X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek... zgazdza się nie powinno byc wyższe niż 2,5 - ale ta norma ma większe znaczenie dla ludzi których tarczyca nie działa (czyli takich jak ja) i ilość hormonów w organizmie jest regulowana sztucznie

jeśli miałaś przed ciążą zupełnie zdrową tarczycę (sprawdzone tez choroby autoimmunologiczne) ... to myśle że tsh na poziomie 3 to jeszcze nie powód do paniki... edo Ci wszystko jutro powie, ale nie myślałabym na razie w kategoriach, że za późno... TSH bywa kapryśne... przynajmniej moje takie jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:20

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Zadne nerwy i awantury zadzwon na spokojnie a jak powiedza ze jest u nich ok to pojedz z umowa do nfz bo czasem jak sie przyblokuje system to pojawia sie ze pacjent nieubezpieczony...
    Noo wiem wiem ;D a dzis cos ten ewus im szwankowal wiec mam cicha nadzieje ze to dlatego ;) ale zadzwonie dopytam co i jak. Ciesze sie ze przynajmniej do konca wakacji bede miala to l4 bo te upaly mnie dobijaja a dalej sie zobaczy.
    I trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie Twojej sprawy ;) ale mam nadzieje ze jak masz potwierdzenie wyslania to ze to bedzie podatawa do wyplaty w szybszym terminie zaleglych pieniedzy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:26

ciri22 lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek! Ja miałam 3,2 tsh w I trymestrze tak beczałam przed wizytą, że znowu się nie udało bo to tsh i widzisz jak jest.Po 8 tygodniach dopiero spadło. Dziś mam 1,8:)
    Brałam eurotryx od 8 tygodnia dopiero.

Spokojnie:) Też byłam przerażona .W I trymetrze skacze i nie ma to związku z tarczycą.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to tsh do 2,5 to bzdura taka. Według innych zaleceń dobrze jest jak jest poniżej 10. Na fioletowej dziewczyny miały często tak w okolicach 5, więc luuuuz:)

Zrób ft4 i leć po eurothotyx- czy jakoś tak.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział, że wsh nie musi być do 2,5 jeśli anty tpo i reszta jest w normie, że wtedy się nie zbija. Gdyby coś było nie tak z anty czy ft3,ft4 to wtedy inaczej. No i dostałam roczne skierowanie na tsh żeby zbadać jak tylko zajdę bo wtedy właśnie skacze

Ajka lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam jakos ostatnio jej wykres, pisalam zeby nas odwiedzila ale jakos nie zajrzala do tej pory.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszly jej testy, tak ma zaznaczone a potem okres. Nie wiem, nie odpisuje wiec nie nalegam.

Morisek28 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:26

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Madlenka kiedy parapetówka?

Optymistka :D

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Morisku, we wrzesniu pewnie bedzie kuchnia dopiero, moze tez jakas kanapa do salonu.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Karmelątko nasze kochane! Zarządzam - nie ma smutkow
    Dobrze, nie będę się smucić, tak jakoś mnie dopada, nie wiem kiedy, nie wiem skąd, mam doła, a potem przechodzi.

Kena, było coś w stylu siuśków z nieba, inaczej nazwać tego nie mogę:D Burzy ni ch..a heh, no i w sumie dalej duszno i parno. Pewnie do Ciebie dojdzie z podwoją siłą i chociaż u Ciebie będzie trochę oddechu:)

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas oczywiście nic...zero...null opadów...duszno jak jasna cholera...a przed 2 czy tam 3 h była szybka akcja - wujek dzwoni do brata - no to, co opijamy tą moją lodówkę czy nie...mam chorwacką śliwowicę...brat dzwowni do mnie - ja na to, że tego świństwa nie piję....no to zorganizował stocka żurawinowego...no i już nie potrafiłam odmówić ;)
    4 kielonki - a czuję się jak po 0,7...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 22:27

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damn....jako, że mam od lekarza "dupka" postanowiłam mierzyć temperaturę i poprosiłam małża, żeby kupił w mieście testy ovu....właśnie mi przyniósł mi wręczył ...test ciążowy....
    tak generalnie się zastanawiam jak w ogóle zrobić test ovu skoro co 30 minut latam do wc na siku...jak można wytrzymać teraz bez picia przez 2h...no qrde nie da się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie Nadgonilam. Agatka super wieści. Karmelek trzymamy kciuki aby było dobrze, tak jak pisze Viki. I popieram Moriska nie smutaj.
    U mnie padało po 14 przez 10 minut i lepiej żeby nie padało bo jak zaczęło pasować to masakra.
    Strasznie boli mnie lewa pierś zwłaszcza jak się schylam lub przy gwałtownym ruchu. Cudem wytrzymalam w pracy.

• madlenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny odezwe sie jakos za tydzien bo udzielajac sie za bardzo sie nakrecam. 3majcie kciuki zeby sie udalo chociaz ja chyba nawet w to nie wieze juz. 3majcie sie. Bede podczytywac. :*

Nala85 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kamka ja na chwilke. Czytalam o Twojej przygodzie z L4 i mam nadzieje wszystko bedzie jednak ok i poczuja sie do odpowiedzialnosci i Ci to jakos normalnie wyplaca. Ja dostane przedluzenie l4 do konca pierwszego trymestru (bylam dzis na wizycie i kazal przyjsc za tydzien po zwolnienie) ale okazalo sie ze w ewusiu widnieje jako nieubezpieczona wiec mnie czeka jutro telefon i awantura zeby to zalatwili z ksiegowoscia... Wszedzie taki sam burdel.

Niekoniecznie w Twoim zakładzie jest burdel, duuuużo większe prawdopodobieństwo, że burdel jest w zus-ie i w nfz-ecie. Też miałam takie przypadki, że pracownik zgłoszony a u lekarza widnieje jako nieubezpieczony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga niby wiem ale tez u mnie sie strasznie z wyplatami spozniaja ja mam miedzy miesiacem w ktorym pracowalam a wyplata czaem dwa miesiace roznicy! Ale dziwi mnie ze pierwszy raz jest taki problem a odkad mnie firma ubezpiecza pierwszy raz mam taka sytuacje... Jeszze mi polozna powiedziala ze moze to byc wina tego ze jestem na l4 i oni cos zle w zusie zaznaczyli. Choc znam i swoj firme wiec przy tym jakie sa tam problemy to nie zdziwilabm sie jakby problem po ich stronie lezal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj temp spadła o 0,1 więc zobaczę jak jutro jak będzie spadać to znaczy że @ a z ból jak nie przejdzie to lekarz.

‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ