Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie mierze takim jakby rtęciowym termometrem ale nie rtęciowym. Może coś zaburzyło. Pasowałoby do 6 dpo. Ale nie wiem.
Nie chce robić sobie nadziei. Ale objawów ciazy pozamacicznej raczej nie mam. Większość sobie wkręcam. -
U mnie po wizycie też dobrze. Owulki jeszcze nie było,ale jest już na horyzoncie
Śluz płodny jest,szyjka otwarta,gotowa przyjąć świerzą dostawę żołnierzy hehe. Najprawdopodobniej dziś lub jutro będzie jajeczkowanie. Czekam na mężulka,aż wróci z roboty i do dzieła
-
Cebulka wrote:Viki tak patrzę na ten twój wykres i do 14 dc taki dziwny troche, może rzeczywiście owu była dopiero przy tym drugim spadku...w każdym razie musisz się nastawić optymistycznie...i kropka!
dokładnie tak! trzymam kciukasy!:* -
To, że jajniki będziesz czuć to norma - no chyba, że ból będzie masakryczny i będziesz miała wrażenie, że jajnik tak się powiększył, że chce wyjść z brzucha - to mykaj do lekarza - a ile naprodukowało się jajeczek - wyjdzie na monitoringu

Moris, bez paniki! Będzie dobrze! -
Morisku nie chciałam Cię przestraszyć tą hiperstymulacją, ale mój lekarz ( a ma naprawdę dobrą opinię i nie jednej kobiecie pomógł zajść w ciążę i ją donosić! Dr. Marcin Zborowski z Wrocławia, współwłaściciel prywatnego centrum zdrowia Medfemina) powiedział mi, że przy braniu jakichkolwiek tabletek wspomagających stymulację trzeba monitorować jak zachowują się jajniki. Każda kobieta będzie inaczej reagowała. Jednej nie będzie nic dolegało, a druga może się "nabawiać" tej hiperstymulacji. Co prawda krytyczna postać nie zdarza się często, ryzyko zwiększa się przy PCOS, przy długotrwałych zaburzeniach miesiączkowania, a nawet wiek pacjentki ma znaczenie, bo te po 30 r.ż mają większe ryzyko. Jeśli chodzi o objawy tak jak Kena pisała, możesz poczuć, że jajniki pracują, bardziej niż zwykle, ale to jest chyba normalne. Jeśli pojawia się do tego ból brzucha, wzdęcia, nudności czy wymioty należy skonsultować się z lekarzem, w celu sprawdzenia czy nie zgromadził się płyn w otrzewnej, tzw. wodobrzusze. W łagodnej wersji jest widoczne tylko na USG, a w najgorszej wersji wodobrzusze jest widoczne gołym okiem. Mojej koleżanki mama była chuda jak patyk, ale miała taką oponkę, właśnie na brzuchu. Okazało się, że miała raka macicy i to właśnie wodobrzusze widoczne gołym okiem było ostatnim objawem i etapem raka, niestety już nie do wyleczenia ... Przykre, ale prawdziwe. Wychodzę z założenia, że jeśli przepisał Ci to lekarz to wie co robić. Bierz je sobie spokojnie, bez schizowania, ale jeśli tylko poczujesz, że dzieje się coś innego i bardzo Cię to niepokoi to od razu idź do gina. Nie wkręcaj sobie najgorszego scenariusza. Zresztą jakby te tabletki często powodowały tą hiperstymulację , to nikt by ich nie przepisywał! I tego się trzymaj:)Tak?Morisek28 wrote:Jezu, hiperstymulacji? A jak to się objawia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:39

tez brałam i było ok