X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa jeszcze co do toreb i wody - z obawy żeby mi wody w szpitalu nie zabrakło, kupiłam sobie butelkę filtrującą. Wodę też na pewno jakąś wezmę, ale umywalka zwykle na sali jest to wodę chociaż można dolać i się nie martwić czy starczy ;) z przekąsek wzięłam takie deserki wyciskane z tapioką trzy, chlebek chrupki jakiś z ziarnami i trochę batoników musli. Przy czym u nas w szpitalu jedzenie jest naprawdę nie jadalne i myślę, że muszę mieć coś co mi da energię do życia
    Luna sto lat dla córeczki! <3
    Tosia powodzenia na wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:35

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u mnie dr z połówkowych zauważył krótka szyję a wieczorem miałam niby 3,5 u mojego Ale powiedział że założymy dla mojego spokoju wewnętrznego mimo iż on potrzeby nie widział a dziś mam jakby szyjke wcisnieta w pessar i to mi trzyma ale zawsze jest możliwość że ona całkiem się zgladzi i pessar spadnie. Wg mnie to ten pessar uchronil mnie przed porodem bo moja szyjka jest sama z siebie niewydolna a ktoś czuwał nade mną że w odpowiednim momencie go założyć

Ktg mam i mega źle mi się pisze jedna ręką :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Dzieci już w szkole i przedszkolu, a ja zjem i chyba dalej idę spać...

Tosia kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wszystkiego najlepszego dla Twojej pięknej córeczki :-)

Tosia trzymamy kciuki za wizytę!

Piękne macie brzuszki! Pilik, może pokażesz jeszcze jakieś zdjęcie z sesji? :-) btw. te musy z tapioką są pycha!

Achia malutki uroczy brzuszek, widać że ciążowy :-)

Bajka oby tych dni, że będziesz witać się z nami w dwupaku było jeszcze kilkadziesiąt ;-)

Moja kuzynka miała termin jakoś na 27.05, jest w szpitalu, nadal nie dała znaku, że urodziła. Wszyscy się niecierpliwią. Oby to była kwestia godzin.

A taki mój brzuszek, już ciężko ukryć, ostatnio jak byliśmy odwiedzić ciocię Tarzana, to od razu zapytała czy jestem w ciąży :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1a64f079980.jpg

Zrobiłam sobie kawę mrożoną omnomnom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:39

Aga9090, Jeżowa, Bajkaaa, Achia, blue00, Lena21, Luna1993, Rucola, Phnappy, JustynaG, KateHawke, Czrna 81, Emiilka, olik321, Karma88, Lunaris, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeee lamka na obudowie telefonu :)

Cudny brzusio już :)

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka też masz uroczy brzusio :) i fajną sukienke :) u mnie teraz jest jedyny czas na a- obcisłe rzeczy bo takim brzuszkiem można się chwalić ;)
    B- na sukienki/bluzki z tym odcięciem. Przed ciążą fatalnie w tym wyglądałam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:48

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia powiem Ci, że baaaardzo jestem zadowolona z tej sukienki. Wrzucałam ją chyba w sobotę tutaj. Teraz jeszcze mogę nosić w talii, ale wzięłam rozmiar większy i jak będzie większy brzuch to można ten ściągacz podnieść pod biust. A co do obcisłych to ja z kolei nie jestem jeszcze gotowa, może za 3-4 tygodnie. :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja właśnie powoli dojrzewam do wychodzenia w obcisłych bo czasem mam wrażenie że ktoś się może zastanawiać czy to ciążowy czy spożywczy :p
    Ale znalazłam w lumpeksie taka właśnie obcisłą sukienkę, kumpela kazała brać, fajnie podkreśla brzuszek. Także jak w poniedziałek po prenatalnym USG wszystko będzie ok to zacznę ją nosić :p

pilik lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta! :)

Cudne są te Wasze brzuszki, naprawdę <3

Bajka gratuluję kolejnego dnia w dwupaku :) zanudzaj nas takimi porannymi postami jeszcze przez długi czas :)

Tosia kciuki za wizytę

Luna wszystkiego najlepszego dla Twojej Tosi <3 super data, bardzo mi się podoba :) a Mała po urodzeniu była przesłodka, do schrupania :)

A ja się witam w 22 tygodniu ciąży z +5.8kg na koncie :O pocieszam się, że kilogram z tego to gofry i lody znad morza :D ale oznacza to, że w ciągu ostatnich trzech tygodni przytyłam 2kg więc chyba tragedii nie ma.

A skoro chwalimy się brzuchami, oto mój dzisiejszy <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0125317b63f4.jpg

blue00, Achia, lamka, Luna1993, malka, Lena21, Bajkaaa, 91Ewela09, Rucola, Tosia2323, Kaczorka, Aga9090, JustynaG, KateHawke, Czrna 81, Emiilka, olik321, Karma88, Lunaris, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - uroczy, zgrabny brzuszek :) te 5kg na plusie to chyba tylko bobas i wody płodowe co?:)

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, na pewno też krew dodatkowa i cycki :-D

Jeżuś ślicznie wyglądasz!

A z tymi obcisłymi to mam właśnie takie wrażenie, że u mnie to jeszcze przy takich wygląda jak przejedzenie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 09:10

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jeszcze chwila :)) ja chyba muszę zacząć się jakoś ruszać więcej bo dostałam wczoraj zadyszki po 10 min spaceru, zmęczyłam się jakbym przeszła nie wiem ile ;p

Nika daj znac jak w szkole zareagowali na wiadomość!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, Jeżowa cudowne brzuszki <3

U mnie na plusie 4,5 kg i wmawiam sobie, że to tylko Zuzia (425g), wody plodowe, łożysko, cycki, więcej krwi itp ;) wcale nie ta czekolada, która podjadam w nocy!

Bajka dziękuję za wyjaśnienie, właśnie tak wczoraj myślałam, że może mój gin ma rację i pessar nie uchroni przed skracaniem, ale trzyma szyjkę w razie rozwarcia. Nawet nie pomyślałam żeby go spytać, czy jakby się pojawiło to wtedy jest opcja założenia. Bo krótka szyjka to moja taka uroda, to że się skraca też. Ale drugi raz z rozwarciem chodzić nie chce od tak wczesnej ciąży. Wiece może, czy jak już się ono pojawi to można coś założyć ? Bo w pierwszej ciąży mi mówili w szpitalu, że skoro są 2 cm rozwarcia to już za późno na szew.

Dziękuję raz jeszcze za wszystkie życzenia dla Tosieńki :) ciekawe jaka datę urodzin wybiorą Wasze skarby ;) ja rodziłam od 22 do 12.16 w południe

Uciekamy świętować :* wracam do Was pozniej. Miłego dnia :*

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Jeżowa - uroczy, zgrabny brzuszek :) te 5kg na plusie to chyba tylko bobas i wody płodowe co?:)

Myślę, że gdzieś w tyłku i udach też się schowały dodatkowe kilogramy jednak :D zdjęcie wyszło bardzo korzystnie, na żywo jestem trochę większa :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzusie <3 uwielbiam :)

Wstałam i zrobiłam zdjęcie i listę co tam spakowałam na razie, jeśli ktoś coś jeszcze sobie przypomni to chętnie słucham ;) w tej reklamowce mam właśnie osobno rzeczy na poród, żeby łatwo je było wyciągnąć i mój mąż je znalazł, a druga zostanie w domu z ciuchami na wyjście dla maluszka, m przywiezie później

Koszula do karmienia x2
    Szlafrok
    Biustonosz do karmienia 3x
    Majtki bawełniane 2x
    Majtki poporodowe 4x
    Ręcznik większy 1x malutkie 2x
    Kosmetyki mini
    Femaltiker 3 saszetki
    Wkładki laktacyjne
    Podpaski
    Podkłady 1x (są w szpitalu)
    Podkład na łóżko 1x (próbka)
    Linomag
    Octenisept
    Pieluchy tetrowe 3x
    Pampers premium care 22szt.
    Chusteczki nawilżane water wipes
    Niedrapki 2x

Do porodu:
    Koszula, ręcznik, woda, gumka do włosów, batonik

Dla męża: ciuchy i buty na zmianę, przekąski, ładowarka

Na wyjście dla maluszka:
    Pajacyk lub body+spodenki+skarpetki
    (Sweterek, czapeczka, kocyk)

Dopakować: klapki, szczoteczka do zębów, woda, przekąski, tantum rosa?, ładowarka, słuchawki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef04b15ddd3b.jpg

Jeżowa, Achia, 91Ewela09, Rucola, JustynaG, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena-a ja to sobie na przyszłość screena zrobię tej listy :)

tu jakieś 4 kg na plusie, nijak nie możemy zrzucić,a ona mówi że się czepiam i mam dac spokój- co chyba widać :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2179239dfdc0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 09:21

Lena21, Rucola, Phnappy, lamka, KateHawke lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie w pełni korzystam z opcji "obcisłe ciuchy" - lubię pokazać brzuszek, nie żeby się chwalić albo wymuszać przepuszczenie w kolejce, tylko po prostu dlatego, że bardzo się cieszę, że jestem w ciąży i z dumą noszę ten brzuszek przed sobą :D

Achia, Rucola, Phnappy, lamka, Aga9090, JustynaG, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z dedykacją dla Bajeczki :) pozdrowienia od Frania i mojej suni :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/293e8ce8f0ee.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45455abf98ba.jpg j

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/849a923681a6.jpg

Bajkaaa, Achia, Rucola, blue00, 91Ewela09, Phnappy, Tosia2323, lamka, Kaczorka, Aga9090, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, Czrna 81, Emiilka, olik321, Karma88, Lunaris, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a Ty wciąż jak modelka!!!

Lena21 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!! Piękne brzucholki :)
    Ja też powoli zacznę robić listę zakupów aptecznych, bo wbrew pozorom schodzi z tymi zakupami :)
    ja aktualnie jestem na etapie obcisłych sukienek, co potwierdza poniższe zdjęcie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1570ff13f23b.jpg

Lena21, Achia, Jeżowa, blue00, lamka, Tosia2323, Kaczorka, Aga9090, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, Czrna 81, Emiilka, olik321, Karma88, Lunaris, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ