X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Achia segregator jwc był moim pierwszym ciążowym zakupem :) wg mnie mega przydatny tylko szkoda że ciężki :(
    właśnie segreguję swoje badania :p to mój przyspieszony prezent urodzinowy :) też myślę że się przyda.

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia przypomniałaś mi, że mam go kupić :) ale chyba jeszcze cykor ze mnie i poczekam do poniedziałku...

co do wyjazdu - ja się boję, że coś się zacznie dziać i utknę w takiej Chorwacji do porodu, bo nikt mnie nie wpuści do samolotu :P

Ale macie rację - usunęłam grupę z "obserwowanych" :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziękuję <3
    A tutaj stopklatka z nagrania usg :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27876f6caf1e.jpg

Tarzan jeszcze na stole, czekam na niego.

Karma piękny dzidziuń :-)

Aaaaaaa cudo <3 No i znów się zakochałam :)

lamka lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja tez myślałam, że może chociaż na weekend gdzyes wyskoczymy we dwoje w drugim trymestrze, ale szczerze za bardzo się bałam, a później doszły omdlenia i już calkoem odpuściłam ten plan. Każda kobieta czuje sue inaczej - moja siostra w 26 tygodniu była na 10 dni we Włoszech samochodem i czuła się świetnie, a ja po godzinie jazdy autem już nie mogłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja segregator mam już od dawna :) kupiłam jak jeszcze nie byłam w ciazy i leżał w ukryciu a teraz go w końcu mogłam wyciągnąć. Mam nadzieje ze aż do stycznia będę z niego korzystać

Phnappy, summer86 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas po wizycie, wszystko w porządku, napiszę więcej jak będę w domu, bo pada mi telefon :)

Bajkaaa, lamka, Tosia2323, Lunaris, Phnappy, summer86, Luna1993, KateHawke, Karma88, Kaczorka, Lena21, blue00, Anna Stesia, Yoselyn82, Barbarka1984, Emiilka, malka, Flowwer, Lusesita, agulineczka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa to czekamy :)

Tosia na pewno będziesz korzystać do stycznia :)

Tosia2323 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, pokoik cudo <3

Luna, śliczne rzeczy dla maluszka! :)

Phnappy, ogranicz czytanie tej grupy. U nas na czerwcówkach początki były bardzo trudne, naprawdę wiele dziewczyn dotknęły trudne sytuacje i w pewnym momencie też musiałam przestać czytać, bo za bardzo się stresowałam tym wszystkim. Jesteś pod opieką lekarza i on bedzie czuwał nad tym czy wszystko idzie dobrze :)

A co do wakacji, tak jak dziewczyny pisały, pogadaj z lekarzem. My od początku ciąży mieliśmy plan, że w kwietniu jedziemy na tydzień nad morze na ostatni urlop we dwoje, ale zaczęły się akcje z szyjką i mój mąż sam przyznał, że on się boi mnie zabierać gdziekolwiek z dala od domu ;) troszkę na wyrost, ale z drugiej strony wakacje mają być relaksem a nie wiązać się ze stresem.

Bajkaaa, Luna1993 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a ja chce Was spytać o leżaczek, bo wiele z Was pisze o babybjorn, naprawdę są takie dobre i warto? Byłam anty lezaczkom bo z córką nie był potrzebny, ale teraz się zastanawiam, bo jednak przy dwójce dzieci muszę być bardziej mobilna w domu. Ja raczej myślałam o lezaczku bujawce hybrydowej. Powiecie dlaczego akurat babybjorn?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, też mi dziś mąż skończył malowanie w zapasowym pokoiku. Póki co zrobił tam sobie swoją jaskinię z komputerem i konsolą, ale jak przyjdzie co do czego to łóżeczko się jakoś zmieści - będę mieć fajnie, bo małe będzie sobie spało w 1 kątku a z drugiego mąż będzie mieć oko.

Malka i KateHawke - dołączam do poniedziałkowych wizytujących. Strasznie się boję i bardzo już bym chciała być po.

A potem 5 czerwca mam prenatalne. Mąż bęďzie już wtedy w nowej pracy i wygląda na to że będę musiała iść sama. Myślicie że można zabrać przyjaciółkę? Byłoby mi raźniej, gdyby ktoś ze mną słuchał co mówi doktor - raz ze ten doktor mówi strasznie cicho, dwa że ja w stresie nie zapamiętuję - mam widzenie tunelowe, szum w uszach itd. - brawo do czego umiem się doprowadzić :/

Jestem potwornie głodna. Tzn nie w tej chwili, bo niedawno wciągnęłam 2 kotlety mielone z mizerią. Ale co trochę :( Od kilku dni nic tylko bym jadła. W ogóle martwię się, że za dobrze się czuję. Marzę o mdłościach - nic tak nie podtrzymywało mnie na duchu jak one :(

Bajkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jeśli Cię to pocieszy, to ja też od paru dni jestem cały czas głodna.
    Dzisiaj siedząc w szpitalu około 3,5h zjadłam banana, kanapkę z dużej bułki, sałatkę z hummusem i wypiłam czekoladę na gorąco :-D a teraz zjadłam tosty z serem i pomidorem i poprawiam borówkami z jogurtem i chia. Ja bym na Twoim miejscu na prenatalnych powiedziała, że to siostra z Tobą przyszła. Mojej przyjaciółki doktor nie wpuściła do gabinetu.

Jeżuś czekamy na relację i foty :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA myślę że to bez roznicy lekarzowi czy przyjaciółka czy mąż :) zabierz, pewnie!
    A właśnie doczytałam na trojmiasto.pl że nową porodówkę z klinicznej pod koniec roku mają otwierać na Dębinki ( nawwet nie wiem gdzie to jest ;p )- i że ogólnie mamy przepełnione porodówki ;p
    ja też czuję się dobrze(oprócz tego brzucha w tym tyg) ale wydaje mi się że przez całą ciążę będzie stres... głowa do góry- na pewno u Ciebie wszystko jest ok:)
    o której wizyta w pon?
    będę trzymać kciuki- jeśli siostrzeniec pozwoli :p

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika co do prenatalnych na pewno możesz brać koleżankę ja kiedyś byłam z siostrą i mogłam z nią wejść bez problemu
    Co do apetytu to Nika przeszły mdłości to teraz masz napady głodu i to też objaw :)
    Ja wierzę że będzie dobrze u ciebie i kurcze oby ten drugi trymestr przyszedł jak najszybciej zobaczysz o ile będzie Ci lżej

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wizytujemy we wtorek.. już nie mogę się doczekać.
    Mieliśmy teraz przerwy 5 tyg. Zaczynam schizować czy napewno z szyjką ok itd.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik spokojnie, już niedługo zobaczysz swojego syneczka i się uspokoisz :-)

Nika wnioskuję o zmianę avatarka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 20:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyty za wizytami,ja jutro przed 10-tą też wizytuję,prenatalne.

Bajkaaa, Phnappy, Lunaris, Karma88 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, zjadłam na szybko zupę jeszcze i już jestem :D

A więc z dzidzią (wciąż nie znamy płci) wszystko w porządku :) z dzisiejszych pomiarów wynika, że jest o tydzień starsza niż wg OM, zarówno z pomiarów główki, jak i kości udowej wychodzi 19t2d :) z serduszkiem wszystko w porządku, z pępowiną też - obecnie ma zarzuconą na bark, chyba żeby nie przeszkadzała w fikołkach :D szyjka zamknięta i chyba całkiem długa - 3,75 cm.

Ach no i dzidzia waży już 275g <3 mój jeż waży niewiele więcej :D

jak doktor włączył 3D to tak jak poprzednio dzidzia trzymała rączkę na głowie i wyglądało jakby się drapała, haha :D na zdjęciu może niezbyt dobrze to widać, ale na żywo ekstra to wyglądało :) kolejna wizyta to prenatalne 7.06 :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef19d602d426.jpg

cudowny mam humor, pomimo bólu głowy i - o zgrozo - zęba :)

lamka, KateHawke, Lena21, Tosia2323, Luna1993, Yoselyn82, Bajkaaa, Anna Stesia, Phnappy, Achia, Lunaris, blue00, Barbarka1984, Kaczorka, Rucola, Flowwer, JustynaG, Lusesita, Angelika83, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue to kciukam jutro! <3

Nika za ciebie w poniedziałek też kciukam! Co do objawów to ja prawie w ogóle nie miałam ;) więc nie masz co się martwić. A czasem objawy odpuszczają np. na kilka dni.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżuś super wygląda to Twoje małe :-) jakby się bardzo dziwiło co się wyprawia, aż się łapie za głowę :-D a płci nie znacie przez upór lekarza, czy nie pokazało się?

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to jutro cały dzień trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty <3

Nika wiadomo, że każda z nas tu przerobiła te stresy przed wizytowe, ja tez miałam przed każda wizyta nagły zanim wszystkich objawów - myślę, że nasz organizm robi nas wtedy w bambuko tak samo jak po każdej owulacji nagle miałam wszystkie objawy ciąży ;)

Ja przeżyłam dzień z teściową - jestem psychicznie wycieńczona, ta kobieta jest z kosmosu przysięgam - mieszkanie posprzątane, jestem wdzięczna, ale modlę się żebym nigdy w życiu nie potrzebowała już jej pomocy

Jutro dla równowagi psychicznej ma wpaść moja przyjaciółka - powiedziała, że w związku z prześladowaniami psychicznymi jakich dziś doznałam w ramach terapi doprowadzi moje paznokcie do porządku :) kochana zołza choć nie wiem jak chce to zrobić na leżąco, bo u mnie nawet na siedzenie nie ma szans (jak zjem obiad i posiedzę na chwilkę z rodzicami przy stole to brzuchol kamienieje)

Dobrej nocki kobiety ! Obyśmy nigdy nie były takimi teściowymi :)

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ