X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek... zgazdza się nie powinno byc wyższe niż 2,5 - ale ta norma ma większe znaczenie dla ludzi których tarczyca nie działa (czyli takich jak ja) i ilość hormonów w organizmie jest regulowana sztucznie

jeśli miałaś przed ciążą zupełnie zdrową tarczycę (sprawdzone tez choroby autoimmunologiczne) ... to myśle że tsh na poziomie 3 to jeszcze nie powód do paniki... edo Ci wszystko jutro powie, ale nie myślałabym na razie w kategoriach, że za późno... TSH bywa kapryśne... przynajmniej moje takie jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:20

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Zadne nerwy i awantury zadzwon na spokojnie a jak powiedza ze jest u nich ok to pojedz z umowa do nfz bo czasem jak sie przyblokuje system to pojawia sie ze pacjent nieubezpieczony...
    Noo wiem wiem ;D a dzis cos ten ewus im szwankowal wiec mam cicha nadzieje ze to dlatego ;) ale zadzwonie dopytam co i jak. Ciesze sie ze przynajmniej do konca wakacji bede miala to l4 bo te upaly mnie dobijaja a dalej sie zobaczy.
    I trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie Twojej sprawy ;) ale mam nadzieje ze jak masz potwierdzenie wyslania to ze to bedzie podatawa do wyplaty w szybszym terminie zaleglych pieniedzy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:26

ciri22 lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek! Ja miałam 3,2 tsh w I trymestrze tak beczałam przed wizytą, że znowu się nie udało bo to tsh i widzisz jak jest.Po 8 tygodniach dopiero spadło. Dziś mam 1,8:)
    Brałam eurotryx od 8 tygodnia dopiero.

Spokojnie:) Też byłam przerażona .W I trymetrze skacze i nie ma to związku z tarczycą.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to tsh do 2,5 to bzdura taka. Według innych zaleceń dobrze jest jak jest poniżej 10. Na fioletowej dziewczyny miały często tak w okolicach 5, więc luuuuz:)

Zrób ft4 i leć po eurothotyx- czy jakoś tak.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział, że wsh nie musi być do 2,5 jeśli anty tpo i reszta jest w normie, że wtedy się nie zbija. Gdyby coś było nie tak z anty czy ft3,ft4 to wtedy inaczej. No i dostałam roczne skierowanie na tsh żeby zbadać jak tylko zajdę bo wtedy właśnie skacze

Ajka lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam jakos ostatnio jej wykres, pisalam zeby nas odwiedzila ale jakos nie zajrzala do tej pory.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszly jej testy, tak ma zaznaczone a potem okres. Nie wiem, nie odpisuje wiec nie nalegam.

Morisek28 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:26

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Madlenka kiedy parapetówka?

Optymistka :D

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Morisku, we wrzesniu pewnie bedzie kuchnia dopiero, moze tez jakas kanapa do salonu.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Karmelątko nasze kochane! Zarządzam - nie ma smutkow
    Dobrze, nie będę się smucić, tak jakoś mnie dopada, nie wiem kiedy, nie wiem skąd, mam doła, a potem przechodzi.

Kena, było coś w stylu siuśków z nieba, inaczej nazwać tego nie mogę:D Burzy ni ch..a heh, no i w sumie dalej duszno i parno. Pewnie do Ciebie dojdzie z podwoją siłą i chociaż u Ciebie będzie trochę oddechu:)

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas oczywiście nic...zero...null opadów...duszno jak jasna cholera...a przed 2 czy tam 3 h była szybka akcja - wujek dzwoni do brata - no to, co opijamy tą moją lodówkę czy nie...mam chorwacką śliwowicę...brat dzwowni do mnie - ja na to, że tego świństwa nie piję....no to zorganizował stocka żurawinowego...no i już nie potrafiłam odmówić ;)
    4 kielonki - a czuję się jak po 0,7...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 22:27

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damn....jako, że mam od lekarza "dupka" postanowiłam mierzyć temperaturę i poprosiłam małża, żeby kupił w mieście testy ovu....właśnie mi przyniósł mi wręczył ...test ciążowy....
    tak generalnie się zastanawiam jak w ogóle zrobić test ovu skoro co 30 minut latam do wc na siku...jak można wytrzymać teraz bez picia przez 2h...no qrde nie da się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie Nadgonilam. Agatka super wieści. Karmelek trzymamy kciuki aby było dobrze, tak jak pisze Viki. I popieram Moriska nie smutaj.
    U mnie padało po 14 przez 10 minut i lepiej żeby nie padało bo jak zaczęło pasować to masakra.
    Strasznie boli mnie lewa pierś zwłaszcza jak się schylam lub przy gwałtownym ruchu. Cudem wytrzymalam w pracy.

• madlenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny odezwe sie jakos za tydzien bo udzielajac sie za bardzo sie nakrecam. 3majcie kciuki zeby sie udalo chociaz ja chyba nawet w to nie wieze juz. 3majcie sie. Bede podczytywac. :*

Nala85 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kamka ja na chwilke. Czytalam o Twojej przygodzie z L4 i mam nadzieje wszystko bedzie jednak ok i poczuja sie do odpowiedzialnosci i Ci to jakos normalnie wyplaca. Ja dostane przedluzenie l4 do konca pierwszego trymestru (bylam dzis na wizycie i kazal przyjsc za tydzien po zwolnienie) ale okazalo sie ze w ewusiu widnieje jako nieubezpieczona wiec mnie czeka jutro telefon i awantura zeby to zalatwili z ksiegowoscia... Wszedzie taki sam burdel.

Niekoniecznie w Twoim zakładzie jest burdel, duuuużo większe prawdopodobieństwo, że burdel jest w zus-ie i w nfz-ecie. Też miałam takie przypadki, że pracownik zgłoszony a u lekarza widnieje jako nieubezpieczony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga niby wiem ale tez u mnie sie strasznie z wyplatami spozniaja ja mam miedzy miesiacem w ktorym pracowalam a wyplata czaem dwa miesiace roznicy! Ale dziwi mnie ze pierwszy raz jest taki problem a odkad mnie firma ubezpiecza pierwszy raz mam taka sytuacje... Jeszze mi polozna powiedziala ze moze to byc wina tego ze jestem na l4 i oni cos zle w zusie zaznaczyli. Choc znam i swoj firme wiec przy tym jakie sa tam problemy to nie zdziwilabm sie jakby problem po ich stronie lezal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj temp spadła o 0,1 więc zobaczę jak jutro jak będzie spadać to znaczy że @ a z ból jak nie przejdzie to lekarz.

‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ