Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika! Z tymi poduszkami to już tak jest. Ja spałam z moją jakiś czas, ale od jakiś 3 tygodni leży sobie w łóżeczku dziecięcym i tylko zawadza. Wcześniej też często ją wyrzucałam z łóżka, a teraz mam już problem się obrócić w nocy nawet bez niej, więc nie będę sobie robić dodatkowego problemu.
-
Hej dziewczyny
Luna trzymam kciuki za wizytę i byście obie z teściową wyszły z tego całe
Lunaris cudowny sen
Co do poduszki to ja bardzo chciałam kupić no śpię jak Nika tzn spałam ale żal mi było kasy bo siostra miała mi takiego rogala przywieść więc zaczęłam spać z dodatkową kołdrą między nogami a ten malutki jak się okazało rogal czasem też wędruje między nogi jak jest potrzeba i teraz myślę czy w ogóle jest sens kupować ją bo ten rogal co już mam nadaje się i do karmienia i do stabilizacji dziecka jak siada ale jakby mi ktoś zrobił prezent pewnie bym się nie obraziłaLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa śpię z kura do karmienia;) najpierw emek robi za poduszkę, a jak wstaje do pracy to między nogi trafia kura
Aguś no niestety tak gadają, ale jako największa suka w rodzinie emka nie pozostaje dłużnaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 08:47
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Anna Stesia gratulacje, cieszcie się sobą i odpocznij
Luna ach te teściowe... moja w ciąży działa mi na nerwy 100x bardziej niż zwykle :p
Co do poduchy, ja mam z supermami i tak jak dziewczyny piszą, to jest etapowa miłośćczasem nie mogę bez niej zyc, a czasem ja wyrzucam z łóżka - początki były ciężkie, a teraz coraz częściej używam jej tez w ciągu dnia, ale ja mam tryb leżący i oo prostu szukam zmian pozycji bo już nie wiem co ze sobą zrobić
-
Co do poduchy, w II trymestrze mnie ratowała.. teraz od ponad miesiąca leży bezużytecznie, bo zaczęła mnie wkurzać w nocy. Także to chyba normalne, że raz ją uwielbiamy a raz staje się niepotrzebna. Mam w kształcie C, więc mam nadzieję że przyda się do karmienia lub później dla malucha.
-
To ja dziwna jestem, bo używałam poduchę nieprzerwanie od 12/13tc do kilku tygodni po porodzie
Fakt, że zmiana boku w nocy wymagała podniesienia nóg do góry, ale to tylko kwestia wprawy. Za to mąż mi mojej przestrzeni nie zajmował :pRucola lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia SUPER! Mega gratulacje, czekam na więcej info i fotkę!
Lusesita coś nie mogę wkleić skopiowanego linku do wiadomości prywatnej, wstawiam tu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d794282936e.jpgmalka, Yoselyn82, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny!!!
Lena cudowny pokoik, my też powoli bierzemy się za urządzanie naszej sypialni, w której będziemy spać we trojesciany są w kolorze różowej malwy, ale mam nadzieję, ze nie będzie to przeszkadzało Lewkowi
Anastesia powtórnie gratuluję i się cieszę, ze jesteście już razem po tej stronie brzucha
Dziewczyny dziś mój synek ma imieniny!!!!!!!!!! Musze mu kupić coś ślicznegoKateHawke, Luna1993, Bajkaaa, Flowwer, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja mam poduche U i jest super bo przekrecam sie sama nie musze z nia i z kazdej strony moge nohi pozarzucac na gore albo wepchac bok pomiedzy itp a drugi plecy podtrzymuje... jedyny minus spania z poducha to gorac na zewnatrz bo poducha chcemy czy nie tez triche grzeje... i wtedy musze ja w srodku nocy wyrzucac bo mi goraco z nia...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzień dobry wszystkim
Na południu w końcu słoneczko zaczyna wychodzić
Co do podusi to ja ją lubię tylko jak śpię z nią całą noc to kark mnie boli. Więc nie umiem spać z nią. W dzień jest fajnie ale w nocy... A szkoda bo mniej się ruszam jak mam ją między nogami. Też kupiłam SuperMami typu C. -
Dzień dobry
tak czytam te opinie o poduchach ciążowych i się dziwię jak wiele z Was je ma
ja nie posiadam i na razie niezbyt czuję potrzebę, bo śpi mi się wygodnie bez żadnych wspomagaczy
poza tym nawet nie wiem czy na naszej rozkładanej kanapie znalazłoby się dla niej miejsce, skoro ledwo jest dla mnie i dla męża...
-
Hej dziewczyny:) widze, ze rozmawiacie o poduchach. Tez sie przymierzam do zakupu takiej, bo coraz gorzej sie ulozyc
. Jakiej firmy polecacie takie poduchy? Warto wydac wiecej kasy czy "srednia" polka cenowa tez jest okej? Jestem drobna i niska i myslalam o takiej w ksztalcie litery C, ale jest tyle innych modeli...coz wybrac
-
W końcu się ogarnęłam i spakowałam torbę do szpitala.. jeszcze nie wszystko w niej jest, ale zrobiłam listę co trzeba dopakować gdyby coś zaczęło się dziać.
Większy problem mam z torbą dla malucha, bo na stronie szpitala jest cała lista rzeczy, a dziewczyny które rodziły w tym szpitalu mówią, że poza pieluszkami i chusteczkami nic nie trzeba brać, dopiero rzeczy na wyjście.
-
Anna Stesia wrote:Dziewczyny, ja tylko z komunikatem, że już urodziłam! Więcej szczegółów podam wkrótce, bo na razie próbuje dojść do siebie! Dziękuję za wsparcie!
kochana mega gratulacje dla was!!teraz rosnijcie zdrowo
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Kolorowapani wrote:Hej dziewczyny:) widze, ze rozmawiacie o poduchach. Tez sie przymierzam do zakupu takiej, bo coraz gorzej sie ulozyc
. Jakiej firmy polecacie takie poduchy? Warto wydac wiecej kasy czy "srednia" polka cenowa tez jest okej? Jestem drobna i niska i myslalam o takiej w ksztalcie litery C, ale jest tyle innych modeli...coz wybrac
mam koleżankę która jest niska i drobna i ona mówi że C są za duże dla niej. Może w twoim przypadku bardziej będzie pasować kształt J. Co do ceny to zazwyczaj te tanie nie wytrzymują w swoim kształcie do końca ciąży. Jeśli chcesz potem np. karmić z poduszką to dobre są już tę z Supermami. Ostatnio w promocjach za 95 zł. Motherhood jest bardzo dobry ale już drogi. Ja mam SuperMami C i bardzo dobrze się układa w tę pozycje które pokazują na filmiku u nich.
Kolorowapani lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:W końcu się ogarnęłam i spakowałam torbę do szpitala.. jeszcze nie wszystko w niej jest, ale zrobiłam listę co trzeba dopakować gdyby coś zaczęło się dziać.
Większy problem mam z torbą dla malucha, bo na stronie szpitala jest cała lista rzeczy, a dziewczyny które rodziły w tym szpitalu mówią, że poza pieluszkami i chusteczkami nic nie trzeba brać, dopiero rzeczy na wyjście. -
Kolorowapani wrote:Hej dziewczyny:) widze, ze rozmawiacie o poduchach. Tez sie przymierzam do zakupu takiej, bo coraz gorzej sie ulozyc
Ja mam 160cm i poduszkę typu c z supermami - myślę, że rozmiar jest ok. Dokupiłam do niej dwie poszewki w promocji, bo niestety po kilku praniach trochę się kulkuja, ale sama poduszka nie zmienia kształtuKolorowapani lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:W końcu się ogarnęłam i spakowałam torbę do szpitala.. jeszcze nie wszystko w niej jest, ale zrobiłam listę co trzeba dopakować gdyby coś zaczęło się dziać.
Większy problem mam z torbą dla malucha, bo na stronie szpitala jest cała lista rzeczy, a dziewczyny które rodziły w tym szpitalu mówią, że poza pieluszkami i chusteczkami nic nie trzeba brać, dopiero rzeczy na wyjście.
Summer mi się to już śni po nocachwszystko co miałam spakowane wzięłam teraz do szpitala i muszę się praktycznie od nowa spakować... z rzeczami dla maluszka czekałam do szkoły rodzenia, bo chciałam wypytać jak to jest w szpitalu naszym, a teraz przez szpital i nakaz leżenia już mi 2 zajęcia poszły w cholerę
nie wiem czy w ogóle pojde
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 12:40
-
Summer a może zadzwoń do szpitala i się zapytaj poprostu
U mnie raczej nie będzie problemu z tobrba dla Zosi bo ja wiem ze tu u mnie dają ubrania że tylko pieluchy i chusteczki no i na wyjście ubrania ale na sam pobyt nie trzeba alr wydaje mi się że jak zadzwonisz to ci powiedzą że no może pani mieć swoje ale my zawsze ubieramy malucha w nasze ciuchyi będziesz wiedzieć że nie ma sensu brać i potem klopotac się z ich praniem poszpitalnym