Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam Was serdecznie
Podczytuje Was co jakis czas z nadzieja ze ktoras zaskoczyla a tu niestety nie ma groszka zadnegoTrzymam za Was kciuki i wierze ze kazdej sie uda predzej czy pozniej. Wiem jak to jest niesety bo u mnie 1,5 roku i tez tylko 1 kreske widzialam....
U mnie to juz 21 tydzien, czas leci jak oszalaly. Jeszcze nie tak dawno wklejalam Wam pozytywny test a tu prosze polowa juz za mna. W wtorek mialam usg polowkowe i okazalo sie ze bedzie druga dziewczynka LiliankaMaz troszke nie pocieszony bo liczyl na synka ale najwazniejsze ze dziecko jest zdrowe.
Zostawiam Wam wiruski ciazowe i mam nadzieje ze niedlugo wszystkie pochwalicie sie testami ciazowymi POZYTYWNYMIaaagaaatka, Befff, Klaudia N., AnaAna, Kena1983, Morisek28, ważka lubią tę wiadomość
-
Moris nie zostawisz nas, bo musisz sie z nami na spotkanie w lipcu ugadac!!!
u mnie straszny zajob ostatnio ale na szczescie ogarnelam prezent dla meza, mial byc inny ale nie wyszlo i nbie chce mi sie tego opisywac:D
jedziemy tu http://www.groupon.pl/oferty/groupon-travel/ga-gorski-palacyk-8/63112368 na 3 dni i dwie noce i bedziemy zwiedzac zakopane morskie oko i te sprawy -
Hello dziewczynki, w ramach informacji, dostałam @, co mnie nie dziwi
Czyli 10 miesiąc starań, jeszcze pewnie z 200 cykli i odechce mi się mieć dzieci haha
Pozdrawiam serdecznie:) -
Nie martwcie się, ja już się do tego przyzwyczaiłam, nawet testów nie kupowałam, bo to tylko strata kasy, jak nie dostanę @ po 35dniach, dopiero pomyśle o teście heh
-
Już po wizycie:)
Dzidzia ma 45 mm. Serduszko 168:)
Wszystko pięknie. Rusza rękami i nogami jak szalona/ny.
Płeć na początku było że dziewczynka, potem chłopiec a w końcu za 4 tygodnie się dowiem.
Zrobił mi prenatalne na szybko.A nie chciałam iść na prenatalne. Nawet się nie zorientowałam jak powiedział.-Przyzierność karkowa 1,5-1,6 :)Więc idealnie. Kość nosowa jest i 4 prawidłowe komory serca.Kena1983, Klaudia N., Befff, Klara87, AnaAna, Nymeria, aaagaaatka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Wtrącę sie mocno off- topic, ale nie daje mi to spokoju i pewnie prawdy nie dojdę... tak po krótce:
W poprzednim cyklu spóźniona @ tydzień- 2 testy ciążowe na 8 pozytywne. Beta HCG >0, więc poleciałam do lekarza, z powodu bólu również. 10 czerwca (8dni temu)ginekolog znalazł u mnie torbiel, prawie 6 cm. Na obrazie usg torbiel jasna, co dobrze nie wróżyło. Kazano mi przyjść po @, jechać do szpitala natychmiast jeśli pęknie. Test pozytywny ponoć przy torbieli też może wyjść.
Tego samego dnia nadeszła @- ból okropny po stronie torbieli i symetrycznie z lewej, ale dotrwałam do wczoraj. Poszłam prywatnie do pana doktora na 21, przyjął mnie o północy (zasnął 4 razy pisząc recepte) ale polecany, znany, to poszłam.
Opowiedziałam wszystko lekarzowi, facet strasznie małomówny, troche cham, z tego całego napięcia o nic nie pytałam.
8 dni temu torbiel była, dziś nie ma (piłam zioła o. Sroki, bo ponoć oczyszczają jajowody). Jakieś strzępki po czymś podono zostały. Dostałam skierowanie na masę badań- doktor mówi, że 3 tys polskich złotych nie moje jak nic, a na skierowaniu napisał, że badanie " w celu ustalenia przyczyny poronienia". Nic nie wiem, mało rozumiem, na badania póki co mnie nie stać. Myślicie, że lekarka mogła pomylić ciąże z torbielą? Albo równocześnie jakaś biochemiczna przy torbieli się pokazała?
Przepisał mi Orgametril (działanie progestragenne) od 10 DC!
Macie jakiś pomysł, co mam robić?tyle szokujących informacji mi przekazał w takim tempie że nie pytalam o nic, a nie wrócę dopytać, bo skasował mnie na 200 PLN i fundusze kiepskie...
-
Marietta, mi osobiście torbiel nigdy nie zniknęła tak szybko (choć były mniejsze)- jeżeli jest jasna tzn. że nie z pęcherzyka...więc podejrzewam, że poprzedni lekarz się pierdyknął w diagnozie...ciąża to tez na pewno nie była - bo raczej niemożliwe aby w tym okresie osiągnęła taki rozmiar...
-
Powiedział, że jeśli test czasami wychodzi pozytywny, to musiałaby tam być mieszanka hormonów na etapie nowotworu, albo w międzyczasie jakaś super hiper wczesna ciąża. Krew zrobiłam 3 dni po tym teście. Był wyrażnie pozytywny, opieprzył mnie, czemu od razu nie pobiegłam w ten sam dzień na bete.
Skrócona lista pierwszych badań (te najważniejsze- tu powinnam się zmieścić w 1 000zł)
1) tsh, anty tpo, anty tg
2) homocysteina w surowicy
3) posiew w kierunku chlamydia, mycoplasma, ureaplasma
4) mutacja genu MTHFR C 677 T
5) mutacja genu MTHFR A1298 C
6) potrójny test nasienia - dla małżonka (już widzę jak biegnie...)
7) przeciwciała Allo-MLR
test CYTOTOKSYCZNY (bo możemy mieć konflikt z lubym czegoś, nie wiem czego, pan doktor mnie nie oświecił)
I dlaczego Orgametril 10 dc? dla zahamowania owulacji???