X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za chwilę będzie mył okna :P a ja?nastawiłam obiad w piekarniku i leżę i pachnę,a co.Niech teraz się stara i dobrze mu to idzie,chyba w końcu dotarło do niego co narobił ostatnimi czasy.

KateHawke, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas leniwa sobota. Rano zakupy teraz obiad- burgery domowe omomomom.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuję z majowego dla zainteresowanych moim dzisiejszym USG
    WIzyta jakaś dziwna, chyba doktorkowi się nie podobało, że się po innych lekarzach szlajam. Ale nic na to nie poradzi - przynajmniej do 13tc mam zamiar opanować tarczycę i immunologię - bez innych lekarzy tego nie zrobię, bo ten się w ogóle tym nie zainteresował :/

Małe ma 2.74 cm i takie fajne rączki. Serce "jak dzwon" ale nie wiem ile to dokładnie - na wydruku nie ma FHR. Ogólnie wszystko wygląda ok, tylko ostatnio był 2 dni do przodu względem om, teraz tylko 1 - albo ciut wolniej rosło przez te zawirowania, albo błąd pomiaru.

Zalecenia takie same, tylko mam dupka włączyć 2x1.

Dziękuję za kciuki i wsparcie!

blue00, lamka, Jeżowa, Tosia2323, olik321, pilik, summer86, Lena21, KateHawke, Kaczorka, Anna Stesia, Bajkaaa, Flowwer, Karma88, Barbarka1984, JuicyB, Lunaris, JustynaG, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś Ty jesteś jakoś 9+3? Bo kojarzę, że około tydzień różnicy między nami. Dużego masz tego dzidziola, musi to być super widok, ja mojego kończyn jeszcze nie widziałam. :-) wszystko idzie w dobrą stronę, wierzę w Twoje dzidzi!

Btw. mój mąż ostatnio zakupił mi jakiś wynalazek mama coffee. Taka zbożówka, nawet dobra. Ale skąd mu się wziął ten pomysł to nie wiem, chyba że to po moim narzekaniu na zaparcia od kiedy nie piję kawy i łykam żelazo. :-D Ale to raczej nie pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 13:43

Wysłany: 12 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia-Agusia,dobrze że to krwawienie już znikło. Badali Ci teraz proga? Ile wyszedł? Bo jak spadł to pilnuj, żeby Ci dali recepte na Duphaston do domu.
    Cieszę się, że czujesz się na tyle dobrze, żeby wyjść i być z synem na komunii - to będzie dla niego ważne. Jak miałam komunię to mama miała mieć zjazd na studiach i pamiętam, że strasznue przeżywałam, że jej nie będzie. Ale jakoś to ogarnęła i była :)
    No, bo przecież mamy potrafią wszystko dla swoich dzieci, nie?
    Dzielna jesteś, trzymam za Ciebie kciuki.

I za Ciebie, Tosia też! Myślę ze maluch wyczuje w którą stronę mu lepiej rosnąć i jajnik raczej go nie skusi - no bo czym? Macica, to rozumiem - przyjemnie, mięciutko, dużo miejsca. Nie martw się na zapas!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 12 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nikuś Ty jesteś jakoś 9+3? Bo kojarzę, że około tydzień różnicy między nami. Dużego masz tego dzidziola, musi to być super widok, ja mojego kończyn jeszcze nie widziałam. :-) wszystko idzie w dobrą stronę, wierzę w Twoje dzidzi!

Btw. mój mąż ostatnio zakupił mi jakiś wynalazek mama coffee. Taka zbożówka, nawet dobra. Ale skąd mu się wziął ten pomysł to nie wiem, chyba że to po moim narzekaniu na zaparcia od kiedy nie piję kawy i łykam żelazo. :-D Ale to raczej nie pomoże.
    Wg OM 9+2, a wg USG 9+3. Czyli wcale nie jest jakieś duże - tylko o niecały mm większe niż przeciętnie w tym dniu ciąży.
    A rączuszki mnie dziś całkiem rozwaliły - małe wygląda już naprawdę jak człowieczek. Doktor zapewnia, ze zaczątki nóżek też są, tylko nóżki się rozwijają wolniej u ludzi.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/647358939cdd.jpg

A mąż "ale ma wielką głowę!" - no ręce opadają... Chciałam coś odpowiedzieć, że dobrze że taką ma, może będzie mieć więcej rozumu niż tatuś, ale się powstrzymałam. W każdym razie - absolutnie nie umiem przyjmować jakiejkolwiek krytyki czy wydziwiania względem mojego małego ;) Zaczęło się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 13:58

Tosia2323, lamka, blue00, malka, Achia, summer86, Anna Stesia, Jeżowa, Karma88, Barbarka1984, Bajkaaa, Lunaris, JuicyB, Luna1993, Emiilka, JustynaG, Yoselyn82, Lusesita lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika to musi być cudowny widok zobaczyć już raczki ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika napisałam, że duży, bo to tak szybko zleciało, a nie że duży za duży :-D piękny ludzik. :-)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika pięknego już masz tego smerfa <3 a faceci to zawsze coś głupiego muszą powiedzieć bo chyba nie byliby sobą :P

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET

Wysłany: 12 maja 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, mi też się podoba :) Taki gummibarchen.

A nie wie któraś co to za ciemna plamka na czubku głowy - na usg też to było widać. Doktor nic o tym nie mówił, a mnie zaintrugowało dopiero teraz

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, mój lekarz właśnie mówi miś haribo na maluszki na tym etapie :D
    Cieszę się, że u was wszystko ok!

Ja padam.. byliśmy oglądać wózek, później wybierać płytki i panele, zeszło nam 3h bez dojazdów. Muszę w 2 tygodnie wszystko ogarnąć, bo w 9 m-cu pewnie nigdzie mi się ruszyć nie będzie chciało.

Z wózkiem zostajemy przy Espiro, ale chyba kolor weźmiemy ciemniejszy niż pierwotnie planowałam.. za to teraz mamy wątpliwości co do fotelika.

Czy któraś z Was używała tego pierwszego fotelika bez bazy, montujący tylko na pasy?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nika, mój lekarz właśnie mówi miś haribo na maluszki na tym etapie :D
    Cieszę się, że u was wszystko ok!

Ja padam.. byliśmy oglądać wózek, później wybierać płytki i panele, zeszło nam 3h bez dojazdów. Muszę w 2 tygodnie wszystko ogarnąć, bo w 9 m-cu pewnie nigdzie mi się ruszyć nie będzie chciało.

Z wózkiem zostajemy przy Espiro, ale chyba kolor weźmiemy ciemniejszy niż pierwotnie planowałam.. za to teraz mamy wątpliwości co do fotelika.

Czy któraś z Was używała tego pierwszego fotelika bez bazy, montujący tylko na pasy?

Ja bo nie mamy isofix. Besafe izi go modular i-size mamy - on na pasach ma 5 gwiazdek bezpieczeństwa adac a na bazie tylko 4. Zakładanie tego nie jest najwygodniejsze także ja wolę go zostawiać w aucie i wyjmować samo dziecko.

summer86 lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • malka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja będę używać z pasami, bo nie mamy isofixa w żadnym aucie. Kombinowałam czy by nie zamontować, ale ostatecznie olałam to. Pół roku się pomęczę, a następny fotelik i tak już jest na stałe w aucie.

Nika piękny maluch! Pamiętam jak się cieszyłam tymi rączkami. Nie spodziewałam się że tak będzie wyglądać na tym etapie. Ciesz się tym! A ta kropka to nie wiem, ale z tego co pamiętam to to wszytsko jest jeszcze na tym etapie pootwierane. Na pewno nic groźnego skoro lekarz nic nie mówił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 15:10

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezła impreza by mogła wyjść, gdybyśmy tak miały razem urodziny i inne okazje świętować ;)

Nika - chyba każda mama tak ma, że ostrzy pazurki, gdy ktoś mówi coś nie tak o jej dzieciątku :)
    To jak z rodzeństwem - ja mogę się z bratem bić, ale niech tylko ktoś inny spróbuje go ruszyć! ;)

I w końcu dorwałam dziś arbuza :D
    A przez Was to i pudełko Kaktusów kupiłam!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Heh, mi też się podoba :) Taki gummibarchen.

A nie wie któraś co to za ciemna plamka na czubku głowy - na usg też to było widać. Doktor nic o tym nie mówił, a mnie zaintrugowało dopiero teraz
    Nika może to jakiś artefakt czy jak to się mówi czyli z urządzenia pojawiają się punkty nic nie znaczą..ta moja znajoma od bliźniaczek zanim było wiadomo że są 2 to lekarz jej powiedział że to jedno to może być właśnie artefakt.

A ludź piękny! :) Super zdjęcie. Na USG data 12.12?:) Fajna :)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ogromnie się cieszę, śliczny misiulek!

Tosia, trzymam kciuki, żeby kropeczka zadomowiła się jednak w macicy, tam dużo fajniej niż w jajowodzie.

Nenusia, Twoja historia jest jak niezły horror – najpierw trzęsienie ziemi, a potem napięcie wzrasta. Mam nadzieję, że teraz już tylko będzie z górki!

Olik, Tardyferon najlepiej brać z jedzeniem, np. z obiadem – tak chyba zresztą zalecają w ulotce. Przynajmniej u mnie tak jest, najmniej mi wtedy szkodzi na podroby.

Agulineczko, wspaniałe wieści :-)

Leno, tak bardzo Ci współczuję, że musisz być w szpitalu! Wiadomo jednak, że dla bobasa to lepsze. Życzę wytrwałości! I nie zazdroszczę codziennego ktg :-(

Aniu, śliczne zdjęcie Kluska :-) Szkoda tylko, że ten okres ciąży nie jest dla Ciebie łaskawy. Mam nadzieję, że 3 trymestr Ci wszystko wynagrodzi.

Barbarka, ciekawe, która z nas się szybciej rozpakuje!

Wczoraj byłam pewna, że u mnie się coś zaczyna – cały dzień biegunka, mdłości, skurcze, bóle brzucha takie jak na okres. Ale na szczęście w nocy się wyciszyło i dzisiaj nawet byłam na spacerze i kupiłam m.in. lizaki na poród. Niby mam wszystko dla naszego malucha, ale jeszcze nie wyczyściłam wózka i nosidełka, nie posprzątałam w kilku kluczowych miejscach, no i jeszcze nie odesłałam stelaża do reklamacji. Tak więc lepiej, aby nasz króliczek jeszcze trochę posiedział (ale nie za długo, żeby jednak nie był na siłę eksmitowany).

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zamiast zedytowac i kopiować skasowałam, no nic, zostawiam pytanie na majowkach
    I tu o dziwo, wiem, że jak stanowczo się nie zgodzę, to nie pójdzie nigdzie, nie wiem tylko czy to jest jakiekolwiek wyjscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 17:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie niestety nie umiem Ci podpowiedzieć. :-(

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, a mąż zadeklarował w ogóle, że chce iść? Może zdaje sobie sprawę, że chodzenie po imprezach kiedy w domu jest ciężarna żona z malutkim dzieckiem to taki średni pomysł? Zwłaszcza że ostatnio przeholował.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja usunęłam swój wpis bo i twój zniknął Minie :).Ja po swoich przejściach wiem,że zabroniłabym pójść ale wiadomo,facet to facet,może zrobić swoje.

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ