X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, kciuki za wizytę u lekarza. Summer, a Tobie za ktg. Zresztą ktg dzisiaj widzę na wątku sporo, więc za wszystkie mocne kciuki :)

Pilik, może ta noc, to znak, że już niebawem zacznie się coś dziać - tak naprawdę :)

Lena, Franio to już duży chłopak <3

Bajka, kolejny dzień do przodu! Ania również <3

My jutro mamy wizytę. W końcu, po tych długich czterech tygodniach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 08:36

Bajkaaa, Flowwer, malka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Od ponad 2h leżę pod ktg...
    Siku mi się już chce a miała być godzinka.
    Obchód po 8 i po 20 zwykle ale taki w pędzie. Dopóki się nie ponarzeka.

Samoloty tutaj mało przyjemne...
    Sterydy na płuca dostałam w piątek i sobotę. Teraz leci 7 dawka tego czegoś na T. Zostały jeszcze 3 po 6h...
    Aha no to ja nie dostałam nic więcej jedynie magnez leciał mega długo w kroplowkach.

Strasznie długo na ktg bo piszą się skurcze czy dlaczego?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dsiewczyny.
    Lena jestes bardzo dzielna i musisz być dla Franusia. Jutro już go utulisz <3

Aniu trzyman kciuki za dobre wiadomości.

My już po pobraniu krwi i czekam pod gabinetem dermatologa
    Dziś wybija nam 33 tc <3 waga się w końcu unormowała w miarę i już nie rośnie tak.
    A jutro wizyta i zobaczymy co u malucha:)

lamka, summer86, Flowwer, admiralka, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja też trzymam kciuki za Ciebie i Oskara!

Flowwer, teraz nic a nic. Dziś ktg, jutro wizyta u lekarza od konsultacji (tylko sprawdzenie przepływów) a w czwartek u prowadzącego.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mam dość silne bóle krzyżowe i uczucie piekącego brzucha....tak od środka? Czy to jest normalne? Dzisiaj już mnie to mocno niepokoi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 09:18

• olik321 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer może mała weźmie Cie z zaskoczenia i nie będziesz miała żadnych symptomów

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, w I trymestrze bóle krzyża czy bóle miesiączkowe są raczej normalne i wynikają z powiększania się macicy. Nie wiem niestety co z tym piekącym brzuchem.. masz mozliwość napisania/zadzwonienia do lekarza?

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Minie, w I trymestrze bóle krzyża czy bóle miesiączkowe są raczej normalne i wynikają z powiększania się macicy. Nie wiem niestety co z tym piekącym brzuchem.. masz mozliwość napisania/zadzwonienia do lekarza?
    Doktorek ma urlop do końca tygodnia.... Pieczenie przypomina trochę uczucie pieczenia gardła po wypiciu czystej wódki.... Zarezerwowalam w lux medzie wizytę u znanej mi dr (prowadziła mi 1 ciaze że Stasiem) i zastanawiałam się czy nie jechać, z drugiej strony nie chce panikowac i robić usg bez powodu... Najbardziej mnie to martwi, że jest to na linii po cc, więc dość nisko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 09:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cały czas trzymam kciuki za Ciebie i Frania żebyście szybko doszli do siebie i mogli wrócić razem do domu <3

Powodzenia na wszystkich wizytach i ktg :)

Lena21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Doktorek ma urlop do końca tygodnia.... Pieczenie przypomina trochę uczucie pieczenia gardła po wypiciu czystej wódki.... Zarezerwowalam w lux medzie wizytę u znanej mi dr (prowadziła mi 1 ciaze że Stasiem) i zastanawiałam się czy nie jechać, z drugiej strony nie chce panikowac i robić usg bez powodu... Najbardziej mnie to martwi, że jest to na linii po cc, więc dość nisko

Ja dla świętego spokoju bym pojechała. Nawet jeśli się okaże, że jest wszystko ok(i oby tak było!) to nie będziesz sie przynajmniej tak stresować.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, ja na początku miałam dość często usg, bo panikowałam czy nie ma oprócz normalnej ciąży ciązy pozamacicznej (ciągle miałam ból w okolicach prawego jajnika). Wychodziłam z założenia, że usg jest raczej mniej szkodliwe niż nasze nerwy.. Poza tym na początku mój lekarz robił krótko usg i tylko w 2d.

Ale to co opisujesz bardziej mi pasuje do jakichś objawów ze strony układu pokarmowego niż żeby coś się miało z Minionkiem dziać.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, idę myć podwozie, zdecyduje w międzyczasie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie blizna po cc się rozciąga i stąd te odczucie.

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź Minie dla spokoju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie też tak mam, ale dla świętego spokoju jedz sprawdzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczucie pieczenia na lini cc to tak sie tez odczuwa rozciaganie blizny po cc ale lepiej sprawdzic.

• reset Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, dla swojego spokoju jedź. Może nawet bez usg się obejdzie, bo np. pani doktor uspokoi Cię, że to normalne w ciąży? Poza tym to usg na pewno szkodzi mniej niż Twoje nerwy!

Btw. jak napisałaś o pieczeniu to sobie uświadomiłam, że mnie też od rana żołądek boli - mniej więcej od chwili, gdy dostałam smsa z przypomnieniem, że jutro mam wizytę ugina i podgląd.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja blizny wogóle nie odczuwam,w ostatniej donoszonej ciąży również,ale siedzę na fb grupie NATURALNIE PO CESARCE i tam często opisują takie same dolegliwości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samolot był. Pierwszy lekarz facet który był delikatny!
    Rozwarcia zewnętrznego nadal brak. Wszystko miękkie i krótkie. Chyba będę mieć potem jeszcze usg.

A ktg mam Bajka na zawołanie. Mówię że czuję skurcze i wiozą do sali mi sprzęt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy też miałyście w I i II trymestrze częste bóle głowy? W około 6-8 tygodniu miałam codziennie, teraz od tygodnia też, strasznie to męczące.

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ