Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć ... nie było mnie chwilę... ale praca - taki syf, że mi się płakać chce...
Na dodatek odebrałam wyniki części hormonów i chyba jednak nie jest ze mną wszystko ok
w 4 dniu cyklu...
LH 2,75
FSH 5,91
czytałam że stosunek powinien być 1, a u mnie 0,46
Prolaktyna raczej bliżej górnej granicy normy...mam 400 a norma 102 - 496
Wiecie co to może oznaczać?2020
2023 -
ja niestety nie wiem Ajka LH nigdy nie badałam, więc nawet nei wiem jak to u mnie wygląda a prolaktynę miałam w okolicach 501-506 i nie widzą w tym problemu..
ja jeszcze w robocie bo od jutra do końca tygodnia urlop.. na pisanie magisterki.. obym tylko coś napisała -
Mieszkanie w miejscu gdzie są prawie sami młodzi ludze = młode małżeństwa ma swoje minusy.. wiosna.. wszędzie mamuśki z wózkami wyległy na ulice
o ile widok znajomych mnie nie wkurza (nawet sąsaidkę spotkałam i w czwartek planujemy wspólny spacer żebym im foty porobiła) o tyle te wszystkie nieznajome i wózki.. meeeh.. -
Ajka wrote:Cześć ... nie było mnie chwilę... ale praca - taki syf, że mi się płakać chce...
Na dodatek odebrałam wyniki części hormonów i chyba jednak nie jest ze mną wszystko ok
w 4 dniu cyklu...
LH 2,75
FSH 5,91
czytałam że stosunek powinien być 1, a u mnie 0,46
Prolaktyna raczej bliżej górnej granicy normy...mam 400 a norma 102 - 496
Wiecie co to może oznaczać?
Ajka, pojedynczymi wynikami się nie sugeruj bo np. u mnie i LH i FSH różniły przy każdym badaniu i tak:
1. miałam LH 5,35 a FSH 7,49
2. LH 4,6 i FSH 6,66
3. ostatnio - LH 6,56 i FSH 9,32
Prolaktynę mam chyba w innych jednostkach - i generalnie pod kontrolą bo biorę Bromergon.
tyle tylko mogę Ci napisać.... -
Arturowa, "nie zazdraszczam"...podobnie jak Moriskowi...na szczęście ja nie mogę narzekać na teściową - a wręcz mam ochotę dziś do niej zadzwonić i naskarżyć na jej pierworodnego
...a tak poza tym to się guzik narobiłam na ogrodzie...bo ciepło...i sąsiedzi się uaktywniają i tak z 2 h przy płocie...bo przecież "nie no nie wejdę na kawę w domu - nie mam czasu" ... ale generalnie to pogadałam sobie z sąsiadką, która urodziła syna trzy miesiące przed swoją córką... po usunięciu jednego jajnika, brała hormony i jakieś tam leki na rozgonienie torbieli w drugim i po 3 miesiącach zaliczyła wpadkę (jest już po 40). Ale był ubaw - jej 20-letnia córka rodziła dosłownie 3 miesiące później -
a ja właśńie kończę obiadek dla mojego pracusia i zastanawiam się jak go ładnie podać na prostokątnym talerzu... świeczki już są kwiaty też jeszcze tylko pyszne jedzonko na stół jak wróci:) a miałam się obijać ten jeden dzień w którym do późna pracuje... hahaha...
-
Mysz86 wrote:A ja właśnie sprawdziłam jakie miałam LH i FSF
LH 7,38
FSH 6,39
To chyba nie za dobrze sądząc po tym co piszecie... Ale mój gin nic nie mówił o tym.
Już się prawie rozpłakałam... ale chyba dobrze mam... Bo stosunek LH do FSH daje 1,15. Czyli chyba OK> -
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/mala-zuzia-czeka-na-pomoc-potrzeba-6-milonow-zlotych-na-leczenie-w-usa/88dzmc?hc_location=ufi
na poomoc.pl mają już ponad milion dobryklik.pl ma prawie 60000 już niedługo i zbiorą wszystko dla małej... chodźcie też im pomożemy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:23
-
kamka wrote:http://kobieta.onet.pl/zdrowie/mala-zuzia-czeka-na-pomoc-potrzeba-6-milonow-zlotych-na-leczenie-w-usa/88dzmc?hc_location=ufi
na poomoc.pl mają już ponad milion dobryklik.pl ma prawie 60000 już niedługo i zbiorą wszystko dla małej... chodźcie też im pomożemy...
Ja juz przesłałam i odwiedzam dobryklik prawie codziennie prawie się popłakałam jak małą zobaczyłam, że dzieci muszą tak cierpieć.. -
No a u nas, znaczy u K., wyniki nie wyglądają zbyt dobrze. Niby większość w normie ale podumowanie:
ruchliwośc plemników w normie. Wynik HOS testu poniżej normy. Obniżony odsetek żywych plemników. Teratozoospermia. Wydłużony czas upłynnienia. Podwyższona lepkośc..
Ta teratozoospermia nie wygląda ciekawie ;( -
kr0pka wrote:No a u nas, znaczy u K., wyniki nie wyglądają zbyt dobrze. Niby większość w normie ale podumowanie:
ruchliwośc plemników w normie. Wynik HOS testu poniżej normy. Obniżony odsetek żywych plemników. Teratozoospermia. Wydłużony czas upłynnienia. Podwyższona lepkośc..
Ta teratozoospermia nie wygląda ciekawie ;( -
We wrzątku się nie kąpie, powiedziałabym, że wręcz przeciwnie, jemu wiecznie gorąco i ledwo (jak dla mnie) ciepła woda to dla niego już za gorąca.
Morisku ale ile miał prawidłowych plemników? Bo mój ma tylko 3%..