Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena nie ma problemu, myślę, że nasza kolej też za niedługo przyjdzie. Teraz ważne, żebyście Wy z Franiem szybko doszli do siebie i szczęśliwie wrócili do domu
Pilik no to miałaś noc z przygodami! Też się właśnie trochę martwię, że nie będę wiedziała czy to "to". Odpocznij trochę, może do wieczora się rozkręci
Ania Ty się jeszcze nie wpychaj w kolejkę. Masz jeszcze czas. Przemęczać się trochę, ale dla Oskara każdy dzień w brzuchu jest ważny.
Ja mam dzisiaj lekarza o 12:45. Może się czegoś dowiem w końcu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 07:27
summer86, Lena21, admiralka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena po cesarce lekkostrawna dieta, możesz pić kawę zbożowa, dużo wody, sok jabłkowy z wodą, herbatniki, biszkopty, rosół, kisiel, kleik, nie zdziw się jak dostaniesz mięso gotowane, marchewkę gotowana, jabłka, jogurty. No i z początku nic smażonego i pieczonego, żadnej kapusty, fasoli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 07:24
-
nick nieaktualnyLena ja dokładnie pamiętam co było do jedzenia - ba! Nawet wrzucalam zdjęcia na "posiłki w szpitalach"
Dzień w którym miałam cc to Matrix, nic nie ogarnialam - na 0ewno po pionizaxji dostałam kanapkę i jogurta kolejne dni :
Na śniadanie zazwyczaj pieczywo, gotowany indyk, sałata, masło / opcja nr dwa: pieczywo, masło jajko na twardo sałata (byłam tylko 2 noce)
Obiad: krupnik, ryba na parze i ziemniaki/
Botwinkowa, kotlety z kurczaka, ziemniaki
Kolacji nie pamiętam, mąż mi kanapki przynosił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 07:45
-
Lena, jaki duży Franio
a za kolejkę się w żadnym wypadku nie gniewam
ale Ania niech już poczeka aż my się rozpakujemy z Malka i Pilik
Malka, kciuki za wizytę i czekamy na wiesci!
Pilik, u mnie też noc niespokojna, prawie nie spałam przez mocne bóle miesiaczkowe i krzyża, ale chyba bez skurczy.. ja cholercia nie wiem jak wygląda skurcz. Już myślałam że coś się rozkręci, ale się wyciszyło. Też mam ktg dziś po 12. -
Lena, położna na SR mówila że tylko w dzień CC i dzien po jest mega lekkostrawna dieta, ale od 2 dnia po można już jeść. Polecała biszkopty i suszone owoce, bo dają energię a dodatkowo suszone owoce mogą ulatwić pracę jelit, bo wyprożnienie po cc nie jest latwe, zresztą o sn podobno też.
-
Lena super wiadomości. Franio to już całkiem duży chłopak
Aniu trzymam kciuki, żeby wszystko się uspokoiło. W jakim szpitalu leżysz? Ja będę jutro i w środę w Opolu, więc jakbyś czegoś potrzebowała fo pisz na priv.
Kurcze jak się taka lawina brzuszków zwolni, to nic tylko zachodzić
Miłego dnia dziewczynyRucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Pilik to skorcze przedpowiadajace za chwile chwycą porządnie.
Kaczorka i jedna impreza odhaczonapochwal się jak Aluśka wygladała
mnie z racji syna wszystkie sukienki miną
Sammer dalej nic ? Kiedy wizyta?
Ania i Bajka to kolejny dzień możemy odhaczyć.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dzień dobry dziewczyny
Poniedziałek mam nadzieję że będzie dla nas radosny
Ja po śniadaniu czekam na ktg a potem nie wiem o której usg będzie
Lena piękne wymiary Frania, trzymam kciuki by ten dzień szybko zleciał i jutro żebyś już mogła być przy nim
Kciuki łaski za dzisiejsze wizyty, ktgmalka, admiralka, KateKum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem po szybkim obchodzie. Oczywiście wszyscy pod nosem coś...
A ja tylko usłyszałam 'Panią na porodówkę i o 9 na badanie do gabinetu'.
Zobaczymy co wymyślą. Ja postępu nie czuję żadnego tylko że te skurcze są regularne.
Jednak nie takie co 1min gdy mnie przywozili.
Kate dzięki. Wszystko mam. Wcczoraj rodzice byli. Jutro będą. Dzisiaj dam radę. W spokoju poleżeć po wczorajszych teściowych awanturach może się udaKateKum lubi tę wiadomość
-
Summer u Ciebie też widzę atrakcje w nocy. Tylko u mnie cisza. Te bóle miesiączkowe też mnie czasem zastanawiają, ale zwykle po 10min przechodzą. Zobaczymy co będzie u Ciebie dzisiaj na KTG.
Fela postanowiła chyba mnie posłuchać i nie wychodzić za szybkoChociaż z jednej strony bym już chciała mieć to za sobą, ale praktycznie na to patrząc to dobrze, że czeka. Remont się skończy najwcześniej na koniec tygodnia a i tak w to nie wierzę za bardzo. Dam znać po wizycie. Może mnie lekarz w końcu na jakieś ktg wyśle. Ale zadnych skurczy nie czuję.
-
Lena, co do diety po cc to chyba zależy od szpitala. Moja przyjaciółka miała dwa razy cc, za każdym razem jadła to, co chciała, a ja jej dowoziłam smakołyki zgodnie z zachciankami (łącznie z pizza:D). Choć jej mama ze zgrozą na to patrzyła, twierdząc, że powinna jeść tylko kleik, gotowane mięso i chyba gotowaną marchew (coś tam jeszcze o bawarce było- że niby mleko z mleka powstaje i bez tego nie będzie miała pokarmu). Pamiętam jej błagalne spojrzenie pt. "weź ją stąd, bo jestem tak głodna, że jak mi da kleik to zjem własną matkę".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 08:17
Bajkaaa, Lena21, Minie Black lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzisiaj mamy tu dzień KTG
Miłego leżenia, dziewczyny!
Bajka i Ania - kolejny dzień do przodu w dwupakach. Oby tak dalej!Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Ania ale jak to szybko obchod? U nas są ci prawda bliżej południa ale konkrety same bi chyba że się nic nie dzieje totalnie a u ciebie mogli by jakoś tak więcej się coś wypowiedzieć...
Trzymam kciuki by u ciebie się super wyciszlo a tak swoją drogą co ile dostajesz sterydy? Ja miałam 4 dawki co 12 godzin -
Aga9090 wrote:Lena po cesarce lekkostrawna dieta, możesz pić kawę zbożowa, dużo wody, sok jabłkowy z wodą, herbatniki, biszkopty, rosół, kisiel, kleik, nie zdziw się jak dostaniesz mięso gotowane, marchewkę gotowana, jabłka, jogurty. No i z początku nic smażonego i pieczonego, żadnej kapusty, fasoli
No właśnie ja tez tak rozumiem dietę lekkostrawna, a dzisiejsza zmiana rozumie jako sucharki z sucharkamichciałabym nabrać trochę sił, bo dziś gorzej niż wczoraj z laktacją. Może w domu będzie nam łatwiej. Mam wrażenie, że jesteśmy tu sensacją, ciagle słyszę jak ktoś gdzie po kątach gada o nas
-
Bajkaaa wrote:Ania ale jak to szybko obchod? U nas są ci prawda bliżej południa ale konkrety same bi chyba że się nic nie dzieje totalnie a u ciebie mogli by jakoś tak więcej się coś wypowiedzieć...
Trzymam kciuki by u ciebie się super wyciszlo a tak swoją drogą co ile dostajesz sterydy? Ja miałam 4 dawki co 12 godzin
My tu mamy 2x dziennie - po 8 rano i po 20 -
nick nieaktualnyLena21 wrote:No właśnie ja tez tak rozumiem dietę lekkostrawna, a dzisiejsza zmiana rozumie jako sucharki z sucharkami
chciałabym nabrać trochę sił, bo dziś gorzej niż wczoraj z laktacją. Może w domu będzie nam łatwiej. Mam wrażenie, że jesteśmy tu sensacją, ciagle słyszę jak ktoś gdzie po kątach gada o nas
tu chodzi o lekkostrawna, bo po cc ciężko się wypróżnić, boli wszystko i ciągnie.. Czasem pójście siku jest męka.. Trzymam mocno kciuki za Was, już jutro zobaczysz się z Franiem
A ludźmi się nie przejmuj, zawsze będą gadać, ja ostatnio też byłam sensacja w szpitalu.. -
Lena21 wrote:My tu mamy 2x dziennie - po 8 rano i po 20
Co do diety ja mam wpisaną w kartę lekko strawna i fakt samo gotowane mięso ale chleb różny i do chleba różne rzeczy ale wiadomo to co innego nic po cc -
nick nieaktualnyOd ponad 2h leżę pod ktg...
Siku mi się już chce a miała być godzinka.
Obchód po 8 i po 20 zwykle ale taki w pędzie. Dopóki się nie ponarzeka.
Samoloty tutaj mało przyjemne...
Sterydy na płuca dostałam w piątek i sobotę. Teraz leci 7 dawka tego czegoś na T. Zostały jeszcze 3 po 6h... -
nick nieaktualnyLena dieta łatwostrawna czyli oczyszczone zboża (białe bułki, makaron, ryż), ziemniaki, gotowane warzywa korzeniowe, dżemy, chude wędliny, chude mięso i ryby, masło, owoce gotowane, jogurt. Najważniejsze żebyś unikała wzdymających. Może niech Ci mąż coś przemyci, bo się zagrodzisz, a nie masz za dużo tkanki tłuszczowej. W każdym razie życzę Ci wytrwałości i powodzenia w akcji 'laktacja'. A niedługo przytulisz synka
Ania, Bajka czekajcie na swoją kolej
Miłego dnia dziewczyny, mnie znowu męczą sny erotyczne, już mam trochę dość.Bajkaaa lubi tę wiadomość