zasypiam dalej. No i wstaje na siku co najmniej 2x, ale ogólnie tragedii nie ma.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie liczę, że się wyśpię, dziś pobudka była o 2, zasnęłam koło 4 dopiero. Mała szaleje nieźle w tych godzinach.

Dziś ogarnął mnie strach, że w zasadzie to mało czasu już zostało, a ja jestem w proszku.. nawet wózka nie mamy :/ muszę to ogarnąć w tym tygodniu. Wczoraj zrobiłam trochę miejsca na rzeczy małej, miałam brać się dziś za pranie, to jak na złość wywaliło nam gniazdka w łazience i trzeba elektryka wzywać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer bierz się za szykowanie, nie wiadomo jak się potem będziesz czuła ;) i kiedy będzie poród. Sporo rzeczy można kupić i po porodzie (np wózek) ale nosidełko trzeba mieć do wypisu.

Achia a może soki wielowarzywne? dużo zielonych warzyw i burak -dostarczysz żelaza i są pożywne. Spróbuj popijać może Ci przejdzie. Często też sam głód nasila nudności. Mnie też w pierwszej ciąży od mięsa odrzuciło a lodówa przyprawiała o wyprawę do WC... królował biały ser i danonki ... a potem się zaczęła faza pączków... ale to jeszcze z 10 tygodni ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no od słodyczy też odrzut.i od kawy-ale to akurat na plus. te soki to pomysł- dzięki, zwłaszcza że mamy od niedawna wyciskarkę wolnoobrotową. ale chyba z glodem i nudnościami masz rację- mam wrażenie że mi jest często niedobrze ale bez wymiotów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 09:58

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To obstawiam chłopaka :D Miałam identycznie :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi zawsze mówiłam że pierwszego chciałabym chłopaka,ale oczywiście mi obojętne teraz-byle dzieciątko zdrowe było :)
    Zobaczymy czy masz rację- ale to jeszcze parę ładnych tygodni :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja miałam identycznie jak Ty, zwłaszcza przez pierwsze 3-4 tygodnie, jadłam głównie twaróg, chleb, pomidory, owoce, ziemniaki. Spróbuj takich koktajli typu blendowane owoce + awokado + imbir. Może spróbuj też hummusu, makaronu z sosem pomidorowym, warzywa kiszone, zupy domowe? Poproś gina albo rodzinnego o żelazo na receptę.

Po tym czasie stopniowo coraz więcej mogłam zjeść i teraz jest już w miarę normalnie, nawet mięso jadłam z 2 razy.

A mi się wydaje, że u mnie to dziewczynka, ale kto wie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 10:16

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - zbieraj się do roboty ;) dużo Ci jeszcze brakuje?
    Przede wszystkim naszykuj już sobie walizkę do szpitala. Bo nie wiadomo gdzie i kiedy Cię poród zastanie.
    Mnie dopadł na mieście :p walizkę mi mama dowiozła ;)

Achia - arbuz nie jest zły - przynajmniej nawadnia :)

Olik - brzuszek masz bardzo zgrabniutki :) a 3 trymestr to chyba od skończonego 27tc :) jeszcze troszkę.

Ibishka - Twój mąż od dziś wolne a mój właśnie skończył urlop ;)
    I jakoś tak chyba lepiej mi, bo mamy już z Luśką swój porządek dnia a on nam go zaburzał :p

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już bym chciała wiedzieć czy sprawdzi się metoda planowania wg kalendarzyka :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka z podstaw brakuje nam wózka, fotelika (fotelik awaryjnie mamy od kogo pożyczyć), wanienki i przewijaka. Z mniej podstawowych to laktatora i monitora oddechu.

Wyprawkę kosmetyczno pielęgnacyjną już mam, ubranka też, teraz trzeba je poprać i poprasować. Dziś ogarnę swoją torbę do szpitala, bo w zasadzie wszystko mam, zostaje wyprasować koszule i ręczniki i zebrać wszystko do torby.

Mam nadzieję, że resztą uda się dopiąć w tym tygodniu.

Ostatnio spore zamieszanie mamy z budową i jakoś myśli w tamtym kierunku mi uciekły, a powinnam się skupić na wyprawce.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - a masz już upatrzone to wszystko? Bo jak to tylko kwestia zamówienia to powinno pójść szybko :)
    Najważniejsze, że drobnicę całą już masz :)

Hehe, ja ambitna byłam i pierwsze pranie też prasowałam. Nawet upał mi nie przeszkadzał. A teraz to upiorę i tak do komody pakuję :p nawet nie myślę o prasowaniu ;)

Rucola, summer86, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, wanienki, monitora i fotelika nie mamy wybranego. Z wanienką waham się czy brać tradycyjną czy Shnuggle. Z fotelikiem nadal się waham, myślałam że mąż to ogarnie (w końcu temat jakby nie patrzeć motoryzacyjny), ale chyba się nie doczekam :D
    Z wózkiem chyba zostaniemy przy tym Espiro.. jest ciężki, ale w najgorszym wypadku będziemy go nosić max 3-4 miesiące.
    Laktator wezmę Lovi Prolactis albo Lansinoh.

A z prasowaniem nie ukrywam, że plan mam podobny :P te pierwsze wyprasuje, a później pewnie odpuszczę.

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ