Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Izolda90 wrote:Wstępnie na wtorek do takiego mega zaufanego dr. I myślę że on wtedy mi dokładniej powie co i jak. Ale co sie nastresuje teraz to moje.
Powiem Ci z własnego doświadczenia że nie ma co iść za wcześnie. Pierwsze usg było 4t1d i to nie ma sensu bo nic dokładnie nie zobaczy jeszcze nastraszyl mnie ze nisko zagnieżdżenie było u jest blisko szyjki że jest zagrożona ciąża. Kobieto co ja przeszłam przez ten tydzień jakie doły miałam. Poszłam tydzień później i wszystko było piękne -
Mi na pierwszej wizycie ginekolog powiedział, że jest pęcherzyk 6mm (4t5d), ale jakiś taki owalny a nie okrągły. I że może to nic złego, ale i nie do końca dobrego. Więc też mi się trochę humor popsuł. Zwłaszcza, że byłam dość świeżo po poronieniu ciąży bezzarodkowej.
Po tym miałam się stawić za 2 tyg. Ale jakieś skurcze miałam i poszłam za tydzień :p w 5t4d pęcherzyk miał 15mm, był już okrągły a w środku ciałko żółte (czy jakoś tak). A po kolejnych 8 dniach był już zarodek 11mm
A pierwsza wizyta oczywiście też z myślą o cp, bo bolało mnie po prawej stronie brzucha :p
Więc wszelkie schizy na początku to normalka :pmi88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, przy okazji PAPP-A zbadałam w czwartek proga i dopiero wynik sprawdziłam.
Ostatnio przed przepisaniem lutki było niecałe 35 ng/ml a startowałam na początku z ok. 45. Teraz wyszło 127,5 nmol/l czyli ok. 40 ng/ml. Czy taki wzrost jest ok?
Biorę 100 mg dwa razy dziennie.Karolina90, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Dziewczyny, przy okazji PAPP-A zbadałam w czwartek proga i dopiero wynik sprawdziłam.
Ostatnio przed przepisaniem lutki było niecałe 35 ng/ml a startowałam na początku z ok. 45. Teraz wyszło 127,5 nmol/l czyli ok. 40 ng/ml. Czy taki wzrost jest ok?
Biorę 100 mg dwa razy dziennie.summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej ! Mogę i ja dołączyć ?
Emi2016 - PCOs, niedoczynność tarczycy, cukrzyca typu 1. Brałam Siofor, Inofem. Po półtora roku i ciąży biochemicznej: 3 cykle z clo+pregnyl+luteina, potem clo+encorton+pregnyl+luteina i udało się w 21 cyklu starań z Tamoxifen+Pregnyl+Encorton+Luteina+dieta o niskim IG. Oczywiście oprócz tego insulina, ale cóż zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 10:27
Aksamitna, Flowwer, Lusesita, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pamiętam jak w pierwszej ciąży w 28tc zaczęłam plamić dość mocno. Też się skrocila wtedy.
Teraz z kolei brzuch mi spina. Dziś wydzielone jest inna z jakimiś brudkami.
Wpadłam w panike, tym bardziej że noc miałam ciężka.. Zadzwonimam do mojej gin. Mówiła, że to może być infekcja. Kazała wziąć nospe forte i mam się u niej pokazać w poniedziałek.
Jestem klebkiem nerwówWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 10:26
-
nick nieaktualnyLusesita wrote:Pamiętam jak w pierwszej ciąży w 28tc zaczęłam plamić dość mocno. Też się skrocila wtedy.
Teraz z kolei brzuch mi spina. Dziś wydzielone jest inna z jakimiś brudkami.
Wpadłam w panike, tym bardziej że noc miałam ciężka.. Zadzwonimam do mojej gin. Mówiła, że to może być infekcja. Kazała wziąć nospe forte i mam się u niej pokazać w poniedziałek.
Jestem klebkiem nerwów -
Aksamitna wrote:może Drożdżaki? Często sa i łatwo je wyleczyć. Ja na spinania brzucha mam patent, na noc 2 x cytrynian magnezu, w dzień 4 x asmag forte i zero leżenia na plecach, tylko boczki.
No właśnie zauwazylam, ze Jak leżę na plecach to spina częściej.
Ja od kilku dni czuje dyskomfort "tam" w środku. Wydaje mi się, że to może być infekcja. Jak nospe zacznie działać,to pójdę pod prysznic. A później leżenie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLusesita wrote:Ja nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku. Jeśli dr nie będzie mogła mnie przyjąć dzisiaj, to na IP pojadę.
A Ty długo już tak Leżysz?pilik, Anna Stesia, mi88 lubią tę wiadomość