X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no to mnie przeraziłaś, ja już mam tone ubranek na dziewczynkę (dostałam:)). Myślała, że jak lekarz raz powie to na pewno już tak jest...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to u mnie już się rozkręca @...

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • monia30 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka przykro mi, ale nowy cykl nowe nadzieje :*

Viki no moze sie zmienic tym bardziej ze szybko mialas stwierdzona plec. U mnie na polowkowym bylo i co juz powinno byc praktycznie 100% bo dzidzi juz uksztaltowana i wszystko ladnie widac a tu taka niespodzianka. Wazne ze zdrowy jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:08

201510241762.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Viki chłopcy podobno bywaja wstydliwi... :P

PS Nie wyobrażam sobie, żeby zaciazone miały tu nie wpadać... Mi to daje nadzieję...
    W ogóle po co co się zastanawiać, dla Kogo watek... Myślałam, ze otwarty i dla wszystkich... Lepiej skończyć te dyskusje i tego się trzymać.

Ps2 Karmelek tylko nie znikaj stad...

2020 :)
    2023 :)
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh a u mnie dziwnie, jeszcze kilka dni temu miałam przeczucia że może się udało, ale tak mnie pierońsko boli brzuch że to chyba jednak na małpe (i lewy jajnik a to dziwne). Teraz żałuje że nie mierzyłam w tym cyklu temperatury. Troche mi sie ostatnio poprzestwaiało bo w poprzednim dostałam @ tydzień wcześniej, teraz też jeszcze około 5 dni spokoju powiino byc. Dziwnie sie czuje, bo mdli mnie ciągle, mam napady zimna, ogólnie tak....no inaczej. Przy pierwszej i drugiej ciązy to od razu wiedziałam że jestem, jeszcze jak testy wychodziły negatywne, i teraz też sie tak czuję ale nie wiem czy to nie przez to że wtedy sie szczególnie nie musieliśmy starać. Może to jest jakieś podświadome wywoływanie objawów? Kurcze, no. Nie lubię takiej niepewności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:46

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki tez jestem pare dni przed terminem @ , ale objawów żadnych brak;/ temperatury nie mierzylam tak ze nie wiem ale pewnie jak by byla podwyższona to nawet pod pacha byla by troche większa..a tak to nic zero objawów ..a moze miala któraś z was tak ze byla w ciązy i nie czuła zadnych objawow ?:) hehe to sie trochę pocieszę;-) pozdrwowienia dla wszystkich!!

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena o tym pisze, bo jak zaglada a sie nie odzywa to o tym świadczy ze nie ma co napisać! I zmierzamy ku punktu wyjścia,ze to watek o staraniach.

ps dzień dobry kochane w ten upalny wtorkowy ranek!

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko o staraniach.. nawet w pierwszym poście jest napisane, cytuję Kenę: "Miejsce spotkań fajnych babeczek, które plotkują w oczekiwaniu na upragnione dwie kreseczki i wielkie szczęście". Plotkują. tematy przewijają się wszelakie. I o staraniach i nie. Ja osobiście też nie mam póki co szans na zaciążenie ale jakoś mnie nie boli czytanie innych starających się czy ciężarnych

Monikk z tą podświadomością tak jest, ja jakiś czas temu miałam non stop urojone objawy dopóki tego nie olałam jak teraz i nie zwracam uwagi na wszystko. Cycki mnie bolą, no bolą. Nie zagłębiam się w to jak jakiś czas temu, że "trochę inaczej, trochę w innym miejscu, może coś jest na rzeczy". Jak przestałam zwracać uwagę to i "objawy" jakoś zniknęły :)

KASIKK, na pewno niejedna kobieta była w ciąży i nie miała objawów, ja się nie wypowiem bo nie wiem jak to jest..

KASIKK, Kena1983 lubią tę wiadomość

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Madlenka to w takim razie nadal będę wpadać. Modle się za was, bo wiem co przeżywacie...I codziennie czekam czy wpadnie tu jakieś nowe zdjęcie testu:)

Kena a ja abym chciała małosolne zrobić a nie umiem... O kiszonych nie myśle.

Monika, ale jak to chłopiec? Tak nagle?

Viki - wrzucasz do słoika czosnek, koper (dużo kopru), liść porzeczki albo wiśni albo winogronu - albo i nie wrzucasz żadnego liścia ;) trochę gorczycy, ewntualnie korzeń chrzanu i paprykę ostrą - wrzucasz ogórki i zalewasz wodą z solą (2 pełne łyżki stołowe soli kamiennej na litr wody) -lekko zakręcasz - 3 lub 4 dni i masz ogórki małosolne :)

kr0pka lubi tę wiadomość

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety kr0pko jestem tego świadoma, ale mimo wszystko jeszcze cień nadziei mam. Tak jak mówiłam wcześniej, chciałabym jak każda z nas ale nie jestem zdesperowana. Jesteśmy jeszcze stosunkowo młodzi, we wrześniu czeka nas wesele kuzynki i baaardzo niechce go przegapić. Powiem Wam że to jest bardzo specyficzna para :) Takze kiedy bedzie to bedzie, ale nie ukrywam że byłoby miło gdyby wcześniej niż później:)

~~~~~~
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Kena o tym pisze, bo jak zaglada a sie nie odzywa to o tym świadczy ze nie ma co napisać! I zmierzamy ku punktu wyjścia,ze to watek o staraniach.

ps dzień dobry kochane w ten upalny wtorkowy ranek!

Kamka93 - jakbyś prześledziła wątek od początku to wiedziałabyś, że raczej jestem osobą bardzo zaganianą - jak podczytuję to na ogół z telefonu - z którego nie lubię pisać :)

A tak poza tym to - faktycznie - dzień dobry - plan na dziś - przede wszystkim wymiana wody w akwarium - co prawda ryby jeszcze wszystkiej nie wypiły...ale skoro takie upały to im podmienię na chłodniejszą ;)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Umówiłam się na czwartek z lekarzem - zapłacę 150 zł za to, żeby spojrzeć mu w oczy i zapytać...po "ch...j mnie do tego Krakowa kierował"? ;)
    a później skonsultuje się co do nazwiska lekarza, do którego powinnam się udać na krojenie....

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena1983 wrote:
    Viki - wrzucasz do słoika czosnek, koper (dużo kopru), liść porzeczki albo wiśni albo winogronu - albo i nie wrzucasz żadnego liścia ;) trochę gorczycy, ewntualnie korzeń chrzanu i paprykę ostrą - wrzucasz ogórki i zalewasz wodą z solą (2 pełne łyżki stołowe soli kamiennej na litr wody) -lekko zakręcasz - 3 lub 4 dni i masz ogórki małosolne :)

Hmmm.. nie lubię małosolnych (ani kiszonych) ale Małż już owszem.. może zrobię jak już mam pod ręką przepis krok po kroku :)

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena, to koniecznie napisz po tej wizycie co Ci odpowiedział:):)
    Dobra dziewuszki, uciekam się szykować do pracy, co prawda tylko na 4 godzinki ale trzeba ładnie wyglądać:)
    Jak mi znowu nie nawali internet to zerkne później co tam u Was.

~~~~~~
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Karmelku jak to chcesz stad uciec? Ja się jakos nie mogę zaaklimatyzowac na fioletowym wątku.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kr0pka - ja odkryłam u teściowej fajny przepis na zalewę z kolendrą - ogórki wychodzą takie bardziej słodkie niż kwaśne- trochę przy tym roboty bo trzeba pasteryzować...ale generalnie "coś inszego"

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    Kena, to koniecznie napisz po tej wizycie co Ci odpowiedział:):)
    Dobra dziewuszki, uciekam się szykować do pracy, co prawda tylko na 4 godzinki ale trzeba ładnie wyglądać:)
    Jak mi znowu nie nawali internet to zerkne później co tam u Was.

zamiast "dobra dziewuszki" przeczytałam "dobra kaczuszki" tiaaa :D

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być kaczuszki, ja to w sumie bardziej przypominam taką konkretną kwokę:)

~~~~~~
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Dziś mi się śniła katastrofa samolotu.. i co przeczyatłam (nie żebym w sny wierzyła i senniki bo zaglądam do takich cudów raz na ruski rok) ale: Jeśli natomiast samolot w Twoim śnie się rozbija, to znak, że postawiłeś sobie zbyt wysokie i nierealne do zrealizowania dla Ciebie cele"
    tiaaa.. obawiam się, że to tak a propos zaciążania.. ;)

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a mi sie dzis marudząca właczyła ..widze ze aaagaaatka też nie miałas wysokiej temp?? a jednak sie udało:) nie wiem pocieszam sie sama i szukam pozytywów bo naprawde w tym miesiącu z meżem sie staraaaaalismy dosć duzo he he

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ