X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz mnie przed chwila troche rozczulil, rozmowa wygladala tak" ja: no, nie wiem czy cos z tego bedzie.
    R" czemu? j: temperatura mi spadła za dwa dni moze przyjsc okres
    R : to nie dobrze j: dlaczego?
    R: bo ja chce juz teraz.

i OF mowi ze termin mialabym na 17 stycznia - tesciowa ma urodziny 15go i bardzo by sie cieszyla na taki prezent:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Arturowa, zależy po czym ją rozpoznawałaś :)

https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/luteina-a-temperatura,930.html

No po temperaturze, obserwacji śluzu i robiłam testy owu ale nie w każdym cyklu. Ale tak się zastanawiam, jeśli np miałam takie jakby dwa skoki temp w cyklu a 3 dni po pierwszym zaczęłam brać luteinę. A jeśli owu miała być później a ja zaczęłam za wcześnie lut. to mogłam zablokować owulację (chyba ?)

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, co za pogoda...przed chwilą zrobiło się tak ciemno że hoho, normalnie czarne niebo i do tego burza, a teraz taki oto widok z okna :)

6a13a287d9d1c504m.jpg

Morisek28, Kena1983, Nymeria, Ajka, kr0pka lubią tę wiadomość

• arturowa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Arturowa powiem Ci że monitoring u naszego gina to bez rewelacji;P byłam raz i jakoś mnie z butów nie wyrwało;) ja chodze na własną rękę do luxmedu i jestem o wiele bardziej zadowolona;) a cena ta sama albo i niższa, w zależności od lekarza;) nasz Ci powie że owulacja się zbliża, ale nie powie że już albo jutro rano ( bo wiesz nic na siłe w tej metodzie ) a jak idę do luxmedu to mi przeważnie mówi że zaraz albo jutro rano, albo jeszcze inaczej. długości i grubości podają a u niego 3 zdania i juz;) ale mimo wszystko lubię go;) tylko monit u niego mi nie pasuje;)

Masz na myśli ten luxmed na Królewskiej ? Jak wchodzę na ich stronę w ogóle nie mogę tam znaleźć monitoringu... Może coś źle wpisuję. Poratuj :)

Ana, śliczna tęcza ci wyszła :) Mi nigdy nie wychodzi na zdjęciach tak wyraźna, nieważne jakim aparatem bym robiła. Może to dzięki tej burzy w tle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 18:44

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Klaudia, luzuj majty! Wykres wygląda całkiem ok!

karmelek tez zaginął.

dziewczyny odezwijcie się czasem co u Was!

ja tez mojej teściowej nie skomentuje,bo tylko jedno ciśnienie sie na usta.

zaraz będę chyba biegać i pranie zbieraz z podwórka, taki huragan sie zerwal

Jestem!!! Cały czas z Wami jestem:)Zaglądam tu prawie codziennie,spr co u Was i która zafasolkowała. W kwietniu coś kiepsko,ale maj należy do Was!Do nas:)! Nie piszę za dużo,bo w sumie u mnie tematy ciąży nie jest już na 1 miejscu,a pisać o czym innym nie mam,bo mam w pracy ostrą jazdę i wracam do domu późno,zmęczona:/
    Ja jestem właśnie przed owu,jutro monitoring u gina,6 dni na clo. Zobaczymy co będzie;)
    Teraz mój mąż się bardziej przejmuje niż ja haha! Mówi,że czuje,że niedługo się uda,bo kiedyś sobie powiedział-dziecko dopiero jak będę miał 30tkę. A ta 30tka już niedługo,za miesiąc hehe. Kupił mi nawet nowe,rodzinne auto:D VW passat combi, więc chcąc nie chcąc muszę niedługo postarać się o potomka;)

Fufcia,oczywiście,że się pomodlę.

Dziewczyny testujcie i macie nam tu dobre wieści posać:)

Aaaa i tak sobie dziś pomyślałam,że te wizyty,lekarstwa,badania itp pochłonęły tyle kasy,że mogłabym mieć już invitro... Mój mąż powiedział mi,że może właśnie musimy zrobić invitro i nie bawić się w kotka i muszę przez tyle miesięcy... A rezultatów nie ma... Ot taka dygresja;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 18:57

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• arturowa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :) Namierzyłam już lekarza :)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech ktoś włączy już tą burzę...a przynajmniej deszcz...byłam u wujka i w czynie społecznym (a także za karę za zjedzonego loda) naładowałam, przewiozłam i "wykiprowałam" 12 taczek ziemi (zasypujemy stary basen)...za 13 już się nie wzięłam, bo chyba puściłabym się razem z nią...masakra nie ma czym oddychać...a póki co radar meteo wskazuje, że burze mogą do nas nie dotrzeć...
    poza tym właśnie zobaczyłam zadania z matury z matematyki - i stwierdzam (co poparł małż)jestem tępakiem - potrafiłam rozwiązać tylko 3 - reszty kompletnie nie pamiętam - jedyne wytłumaczenie - ostatni raz kontakt z matematyką "lekcyjną" miałam chyba z 13 lat temu...:D ale obciach....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kenusiu, piszesz często o szkole w której pracujesz, a ja dalej nie wiem czego Ty tam uczysz.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaAna wrote:
    Kenusiu, piszesz często o szkole w której pracujesz, a ja dalej nie wiem czego Ty tam uczysz.

Też jestem ciekawa?

2020 :)
    2023 :)
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie Mirabelka - geografii, informatyki (zajęć komputerowych) a w wolnej chwili prowadzę bibliotekę - tzn. inaczej od 2 lat próbuję prowadzić bibliotekę - bo przejęłam, że tak napiszę burdel - zarówno ze względu na stan księgozbioru, jak i stan finansowy (źle przeprowadzona denominacja) - a teraz jeszcze przejmuję około 5 tysięcy książek ze zlikwidowanej szkoły :) oj nie nudzę się w pracy...ale zastanawiam się nad kolejnymi kwalifikacjami - tylko pomysłu brak - tzn. nie chcę brnąć w coś, co znów zajmie mi mnóstwo pracy (tak jest z geografią - uczę od 3 lat - a ciągle jeszcze się muszę się przygotowywać do zajęć, żeby jakiś wtop nie było ;) )

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha -ale tak generalnie to pracuję w szkole podstawowej i gimnazjum ;)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moris, póki co grożę - ale kiedyś zapakuję tyłek w pociąg lub auto i znajdę Cię...a wtedy wszystkie te Twoje popi...olone myśli wybiję Ci z głowy poprzez skopanie tyłka.

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym na wsi zawsze jest coś do "roboty", zwłaszcza, że np. teren wokół domu zaczynamy ogarniać powoli od niedawna - bo wcześniej różowo z kasą u nas nie było...poza tym jestem (w moim mniemaniu )pozytywnym leniwcem - ktory zamiast wsiąść na rower i dla zdrowotności pojeździć - woli iść na łatwiznę i poganiać z taczką ;)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Ojjjjjj, to płetwę założyć musisz. Inaczej nie skopiesz calego :]

ale duszno!!!

Mam sporą stopę - tak więc dam radę :)
    U nas też..coś czuję, że w nocy będzie wesoło...nawet w radio ostrzegają przed burzami...

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nadrobiłam :) my właśnie z rowerku wróciliśmy - 21 km zrobione :)
    u nas było dziś cholernie duszno, na szcęscie teraz już jest tak przyjemnie.

Morisku my Ci chyba na serio musimy zrobić wjazd na chatę i Cię naprostować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 20:46

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D właśnie koleżanka pracująca w przedszkolu zamieściła filmik - "jak wyglądają przedszkolanki po 8h pracy"

https://www.facebook.com/primazoom.cz/videos/475020785984583/?fref=nf

AnaAna, kr0pka, Morisek28 lubią tę wiadomość

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z maluszkiem wszystko dobrze, serduszko bije, ma prawie 5 cm, 11t3d.
    Dziękuje wszystkim za modlitwę!

Ajka, kr0pka, Morisek28, AnaAna, Nymeria, ważka lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena, szacun! Gdzie Ty ten czas znajdujesz na wszystko...to ja nie mam pojęcia :D

Moris, babo jedna! tak Ci nakopiemy w ten twój tyłeczek że trampki pogubisz hihi :)

Fufka, cieszę się bardzo!!! :)

• Ajka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Fufka, że z maluszkiem ok...

2020 :)
    2023 :)
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Klaudia, Ty małpo w kręconych włosach!!! Specjalnie przyjadę żeby dupkę Ci skopać!! Jeszcze raz napisz ze sie nie udało, to dożywotnio Ci te loczki wyprostuję

TRWAŁA ZA FRAJER? chcem:D

Morisek28 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ