X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

chyba nie dam rady być na bieżąco. Po majówce mam spore zaległości.

Nika, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.

Achia, Tobie już gratulowałam, ale chętnie zrobię to jeszcze raz. Śliczny maluch!

Ja mam jutro wizytę, jak będę mieć termin, to poproszę o wpisanie na listę.

Też jestem zwolenniczką minimalizmu - żadnych poduszek i ochraniaczy w łóżeczku. Za to laktator przydał mi się już w szpitalu, więc i tym razem od razu go zabieram. Chociaż zazwyczaj na oddziałach są pokoje laktacyjne, ale ja wolę mieć swój.

Ja w ciążach przybieram bardzo mało, za to nadrabiam karmiąc piersią. Mam straszliwy apetyt i nawet największy ssak nie jest w stanie mnie odchudzić. Dopiero gdy odstawiam, chudnę. A jestem z tych długo karmiących, więc nie robię sobie nadziei na szybkie odzyskanie figury. W sumie to wyglądam lepiej kilka dni niż kilka miesięcy po porodzie :(

Anna Stesia lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Flo :) już myślałam że Cię gdzieś wywiało. Jak się masz?
    Dziś byłam na glukozie nawet smakowała :D ale jedynie po godz jakieś ciepło do mięśni napłynęło.
    Przyszłam do domu i spałam !! Szok ja padłam przed południem i na tv.
    Mój M dostał roztroju nerwowego po sobotniej akcji, dziś dałam mu relkę.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Dziewczyny, które już urodziły. Co stosujecie pod pieluchę jak nie ma odparzeń? Tak ochronnie? Czy w ogóle coś stosujecie?

Ja stosuje krem z babydream.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a2c61e246e2.png
    Jestem z niego bardzo zadowolona. Skład ok.
    Wcześniej nic nie stosowalam, ale doczytałam że warto, żeby skóra pod pielucha się nie macerowała.
    I faktycznie wygląda lepiej :-)

malka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika czekam na relacje z wizyty.

Amy i takie podejście lubię, dzisiejsza medycyna z tym sobie szybko poradzi. Kolezance urodził sie syn bez malzowin usznych a teraz nie ma śladu po operacji.

Co do gadżetów to ja tylko te co potrzebuje jeszcze kupię monitor oddechu ( od siostry dzieci wpadały w bezdech i sie jednak przydał), niania bo mieszkam w piętrowym domu, nawilżacz, laktator pożyczę od koleżanki.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, biedny eMek :/ ale musisz mu powiedzieć, że teraz to musi być twardy za Was dwoje a nawet już troje.

Mnie też glukoza powaliła, pamietam że w drodze powrotnej aż słabo mi się zrobiło, a później miałam ochotę na słodycze, co już w ogóle mnie zdziwiło.
    Rucola, Flowwer - fajnie, że macie już to za sobą :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer po drzemce ugotowałam obiad schabowy z mizerią a na deser koktajl z truskawek.
    Lusesita używasz inne preparaty z seri babydrem ? Ostatnio szukałam różowej seri i w moich rossmanach nie ma, wycofali ?

Czym myjecie noworodki?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, ja jeszcze nie myję ;), ale na pierwsze dni mam w planach sam olejek migdałowy do wody a na później kupiłam emulsję polecaną przez Srokę:

https://www.aptekagemini.pl/nacomi-baby-emulsja-d-mycia-400ml.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:49

Anna Stesia, Flowwer lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Tak jak lamka pisze, NK w ciąży są podwyższone
    No ja wiem, tylko jak badałam pierwszy raz, to też byłam w ciąży. Zobaczymy, co powie pani immunolog. Czekam już pod gabinetem - dorwę ją jak będzie wchodzić, żeby o mnie pamiętała i wyczarowała chwilę między pacjentkami

lamka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, Flowwer, nie zazdroszczę, że musiałyście pić glukozę. Dla mnie to najgorsze badanie w ciąży, wolę już tysiąc razy GBS z pupy, choć to też fajne nie jest ;-P

Malka, piękne zakupy! Ja wczoraj znów (po raz czwarty) zamawiałam rzeczy z Gemini, w tym polecany tu przez dziewczyny laktator. Zdecydowałam się też na ciśnieniomierz – ogólnie mam bardzo niskie ciśnienie, ale boję się nagłego skoku i postanowiłam jednak kupić.

Olik, ja kupiłam cieniutki szlafrok z Italian Fashion, jest super. To jakbyś szukała inspiracji :-)

A tak w ogóle to byłam dzisiaj na podglądzie malucha i wcale z niego nie taki maluch – ma już prawie 3200 g! I pięknie bawił się z doktor, gdy chciała mu podejrzeć przepływy w pępowinie. Szyjkę mam miękką, ale zamkniętą. Niedługo rodzę! Aaaaaa!

Emiilka, Lusesita, summer86, Kaczorka, blue00, Bajkaaa, Flowwer, KateHawke, KateHawke, olik321, pilik, Lunaris, Jeżowa, lamka, malka, JustynaG, Jadranka, Phnappy, Barbarka1984, E_w_c_i_a, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, kochana, decyzja należy do Ciebie, ale mi fizjoterapeutka odradza pasy poporodowe – rozleniwiają mięśnie i powodują szereg innych kłopotów.

Amy, zobaczysz, z nóżkami będzie dobrze! Ale Twoja postawa – szacun! Spokój to najlepsze co możesz dać maleństwu.

Nika, trzymam kciuki, mam nadzieję, że doktor potwierdzi opinię dziewczyn, że takie NK w ciąży to norma.

Achia – śliiiiiiczności! <3 Rośnijcie zdrowiutko! Jesteś już zapisana na prenatalne?

• Daniela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sammer po drzemce ugotowałam obiad schabowy z mizerią a na deser koktajl z truskawek.
    Lusesita używasz inne preparaty z seri babydrem ? Ostatnio szukałam różowej seri i w moich rossmanach nie ma, wycofali ?

Czym myjecie noworodki?

Ja myłam mydłem z Aleppo, ładnie natłuszczało skórę, tylko teraz jest coraz trudniej o to mydło. Marsylskie też jest dobre.

Czasem kupuję też mydła w lawendowej farmie. Mają naturalne składy.

Flowwer lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Czym myjecie noworodki?
    różowe zmieniły szatę graficzną na zielone :)
    Anna
    na prenatalne dzwonie dziś się umawiać, bo nadal idę. na samo usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 15:06

• Daniela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, do kogo idziesz na prenatalne?

Ja do mojego próbuję się umówić od dwóch tygodni, ale nie mogę, bo jeszcze grafiku nie przyniósł na czerwiec. Szlak mnie trafia... Za chwilę wyjeżdżam na wakacje i chciałabym mieć już to umówione...

Jutro będę znowu próbować, ech.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja też byłam na samym usg, nie robiłam pappy, ale u mnie to raczej był efekt zamieszania. Tak czy owak dobry lekarz dużo dojrzy i na samym usg.

Flowwer, ja podobnie jak Summer, na początek będę dodawała tylko olejki, a na potem mam kupioną Weledę Calendulę (szampon i mydło), ma fajny skład.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo nie, tylko ten krem.
    Do mycia mam żel hipp, a po kąpiel i balsam hipp.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Achia, do kogo idziesz na prenatalne?

Ja do mojego próbuję się umówić od dwóch tygodni, ale nie mogę, bo jeszcze grafiku nie przyniósł na czerwiec. Szlak mnie trafia... Za chwilę wyjeżdżam na wakacje i chciałabym mieć już to umówione...

Jutro będę znowu próbować, ech.
    Daniela, przeczytałam tyyle opinii o lekarzach że chyba pójde do tej pani( z Gdyni) Małgorzata Tomczyk-Małyjasiak

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie, jeśli przy tym kolorze leżaczka jest niższa cena, to jest on gorszy gatunkowo? Czy poprostu chodzi o to, że kolor słaby?

http://m.pinkorblue.pl/babybjoern-lezaczek-balance-soft-kolor-bordowy-pomaranczowy-a067325.html

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika mocne kciuki za wizytę u immunologa!!!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kąpieli używam żelu z Babydream :) myję nim i ciałko i włosy.

Daniela - dajesz jakąś nadzieję, że po odstawieniu dziecia od cyca waga może zacząć spadać :)
    Bo niestety mi też apetyt dopisuje.. najbardziej na słodkie :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może po prostu jakas promocja? dla mnie to nawet ładniejszy kolor niż czarny :p

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ