X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nic nas nie oszczędza w tych ciążach, mam nadzieję że już u ciebie koniec z takimi stresami czego ci życzę bardzo <3
    Co do interpretacji fotki to ja uważam że rodzice poprostu nie zdają sobie sprawy ze może być tak wszystko wyraźnie i duże, no i że lekarz zrobi zdjęcie klejnotów :) bo przecież zdjęcia to się robi twarzy :)

Nie wiem co komu miałam napisać

Aha reset ja bym kupiła książkę i to nie koniecznie coś na pół roczku, może być taka co się przyda za kilka miesięcy a poza tym z jakiej paki masz wchodzić w koszta to tylko twoja dobra wola kupić prezent, zresztą dla mnie ważne jest by ktoś chciał mnie odwiedzić, bo np u nas to może być różnie bo mój emek nielubi chodzić na kawę jeśli już to od razu z % więc na takie spotkania w większości chodziłam sama do znajomych tylko moi znajomi w większości mówili że chcą poprostu pampersy bo resztę maja a na to idzie sporo kasy :)

A ja dziewczyny byłam dziś na tejpach i dałam wynik mojego tomografu odcinka lędźwiowego który miałam 3 lata temu robiony i dziś mam oklejone dużo więcej, i będę się umawiać na dalsze tejpy ogólnie ta babeczka super (młodsza chyba z 5 lat ode mnie) mam jutro i w niedziele dzwonić do niej mówic czy jest lepiej, mam takie wrażenie że naprawdę będą chciały mi pomóc także jestem dobrej myśli :)

Kaczorka, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem juz w domu. Wszystko jak na ten moment w porządku! :)
    Dzidziuś ma 6,3 cm <3 , wszystkie narzady na swoim miejscu, FHR 158, serduszko bije miarowo. Kosc nosowa jest, przeziernosc w porzadku. Caly czas byl wypiety dupka do gory i troche ciezej bylo zbadac glowke. Raczka zaslanial twarz (na moment widzielismy obraz w 3D).
    Pepowina trojnaczyniowa, przeplywy ok. Łożysko na tylnej scianie, troche nisko.
    Lekarz powiedział, ze na okreslenie plci jeszcze za wczesnie, ale cos jakby bylo miedzy nóżkami, choc nie chce wrozyc z fusow ;)
    Jaka ulga! :)

lamka, blue00, Karma88, malka, summer86, Buko, olik321, olik321, Bajkaaa, Kaczorka, Emiilka, KateHawke, Daniela, Achia, Flowwer, emi2016, pilik, Jeżowa, ibishka, Barbarka1984, Millvaa, Lunaris, Lena21, Phnappy, Minie Black, Rucola, Angelika83, Yoselyn82, Lusesita, JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek to my mamy szczeniaczka uczniaczka i wspomniany traktor z Dumel - rewelacja! Zabawka niezniszczalna. Ja bardzo polecam pudełka z Trefl, tzw baby cubes - 10 pudelek od najmniejszego do najwiekszego z obrazkami zwierzat i cyferkami. Mozna ukladac z nicg wieze lub wkladac jedne do drugiego. Moj synek, jak i dzieci kolezanki bardzo fajnie sie tym bawily.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ktoras z Wroclawianek zastanawiala sie nad wyborem lekarza na badania prenatalne :) Ja bylam u dr Rubisza i baaardzo polecam! :) Mily, uprzejmy, konkretny, odpowiada na wszystkie pytania, wszystko dokladnie tlumaczy co sprawdza w danej chwili i co to pozwala zdiagnozowac. Bez dwoch zdan poszlabym do niego drugi raz :)

lamka, Minie Black lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - spory dzidziulek, więc faktycznie może być chłopiec ;)
    Super, że wszystko jest w porządku!

A ten traktor o którym mówicie to od jakiego wieku jest? Może Aluśce na dzień dziecka kupimy ;) w końcu to już niedługo!!

Bajka - świetnie, że trafiły Ci się takie zaangażowane dziewczyny! :) i oby Ci ulżyły :)

Senna aura dziś w Szczecinie. Luśka już 2 dłuższe drzemki dziś zaliczyła. A i mi się wyjątkowo przysnęło ;)
    No ale pochmurno jest.. wczoraj było 28℃ i pełne słońce a dziś tylko 16℃ i chmury.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, super, cieszę się w takim razie że się zapisałam do niego :-) i dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok.

A mnie znowu mdli :-D a do tego przymierzyłam swoje stroje kąpielowe... Jest tragedia. Majtki jeszcze ok, ale staniki wszystkie grubo za małe :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Agulineczka - spory dzidziulek, więc faktycznie może być chłopiec ;)
    Super, że wszystko jest w porządku!

A ten traktor o którym mówicie to od jakiego wieku jest? Może Aluśce na dzień dziecka kupimy ;) w końcu to już niedługo!!

Bajka - świetnie, że trafiły Ci się takie zaangażowane dziewczyny! :) i oby Ci ulżyły :)

Senna aura dziś w Szczecinie. Luśka już 2 dłuższe drzemki dziś zaliczyła. A i mi się wyjątkowo przysnęło ;)
    No ale pochmurno jest.. wczoraj było 28℃ i pełne słońce a dziś tylko 16℃ i chmury.
    Chciałabym żeby u nas było 16st. Wiem że z reguły na południu jest najbardziej ciepło a w Gdańsku nie ale ja nigdy nie lubiłam upałów.teraz wyszłam z psem, pokroiłam brokuła i włożyłam do garnka i leje się że mnie.totalny brak sił. Jak się cieszę że nie będę miała brzucha 7/8/9 mca w letnich mcach...ciekawe tylko jak taka bez sił zajmę się siostrzeńcem.. raz pomyślałam żeby zrezygnować ale aż tak źle się nie czuje a on się tak cieszy..mam nadzieję że zrozumie bo jak przyjedzie to mu powiemy że mam kogoś w brzuchu.
    Lunaris- jak sytuacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka cieszę się, że wszystko z maluchem dobrze :)

Ania współczuję tego krwotoku i mam nadzieję, że się więcej nie powtórzy

Lunaris trzymam kciuki za wizytę:)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris czekamy !

Agulineczka nareszcie możesz odpocząć psychicznie po takim czasie walk. Jeszcze trochę i zaczniesz shopping ♡

Ania mnie własnie wczoraj pytał gin o krwotoki z nosa przy heparynie, ponoć się zdazaja nie rzadko. Przeżyć wieczornych współczuję, dobrze że masz wspaniałych rodziców to wielki skarb.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny-możecie puścić!

U mnie wizyta jak miesiąc temu -wysiedziałam się do 13.30 pod drzwiami :/ wysłuchałam wszystkich awantur i pretensji aż sie sama wk... i powiedziałam że pierwszeństwo to powinnam mieć ja bo: jestem w ciąży, jestem pracownikiem, jestem honorowym dawcą krwi, jestem w stopniu wojskowym a siedzę cicho i czekam więc reszta też może.

USG mi nie zrobił, owszem zbadał -zalecenia nospa 3x1 i magnez 2x1 i polecił mi swojego kolegę ktory przyjmuje prywatnie :/ i adieu! Nosz k... NFZ! A, jeszcze polecił żebym nie zapomniała o USG między 11-14 tc :]

Teraz muszę sobie szukać nowego lekarza i ogarnąć całokształt bo prenatalne nadciągają, zwolnienie mam do czerwca. JEstem wściekała :/

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kurcze nieciekawie :( jednak jakieś przeczucie dziewczyny miały że Cię wywoływały na forum... ale za to piękna jajecznica na fotce :D

Idę po dziecko do przedszkola, zjem jakieś lody po drodze, wyładuję złe emocje bo mnie telepie normalnie :[ będę potem, miłego popołudnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 14:59

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ale jestem wkurzona! Nasz kur**... Tyle nam odciągają składek a guzik z tego jest, a Tobie się przecież prenatalne też z nfz należą. :-/ idziesz gdzieś prywatnie?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jeszcze .... będę cisnąć na NFZ -jak znajdę coś jak nie to na USG pójdę na priva a resztę oblecę po wszystkich przychodniach w okolicy aż znajdę kogoś komu się chce!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris nosz kr...a całe lata pracujemy składki płacimy a później i tak wszystko prywatnie a patole z tego korzystają.

Edit: ale nam się należą z automatu prenatalne !!! A jak co dzwoń do NFZ ze skargą, pomaga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 15:04

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Klusek mały model :) krwotoku współczuję i trzymam kciuki, żeby się nie powtórzył !

Agulineczka super, że prenatalne ok

Lunaris NFZ to totalna porażka... mi mój prywatny gin napisał skierowanie na NFZ na badanie prenatalne - wskazanie poronienie w wywiadzie, jedynie co to te upierdliwe kobiety chciały ode mnie wypis ze szpitala lub zaświadczenie, że byłam w ciąży o w którym tygodniu poroniłam, jakbym conajmniej wymyśliła sobie poronienie żeby oszukać NFZ :/

Zabawek jakoś nie mogę sobie przypomnieć na ten okres :) myśle, że ważny jest gest i czas poświęcony <3

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, jak się dziś czujesz? Mam nadzieję, że wszystko ok!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale spałam szok chyba z 2h...

Co do NFZ to jest tragedia mi ostatnio nie chciał gin wypisać skierowania na ft3, ft3, i TSH bo w sumie 8 tyg temu miałam. Mówie ze mam przecież Hashimotto a on, to proszę zrobić prywatnie. W dupe niech się pocałuję idę dziś do rodzinnego po skierowanie a jemu na wizycie powiem, że przecież nie potrzebował.

Agulineczka cieszę się z udanej wizyta, ja też byłam u Rubisz na prenatalnych, również byliśmy zadowoleni.

U mnie dziś mały chciał się pokazać światu. Rano byłam na hennie i regulacji brwi a mały tak łupał, że panie się śmiały, że wyskoczy przez brzuch, bo było widać jego wybrzuszenia. Także chyba mały artysta nam rośnie :)

lamka, Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lena, jak się dziś czujesz? Mam nadzieję, że wszystko ok!

Leżymy grzecznie, rozmawiałam dziś z moim prowadzącym. Powiedział, że chciałby mnie wypuścić w niedzielę do domu, żeby mnie nie musieli przenosić do Katowic lub Bytomia, ale nie może mi tego obiecać i decyzję podejmie dopiero w niedzielę po badaniu... także czekamy i staram się batdzo być spokojna, żeby nie potęgować jeszcze skurczy. Nie ukrywam, że jednak się martwię np. tym, że wypuszczą mnie do domu i za par dninwszydtkonwrici a ja będę panikować za każdym razem, muszę go wszystko wypytać, co wtedy, gdzie mam jechać ? Znowu tutaj, czy od razu równinnego szpitala? Co powinno mnie niepokoić, koedy mam go informować, a kiedy tylko leżeć ? :/

Od dziś obok leży dziewczyna w 29 tygodniu z szyjka na 1,5 cm, tez cała zestresowana

• olik321 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymamy za Was kciuki, oby w niedziele wypis i sytuacja się nie powtórzyła!

Ale jak tak czytam to aż się boję co będzie z moją szyjką jak pójdę 22.05..
    są jakieś oznaki skracania szyjki?

Mi się czasami brzuch napina, ale to zależy od tego ile chodzę i od ułożenia malucha. Teraz leży znowu w poprzek i mnie mniej boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 16:06

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ