X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Ja mój juz mogę na taczce wozić a co będzie jak kiedykolwiek zajdę w ciąże

Teeee nie przesadzaj!!!
    Choć a propo mojego brzucha to gdy mi ostatnio wujek dogryzł (że gonię jego przeogromny "mięsień piwny") odpowiedziałam tylko, że mi przynajmniej miażdżyca jaj nie grozi ;)

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    U mojej koleżanki ze studiów też nic nie było widać. Gdy nam powiedziała, że jest w 6 miesiącu, dłuuugo zbieraliśmy szczęki z podłogi. Kluseczka chyba umiejscowiła się w jej pośladkach bo to było jedyne wypukłe miejsce na jej ciele. :D
    A mi w święta kuzyn wystrzelił z pytaniem, czy w ciąży jestem bo taki brzuszek mam...i to przy całej rodzince;/

Mi jakiś czas temu brat z takim tekstem wyskoczył... milusi.. szczególnie, że w jego przypadku jeszcze niedawno 'cieszył się ptaszek, że miał daszek'..

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena1983 wrote:
    Autentycznie - skubana dopiero się przyznała...a mnie dziś wydęło masakrycznie...małpiszon jak nic się czai...:(

:/ ale mnie też zaraz dopadnie.. już drugi dzień brzuch boli, temperatura leci w dół więc u mnie jak nic dziś, najpóźniej jutro

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie tak patrzę na wykres i nie wygląda to źle:)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella, to w którym dniu chcesz nam podnieść statystyki ;)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowana @ to 7 maja więc tak od 5 maja będę krążyć nad testem jak sęp nad ofiarą:D

W ogóle to w maju zachodzimy wszystkie. O!

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie prawie zawsze tak stopniowo spada, ostatnio też tak było niestety

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Planowana @ to 7 maja więc tak od 5 maja będę krążyć nad testem jak sęp nad ofiarą:D

W ogóle to w maju zachodzimy wszystkie. O!

AAaa myslałam, że jeszcze na kwiecień chcesz się załapać ;)

Ok, zmykam na radę...pewnie dopiero wieczorkiem do Was zajrzę...a tak poza tym tylko ciiitttt - bo nielegalnie się dowiedziałam - nie siedzę w komisjach na egzaminie gimnazjalnym jeeeeeejjjj :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena, jesteś nauczycielką? fajnie, że pracujesz w szkole, ja szukałam pracy w szkołach prawie dwa lata po studiach i nic:(

Może zastestuję na koniec kwietnia ale nie ma to większego sensu.

Kropka, widze że Ty przyjmujesz witaminę D. Powiedz mi, czy masz ją zaleconą przez lekarza czy tak po prostu bierzesz? Pytam, bo mi gin powiedział, żebym nie brała :I

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Kena to dobrze wiec do lekarza będziesz się wybierać?

W takim wypadku chyba pojadę w przyszłą środę dopiero zamiast teraz w piątek...nie wiem jeszcze - jak małpa przyczłapie dziś albo jutro to będę starała się wyrobić na piatek, ale czy się uda zarejestrować to nie wiem...

Tak Morella pracuję z przyszłością naszego narodu...;)
    oki, zmykam :*

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Kena, jesteś nauczycielką? fajnie, że pracujesz w szkole, ja szukałam pracy w szkołach prawie dwa lata po studiach i nic:(

Może zastestuję na koniec kwietnia ale nie ma to większego sensu.

Kropka, widze że Ty przyjmujesz witaminę D. Powiedz mi, czy masz ją zaleconą przez lekarza czy tak po prostu bierzesz? Pytam, bo mi gin powiedział, żebym nie brała :I

Generalnie mi matka truła, żebym brała na to swoje wieczne zmęczenie itp. plus potem mi się na tutaj na forum obiło, że wpływa na płodność to brałam :)

Ale szczerze powiedziawszy póki co odstawiłam bo stwierdziłam, że zaczęło się tego wszystkiego robić za dużo.. z osoby, która brała jedynie skrzyp z pokrzywą a i to od czasu do czasu (a, i spirulinę, to już to mi bardziej pomagało na zmęczenie itp.) zamieniam się ostatnio w małego lekomana co mi się wcale nie podoba ;)
    Za to gin mi ostatnio polecił brać Capivit A+E ForteSystem, już nawet nie pamiętam na co, ale jakoś do kolejnych "prochów" podchodzę już jak pies do jeża trochę.

A czemu Ci w ogóle powiedział, żebyś nie brała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 14:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział mi, że z tą witaminą można łatwo przesadzić i bez badań proponuje jednak nie przyjmować. Podobno 20 minut spaceru w słoneczny dzień wystarczy, by wytworzyć dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę. Zapytałam go, bo też przeczytałam że wpływa na płodność. Uśmiechnął się tylko i kazał bardziej skupić się na wit. C 2000, kwasie foliowym, magnezie i na rozsądnej diecie.

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Powiedział mi, że z tą witaminą można łatwo przesadzić i bez badań proponuje jednak nie przyjmować. Podobno 20 minut spaceru w słoneczny dzień wystarczy, by wytworzyć dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę. Zapytałam go, bo też przeczytałam że wpływa na płodność. Uśmiechnął się tylko i kazał bardziej skupić się na wit. C 2000, kwasie foliowym, magnezie i na rozsądnej diecie.

no to generalnie prawda, powinno się brać chyba jakoś od października do kwietnia, ale głowy sobie uciąć nie dam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam trochę zdziwiona, mimo jego słów biorę wit. D, ale raz w tygodniu póki co. Zamierzam iść do gina polecanego przez moja koleżankę. Generalnie ma facet dobre opinie więc warto zasięgnąć jego opinii.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie endo powiedziała żebym zrobiła badanie poziomu wit d i jakby co zaczela łykac

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Morisek dzięki za info. Zwiększę trochę dawkę. :)

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zalecone od lekarza wit. D 2x2000j więc dużo. Ale miałam najpierw zbadać i wyszedł duży niedobór - niecałe 14 przy normach 30-100. I tak ja mówi Morisek wpływa na płodność i jakość komórek jajowych.

Morisku a mi się obiło o uszy że właśnie jasna skóra łatwiej przepuszcza promienie i więcej wit D się wytwarza :D

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek, mój gin to typ lekarza, który uważa, że wszystko to, co jest naturalne jest lepsze i w pierwszej kolejności zaleca np odżywianie bogatsze w produkty zawierające witaminy a dopiero w drugiej kolejności suplementy.
    Zwiększę dawkę do dwóch tabletek a przy kolejnej wizycie bardziej go pomęczę;]
    Tak, mam prawie czarne włosy i ciemniejszą karnację, ale słońca ostatnio malutko więc myślę że mi nie zaszkodzi tabletka więcej.

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Morisek, mój gin to typ lekarza, który uważa, że wszystko to, co jest naturalne jest lepsze

I ma rację :) szczególnie jeśli chodzi o witaminy, bo po jakimś czasie organizm przestaje przyswajać witaminy normalnie z pożywienia. Plus przy tych w tabletkach łatwiej o nadmiar, co jest i szkodliwe i może np. utrudniać wchłanianie innych substancji.
    Więc można sobie pomóc na jedno a na inne zaszkodzić niestety.

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    Hej.
    Dominika przykro mi z powodu @ sledzilam twoje wpisy i kurcze myslam ze sie uda.

Laski a wezcie moze sprobujcie donga? Ja w trzecim cyklu razem z clo zaciazylam. Sluz mialam piekny i endo super wzrastalo mimo brania clo. Mi jeszcze pol opakowania zostala i 1,5 opakowania clo jakby ktoras chciala moge wyslac po co mam wyrzucac...
    juz ktoras chetna na te clo? bo ja z checia bym wziela :0

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ