X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    To tu nie krzyk, ze oni nam kupia wozek! Wezma M kupia i u,nich bedzie czekal. Pytam sie na co bedzie czekal. Przyjdzie czas to sie go do nas przywiezie. Mowie absolutnie. Na samej koncowce nikt z nas za wozkiem jezdzic nie bedzie. A tym bardziej nie bedziemy kupowac w biegu pod czyjakolwiek kontrola i nie bedziemy jezdzic w ta i z powrotem z durnym wozkiem. Robimy po swojemu i koniec.nikt nam niczego nie bedzie narzucac.

A ze mam mocny charakter i tesciowa tez to uniosla sie duma, zapakowala z tesciem i pojechali.

No pierdola jakich malo...

Doskonale Cię rozumiem. Tylko akurat taka jak Twoja teściowa jest moja mama. Dziś mnie poinformowała, że kupiła karuzelkę do łóżeczka i mam nie kupować.
    Oczywiście ma już zakupione jakieś lalki - bobasy, którymi Mała się raczej w pierwszym roku życia nie pobawi.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z teściową taki układ, że nie lubimy się skrycie. Ona do psiapsiułeczek, że mąż koniecznie musi mnie zostawić, bo nie mogę mieć dzieci i go unieszczęśliwiam, ja jej dupę obrabiam np. na forum, ale na zywo to pełny Wersal - żadna by drugiej nic przykrego nie powiedziała. Czasem jestem tak grzeczna, że aż mnie szczęki bolą od zatrzymywania tekstów dla siebie.
    Ale przynajmniej mam pewność, ze w nic mi się nie będzie mieszać (= kasy nie weźmiemy), ani tu nie przyjedzie. Pozna wnusię pewnie na wiosnę, bo wcześniej przecież ojejku, jak strasznie bym się bała takie małe dziecko zimą w podróż :D
    Teściu to jest w ogóle kosmita, mieszka na swojej planecie, więc jego tym bardziej mam z głowy :)

golonat lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ahhh te teściowe... Moja jeszcze nie wie i aż się boję co powie...
    Ja też tak chciałam! A potem byśmy przywieźli dziecko i "A no taaaak... Zapomnieliśmy powiedzieć, sorki". Ale mąż na to nie poszedł :(

Karma88, Minie Black, pilik, Aga9090, Czrna 81, golonat lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Karma to na pewno nie sernik na zimno poprostu biszkopt z galaretka tylko oddzielone jakąś masa ale pyszne

No moja teściowa jak przyjeżdża to nie próbuję mnie denerwować byn czasem nie zaczęła rodzic zresztą teraz mają dużo problemów bo tesciu chory
    Oby jej ten dobry zwyczaj nie denerwowania Cię wszedł jej w krew!

Karma88, Bajkaaa, Cheresta lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja właśnie wróciłam od teściowej :) z okazji, że na Boże Narodzenie raczej nie pojedziemy do nich, bo będę na finiszu (a moi rodzice mieszkają 2 km ode mnie) to pewnie zobaczę ją na Wielkanoc :D
    Zazdroszczę. :D

Teraz się śmieję z tego, ale mam wyrzuty sumienia, że Maleństwo dziś zestresowałam swoimi nerwami. Koniec tych nerwów, trzeba zacząć olewać cały świat. Maleństwo musi mi się w spokoju rozwijać.

Sposób na bzyknięcie męża? Jaka to paranoja, człowiek się starał, seks jak w zegarku bo trzeba, zaciążyłam i zakaz, ale na zakazie męża rozsadzało. Gin dał zielone światło i nie po drodze. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma wiem jak jest - też mamy zielone światło od tygodnia, a mąż jak próbuje się do mnie zbliżyć to najchętniej bym go przez okno wyrzuciła, ale trochę go szkoda, bo to tylko parter jednak....

Rucola, Achia, Aga9090, Lusesita, lamka, Karma88 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam spin z teściowymi. Ze 3 tygodnie temu sama miałam problem ze swoją, po tym jak stwierdziła, ze krzywdzimy dziecko imieniem które wybraliśmy. Aktualnie mam na nią totalnie wywalone i nie omieszkałam dać jej o tym wyraźnie do zrozumienia.... Nie potrzebuję jej towarzystwa, porad i jakiejkolwiek pomocy i ona już to wie i jestem święcie przekonana, ze zanim następnym razem będzie durnowato nieproszona wyrażać swoje zdanie, to zastanowi się 10 razy. Skoro ona nie ma skrupułów denerwować ciężarnej, to ja też nie mam zamiaru przebierać w słowach. I z utęsknieniem czekam na dzień, kiedy zapyta o chrzest (jest mocno bogobojna) a ja jej odpowiem, że nie jesteśmy zainteresowani tematem.... Ale franca ze mnie :P

Bajkaaa, Karma88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas myślę o Lenie i Franku. Mam nadzieje, ze u małego coraz lepiej...

Lena21 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb36b7587e7e.png

lamka, Flowwer, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, też co chwilę zastanawiam się co u nich i wierzę, że wszystko jest na dobrej drodze.

Lena21 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy od teściów i małej. Najpierw obiad u teściowej, a potem spacer i piwko w ogródku,gdzie był plac zabaw. Ja moja teściowa uwielbiam,tylko szlag mnie trafia jak traktuje ją jej własna córka.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet u mnie dziś teściowa odegrała histerię. Wczoraj nic nie mówiliśmy w rodzinie męża ze względu na wesele, tzn zatrzymali się na etapie, że urodziłam Frania. Nie wiedzieli, że jest w klinice itd. tylko teść, bo on jeden normalny i nie wygada. Dzisiaj po tych lepszych info z Zabrza mój mąż pojechał i im powiedział - wiec teściowa zadzwoniła z „gratulacjami” - kilkanaście minut mi wyjąc w słuchawkę, ja wiem, że ona się przejmuje i wiem, że uwielbia tez być w centrum wszechświata. To ja musiałam ją pocieszać i tłumaczyć, że będzie dobrze, oczywiście usłyszałam, że ona to czuła i ona to wiedziała itd. Może to zabrzmi egoistycznie, ale potrzebuje teraz spokoju i wsparcia, a ta zrobiła cyrk jakby ona była tu najważniejsza a nie Franio

Po raz kolejny bardzo Wam dziękuje za tyle ciepła i uczuć dla nas <3
    U nas za wiele się nie zmienia, leżę na ginekologii, sama w pokoju. Podpinam laktator, może na jutro uda się już troszkę mleka dla synka zawieźć. Po cesarce czuję się jakby mnie tramwaj przejechał, ale to teraz mało istotne. Psychicznie staram się za wszelka cenę utrzymać w kupie z rożnym skutkiem, choć dziś już walczę o spokój, żeby dać tej laktacji szanse i to jest mój priorytet. Jeszcze muszę przetrwać jutrzejszy dzień, żeby zobaczyć synka - przedziwnie się czuję, jakby mi ktoś serce wyrwał i kazał czekac kilka dni, żeby je znów uruchomić... jakbym oglądała film, nie dociera do mnie ten cały poród i to, że na tych zdjęciach to moj syneczek, ciagle dotykam odruchowo brzucha i go szukam

golonat lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, kochana, czas Ci do wtorku zleci szybko, a od wtorku tulicie się z Franiem! Zbieraj siły i dochodź do siebie :* my tu będziemy trzymać kciuki nieustająco <3
    No i czas zaktualizować suwaczek :)

P.S. Franio urodził się wtedy, co moja ukochana Babcia- to musi być dobra wróżba!

Rucola, Minie Black lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- teściową się nie przejmuj. Twój spokój jest najważniejszy!
    Jutrzejszy dzień szybko zleci i będziesz już z Franiem <3
    ma dobrą opiekę, Ty też, 3mam kciuki za laktację.
    ani się obejrzycie a będzie już razem w domu!
    Super sobie radzisz w tej sytuacji, naprawdę. Jesteś super dzielna.
    Moc dobrych życzeń dla Was z Trójmiasta <3

Rucola lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki, zebys jak najszybciej zobaczyla sie z synkiem :* wierze, ze Ci ciężko, ale juz niedlugo Kochana

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja też tak chciałam! A potem byśmy przywieźli dziecko i "A no taaaak... Zapomnieliśmy powiedzieć, sorki". Ale mąż na to nie poszedł :(
    Ja eMkowi powiedziałam, że ja jej napewno nie powiem, to jego mama i on ma powiedzieć, ale eMek się chyba boi jej powiedzieć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kciuki mocne za Was

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, nie przejmuj się teściową, szkoda jedynie, że w całej tej sytuacji skupiła się na sobie a nie na Was. Ty jesteś bardzo dzielna i robisz wszystko by szybko być przy synku. Życzę aby czas do wtorku jak najszybciej zleciał i żebyś mogła go w końcu przytulić.
    A z Franiem jest już lepiej?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dobrze że się odezwałaś. Cały czas jesteśmy z Wami myślami. Skup sie na rozkręcaniu laktacji, to najlepsze co mozesz zrobić dla Frania. Trzymaj się Kochana :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka z dnia na dzień będzie lepiej.
    Dla mnie tez cesarska była dziwnym przeżyciem. Z czasem zaczęłam wypierać je z pamięci. Mam jakąś traumę. Wszystko szybko szybko. Strach o małą, lek przed znieczuleniem. Później usłyszałam jej płacz i nawet mi jej nie pokazali...
    Następne kilka godzin byłam oglupiona lekami przeciwbólowymi i w końcu wstałam. Porównanie do przejechania przez tramwaj trafione w punkt.

Kochana tylko się nie zniechęcaj jeśli na początku mleczka bedzie mało. Ja dostałam nawal na 3 dobę po cc jak przystawilam trochę mała. Bo dali mi ja dopiero na 3 dzień.
    Jak dobrze pójdzie, to jutro a najpóźniej we wtorek zobaczysz Franusia.
    Buziaki dla Was <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ