Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
chyba nie dam rady być na bieżąco. Po majówce mam spore zaległości.
Nika, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.
Achia, Tobie już gratulowałam, ale chętnie zrobię to jeszcze raz. Śliczny maluch!
Ja mam jutro wizytę, jak będę mieć termin, to poproszę o wpisanie na listę.
Też jestem zwolenniczką minimalizmu - żadnych poduszek i ochraniaczy w łóżeczku. Za to laktator przydał mi się już w szpitalu, więc i tym razem od razu go zabieram. Chociaż zazwyczaj na oddziałach są pokoje laktacyjne, ale ja wolę mieć swój.
Ja w ciążach przybieram bardzo mało, za to nadrabiam karmiąc piersią. Mam straszliwy apetyt i nawet największy ssak nie jest w stanie mnie odchudzić. Dopiero gdy odstawiam, chudnę. A jestem z tych długo karmiących, więc nie robię sobie nadziei na szybkie odzyskanie figury. W sumie to wyglądam lepiej kilka dni niż kilka miesięcy po porodzieAnna Stesia lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Lunaris wrote:Flo
już myślałam że Cię gdzieś wywiało. Jak się masz?
ale jedynie po godz jakieś ciepło do mięśni napłynęło.
Przyszłam do domu i spałam !! Szok ja padłam przed południem i na tv.
Mój M dostał roztroju nerwowego po sobotniej akcji, dziś dałam mu relkę.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
malka wrote:Dziewczyny, które już urodziły. Co stosujecie pod pieluchę jak nie ma odparzeń? Tak ochronnie? Czy w ogóle coś stosujecie?
Ja stosuje krem z babydream.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a2c61e246e2.png
Jestem z niego bardzo zadowolona. Skład ok.
Wcześniej nic nie stosowalam, ale doczytałam że warto, żeby skóra pod pielucha się nie macerowała.
I faktycznie wygląda lepiejmalka lubi tę wiadomość
-
Nika czekam na relacje z wizyty.
Amy i takie podejście lubię, dzisiejsza medycyna z tym sobie szybko poradzi. Kolezance urodził sie syn bez malzowin usznych a teraz nie ma śladu po operacji.
Co do gadżetów to ja tylko te co potrzebuje jeszcze kupię monitor oddechu ( od siostry dzieci wpadały w bezdech i sie jednak przydał), niania bo mieszkam w piętrowym domu, nawilżacz, laktator pożyczę od koleżanki.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer, biedny eMek
ale musisz mu powiedzieć, że teraz to musi być twardy za Was dwoje a nawet już troje.
Mnie też glukoza powaliła, pamietam że w drodze powrotnej aż słabo mi się zrobiło, a później miałam ochotę na słodycze, co już w ogóle mnie zdziwiło.
Rucola, Flowwer - fajnie, że macie już to za sobą -
Sammer po drzemce ugotowałam obiad schabowy z mizerią a na deser koktajl z truskawek.
Lusesita używasz inne preparaty z seri babydrem ? Ostatnio szukałam różowej seri i w moich rossmanach nie ma, wycofali ?
Czym myjecie noworodki?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer, ja jeszcze nie myję
, ale na pierwsze dni mam w planach sam olejek migdałowy do wody a na później kupiłam emulsję polecaną przez Srokę:
https://www.aptekagemini.pl/nacomi-baby-emulsja-d-mycia-400ml.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:49
Anna Stesia, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Tak jak lamka pisze, NK w ciąży są podwyższone
lamka lubi tę wiadomość
-
Rucola, Flowwer, nie zazdroszczę, że musiałyście pić glukozę. Dla mnie to najgorsze badanie w ciąży, wolę już tysiąc razy GBS z pupy, choć to też fajne nie jest ;-P
Malka, piękne zakupy! Ja wczoraj znów (po raz czwarty) zamawiałam rzeczy z Gemini, w tym polecany tu przez dziewczyny laktator. Zdecydowałam się też na ciśnieniomierz – ogólnie mam bardzo niskie ciśnienie, ale boję się nagłego skoku i postanowiłam jednak kupić.
Olik, ja kupiłam cieniutki szlafrok z Italian Fashion, jest super. To jakbyś szukała inspiracji
A tak w ogóle to byłam dzisiaj na podglądzie malucha i wcale z niego nie taki maluch – ma już prawie 3200 g! I pięknie bawił się z doktor, gdy chciała mu podejrzeć przepływy w pępowinie. Szyjkę mam miękką, ale zamkniętą. Niedługo rodzę! Aaaaaa!
Emiilka, Lusesita, summer86, Kaczorka, blue00, Bajkaaa, Flowwer, KateHawke, KateHawke, olik321, pilik, Lunaris, Jeżowa, lamka, malka, JustynaG, Jadranka, Phnappy, Barbarka1984, E_w_c_i_a, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Lunaris, kochana, decyzja należy do Ciebie, ale mi fizjoterapeutka odradza pasy poporodowe – rozleniwiają mięśnie i powodują szereg innych kłopotów.
Amy, zobaczysz, z nóżkami będzie dobrze! Ale Twoja postawa – szacun! Spokój to najlepsze co możesz dać maleństwu.
Nika, trzymam kciuki, mam nadzieję, że doktor potwierdzi opinię dziewczyn, że takie NK w ciąży to norma.
Achia – śliiiiiiczności!Rośnijcie zdrowiutko! Jesteś już zapisana na prenatalne?
-
Flowwer wrote:Sammer po drzemce ugotowałam obiad schabowy z mizerią a na deser koktajl z truskawek.
Lusesita używasz inne preparaty z seri babydrem ? Ostatnio szukałam różowej seri i w moich rossmanach nie ma, wycofali ?
Czym myjecie noworodki?
Ja myłam mydłem z Aleppo, ładnie natłuszczało skórę, tylko teraz jest coraz trudniej o to mydło. Marsylskie też jest dobre.
Czasem kupuję też mydła w lawendowej farmie. Mają naturalne składy.Flowwer lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Sammer po drzemce ugotowałam obiad schabowy z mizerią a na deser koktajl z truskawek.
Czym myjecie noworodki?
Anna
na prenatalne dzwonie dziś się umawiać, bo nadal idę. na samo usgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 15:06
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Achia, do kogo idziesz na prenatalne?
Ja do mojego próbuję się umówić od dwóch tygodni, ale nie mogę, bo jeszcze grafiku nie przyniósł na czerwiec. Szlak mnie trafia... Za chwilę wyjeżdżam na wakacje i chciałabym mieć już to umówione...
Jutro będę znowu próbować, ech.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Achia, ja też byłam na samym usg, nie robiłam pappy, ale u mnie to raczej był efekt zamieszania. Tak czy owak dobry lekarz dużo dojrzy i na samym usg.
Flowwer, ja podobnie jak Summer, na początek będę dodawała tylko olejki, a na potem mam kupioną Weledę Calendulę (szampon i mydło), ma fajny skład. -
nick nieaktualnyDaniela wrote:Achia, do kogo idziesz na prenatalne?
Ja do mojego próbuję się umówić od dwóch tygodni, ale nie mogę, bo jeszcze grafiku nie przyniósł na czerwiec. Szlak mnie trafia... Za chwilę wyjeżdżam na wakacje i chciałabym mieć już to umówione...
Jutro będę znowu próbować, ech. -
nick nieaktualny