X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, również mocno trzymam kciuki! To co mówi Twój lekarz brzmi rozsądnie i widać, że patrzą na dobro Twoje i Maleństwa.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    A mnie znowu mdli :-D a do tego przymierzyłam swoje stroje kąpielowe... Jest tragedia. Majtki jeszcze ok, ale staniki wszystkie grubo za małe :-(
    Możemy się powymieniać,, ja mam majtki za małe, a staniki bez zmian, może coś spasujemy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 16:32

olik321, Bajkaaa, lamka, Emiilka, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka zawsze możesz toples ;p

lamka, Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Twoje za małe majtki raczej nie mają szans z moją szanowną dupencją :-D

Olik patrz to jest myśl :-D

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Ziomalki!!!!
    Agulineczka gratulacje!!!!! Kawał dziecia już :)
    Aniu współczuje przeżyć, Klusek już duży, nic się nie zamartwiaj :*
    Ja nie wchodzę ani w majtki ani w staniki, generalnie to prawie w nic już nie wchodze, więc dla mnie pozostaje opcja "nudystyczna" albo "naturystyczna" albo jak kto woli "na golucha" ^^

Luna1993, Emiilka, Lucia88, KateHawke, Jeżowa, JustynaG, JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26bb41ba2533.jpg

Taka książka jest spoko. Dziecko może się wyżyć :p i jest od 6m+!

Lena - a już się brzuszek uspokoił?

Achia - też wolę takie 16℃ niż 28℃ ;) nie znoszę upałów! Ale dzisiejsze zachmurzenie "zabija". Nic się nie chce. No chyba, że spać :p

summer86, Rucola, reset, Yoselyn82, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jak front burzowy ładnie podzielił Polskę na pół :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b035dacf3ff3.png

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ta burza podobno do mnie się zbliża ale codziennie co innego w pogodzie gadają :P Wieczorem miała dotrzeć do nas ale jakoś się nie zapowiada.

Lenka gdzieś po drodze umknęło mi że jesteś w szpitalu. Mam nadzieję, że akcja brzuch się uspokoi i wrócisz do domku.

Ja jeszcze wściekła jestem i nie umiem sobie z tym poradzić jakoś. Brzuch dalej pobolewa ale wg lekarze to napinanie ścięgien macicy bo się rozciągają. Zasunę sobie nospę i magnez zobaczymy czy coś się zmieni za dzień dwa. Nic mi się nie chce z tej złości :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz 20stopni ale jest fajne powietrze po deszczu i burzy. mogłoby tak zostać parę dni :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak gorąco i duszno, że kompletnie nic dziś nie zrobiłam, aż mi źle ż tym :/

Witamy się w 19 tygodniu (dla mnie to TEN najgorszy) , to już zaraz połowa, a kiedy to minęło?!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd6b9dd0b97a.jpg

Mój emek mówi, że mam talię bąka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 18:11

lamka, Phnappy, Rucola, pilik, blue00, Achia, olik321, Lunaris, Kaczorka, Karma88, KateHawke, Jeżowa, Minie Black, Flowwer, Yoselyn82, Lusesita, Daniela, Emiilka, -Mamunia-, JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna pięknie! A brzuszek malutki, widać krągłości już, ale do typowej piłki jeszcze troszkę mu brakuje. Ja teraz mam już chyba większy. Jak uda mi się strzelić fotkę to wkleję. Do tej pory nie zrobiłam żadnego zdjęcia, nawet nie rozgłaszałam ciąży, bo się nadzwyczajnie bałam. Po dzisiejszym badaniu jestem już spokojniejsza.

Mam już dość mdłości. Pamiętam jak narzekałam do 8tc, że nie mam mdłości, bo w ciąży z synem wcześniej mi się zaczęły. Dzisiaj męczą mnie cały dzień, ledwo dojechałam od lekarza do domu. Fuj... Kiedy w końcu miną?
    Dziś u lekarza ciśnienie 131/79 więc nie jest źle. Waga 58,9 kg przy 170 cm wzrostu. Zobaczymy jak długo ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu doczytałam teraz, współczuję takiego krwotoku z nosa, też bym się wystraszyła. Dobrze, ze sytuacja opanowana. No i super, że szyjka utrzymuje swoją długość.

A zdjęcie "twarzy" mam podobne w swoim albumie z ciąży z synkiem, tylko zwykle nie 3d. Mama ma wyobraźnię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 18:28

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, my kiedyś kupiliśmy w Auchanie dla właśnie takiego ok półrocznego dzieciaczka takiego psa co sam robił bańki mydlane (z brzucha mu wylatywały). Na baterie było ustrojstwo. Okazało się że rewelacja - dziecko zafascynowane, oglądało sie, sięgało za tymi banieczkami, pełzało za nimi - radochy było że hej. A ile przy tym gimnastyki dla malucha - bo dorosły tylko włącza guziczkiem i patrzy.

reset lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26bb41ba2533.jpg

Taka książka jest spoko. Dziecko może się wyżyć :p i jest od 6m+!

Lena - a już się brzuszek uspokoił?

Achia - też wolę takie 16℃ niż 28℃ ;) nie znoszę upałów! Ale dzisiejsze zachmurzenie "zabija". Nic się nie chce. No chyba, że spać :p

Rano się bardzo spinał, teraz znów trochę spokojniej...

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris no po prostu brak słów. NFZ to totalna porażka, tyle kasy w nią ładujemy a jak przychodzi co do czego to w zamian się nic nie należy? Koniecznie szukaj kogoś innego na NFZ, może znajdziesz lekarza, który jest zainteresowany wykonywaniem swojego zawodu... tego Ci życzę.

Lena za Ciebie oczywiście wciąż trzymam kciuki, żeby brzuszek całkowicie się uspokoił i żebyś mogła wrócić do domu, ale z drugiej strony rozumiem strach "a co, jeśli mi się pogorszy w domu". Ech...

Ania Tobie także współczuję przeżyć jak z horroru niemalże. Tyle krwi straciłaś to nic dziwnego że dzisiaj słabiej się czujesz. Oby to była jednorazowa akcja... i dobrze, że mieszkasz u rodziców, samej byłoby już po prostu niebezpiecznie.

Agulineczka cudowne informacje <3 bardzo się cieszę, że wszystko w porządku :) :) to teraz wkraczasz w ten nieco psychicznie spokojniejszy etap ciąży <3

Nika kciuki za wizytę jutro!!!

A ja pytanko do dziewczyn z Wrocławia i okolic - polecacie jakąś szkołę rodzenia albo czy orientujecie się z jakim wyprzedzeniem trzeba się zapisywać czy coś? Bo ja to jak zawsze śpiąca królewna i nic nie ogarniam.

Edit: Luna no jaka z Ciebie laseczka wciąż!!! Ślicznie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 20:04

Luna1993, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Rano się bardzo spinał, teraz znów trochę spokojniej...

Ech, mogliby Cię jednak potrzymać w tym szpitalu jeszcze trochę. Może to nic przyjemnego, ale jednak człowiek czuje się bezpieczniej.
    Na szczęście dzidziulek spory i będzie wszystko dobrze :)

A my w tym roku z mamą wspólnego torta serwujemy ;) 26.05. podwójny dzień matki, 28.05. moje urodziny a 30.05. urodziny mamy ;)

Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku na dzień matki jedziemy nad morze :) moja mama bardzo przeżywa, bo 30 lat nie była :D

Lunaris, Kaczorka, lamka, Daniela, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, fajne są takie łączone imprezy :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka miód-malina <3 jak ja bym chciała mieć Wasze figury dziewczyny...

U nas co roku imieniny moje i mamy przedzielone dniem matki :) także zawsze obchodzimy sobie razem wspólne święto. Marzy mi się taki nasz babski wypad- nawet z dzieckiem ale póki co nie ma jak :( może jak się najmłodsze urodzi to da się jakoś zorganizować.

Chyba się dziś wcześniej położę, brzuch dalej mnie ciągnie, Ciastek wróci późno w nocy a mi wszystko opadło. Zawsze uważałam że kłopoty i złe humory to najlepiej przespać- jutro będzie lepiej!
    Dobranoc Mamusie!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, ja byłam na weekendowe szkole rodzenia
    http://krainadouli.pl/
    I w sumie byłam zadowolona!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 20:29

Jeżowa lubi tę wiadomość

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ