X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku, byłam bardzo zdeterminowana ;) poza tym mam jakąś awersję do tych testów owu z moczu, za bardzo przypominają ciążowe a ja mam alergię na widok jednej kreski.

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Kurcze, koleżanka ciągle mnie namawia na wizyty u psychologa, bo po dwóch poronieniach się boję. No aż mnie to denerwuje. Bo mi mają pomóc leki, heparyna, luteina, acard, a nie wygadanie się u psychologa.

Czasami psycholog jest potrzebny, ale z drugiej strony jeśli masz się stresować psychologiem to lepiej odpuść a leki na pewno wystarczą.
    Trzymam mocno kciukasy żeby wszystko było dobrze!

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo gdzie jest Palcia? Miała dziś testować.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • gretka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Dziewczęta macie jakas fajna aptekę internetową i tanią? Musze zamówić znowu ten żel ,bo kurza stopa skończyl mi sie a u mnie na wiosce nie ma. Tzn jest w jednym aptece za 76 zl :-\
    a jaki dokladnie szukasz? ja z lubrykatw nie korzystam ale widzialam ze sa np taki:
    http://www.apteka-melissa.pl/apteka/produkt/13112/conceive-plus-lubrykant-75-ml.html
    w aptece melisa- a tam witaminki i inofem w korzystnej cenie
    zele i inne ( ja kupuje tam testy)w sklepie:
    http://www.przedciaza.pl/21-testy-owulacyjne- ale w tym mozna jeszcze zobaczyc na allegro- tam czasami z tego sklepu cyeny nizsze :-)

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Kurcze, koleżanka ciągle mnie namawia na wizyty u psychologa, bo po dwóch poronieniach się boję. No aż mnie to denerwuje. Bo mi mają pomóc leki, heparyna, luteina, acard, a nie wygadanie się u psychologa.

Idz,idz moja szwagierka miala stany depresyjne przez brak ciazy wyslalam , sama nawet znalazlam internetowo i byla przed swietami- widocznie cos odblokowalo sie bo ma termin na pazdziernik
    napewno zyskasz :-)

gretka
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Arturowa, ja nam odpał ze ciesze japę do dwóch kresek na owulacyjnych. Zawsze wyobrażam sobie ze to ciążowy. Hahahah czubek jestem

Gdzie tam czubek ;) Ja też pewnie tak bym robiła z tymi testami, to więcej niż pewne ;)

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• gretka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Dokładnie tego żelu conceive plus . Bo skończył się nam.
    to zobacz dokladnie tam, w melisie widzialam 4 wersje tego zelu i 1 jakis tani ale nie wnikałam...

gretka
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Natalii ile sie juz starasz?

karmel ja mam taki mikroskop owulacyjny ale go uzylam jeden cykl
    ponad 2 lata

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    4 tydzień
    Nie mam żyłek, wyglądają normalnie , tylko bolą i są ciężkie i wrażliwe.

Ale jak ty Natalii00 nie masz jeszcze pozytywnego testu to nie będziesz miała objawów tego typu. W jakiej fazie cyklu jesteś?

nawet nie wiem jakiej ja fazie cyklu jestem gdyz tego nie rozumiem w ogole

• niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morisku chyba masz dobre zdanie na temat conceive? skoro juz kolejna tubke kupujesz? zastanawialam sie nad nim

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Presja tak na mnie zadziałała, bo dowiedziałam się, że część pracy muszę w piątek oddać;)

Może, z racji zawodu, jestem stronnicza, ale zachęcam do kontaktu z psychologiem, a najlepiej psychoterapeutą. Często to naprawdę pomaga poukładać sobie pewne rzeczy. Może nie przepracowanie wielkich trudności niezwiązanych z ciążą, bo to mogą być duże emocje, a to nie czas na to, ale takie bieżące wsparcie i praca nad aktualnymi stresami - zdecydowanie tak.

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tez sie zastanowie nad tym conceive i afrodyta jak nie bedzie szlo, ale ida dwa wesela i musze oszczedzac:/

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przebimbać ponad 2h przed komputerem...nie robiąc nic konkretnego...dla mnie nic trudnego - 2h z Cezikiem...uwielbiam gościa...
    Ale teraz zmykam już powoli - jutro wczesna pobudka i na Wrocław do lekarza...
    Kolorowych snów!

• arturowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, to tak samo jak u mnie. Pierwsze w maju, drugie w czerwcu ;)Najchętniej bym nie poszła bo wesele to zlot ciotek i pytania- masz już chłopaka/kiedy ślub/dziecko/drugie dziecko itd. Jedno mi wypada akurat na 2 maja więc może uda mi się wyjechać na Roztocze i w lesie przeczekać ;)

Kena trzymam kciuki za wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:27

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Idz,idz moja szwagierka miala stany depresyjne przez brak ciazy wyslalam , sama nawet znalazlam internetowo i byla przed swietami- widocznie cos odblokowalo sie bo ma termin na pazdziernik
    napewno zyskasz :-)

ale ja nie mam stanów depresyjnych. A strach o ciążę towarzyszy chyba każdej kobiecie.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Klaudia, to tak samo jak u mnie. Pierwsze w maju, drugie w czerwcu ;)Najchętniej bym nie poszła bo wesele to zlot ciotek i pytania- masz już chłopaka/kiedy ślub/dziecko/drugie dziecko itd. Jedno mi wypada akurat na 2 maja więc może uda mi się wyjechać na Roztocze i w lesie przeczekać ;)

Kena trzymam kciuki za wizytę :)

to mamy bardzo dokladnie tak samo ;) tez maj i czerwiec, 16 maj i 13 czer dokladnie bodajze. no i prawdopodobnie w sierpniu wesele nota bene mojego taty...

arturowa lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My aktualnie mamy jakis z unimila zwykły bardzo rzadko go używamy ale chyba zamówię ten conceive :) i dalej czekam na kuriera z testami owu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moje kochane @ rozgoscila się na dobre. Proszę mi wpisać @. NIESTETY :-(
    Spokojnej nocki kobietki, odezwę się jutro popołudniu musze o 5 wstać do pracy. Masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 23:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do pracy. Miłego dzionka :-D

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Temp poszybowała w górę a test negatyw. Wykresy są super. Idę spać dalej.
    P.s. proszę nie piszcie ze moze za wcześnie.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ