Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuz_anna wrote:Przepraszam, ale wtrącę.
Oczywiście jeśli ciąży coś zagraża, to no-spę wręcz trzeba brać. Ale nie jest obojętna dla dziecka.
Są artykuły na temat tego,że przy długotrwałym i częstym zażywaniu dzieciaczki rodzą się z obniżonym napięciem mięśniowym.Moja koleżanka miała ten problem przy synku. Dobrze być po prostu na to przygotowanym i wiedzieć, bo od razu można działać i rehabilitować, szybko się to wyrównuje.
Przy długotrwałym zazywaniu nic nie jest obojętne nawet dla zdrowego człowieka bez ciąży, ja mówię o tym że teraz jak będzie brała to lepiej niech się zrelaksuje brzuszek niż rozwija ból bo to gorsze dla malucha będzie. A to o czym piszesz to skrajne przypadki - mam nadzieję bo dużo mamusie bierze no speWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 18:36
-
anika wrote:Klaudia a Ty jak tam sie miewasz?
Dobrzewróciłam z upojnego weekendu z mężem i dalej mam gdzies testy i temperatury nawet nie planowalam testowania
Dzisiaj 22dc wiec mysle ze jestem max 5 dni po owu wiec jeszcze trochę -
Nymeria wrote:Przy długotrwałym zazywaniu nic nie jest obojętne nawet dla zdrowego człowieka bez ciąży, ja mówię o tym że teraz jak będzie brała to lepiej niech się zrelaksuje brzuszek niż rozwija ból bo to gorsze dla malucha będzie. A to o czym piszesz to skrajne przypadki - mam nadzieję bo dużo mamusie bierze no spe
Właśnie niestety częste, ale u jednych dzieciaczków są to lekkie dolegliwości, a u niektórych może i większe, ale jak pisałam-wszystko da się wyprowadzić.
Ale tak jak pisałam, oczywiście ważniejsze jest to,żeby w ciąży nic złego się nie stało także jak trzeba, to lepiej brać. -
nick nieaktualny
-
Kamka ale na początku brzuch boli jak na okres macica Ci się powiększa i dlatego ja też tak miałam także spokojnie będzie dobrze wiem, ze ciężko bo z tyłu głowy zawsze jest myśl,ze z pierwszą ciążą się tak skończyło i sama nie raz swiruje bo sama to przeżyłam ale postaraj się uspokoić dla maleństwa. Ja do tej pory mam sporadyczne plmienia póki co maluszek ma się dobrze i muszę wierzyć, ze wszystko dobrze się skończy
-
Fufka30 wrote:Kamka ale na początku brzuch boli jak na okres macica Ci się powiększa i dlatego ja też tak miałam także spokojnie będzie dobrze wiem, ze ciężko bo z tyłu głowy zawsze jest myśl,ze z pierwszą ciążą się tak skończyło i sama nie raz swiruje bo sama to przeżyłam ale postaraj się uspokoić dla maleństwa. Ja do tej pory mam sporadyczne plmienia póki co maluszek ma się dobrze i muszę wierzyć, ze wszystko dobrze się skończy
-
Cześć Pszczółki!
Normalnie detoks forumowy sobie zrobiłam...tzn podczytywałam Was na telefonie, żeby być na bieżąco..W domu i teściów totalne szaleństwo...nie wiadomo w co ręce włożyć... odpuściłam nawet mierzenie tempki...już dawno tak miałam, żeby torbiel tak dokuczała...czuję się jak w cyklu z CLO - więc zołza musiała osiągnąć spore rozmiary
no nic...w czwartek zobaczymy...
Kamka, wszystko będzie ok - trzymam bardzo mocno kciuki. Tak jak napisała Fufcia - to z pewnością normalne bóle fizjologiczne - może tak jak ja masz niski próg bóluNie denerwuj się tylko!
Moris, dowiadywałaś się może o pracy w Amazon? Może z Twoich okolic też jest bezpłatny dojazd do Wrocka - podobno cały czas szukają pracowników. -
No w sumie brzuszek cos tam urósł ale niewiele
pewnie dlatego, że do szczupłych nie należę
z ruchami to już sama nie wiem wydawało mi się, że czuje ale w sumie nie do końca jestem pewna czy to maluch czy jelita
ja mam łożysko na przedniej ścianie co opóźnia czucie pierwszych ruchów, lekarz powiedział, że mam jeszcze czas więc spokojnie
ostatnio gadałąm z koleżanką, która ma 3 m-c córcię i ona mi powiedziała, że zaczęła czuć ruchy w 7 miesiącu ciąży wiec staram się nie martwić tym
a jak tam Twój brzusio i Żeluś? -
Witajcie... jestem w końcu w domu... po weekendowym zjeździe rodzinnym, nawet miło było, nikt o moje plany dzieciowe nawet nie zapytał, więc luz... Małe miasteczko no Śląsku to jednak zupełnie inny świat niż Wa-wa... słuchałam historii o pladze kun i jeży...
Z nowin mniej miłych, owu mi sie pośpieszyła w tym cyklu. - była prawdopodobnie w 13 dniu .. czyli jeszcze zanim ja i m. wzięliśmy się do roboty...2020
2023 -
Morisek28 wrote:Yooooł
zapomniałam zmierzyć temp,ale to i tak nnie ważne już bo znowu mnie brzuch na @ boli. Chyba czas przywitać menopauzę
Klaudia to Wy tacy romantyczni jesteście ?miło tak spędzić czas na wspominaniu tego ważnego dnia
No wlasnie tacy dosyc romantyczni w sumie:)
A ja wyjatkowo postanowilam zmierzyc sobie temperature, w sumie zeby spraqwdzic czy byla owu (wiem ze jedna tempka mi tego nie powie, ale pomyslalam sobie ze jezeli bedzie wyzsza to prawdopodobn byla no i troche sie zdziwilam, bo zmierzylam i byla 36,87 takiej wysokiej w 23 dc nie mialam w zadnym wykresie, bylo0 36,61 44 70 i 36,59 a co najciekawsze w ogole w zadnym dniu nie mialam takiej temperatury, najwyzej okolo 36,77. ciekawe nie?
-
wiem wiem, jakby co to pojde do rodzinnej doktor bo mowila ze jakby mi bardzo zalezalo a beda dlugie termiony do endo to ona mi ten eur wypisze, jak jej wytlumacze co i jak to pewnie mi da. na razie nic nie wiadomo wiec nie mysle o tym. gdzies czytalam ze na poczatku ciazy tsh mocno spada, moze tak bedzie i u mnie jakby co?