Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Achia segregator jwc był moim pierwszym ciążowym zakupem :) wg mnie mega przydatny tylko szkoda że ciężki :(
    właśnie segreguję swoje badania :p to mój przyspieszony prezent urodzinowy :) też myślę że się przyda.

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia przypomniałaś mi, że mam go kupić :) ale chyba jeszcze cykor ze mnie i poczekam do poniedziałku...

co do wyjazdu - ja się boję, że coś się zacznie dziać i utknę w takiej Chorwacji do porodu, bo nikt mnie nie wpuści do samolotu :P

Ale macie rację - usunęłam grupę z "obserwowanych" :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziękuję <3
    A tutaj stopklatka z nagrania usg :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27876f6caf1e.jpg

Tarzan jeszcze na stole, czekam na niego.

Karma piękny dzidziuń :-)

Aaaaaaa cudo <3 No i znów się zakochałam :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja tez myślałam, że może chociaż na weekend gdzyes wyskoczymy we dwoje w drugim trymestrze, ale szczerze za bardzo się bałam, a później doszły omdlenia i już calkoem odpuściłam ten plan. Każda kobieta czuje sue inaczej - moja siostra w 26 tygodniu była na 10 dni we Włoszech samochodem i czuła się świetnie, a ja po godzinie jazdy autem już nie mogłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja segregator mam już od dawna :) kupiłam jak jeszcze nie byłam w ciazy i leżał w ukryciu a teraz go w końcu mogłam wyciągnąć. Mam nadzieje ze aż do stycznia będę z niego korzystać

Phnappy, summer86 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas po wizycie, wszystko w porządku, napiszę więcej jak będę w domu, bo pada mi telefon :)

Bajkaaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lunaris, Phnappy, summer86, nick nieaktualny, KateHawke, Karma88, Kaczorka, Lena21, nick nieaktualny, Anna Stesia, Yoselyn82, Barbarka1984, Emiilka, malka, Flowwer, Lusesita, agulineczka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa to czekamy :)

Tosia na pewno będziesz korzystać do stycznia :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, pokoik cudo <3

Luna, śliczne rzeczy dla maluszka! :)

Phnappy, ogranicz czytanie tej grupy. U nas na czerwcówkach początki były bardzo trudne, naprawdę wiele dziewczyn dotknęły trudne sytuacje i w pewnym momencie też musiałam przestać czytać, bo za bardzo się stresowałam tym wszystkim. Jesteś pod opieką lekarza i on bedzie czuwał nad tym czy wszystko idzie dobrze :)

A co do wakacji, tak jak dziewczyny pisały, pogadaj z lekarzem. My od początku ciąży mieliśmy plan, że w kwietniu jedziemy na tydzień nad morze na ostatni urlop we dwoje, ale zaczęły się akcje z szyjką i mój mąż sam przyznał, że on się boi mnie zabierać gdziekolwiek z dala od domu ;) troszkę na wyrost, ale z drugiej strony wakacje mają być relaksem a nie wiązać się ze stresem.

Bajkaaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a ja chce Was spytać o leżaczek, bo wiele z Was pisze o babybjorn, naprawdę są takie dobre i warto? Byłam anty lezaczkom bo z córką nie był potrzebny, ale teraz się zastanawiam, bo jednak przy dwójce dzieci muszę być bardziej mobilna w domu. Ja raczej myślałam o lezaczku bujawce hybrydowej. Powiecie dlaczego akurat babybjorn?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, też mi dziś mąż skończył malowanie w zapasowym pokoiku. Póki co zrobił tam sobie swoją jaskinię z komputerem i konsolą, ale jak przyjdzie co do czego to łóżeczko się jakoś zmieści - będę mieć fajnie, bo małe będzie sobie spało w 1 kątku a z drugiego mąż będzie mieć oko.

Malka i KateHawke - dołączam do poniedziałkowych wizytujących. Strasznie się boję i bardzo już bym chciała być po.

A potem 5 czerwca mam prenatalne. Mąż bęďzie już wtedy w nowej pracy i wygląda na to że będę musiała iść sama. Myślicie że można zabrać przyjaciółkę? Byłoby mi raźniej, gdyby ktoś ze mną słuchał co mówi doktor - raz ze ten doktor mówi strasznie cicho, dwa że ja w stresie nie zapamiętuję - mam widzenie tunelowe, szum w uszach itd. - brawo do czego umiem się doprowadzić :/

Jestem potwornie głodna. Tzn nie w tej chwili, bo niedawno wciągnęłam 2 kotlety mielone z mizerią. Ale co trochę :( Od kilku dni nic tylko bym jadła. W ogóle martwię się, że za dobrze się czuję. Marzę o mdłościach - nic tak nie podtrzymywało mnie na duchu jak one :(

Bajkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jeśli Cię to pocieszy, to ja też od paru dni jestem cały czas głodna.
    Dzisiaj siedząc w szpitalu około 3,5h zjadłam banana, kanapkę z dużej bułki, sałatkę z hummusem i wypiłam czekoladę na gorąco :-D a teraz zjadłam tosty z serem i pomidorem i poprawiam borówkami z jogurtem i chia. Ja bym na Twoim miejscu na prenatalnych powiedziała, że to siostra z Tobą przyszła. Mojej przyjaciółki doktor nie wpuściła do gabinetu.

Jeżuś czekamy na relację i foty :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA myślę że to bez roznicy lekarzowi czy przyjaciółka czy mąż :) zabierz, pewnie!
    A właśnie doczytałam na trojmiasto.pl że nową porodówkę z klinicznej pod koniec roku mają otwierać na Dębinki ( nawwet nie wiem gdzie to jest ;p )- i że ogólnie mamy przepełnione porodówki ;p
    ja też czuję się dobrze(oprócz tego brzucha w tym tyg) ale wydaje mi się że przez całą ciążę będzie stres... głowa do góry- na pewno u Ciebie wszystko jest ok:)
    o której wizyta w pon?
    będę trzymać kciuki- jeśli siostrzeniec pozwoli :p

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika co do prenatalnych na pewno możesz brać koleżankę ja kiedyś byłam z siostrą i mogłam z nią wejść bez problemu
    Co do apetytu to Nika przeszły mdłości to teraz masz napady głodu i to też objaw :)
    Ja wierzę że będzie dobrze u ciebie i kurcze oby ten drugi trymestr przyszedł jak najszybciej zobaczysz o ile będzie Ci lżej

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wizytujemy we wtorek.. już nie mogę się doczekać.
    Mieliśmy teraz przerwy 5 tyg. Zaczynam schizować czy napewno z szyjką ok itd.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik spokojnie, już niedługo zobaczysz swojego syneczka i się uspokoisz :-)

Nika wnioskuję o zmianę avatarka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 20:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyty za wizytami,ja jutro przed 10-tą też wizytuję,prenatalne.

Bajkaaa, Phnappy, Lunaris, Karma88 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, zjadłam na szybko zupę jeszcze i już jestem :D

A więc z dzidzią (wciąż nie znamy płci) wszystko w porządku :) z dzisiejszych pomiarów wynika, że jest o tydzień starsza niż wg OM, zarówno z pomiarów główki, jak i kości udowej wychodzi 19t2d :) z serduszkiem wszystko w porządku, z pępowiną też - obecnie ma zarzuconą na bark, chyba żeby nie przeszkadzała w fikołkach :D szyjka zamknięta i chyba całkiem długa - 3,75 cm.

Ach no i dzidzia waży już 275g <3 mój jeż waży niewiele więcej :D

jak doktor włączył 3D to tak jak poprzednio dzidzia trzymała rączkę na głowie i wyglądało jakby się drapała, haha :D na zdjęciu może niezbyt dobrze to widać, ale na żywo ekstra to wyglądało :) kolejna wizyta to prenatalne 7.06 :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef19d602d426.jpg

cudowny mam humor, pomimo bólu głowy i - o zgrozo - zęba :)

nick nieaktualny, KateHawke, Lena21, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Yoselyn82, Bajkaaa, Anna Stesia, Phnappy, nick nieaktualny, Lunaris, nick nieaktualny, Barbarka1984, Kaczorka, Rucola, Flowwer, JustynaG, Lusesita, Angelika83, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue to kciukam jutro! <3

Nika za ciebie w poniedziałek też kciukam! Co do objawów to ja prawie w ogóle nie miałam ;) więc nie masz co się martwić. A czasem objawy odpuszczają np. na kilka dni.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżuś super wygląda to Twoje małe :-) jakby się bardzo dziwiło co się wyprawia, aż się łapie za głowę :-D a płci nie znacie przez upór lekarza, czy nie pokazało się?

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to jutro cały dzień trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty <3

Nika wiadomo, że każda z nas tu przerobiła te stresy przed wizytowe, ja tez miałam przed każda wizyta nagły zanim wszystkich objawów - myślę, że nasz organizm robi nas wtedy w bambuko tak samo jak po każdej owulacji nagle miałam wszystkie objawy ciąży ;)

Ja przeżyłam dzień z teściową - jestem psychicznie wycieńczona, ta kobieta jest z kosmosu przysięgam - mieszkanie posprzątane, jestem wdzięczna, ale modlę się żebym nigdy w życiu nie potrzebowała już jej pomocy

Jutro dla równowagi psychicznej ma wpaść moja przyjaciółka - powiedziała, że w związku z prześladowaniami psychicznymi jakich dziś doznałam w ramach terapi doprowadzi moje paznokcie do porządku :) kochana zołza choć nie wiem jak chce to zrobić na leżąco, bo u mnie nawet na siedzenie nie ma szans (jak zjem obiad i posiedzę na chwilkę z rodzicami przy stole to brzuchol kamienieje)

Dobrej nocki kobiety ! Obyśmy nigdy nie były takimi teściowymi :)

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ