Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelek... zgazdza się nie powinno byc wyższe niż 2,5 - ale ta norma ma większe znaczenie dla ludzi których tarczyca nie działa (czyli takich jak ja) i ilość hormonów w organizmie jest regulowana sztucznie
jeśli miałaś przed ciążą zupełnie zdrową tarczycę (sprawdzone tez choroby autoimmunologiczne) ... to myśle że tsh na poziomie 3 to jeszcze nie powód do paniki... edo Ci wszystko jutro powie, ale nie myślałabym na razie w kategoriach, że za późno... TSH bywa kapryśne... przynajmniej moje takie jest...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:20
2020
2023 -
nick nieaktualnykamka wrote:Zadne nerwy i awantury zadzwon na spokojnie a jak powiedza ze jest u nich ok to pojedz z umowa do nfz bo czasem jak sie przyblokuje system to pojawia sie ze pacjent nieubezpieczony...
a dzis cos ten ewus im szwankowal wiec mam cicha nadzieje ze to dlatego
ale zadzwonie dopytam co i jak. Ciesze sie ze przynajmniej do konca wakacji bede miala to l4 bo te upaly mnie dobijaja a dalej sie zobaczy.
I trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie Twojej sprawyale mam nadzieje ze jak masz potwierdzenie wyslania to ze to bedzie podatawa do wyplaty w szybszym terminie zaleglych pieniedzy
-
nick nieaktualny
-
Karmelek! Ja miałam 3,2 tsh w I trymestrze tak beczałam przed wizytą, że znowu się nie udało bo to tsh i widzisz jak jest.Po 8 tygodniach dopiero spadło. Dziś mam 1,8:)
Brałam eurotryx od 8 tygodnia dopiero.
Spokojnie:) Też byłam przerażona .W I trymetrze skacze i nie ma to związku z tarczycą. -
Mi powiedział, że wsh nie musi być do 2,5 jeśli anty tpo i reszta jest w normie, że wtedy się nie zbija. Gdyby coś było nie tak z anty czy ft3,ft4 to wtedy inaczej. No i dostałam roczne skierowanie na tsh żeby zbadać jak tylko zajdę bo wtedy właśnie skacze
Ajka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Morisek28 wrote:Karmelątko nasze kochane! Zarządzam - nie ma smutkow
Kena, było coś w stylu siuśków z nieba, inaczej nazwać tego nie mogęBurzy ni ch..a heh, no i w sumie dalej duszno i parno. Pewnie do Ciebie dojdzie z podwoją siłą i chociaż u Ciebie będzie trochę oddechu:)
-
U nas oczywiście nic...zero...null opadów...duszno jak jasna cholera...a przed 2 czy tam 3 h była szybka akcja - wujek dzwoni do brata - no to, co opijamy tą moją lodówkę czy nie...mam chorwacką śliwowicę...brat dzwowni do mnie - ja na to, że tego świństwa nie piję....no to zorganizował stocka żurawinowego...no i już nie potrafiłam odmówić
4 kielonki - a czuję się jak po 0,7...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 22:27
-
damn....jako, że mam od lekarza "dupka" postanowiłam mierzyć temperaturę i poprosiłam małża, żeby kupił w mieście testy ovu....właśnie mi przyniósł mi wręczył ...test ciążowy....
tak generalnie się zastanawiam jak w ogóle zrobić test ovu skoro co 30 minut latam do wc na siku...jak można wytrzymać teraz bez picia przez 2h...no qrde nie da się... -
nick nieaktualnyNo wreszcie Nadgonilam. Agatka super wieści. Karmelek trzymamy kciuki aby było dobrze, tak jak pisze Viki. I popieram Moriska nie smutaj.
U mnie padało po 14 przez 10 minut i lepiej żeby nie padało bo jak zaczęło pasować to masakra.
Strasznie boli mnie lewa pierś zwłaszcza jak się schylam lub przy gwałtownym ruchu. Cudem wytrzymalam w pracy. -
nick nieaktualnyciri22 wrote:Kamka ja na chwilke. Czytalam o Twojej przygodzie z L4 i mam nadzieje wszystko bedzie jednak ok i poczuja sie do odpowiedzialnosci i Ci to jakos normalnie wyplaca. Ja dostane przedluzenie l4 do konca pierwszego trymestru (bylam dzis na wizycie i kazal przyjsc za tydzien po zwolnienie) ale okazalo sie ze w ewusiu widnieje jako nieubezpieczona wiec mnie czeka jutro telefon i awantura zeby to zalatwili z ksiegowoscia... Wszedzie taki sam burdel.
Niekoniecznie w Twoim zakładzie jest burdel, duuuużo większe prawdopodobieństwo, że burdel jest w zus-ie i w nfz-ecie. Też miałam takie przypadki, że pracownik zgłoszony a u lekarza widnieje jako nieubezpieczony. -
nick nieaktualnyGaga niby wiem ale tez u mnie sie strasznie z wyplatami spozniaja ja mam miedzy miesiacem w ktorym pracowalam a wyplata czaem dwa miesiace roznicy! Ale dziwi mnie ze pierwszy raz jest taki problem a odkad mnie firma ubezpiecza pierwszy raz mam taka sytuacje... Jeszze mi polozna powiedziala ze moze to byc wina tego ze jestem na l4 i oni cos zle w zusie zaznaczyli. Choc znam i swoj firme wiec przy tym jakie sa tam problemy to nie zdziwilabm sie jakby problem po ich stronie lezal.
-
nick nieaktualny