X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dokladnie tak samo robie :) pierwsze pranie tez wszystko prasowalam, a teraz piore, składam i do komody :) trzeba sobie radzic ;)

Kaczorka, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik piękny malutki brzuszek :)

Rucola ja razem z Tobą zaczynam się trochę pilnować, bo ostatnio przesadzam ;)

Lamka ja też coś czuję, że u Ciebie będzie dziewczynka :) ciekawe czy na prenatalnych się dowiesz

Ja jutro mam wizytę i już trzęsę nogami ze strachu

lamka lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyznaje czytam po lebkach :( ale tak mnie ta noga a raczej to ścięgna w nocy bolało masakra, idę wcisnac się do mojego lekarza na NFZ bo może da mi skierowanie na rehabilitację od razu bo wieczorami to ja już prawie płaczę jak za szybko coś zrobię to boli strasznie :( także wybaczcie mi że nie jestem na bieżąco ale poprostu bardzo boli

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko mam nadzieję, że uda Ci się coś załatwić i ktoś Ci pomoże :*

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, kciuki za wizytę i żeby udało się znaleźć sposób na ten ból!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka współczuję..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik piekny brzuszek. jest bardzo zgrabny i w zasadzie to malutki :) zazdrość!!!
    Bajka mi moje dolegliwości przechodzą i wracają, ale generalnie ból przeszkadza głównie w nocy. Bardzo Ci współczuję.
    Summer ja też się obawiam ciążaru espiro next, ale wiem, że będę żałować jeśli wezmę żelowe kółka. Nie dość ze cała zima przede mną na start, to na wiosnę będziemy często wizytować w ogródku działkowym, do którego droga też nie jest usłana wykładziną trawnikową i płatkami róż ;) myślę, ze sobie poradzę z tą wagą, zresztą trening też się przyda, a wygoda dziecka najważniejsza :) nie ja pierwsza i nie ostatnia. Za 2 lata będziemy mieć już windę w nowym mieszkaniu, więc jeśli będziemy mieć jeszcze jedno dziecko (daj nam Boże) to ciężar nie będzie kompletnie istotny. Jestem dobrej myśli :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik masz piękny i zgrabny brzuszek <3

Bajeczko trzymam kciuki żeby rehabilitacja szybko się zaczęła!

Miłego dnia życzę dziewczyny! :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny narazie musiałam zapytać lekarza czy mnie przyjmie i już czekam na wizytę kilka osób przede mną ale coś czuję że nie dostanę nic na ten ból, już mnie ludzie zaczepiaja i pytają się jakiej kontuzji dostałam że ledwo idę także wyglądam konkret jednym słowem...

Dziewczyny co do ciężaru wózka to ja chce ten roan bass soft i jest mega ciężki ale Ania radziła brać taki który wytrzyma wznoszenie po schodach niż lekki a kruchy, no zobaczymy jak to będzie w praktyce :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, wózek to nie dom. Jak nie będzie pasować to bez problemu wymienisz na inny ;)
    Jak chcesz konkretny model to bierz. Trzeba czuć chemię ;D bo z innym miłości może nie być i będziesz nieszczęśliwa.

Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Rucola, wózek to nie dom. Jak nie będzie pasować to bez problemu wymienisz na inny ;)
    Jak chcesz konkretny model to bierz. Trzeba czuć chemię ;D bo z innym miłości może nie być i będziesz nieszczęśliwa.
    Czyli wózek tak jak facet, jak to nie ten, to trzeba wymienić ;)

Luna1993, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co sądzicie o leżaczku tinny love? kojarzycie takie cudeńko?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ja kojarzę. 4-5 lat temu często kupowaliśmy w pracy na prezent gdy rodziły się maluszki, bo był rozkładany na płasko, więc można było stosować od urodzenia. Z tego co wiem od znajomych, sprawdzał się, ale podobno ciężko się go przenosi gdy dziecko jest w środku.
    Jeśli chodzi o leżaczki to jest jednym z popularniejszych i ma dobre oceny.

Sama się nad nim zastanawiałam, ale na razie na mieszkaniu miejsca nie bedziemy mieli na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 13:21

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się podoba Tiny Love ale zakochałam się w Kinderkraft Unimo 5w1 i na dniach jadę oglądać- boję się że zbyt "plastikowy" w realu.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względów ograniczającego nas metrażu 34m2:
    - wanienka: Stokke Flexi Bath,
    - leżaczek: BabyBjörn

Schowane w szafach i nie zabierają praktycznie miejsca. Wepcha się w każdą szparę.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez BabyBjorn ale ze względu na fakt ze jest polecany od urodzenia i rekomendowany przez fizjo. Kilku znajomych ma, bardzo sobie chwalą.
    Dziewczyny apropo pilnowania jedzenia wlasnie zjadłam 2 kawałki ciasta z rabarberem... ale od jutra też basta!

Dziewczyny mały tak wali ze mam wrażenie iz brzuch mi zaraz przebije.. co to za czort mały mi tam siedzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 14:38

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżaczka z kolei nie kupuje. Z córką miałam i leżała w nim może z dwa razy ;) jakoś wygodniej mi było mieć ja w chuście czy na kanapie. Sama ż reszta nie pamiętam, ale leżaczek nie dla mnie :D

Olik poczekaj aż Ci żebra okopie później, to dopiero ból :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 14:40

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Ze względów ograniczającego nas metrażu 34m2:
    - wanienka: Stokke Flexi Bath,
    - leżaczek: BabyBjörn

Schowane w szafach i nie zabierają praktycznie miejsca. Wepcha się w każdą szparę.
    Ania, przy dziecku do kompletu w takim metrażu polecam jeszcze suszarkę pionową do ubrań :) życie mi ratowała w kawalerce !
    Ja do dzisiaj mam taką: https://www.mediaexpert.pl/suszarki-do-bielizny/suszarka-pionowa-meliconi-lock-tw4-40-m-,id-723207

wchodzą na nią 2 pełne pralki prania :D 14 kg ! :D i składa się !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 15:41

Lunaris, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na suszarkę nie przewidziałam miejsca i nie mam gdzie trzymać zwykłej.
    A jest najwęższa po złożeniu jaką znalazłam. Też się sporo mieści. Jest balkon to będzie jakoś schło.
    A tak, to u mnie raczej pionowa się nie sprawdzi. Za wysocy jesteśmy i ciuchy długie ;D

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    podeslecie mi link do wózków? Nie umiem wysłać wiadomości, nigdy tego nie robiłam :) musze kogoś dodać?
    my wózek bedziemy mieli od moich rodziców, mój tata jest strasznym gadzeciarzem i od paru tygodniu juz nam szuka wózka :) uparł sie na wózek firmy emmaljunga - kojarzycie?
    Czytam Was na bieżąco, ale niestety w większości tematów jestem jeszcze kompletnie zielona i nie bardzo mam co napisać :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ