Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Wodę z mózgu mi robią lekarze...
Pójdę na usg w następnym cyklu sprawdzić czy wszystko w porządku.
Lekarz powiedział mi tylko, że po prawej stronie widzi jakieś minimalne resztki "czegoś".
Mam dylemat za to, czy jest sens brać Orgametril, zamiennik Duphastonu, kazał brać od 10 dnia cyklu po 4 tabletki i przyjść w trakcie @ na usg.
Lakoniczny facet, teraz ja muszę główkować o co chodziło...
Zatrzymanie owulacji? Może mają się resztki "czegoś" dowchlaniać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:15
-
Marietta zioła ojca Sroki też przerabiałam i na "jasną" torbiel absolutnie żadnego wpływu nie miały...
obstawiam jednak, że lekarz się pomylił - i zgadzam się z Moriskiem - skonsultuj się z innym lekarzem
nie wiem jak u innych dziewczyn - ale u mnie np. torbiel czynnościowa 4 cm z 03.06 jeszcze wczoraj była widoczna - dużo mniejsza i nieregularna w kształcie, ale widoczna...po @ i prawie 2 tygodniach -
Kena1983 wrote:Marietta zioła ojca Sroki też przerabiałam i na "jasną" torbiel absolutnie żadnego wpływu nie miały...
obstawiam jednak, że lekarz się pomylił - i zgadzam się z Moriskiem - skonsultuj się z innym lekarzem
nie wiem jak u innych dziewczyn - ale u mnie np. torbiel czynnościowa 4 cm z 03.06 jeszcze wczoraj była widoczna - dużo mniejsza i nieregularna w kształcie, ale widoczna...po @ i prawie 2 tygodniach
Pomylił się w recepcie? Czy w diagnozie? Jutro mam zacząć brać ten Orgametril, nie wiem czy zażywać, czy nie...
Jedno jest pewne torbiel biała (tydzień temu dokładnie) 6 cm była i nie ma
Może siła autosugestii, że piję jakieś zdrowe zioła zadziała -
Kena1983 wrote:myślę, że w diagnozie...ech, wybacz, ale ja po prostu już nie wierzę w cudowne zniknięcia etc....
a jeżeli chodzi o orgametril - to szczerze nie wiem nawet co to i na co
Orgametril to progesteron
Nie odbieraj mi radości obalając diagnozę lekarzaMnie też się nie chciało wierzyć, ale tak mnie poobijał porządnie robiąc usg, uczciwie szukał tej torbieli
Za duża, żeby na nią nie trafić. Poza tym nie ciągnie już, i mogę pić, jeść do woli- nie czuję, żebym coś uciskała...
Wielkie dzięki za pomoc dziewczyny- rzeczywiście skonsultuję sprawę z jakimś innym lekarzem... -
Morisek28 wrote:Orgametril brany od początku cyklu hamuje owulacje , a od połowy podnosi własnie progesteron. Wiem że dziewczyny z endo go biorą.
Marietta idź do innego lekarza bo coś tu jest nie halo. Albo tamten przesadził z wielkością torbieli albo to był cud.
Morisek, byłąm na usg 8 dni temu, babka na samym początku badania, od razu wpadła na tą torbiel i aż mi monitor odwróciła, żebym zobaczyła. Byłam prywatnie w Luxmedzie, tam jest opcja "zadaj pytanie lekarzowi" do 90 dni od wizyty. Wysyłałam przedwczoraj zapytanie, wczoraj odpisała, potwierdziła po zdjęciu i kazała przyjść po @, albo wcześniej jeślo @ się nie pojawi...
Gdyby nie to, że ja widziałam na własne oczy to bym nie uwierzyłapoza tym nie czuję takiego bólu, minimalne kłócie raz na czas, ubrałam spodnie pierwszy raz w poniedziałek, bo tydzien byłam wzdęta, opuchnięta jakby, gacie mnie uciskały nawet
Tak czy siek, zweryfikuję to u trzeciego lekarza faktycznie... -
Co za gnojki w tym lab
Ja sie nie moge doczekać wyjazdu z malzem za tydzieńoby pogoda byla
P.s u mnie leje dlatego myslalam wlasnie czy Domi ma wolne -
Hej Laski! A ja jak zwykle musiałam rozpocząć piątek od palnięcia durnoty...od 7.30 jestem na wysokich obrotach - przed chwilą weszła do mnie kumpela (a nie widziałam, że za nią stoi szef) i mówię - "dzień dobry słońce, uświadomili mnie już , jak się nazywam, ale nadal nie wiem gdzie mam dupę a gdzie głowę....."
czas na przerwę i śniadanie...
No Moris nie podoba mi się to labo... -
nick nieaktualny
-
Viki wrote:Z jednym jajnikiem. Po 2 pustych jajach płodowych i 1 biochemicznej, autentycznie jestem w zdrowej ciąży.
Nie dociera do mnie...
Gratuluję! Jesteś moją nadzieją dziewczyno
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]