Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Aa jeszcze co do toreb i wody - z obawy żeby mi wody w szpitalu nie zabrakło, kupiłam sobie butelkę filtrującą. Wodę też na pewno jakąś wezmę, ale umywalka zwykle na sali jest to wodę chociaż można dolać i się nie martwić czy starczy
z przekąsek wzięłam takie deserki wyciskane z tapioką trzy, chlebek chrupki jakiś z ziarnami i trochę batoników musli. Przy czym u nas w szpitalu jedzenie jest naprawdę nie jadalne i myślę, że muszę mieć coś co mi da energię do życia
Luna sto lat dla córeczki!
Tosia powodzenia na wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:35
-
Luna u mnie dr z połówkowych zauważył krótka szyję a wieczorem miałam niby 3,5 u mojego Ale powiedział że założymy dla mojego spokoju wewnętrznego mimo iż on potrzeby nie widział a dziś mam jakby szyjke wcisnieta w pessar i to mi trzyma ale zawsze jest możliwość że ona całkiem się zgladzi i pessar spadnie. Wg mnie to ten pessar uchronil mnie przed porodem bo moja szyjka jest sama z siebie niewydolna a ktoś czuwał nade mną że w odpowiednim momencie go założyć
Ktg mam i mega źle mi się pisze jedna ręką -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLunka wszystkiego najlepszego dla Twojej pięknej córeczki
Tosia trzymamy kciuki za wizytę!
Piękne macie brzuszki! Pilik, może pokażesz jeszcze jakieś zdjęcie z sesji?btw. te musy z tapioką są pycha!
Achia malutki uroczy brzuszek, widać że ciążowy
Bajka oby tych dni, że będziesz witać się z nami w dwupaku było jeszcze kilkadziesiąt
Moja kuzynka miała termin jakoś na 27.05, jest w szpitalu, nadal nie dała znaku, że urodziła. Wszyscy się niecierpliwią. Oby to była kwestia godzin.
A taki mój brzuszek, już ciężko ukryć, ostatnio jak byliśmy odwiedzić ciocię Tarzana, to od razu zapytała czy jestem w ciąży
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1a64f079980.jpg
Zrobiłam sobie kawę mrożoną omnomnom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:39
Aga9090, Jeżowa, Bajkaaa, Achia, blue00, Lena21, Luna1993, Rucola, Phnappy, JustynaG, KateHawke, Czrna 81, Emiilka, olik321, Karma88, Lunaris, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLamka też masz uroczy brzusio
i fajną sukienke
u mnie teraz jest jedyny czas na a- obcisłe rzeczy bo takim brzuszkiem można się chwalić
B- na sukienki/bluzki z tym odcięciem. Przed ciążą fatalnie w tym wyglądałam :pWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:48
lamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAchia powiem Ci, że baaaardzo jestem zadowolona z tej sukienki. Wrzucałam ją chyba w sobotę tutaj. Teraz jeszcze mogę nosić w talii, ale wzięłam rozmiar większy i jak będzie większy brzuch to można ten ściągacz podnieść pod biust. A co do obcisłych to ja z kolei nie jestem jeszcze gotowa, może za 3-4 tygodnie.
-
nick nieaktualnyLamka ja właśnie powoli dojrzewam do wychodzenia w obcisłych bo czasem mam wrażenie że ktoś się może zastanawiać czy to ciążowy czy spożywczy :p
Ale znalazłam w lumpeksie taka właśnie obcisłą sukienkę, kumpela kazała brać, fajnie podkreśla brzuszek. Także jak w poniedziałek po prenatalnym USG wszystko będzie ok to zacznę ją nosić :ppilik lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczęta!
Cudne są te Wasze brzuszki, naprawdę
Bajka gratuluję kolejnego dnia w dwupakuzanudzaj nas takimi porannymi postami jeszcze przez długi czas
Tosia kciuki za wizytę
Luna wszystkiego najlepszego dla Twojej Tosisuper data, bardzo mi się podoba
a Mała po urodzeniu była przesłodka, do schrupania
A ja się witam w 22 tygodniu ciąży z +5.8kg na konciepocieszam się, że kilogram z tego to gofry i lody znad morza
ale oznacza to, że w ciągu ostatnich trzech tygodni przytyłam 2kg więc chyba tragedii nie ma.
A skoro chwalimy się brzuchami, oto mój dzisiejszy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0125317b63f4.jpgblue00, Achia, lamka, Luna1993, malka, Lena21, Bajkaaa, 91Ewela09, Rucola, Tosia2323, Kaczorka, Aga9090, JustynaG, KateHawke, Czrna 81, Emiilka, olik321, Karma88, Lunaris, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAchia, na pewno też krew dodatkowa i cycki
Jeżuś ślicznie wyglądasz!
A z tymi obcisłymi to mam właśnie takie wrażenie, że u mnie to jeszcze przy takich wygląda jak przejedzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 09:10
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLamka, Jeżowa cudowne brzuszki
U mnie na plusie 4,5 kg i wmawiam sobie, że to tylko Zuzia (425g), wody plodowe, łożysko, cycki, więcej krwi itpwcale nie ta czekolada, która podjadam w nocy!
Bajka dziękuję za wyjaśnienie, właśnie tak wczoraj myślałam, że może mój gin ma rację i pessar nie uchroni przed skracaniem, ale trzyma szyjkę w razie rozwarcia. Nawet nie pomyślałam żeby go spytać, czy jakby się pojawiło to wtedy jest opcja założenia. Bo krótka szyjka to moja taka uroda, to że się skraca też. Ale drugi raz z rozwarciem chodzić nie chce od tak wczesnej ciąży. Wiece może, czy jak już się ono pojawi to można coś założyć ? Bo w pierwszej ciąży mi mówili w szpitalu, że skoro są 2 cm rozwarcia to już za późno na szew.
Dziękuję raz jeszcze za wszystkie życzenia dla Tosieńkiciekawe jaka datę urodzin wybiorą Wasze skarby
ja rodziłam od 22 do 12.16 w południe
Uciekamy świętować :* wracam do Was pozniej. Miłego dnia :* -
Achia wrote:Jeżowa - uroczy, zgrabny brzuszek
te 5kg na plusie to chyba tylko bobas i wody płodowe co?
Myślę, że gdzieś w tyłku i udach też się schowały dodatkowe kilogramy jednakzdjęcie wyszło bardzo korzystnie, na żywo jestem trochę większa
-
Piękne brzusie
uwielbiam
Wstałam i zrobiłam zdjęcie i listę co tam spakowałam na razie, jeśli ktoś coś jeszcze sobie przypomni to chętnie słuchamw tej reklamowce mam właśnie osobno rzeczy na poród, żeby łatwo je było wyciągnąć i mój mąż je znalazł, a druga zostanie w domu z ciuchami na wyjście dla maluszka, m przywiezie później
Koszula do karmienia x2
Szlafrok
Biustonosz do karmienia 3x
Majtki bawełniane 2x
Majtki poporodowe 4x
Ręcznik większy 1x malutkie 2x
Kosmetyki mini
Femaltiker 3 saszetki
Wkładki laktacyjne
Podpaski
Podkłady 1x (są w szpitalu)
Podkład na łóżko 1x (próbka)
Linomag
Octenisept
Pieluchy tetrowe 3x
Pampers premium care 22szt.
Chusteczki nawilżane water wipes
Niedrapki 2x
Do porodu:
Koszula, ręcznik, woda, gumka do włosów, batonik
Dla męża: ciuchy i buty na zmianę, przekąski, ładowarka
Na wyjście dla maluszka:
Pajacyk lub body+spodenki+skarpetki
(Sweterek, czapeczka, kocyk)
Dopakować: klapki, szczoteczka do zębów, woda, przekąski, tantum rosa?, ładowarka, słuchawki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef04b15ddd3b.jpg
Jeżowa, Achia, 91Ewela09, Rucola, JustynaG, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena-a ja to sobie na przyszłość screena zrobię tej listy
tu jakieś 4 kg na plusie, nijak nie możemy zrzucić,a ona mówi że się czepiam i mam dac spokój- co chyba widać :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2179239dfdc0.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 09:21
Lena21, Rucola, Phnappy, lamka, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Ja jak na razie w pełni korzystam z opcji "obcisłe ciuchy" - lubię pokazać brzuszek, nie żeby się chwalić albo wymuszać przepuszczenie w kolejce, tylko po prostu dlatego, że bardzo się cieszę, że jestem w ciąży i z dumą noszę ten brzuszek przed sobą
Achia, Rucola, Phnappy, lamka, Aga9090, JustynaG, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość
-
I z dedykacją dla Bajeczki
pozdrowienia od Frania i mojej suni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/293e8ce8f0ee.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45455abf98ba.jpg j
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/849a923681a6.jpgBajkaaa, Achia, Rucola, blue00, 91Ewela09, Phnappy, Tosia2323, lamka, Kaczorka, Aga9090, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, Czrna 81, Emiilka, olik321, Karma88, Lunaris, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny!!! Piękne brzucholki
Ja też powoli zacznę robić listę zakupów aptecznych, bo wbrew pozorom schodzi z tymi zakupami
ja aktualnie jestem na etapie obcisłych sukienek, co potwierdza poniższe zdjęcie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1570ff13f23b.jpgLena21, Achia, Jeżowa, blue00, lamka, Tosia2323, Kaczorka, Aga9090, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, Czrna 81, Emiilka, olik321, Karma88, Lunaris, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021