SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek ja tu autobanem jadę i o mało się nie popłakałam :P
    dobrze, że zrozumiał :)

Morisek28, Karmelek211 lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek... a ja podziwiam, ze miałaś odwagę ot tak się wyprowadzić...

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Porwanie-dziecka-jest-latwe.-Szokujacy-eksperyment-na-YouTube-00004677 przeraziłam sie tym...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee dziewczyny jakie opowieści!!! Po karmelkowej leżę z łzami w oczach :-D
    No więc ja też ją też :-P
    U mnie na ślub najbardziej należała moja babunia a mój f. wiedział, mi na niej bardzo zależy i w końcu powiedziała że ona umrze a ja się nie wyjdę za mąż. Więc f. Zabrał się do roboty i zaczął mnie wypytywac jaki chce pierścionek i żebym wybrała kilka. No i koniec na parę miesięcy. W końcu walentynki 2011 poszliśmy do kina i do restauracji i nic. Przyszlismy do domu i siedzimy a ten lata jak że sraczka w końcu leci że prezent ma a ja mowie ze nie miało być prezentów tylko kino i jedzonko a ob wyciąga pudełeczko a ja w ryk :-P i mówię t a a a k zaciągajac się :-P generalnie dużo Rycze, a potem wzięliśmy ślub w piątek 13 2013 roku i przez półtora roku ćwiczyłam przysięgę żeby przy niej nie płakać bo wcześniej ryczałam nawet jak mówiłam ja do pralki hehehe

201511211678.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka,miałam odwagę,ale tylko dlatego,że nie lubię się prosić i zawsze sobie myślę: jak nie to nie. Zrobiłam to tylko dlatego,że czułam się zawiedziona,że tyle od siebie daje,kocham,jestem wierna,wspieram,a mój chłop tego nie docenia. Dla mnie ślub ozn,że chce się być z kimś na dobre i zle,w zdrowiu i chorobie,a my przeszliśmy bardzo wiele i sądziłam,że mój facet wie,że może na mnie liczyć,dziećmi już nie jesteśmy i można przypieczętować to właśnie ślubem.
    Na szczęście teraz nasza miłość jest bardzo silna,mamy ogromną więź,znamy się jak łyse konie;)

Morisek,płakałam wtedy jak bóbr,jednocześnie krzycząc prawie do niego:nie chce tego pierścionka,nie przyjmuje Twoich oświadczyn teraz. Moja mama zawsze się śmieje z tej sytuacji,bo mówi,że M.klęcząc mowil,że żyć beze mnie nie może,a ja wciąż powtarzałam:nie,nie,nie! Hahaha Byłam w mega szoku.

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z Was miała fajne zaręczyny:) Wszystkie ciekawe i na pewno będziecie je pamietać do końca życia:)

3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Karmelek masz tak jak ja, mi dużo nie trzeba jedno slowo i juz spakowana jestem :D
    tylko taki paradoks, od tego ch*ja z którym bylam w tym chorym zwiazku nie potrafiłam odejsc ,groziłam ze to zrobie i na tym koniec.pare razy szlam do domu i rano wracalam.
    Morisku,chyba najgorzej uwolnić się od toksycznego związku... Dlatego pewnie nie potrafiłaś odejść.
    To tak jak z przemocą w domu,kobiety bite,psychicznie męczone też nie odchodzą od mężów,chłopaków...

3277f92879.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Każda z Was miała fajne zaręczyny:) Wszystkie ciekawe i na pewno będziecie je pamietać do końca życia:)

oj zdecydowanie każda ma swoje i będzie je wspominać...

a z tą odwagą... nie każda kobieta ją ma i tkwią w związkach latami, bo facet nie jest "gotowy" - a potem różnie bywa

Mam koleżankę jak miała 33 lata rozstała się z facetem po 9 latach związku... ona chciała ślubu, on nie był "gotowy"

To on ją zostawił bo poznał kogoś i w ciągu roku od rozstania był juz po ślubie z inną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:31

👧 potworniaki jajników

2026 ?

preg.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Morisku,chyba najgorzej uwolnić się od toksycznego związku... Dlatego pewnie nie potrafiłaś odejść.
    To tak jak z przemocą w domu,kobiety bite,psychicznie męczone też nie odchodzą od mężów,chłopaków...
    Dokładnie Karmelku.. czasem to dotyczy też facetów.. to co przeszedł mój brat ze swoją eks żoną.. długo można by pisać.. a potem i tak chciał wracać, był moment, że na nowo się spotykali a my już załamywaliśmy ręce.. podobnie jak z piciem - syndrom wspóluzależnienia

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam, że człowiek zwyczajnie przyzwyczaja się do życia takim jakie ono jest, cięzko jest tak nagle radykalnie wszystko zmienić...

nawet jak źle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:35

👧 potworniaki jajników

2026 ?

preg.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne zaręczyny....hmm...niekoniecznie....w restauracji, której nie lubiłam...przy placku po węgiersku, na oczach jakiś dziwnych typów...szybko powiedziałam tak - płacimy i spadamy stąd...:)jako, że z mojego małża i w sumie ze mnie też romantyk jak z koziej dupy trąba...to na koniec dodałam, że chciałam pierścionek z 1 brylancikiem a nie szesnastoma...co było oczywiście "przygryzieniem" do tego, że nie ma tam żadnego ;) wredna małpa jestem - wiem :D ale obiecał, że kiedyś dostanę ;) choć teraz to zażyczyłam sobie dodatkowo z prawdziwym rubinem - niesyntetycznym :)

• Ajka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena1983 wrote:
    Fajne zaręczyny....hmm...niekoniecznie....w restauracji, której nie lubiłam...przy placku po węgiersku, na oczach jakiś dziwnych typów...szybko powiedziałam tak - płacimy i spadamy stąd...:)jako, że z mojego małża i w sumie ze mnie też romantyk jak z koziej dupy trąba...to na koniec dodałam, że chciałam pierścionek z 1 brylancikiem a nie szesnastoma...co było oczywiście "przygryzieniem" do tego, że nie ma tam żadnego ;) wredna małpa jestem - wiem :D ale obiecał, że kiedyś dostanę ;) choć teraz to zażyczyłam sobie dodatkowo z prawdziwym rubinem - niesyntetycznym :)

Kena Ty to masz wymagania...

👧 potworniaki jajników

2026 ?

preg.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam szmaragd...

niestety w życiu nie można mieć wszystkiego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:38

👧 potworniaki jajników

2026 ?

preg.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    O nieee dziewczyny jakie opowieści!!! Po karmelkowej leżę z łzami w oczach :-D
    No więc ja też ją też :-P
    U mnie na ślub najbardziej należała moja babunia a mój f. wiedział, mi na niej bardzo zależy i w końcu powiedziała że ona umrze a ja się nie wyjdę za mąż. Więc f. Zabrał się do roboty i zaczął mnie wypytywac jaki chce pierścionek i żebym wybrała kilka. No i koniec na parę miesięcy. W końcu walentynki 2011 poszliśmy do kina i do restauracji i nic. Przyszlismy do domu i siedzimy a ten lata jak że sraczka w końcu leci że prezent ma a ja mowie ze nie miało być prezentów tylko kino i jedzonko a ob wyciąga pudełeczko a ja w ryk :-P i mówię t a a a k zaciągajac się :-P generalnie dużo Rycze, a potem wzięliśmy ślub w piątek 13 2013 roku i przez półtora roku ćwiczyłam przysięgę żeby przy niej nie płakać bo wcześniej ryczałam nawet jak mówiłam ja do pralki hehehe

13.09.2013?tego dnia urodziłam córkę:)))))))

niecierpliwa-dominika, Nymeria lubią tę wiadomość

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, aj tam..aj tam.. pomarzyć zawsze można ;)

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka,taka historia jak Twojej znajomej to pewnie nie pierwsza i nie ostatnia. Wciąż słyszę o takich przypadkach.
    Kropka,to współczuje bratu... Masakra,jak ludzie potrafią uprzykrzyć życie innym:( I kobiety nie są święte,też potrafią się znęcać psychicznie.

Takie z nas istoty,przyzwyczajamy się szybko,gorzej z przestawieniem na coś innego.

Hehe Kena dobra jesteś:)! Śmieszna historia.

Jak dobrze tak powspominać. Teraz pozostałe wolne dziewczynki będą to przeżywały:) POWODZENIA Kochane:)

3277f92879.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nawet im trochę zazdroszczę...

👧 potworniaki jajników

2026 ?

preg.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 18:42

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny bo zaraz zaczniemy zdjęcia wklejać :)

👧 potworniaki jajników

2026 ?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena1983 wrote:

No ja mam właśnie taki jeden prawdziwy brylancik na pierścionku zaręczynowym. Czasem mam głupie myśli że kiedyś ktoś mi na ulicy spuści lanie i go zabierze hihi.

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ