X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, ja jeszcze nie panikuję, o dziwo całkiem spokojna jestem. A małżowi odbiło po ostatniej wizycie u gina, gdy usłyszał że owulacja była. A gdy @ przylazła, stwierdził, że ma słabe wojsko i to jego wina. W maju pójdzie się przebadać i zobaczymy. Ja jestem raczej za tym, że trzeba więcej prób, a później zrobię badania:)

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście, że trzeba więcej prób. Statystycznie zdrowa para ma 20-30% szans na poczęcie w każdym cyklu, więc to, że nie udaje się za 1, 2 czy 3 razem jest raczej normalne. Wytłumacz to swojemu bo ewidentnie świruje :D

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    No oczywiście, że trzeba więcej prób. Statystycznie zdrowa para ma 20-30% szans na poczęcie w każdym cyklu, więc to, że nie udaje się za 1, 2 czy 3 razem jest raczej normalne. Wytłumacz to swojemu bo ewidentnie świruje :D

Tia. Tylko żeby człowiek wiedział, ze zdrowy jest. Mi praktycznie od dziecka mówili ze będą problemy...wiec teraz świruję

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, facetowi coś wytłumaczyć...pójdzie do lekarza, dostanie czarno na białym wyniki i będzie wiedział. Osobiście podobają mi się jego podwojone starania:D

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Tia. Tylko żeby człowiek wiedział, ze zdrowy jest. Mi praktycznie od dziecka mówili ze będą problemy...wiec teraz świruję

Ajka ale co innego jak się ma jakieś podstawy przypuszczać, że jest coś nie tak a co innego jak się ktoś nakręca na wyrost. A to tylko może zaszkodzić.

Morella niech faktycznie zrobi te badania jak się ma tak martwić :) Badanie nigdy nie zaszkodzi :P

f2w3sek2i28gayyb.png

• arturowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż napisałam. Badania nasienia po 4 cyklach ? A myślałam że to ja jestem panikarą... Możesz kupić mężowi jakiś dobry suplement poprawiający jakość nasienia. Nawet kwas foliowy może brać z tobą ;) Mam nadzieję że w maju już nie będzie potrzeby u was żadnych badań robić :)

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc ja nastawiam się na szczegółowe badania dopiero po roku starań, doskonale wiem, że nie jest tak łatwo, choć nie powiem, ostatnie dwa miesiące były szalone. Miałam już absolutnie wszystkie objawy, które ustąpiły po zrobieniu testu czy przyjściu @. Dlatego teraz jestem już spokojniejsza. Natomiast mąż jest takim typem człowieka, że musi mieć wszystko czarno na białym. Jeśli chce zrobić badania - ok, nie będę mu bronić. Ja w maju zbadam sobie tylko tarczycę.
    Tak patrzę na Wasze wykresy i przy Was, ja mam bardzo niską temperaturę. Dziś najwyższa - 36.3.

• niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella ja też mam niska cały cykl,taka moja natura:)

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się mam wrażenie, że trochę poprawiło po wiesiołku ale to dopiero pierwszy cykl był, zobaczymy jak dalej.

Ja swojemu kazałam brać kwas foliowy, a badania.. no u nas trochę trwa - to raz. Ja latam, upewniam się czy aby hormony ok, czy tamto, śmamto ok.. a w sumie "wina" może leżeć po drugiej stronie. Nawet endo mi przy wizycie powiedział, żeby go wysłać bo z facetami sprawa jest prosta - albo jest ok albo nie, widać jak na dłoni. Więc nie problem żeby poszedł.
    A może być i tak, że wszystko ok ale nie chce zaskoczyć.. bo i tak bywa

nawet kolega z pracy mi opowiadał, że ma dwójkę bardzo dobrych znajomych, kilka lat się bezskutecznie starali. Rozstali się, znaleźli nowych partnerów - zaskoczyło od razu.. :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam podstawową około 36.2 :) także luz, to nie jest żaden wyznacznik. Ważny jest skok po owulacji o minimum 0,2.

f2w3sek2i28gayyb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei była taka historia, że koleżanka z pracy długo się starała i w końcu odpuścili. Złożyli papiery o adopcję, dostali ślicznego chłopczyka. Gdy maluch miał jakieś pól roczku, koleżance spóźnił się okres. Olała to bo stwierdziła, że znowu jej coś nawaliło i zapisała się na wizytę, ale bez wielkiego pośpiechu. A na wizycie co? Usg i piękna ciąża:)

Morisek, moja mama poroniła, ale mój gin nie zlecił żadnych badań. Tylko że moja mama zaszła w ciążę jak ja miałam już 18 lat więc to chyba inna sytuacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 13:28

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    U mnie z kolei była taka historia, że koleżanka z pracy długo się starała i w końcu odpuścili. Złożyli papiery o adopcję, dostali ślicznego chłopczyka. Gdy maluch miał jakieś pól roczku, koleżance spóźnił się okres. Olała to bo stwierdziła, że znowu jej coś nawaliło i zapisała się na wizytę, ale bez wielkiego pośpiechu. A na wizycie co? Usg i piękna ciąża:)

No to ostatnio jak byłam u gina to też mi mówi o swojej pacjentce z taką samą sytuacją - liczne poronienia, odpuścili, adoptowali, niedługo po babka w prawidłowej ciąży :) dość często się tak zdarza chyba.

Morisku, moja Mama 2x poroniła, ze mną w ciąży musiała brać leki na podtrzymanie. Ale w sumie ja jakoś nawet nie wpadłam na to, żeby o tym wspominać lekarzowi, hmm..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wykresie zaznaczyło mi dzień płodny... w 8 dc?o_O

mój ginekolog zapytał mnie na pierwszej wizycie, czy mama i babcie poroniły...opowiedziałam mu całą historię, zapisał notatkę i tyle

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka z pracy jest w ciąży - w 5 miesiącu!!! NIC ALE TO NIC kompletnie po niej nie widać....szok...

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkielet obtoczony skórą :)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nabijaliśmy się, że ja (nie licząc moich naturalnych fałdów tłuszczowych) mam dziś większe wzdęcie przedokresowe ;)

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej mamy się śmiali na porodówce, że przyjechała rodzić bez brzucha. A brat donoszony :P

f2w3sek2i28gayyb.png

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Autentycznie - skubana dopiero się przyznała...a mnie dziś wydęło masakrycznie...małpiszon jak nic się czai...:(

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z pracy ostatnio się widziała ze swoją eks szefową, chciała się z nią na piwo umówić i też się ciutkę zdziwiła, jak się okazało, że tamta jest w 6 miesiąc ciąży - też praktycznie nic nie widać podobno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej koleżanki ze studiów też nic nie było widać. Gdy nam powiedziała, że jest w 6 miesiącu, dłuuugo zbieraliśmy szczęki z podłogi. Kluseczka chyba umiejscowiła się w jej pośladkach bo to było jedyne wypukłe miejsce na jej ciele. :D
    A mi w święta kuzyn wystrzelił z pytaniem, czy w ciąży jestem bo taki brzuszek mam...i to przy całej rodzince;/

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ