Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moris, kostka margaryny + szklanka cukru (ja daję 3/4 szklanki) - mix, dodajemy dwa jajka i szklankę mąki (ja przesiewam) - mix - znów dwa jajka i szklanka mąki - mix i znów dwa jajka i pół szklanki mąki i 1 łyżeczka proszku do pieczenia - mix. Większą część wykładasz na blachę wysmarowaną jakimś tłuszczem i posypana bułką tartą - wrzucasz do piekarnika na jakieś 15 minut (180 stopni), wyciągasz wrzucasz na to pokrojone drobno jabłka (ilość dowolna - jak kto lubi- dziś np. wystarczyło mi 6 jabłek), trochę posypać cynamonem i na to wykładamy resztę ciasta. Ciasto jest dosyć klejące więc do "rozciągania go" wspomagam się łyżką moczoną w zimnej wodzie. Na wierzch można wysypać płatki migdałowe (ale niekoniecznie), piec jakieś 40 minut w 180 stopniach. jak jest jeszcze ciepłe - trochę cukru pudru na wierzch.
PS. Sałatkę jarzynową również uwielbiam...Morisek28, Zuz_anna, kr0pka, Ajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Morisku a próbowałaś ciasto marchewkowe robić? Wydaje mi się, że też nie ma opcji żeby nie wyszło a jest pyyyszne
jak znajdę przepis wg którego ja robiłam (choć z drobnymi zmianami) to się podzielę albo wrzucę na bloga
Ps. Robiłam nawet ciasto z ciecierzycy, też bardzo dobre i proste -
Aa nie, to moje było dyniowo - marchewkowe, wg tego http://www.delimamma.pl/2012/10/dynia-marchewka-wnm.html
Z tego co pamiętam to oprócz cynamonu dodałam trochę przyprawy korzennej, trochę cukru migdałowego i startych migdałow + trochę w kawałkach.(zamiast włoskich)
Hmm.. może jutro znowu zrobię, przynajmniej będę miała co na bloga wrzucićWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 19:43
-
Morisek28 wrote:Kurcze, jutro skoro świt lece po majonez i robie ta salatke i ten jabłecznik.
a ciasta na termo obiegu sie piecze?
lepiej nie, bo się za bardzo spieką na zewnątrz i w środku mogą być nie gotoweWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 20:52
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Moris ja tez czekam na przyjaciół ki i sie nie moge doczekać ide spac za niedlugo dobranoc
P.s martwię sie o moja temperaturę jutrRzejsza oby skoczyla bo juz przestal mi sie podobać -
Dzień dobry dziewczyny:) temperatura skoczyla wiec zadowolona od rana. W dodatku robie sobie wolne od uczelni dzisiaj i czekA mnie tylko 2,5 godz pracy