Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu nic nas nie oszczędza w tych ciążach, mam nadzieję że już u ciebie koniec z takimi stresami czego ci życzę bardzo
Co do interpretacji fotki to ja uważam że rodzice poprostu nie zdają sobie sprawy ze może być tak wszystko wyraźnie i duże, no i że lekarz zrobi zdjęcie klejnotówbo przecież zdjęcia to się robi twarzy
Nie wiem co komu miałam napisać
Aha reset ja bym kupiła książkę i to nie koniecznie coś na pół roczku, może być taka co się przyda za kilka miesięcy a poza tym z jakiej paki masz wchodzić w koszta to tylko twoja dobra wola kupić prezent, zresztą dla mnie ważne jest by ktoś chciał mnie odwiedzić, bo np u nas to może być różnie bo mój emek nielubi chodzić na kawę jeśli już to od razu z % więc na takie spotkania w większości chodziłam sama do znajomych tylko moi znajomi w większości mówili że chcą poprostu pampersy bo resztę maja a na to idzie sporo kasy
A ja dziewczyny byłam dziś na tejpach i dałam wynik mojego tomografu odcinka lędźwiowego który miałam 3 lata temu robiony i dziś mam oklejone dużo więcej, i będę się umawiać na dalsze tejpy ogólnie ta babeczka super (młodsza chyba z 5 lat ode mnie) mam jutro i w niedziele dzwonić do niej mówic czy jest lepiej, mam takie wrażenie że naprawdę będą chciały mi pomóc także jestem dobrej myśliKaczorka, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem juz w domu. Wszystko jak na ten moment w porządku!
Dzidziuś ma 6,3 cm, wszystkie narzady na swoim miejscu, FHR 158, serduszko bije miarowo. Kosc nosowa jest, przeziernosc w porzadku. Caly czas byl wypiety dupka do gory i troche ciezej bylo zbadac glowke. Raczka zaslanial twarz (na moment widzielismy obraz w 3D).
Pepowina trojnaczyniowa, przeplywy ok. Łożysko na tylnej scianie, troche nisko.
Lekarz powiedział, ze na okreslenie plci jeszcze za wczesnie, ale cos jakby bylo miedzy nóżkami, choc nie chce wrozyc z fusow
Jaka ulga!lamka, blue00, Karma88, malka, summer86, Buko, olik321, olik321, Bajkaaa, Kaczorka, Emiilka, KateHawke, Daniela, Achia, Flowwer, emi2016, pilik, Jeżowa, ibishka, Barbarka1984, Millvaa, Lunaris, Lena21, Phnappy, Minie Black, Rucola, Angelika83, Yoselyn82, Lusesita, JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Co do zabawek to my mamy szczeniaczka uczniaczka i wspomniany traktor z Dumel - rewelacja! Zabawka niezniszczalna. Ja bardzo polecam pudełka z Trefl, tzw baby cubes - 10 pudelek od najmniejszego do najwiekszego z obrazkami zwierzat i cyferkami. Mozna ukladac z nicg wieze lub wkladac jedne do drugiego. Moj synek, jak i dzieci kolezanki bardzo fajnie sie tym bawily.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Aaa ktoras z Wroclawianek zastanawiala sie nad wyborem lekarza na badania prenatalne
Ja bylam u dr Rubisza i baaardzo polecam!
Mily, uprzejmy, konkretny, odpowiada na wszystkie pytania, wszystko dokladnie tlumaczy co sprawdza w danej chwili i co to pozwala zdiagnozowac. Bez dwoch zdan poszlabym do niego drugi raz
lamka, Minie Black lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka - spory dzidziulek, więc faktycznie może być chłopiec
Super, że wszystko jest w porządku!
A ten traktor o którym mówicie to od jakiego wieku jest? Może Aluśce na dzień dziecka kupimyw końcu to już niedługo!!
Bajka - świetnie, że trafiły Ci się takie zaangażowane dziewczyny!i oby Ci ulżyły
Senna aura dziś w Szczecinie. Luśka już 2 dłuższe drzemki dziś zaliczyła. A i mi się wyjątkowo przysnęło
No ale pochmurno jest.. wczoraj było 28℃ i pełne słońce a dziś tylko 16℃ i chmury.Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Agulineczka - spory dzidziulek, więc faktycznie może być chłopiec
Super, że wszystko jest w porządku!
A ten traktor o którym mówicie to od jakiego wieku jest? Może Aluśce na dzień dziecka kupimyw końcu to już niedługo!!
Bajka - świetnie, że trafiły Ci się takie zaangażowane dziewczyny!i oby Ci ulżyły
Senna aura dziś w Szczecinie. Luśka już 2 dłuższe drzemki dziś zaliczyła. A i mi się wyjątkowo przysnęło
No ale pochmurno jest.. wczoraj było 28℃ i pełne słońce a dziś tylko 16℃ i chmury.
Lunaris- jak sytuacja? -
nick nieaktualny
-
Lunaris czekamy !
Agulineczka nareszcie możesz odpocząć psychicznie po takim czasie walk. Jeszcze trochę i zaczniesz shopping ♡
Ania mnie własnie wczoraj pytał gin o krwotoki z nosa przy heparynie, ponoć się zdazaja nie rzadko. Przeżyć wieczornych współczuję, dobrze że masz wspaniałych rodziców to wielki skarb.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dzięki dziewczyny-możecie puścić!
U mnie wizyta jak miesiąc temu -wysiedziałam się do 13.30 pod drzwiamiwysłuchałam wszystkich awantur i pretensji aż sie sama wk... i powiedziałam że pierwszeństwo to powinnam mieć ja bo: jestem w ciąży, jestem pracownikiem, jestem honorowym dawcą krwi, jestem w stopniu wojskowym a siedzę cicho i czekam więc reszta też może.
USG mi nie zrobił, owszem zbadał -zalecenia nospa 3x1 i magnez 2x1 i polecił mi swojego kolegę ktory przyjmuje prywatniei adieu! Nosz k... NFZ! A, jeszcze polecił żebym nie zapomniała o USG między 11-14 tc :]
Teraz muszę sobie szukać nowego lekarza i ogarnąć całokształt bo prenatalne nadciągają, zwolnienie mam do czerwca. JEstem wściekała -
Ania kurcze nieciekawie
jednak jakieś przeczucie dziewczyny miały że Cię wywoływały na forum... ale za to piękna jajecznica na fotce
Idę po dziecko do przedszkola, zjem jakieś lody po drodze, wyładuję złe emocje bo mnie telepie normalnie :[ będę potem, miłego popołudnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 14:59
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem jeszcze .... będę cisnąć na NFZ -jak znajdę coś jak nie to na USG pójdę na priva a resztę oblecę po wszystkich przychodniach w okolicy aż znajdę kogoś komu się chce!
-
Lunaris nosz kr...a całe lata pracujemy składki płacimy a później i tak wszystko prywatnie a patole z tego korzystają.
Edit: ale nam się należą z automatu prenatalne !!! A jak co dzwoń do NFZ ze skargą, pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 15:04
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ania Klusek mały model
krwotoku współczuję i trzymam kciuki, żeby się nie powtórzył !
Agulineczka super, że prenatalne ok
Lunaris NFZ to totalna porażka... mi mój prywatny gin napisał skierowanie na NFZ na badanie prenatalne - wskazanie poronienie w wywiadzie, jedynie co to te upierdliwe kobiety chciały ode mnie wypis ze szpitala lub zaświadczenie, że byłam w ciąży o w którym tygodniu poroniłam, jakbym conajmniej wymyśliła sobie poronienie żeby oszukać NFZ
Zabawek jakoś nie mogę sobie przypomnieć na ten okresmyśle, że ważny jest gest i czas poświęcony
-
Dziewczyny ale spałam szok chyba z 2h...
Co do NFZ to jest tragedia mi ostatnio nie chciał gin wypisać skierowania na ft3, ft3, i TSH bo w sumie 8 tyg temu miałam. Mówie ze mam przecież Hashimotto a on, to proszę zrobić prywatnie. W dupe niech się pocałuję idę dziś do rodzinnego po skierowanie a jemu na wizycie powiem, że przecież nie potrzebował.
Agulineczka cieszę się z udanej wizyta, ja też byłam u Rubisz na prenatalnych, również byliśmy zadowoleni.
U mnie dziś mały chciał się pokazać światu. Rano byłam na hennie i regulacji brwi a mały tak łupał, że panie się śmiały, że wyskoczy przez brzuch, bo było widać jego wybrzuszenia. Także chyba mały artysta nam rośnielamka, Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Lena, jak się dziś czujesz? Mam nadzieję, że wszystko ok!
Leżymy grzecznie, rozmawiałam dziś z moim prowadzącym. Powiedział, że chciałby mnie wypuścić w niedzielę do domu, żeby mnie nie musieli przenosić do Katowic lub Bytomia, ale nie może mi tego obiecać i decyzję podejmie dopiero w niedzielę po badaniu... także czekamy i staram się batdzo być spokojna, żeby nie potęgować jeszcze skurczy. Nie ukrywam, że jednak się martwię np. tym, że wypuszczą mnie do domu i za par dninwszydtkonwrici a ja będę panikować za każdym razem, muszę go wszystko wypytać, co wtedy, gdzie mam jechać ? Znowu tutaj, czy od razu równinnego szpitala? Co powinno mnie niepokoić, koedy mam go informować, a kiedy tylko leżeć ?
Od dziś obok leży dziewczyna w 29 tygodniu z szyjka na 1,5 cm, tez cała zestresowana -
Lena trzymamy za Was kciuki, oby w niedziele wypis i sytuacja się nie powtórzyła!
Ale jak tak czytam to aż się boję co będzie z moją szyjką jak pójdę 22.05..
są jakieś oznaki skracania szyjki?
Mi się czasami brzuch napina, ale to zależy od tego ile chodzę i od ułożenia malucha. Teraz leży znowu w poprzek i mnie mniej boliWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 16:06