Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha malka wyglądasz zajebiscie :)

malka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka gratulacje :)

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka wygladasz jak modelka w ciąży jeszcze fotki na okładkę!!

Sammer teraz twoja kolej ♡ chyba teraz same dziewczynki będą.

Co do dr K nie macie pojęcia co sie dzieje za " scianą" nie powinien wykonywac CC bo koledzy muszą składać dziewczyny a później dochodzą do siebie 2 do 4 tyg nie licząc wtórna niepłodność. Dodatkowo z przymrużeniem oka czytam opinie na necie bo czesto to pieleg piszą w ramach wolneczo czasu w pracy ( ktoś musi naganiac klientów). Nie licząc że jego żona ma lab w którym ciągnie...

Cierpliwa nie wiwm czemu ale ja liczę jeszcze 2 mies , powoli trzeba torbę pakowac.

summer86, malka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer bo u ciebie faktycznie może się okazać że np 1.08 urodzisz :) np w moje urodziny hehe no bo to będzie 2 tyg wcześniej czyli już w terminie :)
    Ja jakoś liczę że moja Zosia przyjdzie na świat 15.08 :) a jakby przyszła 22.08 to eMek będzie szczęśliwy bo 22 to jego ulubiona liczba do tego stopnia że 22 braliśmy ślub i w pierścionku zaręczynowy mam 22 brylanciki :) hehe

Flowwer lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka raczej stawiam na 3.08 w urodz sw.p mojego ojca ;) ale chciałam bym urodzić 2 tyg wcześniej.
    22 to będziesz stosować zasade 3 xSSS ale i tak piękna rocznicowa pamiątka będzie.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bajka raczej stawiam na 3.08 w urodz sw.p mojego ojca ;) ale chciałam bym urodzić 2 tyg wcześniej.
    22 to będziesz stosować zasade 3 xSSS ale i tak piękna rocznicowa pamiątka będzie.
    Aha nie jasno napisałam ja mam rocznicę 22 ale czerwca :) ale 15 by pasował jak byk bo
    15 maja imieniny Zosi :)
    15 czerwca imieniny moje :)
    15 lipca urodziny emka :)
    15 sierpnia urodziny Zosi :)

Czyż nie było by to idealnie? :) a moje urodziny są po środku 1sierpnia więc było by co świętować latem :)
    Więc 3xS będę raczej stosować 14 żeby 15 Zośka przyszła na świat :)

KateHawke, JustynaG lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to 3.08 święta data by była u ciebie Flowwer :)

P.s. Ja dziś mam wizytę teściów, w sumie sama ich zaprosiłam żeby pokój zobaczyli bo jeszcze nie wiedzą że już gotowy a i moja mama może przyjdzie przy okazji spotkać się ze swatami :)
    Wiecie ja jako najgorsza synowa ale organizuje spotkania bo mój emek jest tak antyrodzinny że najchętniej w ogóle by się nie widywal z rodziną a tak to kawkę wypijemy i każdy będzie zadowolony :)
    No i u mnie teściowa raczej nie mówi nic co by mnie zdenerwowało hehe :)
    A może domyśla się żeby poruszyć temat wózka w końcu :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka figurę masz piękną <3

Barbarka ogromne gratulacje! Witamy maleństwo po drugiej stronie brzuszka <3

malka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka gratulacje <3 czekamy na wieści i zdjęcia :)

Muszę się zabrać te pakowanie torby i pranie rzeczy ( tzn. będę wykorzystywać siostrę, bo sama się boję, wole leżeć grzecznie) chciałabym dotrwać do 16.06 a później niech się dzieje co chce :)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer oj bardzo chcialabym urodzic wczesniej! Nie obrazilabym sie na piczatek sierpnia ;) No a za 2 miesiace to chce juz byc gotowa zwarta i czekac tylko kiedy sie zacznie...
    Do torby na szczescie za wiele pakowac nie musze bo tylko dla mnie cos do ubrania i kosmetyki no i przekaski itp to licze ze szybko pojdzie...
    No i zobaczymy co powie lekarz na spotkaniu przedporodowym w czerwcu/lipcu ale teoretycznie z racji mojej niby cukrzycy ciazowej zazwyczaj chca w takim wypadku zeby dziecko urodzilo sie najpozniej w dzien terminu wiec moze mam szanse na wcześniejszy porod...

Bajka to rocznicujemy w ten sam dzien ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 15:06

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Barbarce szybko poszło!

Summer masz rację, nasza kolej :) ciekawe która z dziewczyn pierwsza się zdecyduje na wyjście ;)

Rucola, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, Lena - to Wy znacie szpital w Rybniku? Powiedzcie mi koniecznie, czy to ten sam co pokazują w serialu Diagnoza? Zaciekawiło mnie :) W ogóle to całkiem ładnie to miasto pokazują, ale Gdańsk w Prawie Agaty też ładniejszy niż na żywo

malka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 20 maja 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, co ja czytam!

Barbarka! Gratulacje :) Ale nam niespodziankę zrobiłaś i cichaczem wypchnęłaś małego :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Flo, Lena - to Wy znacie szpital w Rybniku? Powiedzcie mi koniecznie, czy to ten sam co pokazują w serialu Diagnoza? Zaciekawiło mnie :) W ogóle to całkiem ładnie to miasto pokazują, ale Gdańsk w Prawie Agaty też ładniejszy niż na żywo

Nie, to zupełnie inny szpital :)

Te budynki w których kręcą diagnozę to stary szpital, który aktualnie jest kampusem - jest tam uś i chyba ue taki psikus :)
    Jako ciekawostkę powiem, że sporo znajomych występowało w roli statystów, przechodniów itp w serialu

malka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Nie, to zupełnie inny szpital :)

Te budynki w których kręcą diagnozę to stary szpital, który aktualnie jest kampusem - jest tam uś i chyba ue taki psikus :)
    Jako ciekawostkę powiem, że sporo znajomych występowało w roli statystów, przechodniów itp w serialu
    Ooo, a ja się nabrałam że to prawdziwy szpital :) Dzięki!
    U nas na jesieni kręcili komedię romantyczną z Damięckim czy innym Zakościelnym. I zrobili nam świąteczną atmosferę na starówce sporo wcześniej niż zwykle :) Ale chociaż ładne były te światełka w tym roku ;) a brokat ze sztucznego śniegu nosiliśmy na butach jeszćze ze 2 miesiące

Rucola, malka lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Rybnik w serialu też jakiś taki ładniejszy niż w rzeczywistości ;) wiadomo, że pokazują tylko najładniejsze miejsca. Ale ogólnie przyjemne miasto. Mieszkałam w nim przez 18lat i nie narzekałam ;)

AnnaStesia, Barbarka czekamy na jakieś wieści! Jeszcze raz gratuluję dziewczyny!

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, naprawdę super figura! Chciałabym tak wyglądać w 9 miesiącu.

Barbarka, gratulacje :)

malka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio w jednej ze scen w diagnozie rozpoznalam swój szpital... W Warszawie :)

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyneczki :)

AnnaStesia, gratuluję narodzin Syneczka! :) Mam nadzieję, że poród poszedł szybko i sprawnie i już dochodzisz do siebie :) Odpoczywajcie i cieszcie się sobą! <3

Barbarka, Kochana, gratulacje z okazji przyjścia na świat Maksia :) Gonił Synka AnnyStesi :D Dużo zdrówka i spokoju dla Was! <3

Dziewczyny, proszę opiszcie poród, jak będziecie miały chwilkę wolną (brzmi jak żarcik ;) :D).

Malka, modelka z Ciebie! :) Zgrabiutki brzusio! <3 Mnie już ostatnio pani z Lidla zaprosiła do kasy pierwszeństwa :D Także tego, chyba u mnie konkretnie widać, a dopiero 20 tydzień...

My dzisiaj byliśmy na działeczce na grillu i się objadłam dobrych rzeczy :) Piękna pogoda i piękny dzień :) Teraz odpoczywamy z dzidzią i czytamy nasze ulubione forum :) Miłego wieczorku Mateczki!

Rucola, Flowwer, malka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.

Wysłany: 20 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii "głupie pytania":

#1 takie białe grudki na sutkach to normalne? Jestem w połowie 11 tyg dopiero. Myślałam, że mam na takie rzeczy czas

#2 a swędzące, acz sflaczałe piersi - normalne?

Ja już zaczynam wariować przed jutrzejszym USG. Cały czas mam wrażenie że czuję się za dobrze, nie ciążowo - no to zaczęłam piersi sprawdzać, żeby się czegoś doszukać :/

Jeśli jutro będzie OK, to zamawiam detektor tętna, a co.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ