X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie ma problemu, myślę, że nasza kolej też za niedługo przyjdzie. Teraz ważne, żebyście Wy z Franiem szybko doszli do siebie i szczęśliwie wrócili do domu :)

Pilik no to miałaś noc z przygodami! Też się właśnie trochę martwię, że nie będę wiedziała czy to "to". Odpocznij trochę, może do wieczora się rozkręci ;)

Ania Ty się jeszcze nie wpychaj w kolejkę. Masz jeszcze czas. Przemęczać się trochę, ale dla Oskara każdy dzień w brzuchu jest ważny.

Ja mam dzisiaj lekarza o 12:45. Może się czegoś dowiem w końcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 07:27

summer86, Lena21, admiralka, JustynaG lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena po cesarce lekkostrawna dieta, możesz pić kawę zbożowa, dużo wody, sok jabłkowy z wodą, herbatniki, biszkopty, rosół, kisiel, kleik, nie zdziw się jak dostaniesz mięso gotowane, marchewkę gotowana, jabłka, jogurty. No i z początku nic smażonego i pieczonego, żadnej kapusty, fasoli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 07:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja dokładnie pamiętam co było do jedzenia - ba! Nawet wrzucalam zdjęcia na "posiłki w szpitalach" :D
    Dzień w którym miałam cc to Matrix, nic nie ogarnialam - na 0ewno po pionizaxji dostałam kanapkę i jogurt :) a kolejne dni :
    Na śniadanie zazwyczaj pieczywo, gotowany indyk, sałata, masło / opcja nr dwa: pieczywo, masło jajko na twardo sałata (byłam tylko 2 noce)
    Obiad: krupnik, ryba na parze i ziemniaki/
    Botwinkowa, kotlety z kurczaka, ziemniaki

Kolacji nie pamiętam, mąż mi kanapki przynosił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 07:45

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, jaki duży Franio <3 a za kolejkę się w żadnym wypadku nie gniewam :) ale Ania niech już poczeka aż my się rozpakujemy z Malka i Pilik ;)

Malka, kciuki za wizytę i czekamy na wiesci!

Pilik, u mnie też noc niespokojna, prawie nie spałam przez mocne bóle miesiaczkowe i krzyża, ale chyba bez skurczy.. ja cholercia nie wiem jak wygląda skurcz. Już myślałam że coś się rozkręci, ale się wyciszyło. Też mam ktg dziś po 12.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, położna na SR mówila że tylko w dzień CC i dzien po jest mega lekkostrawna dieta, ale od 2 dnia po można już jeść. Polecała biszkopty i suszone owoce, bo dają energię a dodatkowo suszone owoce mogą ulatwić pracę jelit, bo wyprożnienie po cc nie jest latwe, zresztą o sn podobno też.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena super wiadomości. Franio to już całkiem duży chłopak ;)

Aniu trzymam kciuki, żeby wszystko się uspokoiło. W jakim szpitalu leżysz? Ja będę jutro i w środę w Opolu, więc jakbyś czegoś potrzebowała fo pisz na priv.

Kurcze jak się taka lawina brzuszków zwolni, to nic tylko zachodzić ;)
    Miłego dnia dziewczyny

Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to skorcze przedpowiadajace za chwile chwycą porządnie.

Kaczorka i jedna impreza odhaczona ;) pochwal się jak Aluśka wygladała <3 mnie z racji syna wszystkie sukienki miną :(

Sammer dalej nic ? Kiedy wizyta?

Ania i Bajka to kolejny dzień możemy odhaczyć.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Poniedziałek mam nadzieję że będzie dla nas radosny :)
    Ja po śniadaniu czekam na ktg a potem nie wiem o której usg będzie :)

Lena piękne wymiary Frania, trzymam kciuki by ten dzień szybko zleciał i jutro żebyś już mogła być przy nim <3

Kciuki łaski za dzisiejsze wizyty, ktg :)

malka, admiralka, KateKum lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po szybkim obchodzie. Oczywiście wszyscy pod nosem coś...
    A ja tylko usłyszałam 'Panią na porodówkę i o 9 na badanie do gabinetu'.
    Zobaczymy co wymyślą. Ja postępu nie czuję żadnego tylko że te skurcze są regularne.
    Jednak nie takie co 1min gdy mnie przywozili.

Kate dzięki. Wszystko mam. Wcczoraj rodzice byli. Jutro będą. Dzisiaj dam radę. W spokoju poleżeć po wczorajszych teściowych awanturach może się uda ;D

KateKum lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u Ciebie też widzę atrakcje w nocy. Tylko u mnie cisza. Te bóle miesiączkowe też mnie czasem zastanawiają, ale zwykle po 10min przechodzą. Zobaczymy co będzie u Ciebie dzisiaj na KTG.
    Fela postanowiła chyba mnie posłuchać i nie wychodzić za szybko ;) Chociaż z jednej strony bym już chciała mieć to za sobą, ale praktycznie na to patrząc to dobrze, że czeka. Remont się skończy najwcześniej na koniec tygodnia a i tak w to nie wierzę za bardzo. Dam znać po wizycie. Może mnie lekarz w końcu na jakieś ktg wyśle. Ale zadnych skurczy nie czuję.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, co do diety po cc to chyba zależy od szpitala. Moja przyjaciółka miała dwa razy cc, za każdym razem jadła to, co chciała, a ja jej dowoziłam smakołyki zgodnie z zachciankami (łącznie z pizza:D). Choć jej mama ze zgrozą na to patrzyła, twierdząc, że powinna jeść tylko kleik, gotowane mięso i chyba gotowaną marchew (coś tam jeszcze o bawarce było- że niby mleko z mleka powstaje i bez tego nie będzie miała pokarmu). Pamiętam jej błagalne spojrzenie pt. "weź ją stąd, bo jestem tak głodna, że jak mi da kleik to zjem własną matkę".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 08:17

Bajkaaa, Lena21, Minie Black lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mamy tu dzień KTG :)
    Miłego leżenia, dziewczyny!

Bajka i Ania - kolejny dzień do przodu w dwupakach. Oby tak dalej!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale jak to szybko obchod? U nas są ci prawda bliżej południa ale konkrety same bi chyba że się nic nie dzieje totalnie a u ciebie mogli by jakoś tak więcej się coś wypowiedzieć...
    Trzymam kciuki by u ciebie się super wyciszlo a tak swoją drogą co ile dostajesz sterydy? Ja miałam 4 dawki co 12 godzin

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania oby na samolocie było lepiej niż ostatnio.

Bajka ja też 4 dawki co 12h

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Lena po cesarce lekkostrawna dieta, możesz pić kawę zbożowa, dużo wody, sok jabłkowy z wodą, herbatniki, biszkopty, rosół, kisiel, kleik, nie zdziw się jak dostaniesz mięso gotowane, marchewkę gotowana, jabłka, jogurty. No i z początku nic smażonego i pieczonego, żadnej kapusty, fasoli

No właśnie ja tez tak rozumiem dietę lekkostrawna, a dzisiejsza zmiana rozumie jako sucharki z sucharkami :/ chciałabym nabrać trochę sił, bo dziś gorzej niż wczoraj z laktacją. Może w domu będzie nam łatwiej. Mam wrażenie, że jesteśmy tu sensacją, ciagle słyszę jak ktoś gdzie po kątach gada o nas

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ania ale jak to szybko obchod? U nas są ci prawda bliżej południa ale konkrety same bi chyba że się nic nie dzieje totalnie a u ciebie mogli by jakoś tak więcej się coś wypowiedzieć...
    Trzymam kciuki by u ciebie się super wyciszlo a tak swoją drogą co ile dostajesz sterydy? Ja miałam 4 dawki co 12 godzin

My tu mamy 2x dziennie - po 8 rano i po 20

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    No właśnie ja tez tak rozumiem dietę lekkostrawna, a dzisiejsza zmiana rozumie jako sucharki z sucharkami :/ chciałabym nabrać trochę sił, bo dziś gorzej niż wczoraj z laktacją. Może w domu będzie nam łatwiej. Mam wrażenie, że jesteśmy tu sensacją, ciagle słyszę jak ktoś gdzie po kątach gada o nas
    Ja jadłam biszkopty na potęgę, nawet pierwszego dnia po cc :) tu chodzi o lekkostrawna, bo po cc ciężko się wypróżnić, boli wszystko i ciągnie.. Czasem pójście siku jest męka.. Trzymam mocno kciuki za Was, już jutro zobaczysz się z Franiem :)

A ludźmi się nie przejmuj, zawsze będą gadać, ja ostatnio też byłam sensacja w szpitalu..

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    My tu mamy 2x dziennie - po 8 rano i po 20
    A to ja też mam dwa razy dziennie obchod tylko ten poranny jest taki konkret że wiedza co jest komu i co planują itp i robią to tak żeby już każda była po ktg i żeby ewentualne badania z rana były już wyniki krwi czy moczu

Co do diety ja mam wpisaną w kartę lekko strawna i fakt samo gotowane mięso ale chleb różny i do chleba różne rzeczy ale wiadomo to co innego nic po cc

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ponad 2h leżę pod ktg...
    Siku mi się już chce a miała być godzinka.
    Obchód po 8 i po 20 zwykle ale taki w pędzie. Dopóki się nie ponarzeka.

Samoloty tutaj mało przyjemne...
    Sterydy na płuca dostałam w piątek i sobotę. Teraz leci 7 dawka tego czegoś na T. Zostały jeszcze 3 po 6h...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dieta łatwostrawna czyli oczyszczone zboża (białe bułki, makaron, ryż), ziemniaki, gotowane warzywa korzeniowe, dżemy, chude wędliny, chude mięso i ryby, masło, owoce gotowane, jogurt. Najważniejsze żebyś unikała wzdymających. Może niech Ci mąż coś przemyci, bo się zagrodzisz, a nie masz za dużo tkanki tłuszczowej. W każdym razie życzę Ci wytrwałości i powodzenia w akcji 'laktacja'. A niedługo przytulisz synka <3

Ania, Bajka czekajcie na swoją kolej ;-)

Miłego dnia dziewczyny, mnie znowu męczą sny erotyczne, już mam trochę dość. :-D

Bajkaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: