Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja właśnie wróciłam z siostra z "castingu do filmu" haha:))

Mysz naprawdę cie nie rozumiem, każda z nas tutaj pragnie być w ciąży, ty w niej jesteś i zamiast mieć radość z tego, cieszyć się stanem błogosławionym to dzien w dzień szukasz w internecie pierdol...

Morisku tak się cieszyłam ze pójdziecie na swoje...

• madlenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku nie martw się, jeszcze się od niej uwolnisz.

Klaudia rzeczywiście objawy mogą na coś wskazywać, może zatestuj.

W sumie powiem Wam, że nie znam nikogo kto starając się o dziecko świadomie nie zwraca uwagi na objawy, które się pojawiają. Nawet jak nie sprawdza się temperatury, to zauważa się objawy. Ja też doszukuje się i dziwne dla mnie jest to, że mam tyle pryszczy od momentu gdy zaznaczyłam to na wykresie. Tzn miałam zawsze na brodzie w okolichac kącików ust, ale jak odstawiłam chipsy i cole to buźkę miałam jak ta lala. Czasami w weekend pozwole sobie na grzeszek ale nic mi po tym nie jest. Zdjęcie bym Wam pokazała, ale spać nie będziecie mogły. A dodam, że w diecie nic się nie zmieniło. Cycki też mnie lekko pobolewaja, chyba są bardziej pełne i jędrne a w dole brzucha po obu stronach coś czuje. Objawy stricte ciążowe, a może być jak zawsze. Wiem, że może się nie udać, ale jak mam to wszystko lekceważyć i nie myśleć. Nie da się. Kusi mnie wcześniejsze testowanie. W planach miałam zrobić test dopiero jak wrócę ze świąt, ale nie wiem czy wytrzymam.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nie żeby coś ale 6 dni po owulacji na pewno nie występują objawy typu mdłości - do tego jest potrzebny odpowiedni poziom HCG. Raczej sobie wmawiasz :)
    Aczkolwiek z całego serca życzę zielonego końca :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]

Wysłany: 28 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenko a który dpo u ciebie?

• arturowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 dpo ale tak mnie ręce świerzbią żeby zrobić test że masakra. Postanowiłam zrobić 14 dpo ale jak wytrzymam jeszcze 2 dni to będzie dobrze. Kurde ja to z miesiąca na miesiąc coraz więcej objawów sobie wymyślam.

Wiecie co? Takie gadanie o objawach to mi zalatuje "testem ciążowym online" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 11:47

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dpo

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek przykro mi :( miałam nadzieję, że uwolnisz się od jędzy :(

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Arturowa, prawie każda z nas miała furę objawów "ciążowych" a potem przychodziła @. Więc nie ma co się wsłuchiwać w organizm na siłę, bo wtedy zauważasz rzeczy, które w normalnych warunkach byś zignorowała. A potem przychodzi wielkie rozczarowanie. Tak naprawdę, jak się jest w ciąży to się jest i się tego dowie po teście - niezależnie ile tych pseudoobjawów się zaobserwowało.

I kochane nie chcę tu nikogo urazić - ja robiłam dokładnie to samo. Ale najgorzej się spada z wysokiego konia (czy jakoś tak:P) i przed tym chcę Was ostrzec :-) I o dziwo jak w tym cyklu olałam te całe objawy to miałam ich 90% mniej niż w zeszłych :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 11:53

arturowa lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png

• madlenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam z tego konia pół roku i jestem świadoma tego, że może się nie udać. Ale przecież od niezwracania uwagi na te objawy to też się w ciąży nie będzie :) Trzeba mieć szczęście i mówić sobie " uda się".

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    No dokładnie Arturowa, prawie każda z nas miała furę objawów "ciążowych" a potem przychodziła @. Więc nie ma co się wsłuchiwać w organizm na siłę, bo wtedy zauważasz rzeczy, które w normalnych warunkach byś zignorowała. A potem przychodzi wielkie rozczarowanie. Tak naprawdę, jak się jest w ciąży to się jest i się tego dowie po teście - niezależnie ile tych pseudoobjawów się zaobserwowało.

I kochane nie chcę tu nikogo urazić - ja robiłam dokładnie to samo. Ale najgorzej się spada z wysokiego konia (czy jakoś tak:P) i przed tym chcę Was ostrzec :-) I o dziwo jak w tym cyklu olałam te całe objawy to miałam ich 90% mniej niż w zeszłych :P

Hahaha to tak jak ja w poprzednim miesiącu :P Chodzi mi o to spadanie z wysokiego konia ;)

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Wysłany: 28 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę ze u mnie test juz prawie pozytywny:) zrobię jeszcze podwieczor i jutro w południe:)

Co do wkrecania objawów niestety tak już chyba mamy. Ale to prawda jeśli w ciąży jesteśmy to i tak jestesmy:)

Dziewczyny w 10dpo może testujcie przed świętami w piątek np, to będzie już 16dpo:) i wtedy będziecie miały piękne swieta:)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Domi dlatego ja chcę testować po świętach. Ja źle znosze podróże, choć tylko 200km. Jak będę wiedziała, że się udało to wmówie sobie na 100% wymioty i nie będzie za ciekawie :)
    W ptk będzie 26 dzień cyklu, @ powinna być w święta. Dziwnie wcześnie ta ovulacja była. Postaram się poczekać. Nie mam w domu testu więc powinno być łatwiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 12:14

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiko, mnie samą denerwuje to, że nie potrafię się cieszyć. Pamiętam jednak pierwszą ciążę, kiedy w 10 tygodniu poszliśmy do lekarza oglądać jak bije serduszko, a tam prosta linia, nic nie biło i to od 3 tygodni. Potem druga ciąża, plamienia, lekarka, która kazała się nie przejmować, a potem krew, która ciurkiem ciekła mi po nogach i jak coś ze mnie wyleciało, a resztę swojej ciąży zawiozłam w pudełeczku na oddział, żeby dali do badania.
    Przepraszam, że tak obrazowo, ale to już zawsze we mnie zostanie i nie potrafię przestać o tym myśleć. A każda wizyta w toalecie, to stres, czy nie będzie krwi.
    Ciąża po poronienia nie jest miła i radosna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 12:16

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ja chętnie podejmę wyzwanie :) Tylko że jak test zrobiony w 16 dpo będzie negatywny to nie będę mogła sobie wmawiać że pewnie za wcześnie zrobiłam :P

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Spadam z tego konia pół roku i jestem świadoma tego, że może się nie udać. Ale przecież od niezwracania uwagi na te objawy to też się w ciąży nie będzie :) Trzeba mieć szczęście i mówić sobie " uda się".

To prawda, ale łatwiej się żyje :)

f2w3sek2i28gayyb.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka na test za wczesnie
    agatka zdaje sobie sprawe z tego ze za wczesnie na takie objawy ale nie wykluczam tez ze owu byla wczesniej a poza tym uwierz mi nie wkrecilam sobie tego, bylam skupiona zupelnie na czyms innym kiedy mnie tak zemdlilo:)
    ciezko sobie nie wkrecac jak sie dzieja z nami takie rzeczy i po ostatnim cyklu juz wiem jak to jest z tymi objawami dlatego tak jak wspominalam uwierze najpredzej w test a najlepiej usg:)

mysz strasznie mi przykro ze masz takie przezycia, nie wiem, moze gdybym byla na Twoim miejscu tez bym panikowala ale postaraj sie zostawic to swojemu losowi i dopoki nie ma zadnych plamien itd nie przejmuj sie brakiem objawow i nie czytaj tyle w internecie, ja kiedys wyczytalam ze mam raka i jeszcze jakies inne dziwne choroby :/

moris - dupiato!! a co mialas na mysli mowiac ze bardzo dobrze to wyglada? moj wykres?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 12:32

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Klaudia ja nie mówię, że sobie wymyśliłaś tylko, że raczej te mdłości wynikają z czego innego niż z ciąży :) Chyba, że owulację miałaś z tydzień wcześniej niż zaznaczyło.

f2w3sek2i28gayyb.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja bym stawiala na 15-17dc, robilam testy owu i 13 i14 dnia byly dwie kreski ale jeszcze nie byl pozytywny a 15 i 16 juz prawie ich nie bylo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 12:54

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha:) szkoda ze to jeszcze w sumie nic nie znaczy jakby od ilus dni byla wyzej to tak i tak smao jak rosnie zaraz moze spasc i kapa;)

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, też się dowiedziałam niedawno w internecie, że mam raka. A najśmieszniejsze to, że niby mam raka, bo mi beta sporo wzrosła...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ