X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 12 listopada 2015, 18:20

• Ajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepskie ...

Morfologia 2%
    Ilość 18,6 mln - 8,1 mln na ml
    ruch a+b 6,8%

W środe powtarzamy... mam tylko nadzieje ze nie beda gorsze...

A tak apropos mieszkania z tesciami... to koleżanka ma tak... ze mają osobne piętro, z osobny wejsciem... (trzeba wyjsc na zewnątrz żeby na gore/na dół wejść...) i to skutecznie ogranicza ryzyko niespodziewanych wizyt... ona z reszta tez dzwoni do drzwi zanim wejdzie do tesciów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:39

2020 :)
    2023 :)
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku a jak twoja temp bedzie jutro podobna to moze zatestujesz? Pewnie masz cos tam schowanego :)

Ana a ty jaka masz temperature?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku, coś dla Ciebie, fajne przepisy niektóre, mi się kilka spodobało baardzo
    http://www.mniumniu.com/search/label/BEZGLUTENOWE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:51

Morisek28, Ajka lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna stronka, ale przepis mi ukradli...

Ja dla M. wymyśliłam właśnie cos takiego:

http://www.mniumniu.com/2015/08/makaron-z-kurkami-w-weganskimi-sosie.html#more

tylko bez żadnej tam wegańskiej śmietany... może normalną albo jogurcik :P

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja robię za każdym razem (ale no właśnie, czas), nigdy nie mroziłam, ale wiem, że niektórzyy tak robią, zupy krem też na przykład ale jakoś nie mam odwagi spróbować :)

Ja mam ochotę na pierwszy rzut spró ować tę pastę z pieczonej papryki albo coś podobnego bo moja koleżanka kiedyś robiła i podobno jest pyyyycha. Swoją drogą dziś w menu miałam kuraka nadziewanego papryką. Tak po prostu. Byłam przekonana, że to nawet nie będzie dobre a okazało się bardzo dobre :)

A jak jużjesteśmy w kategorii jedzenia. Zrobiłam sobie dziś owsiankę z czekoladową odżywką białkową i migdałami.. PYCHA. Ostatnio kupiłam o smaku mięta czekolada, chyba też spróbuję :)

Swoją drogą dziś dopiero się dowiedziałam, że płatki owsiane powinno się jeść np z dodatkiem odrobiny soku z cytryny, żeby ułatwić wchłanianie żelaza. I każde danie z żelazzem tak samo.
    Dokształcam się bo matka oczywiście dziś mi zrobiła wykład (czyt darcie się na mnie), że jak jedm samego kuraka to będę zaraz miała anemię, a w ogóle to mam się już więcej nie odchudzać bo wystarczająco schudłam (tiaaa...)
    Mówiłam już, że pod tym względem mamusia ma coś nierówno... ? Jak się w LO odchudzałam to latała ze mną co miesiąc do szpitala (!) żeby mnie zważyli i potwierdzili, że ja już napewno mam anoreksję,.. taaakże ten..

• Ajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Wiesz co ja robię za każdym razem (ale no właśnie, czas), nigdy nie mroziłam, ale wiem, że niektórzyy tak robią, zupy krem też na przykład ale jakoś nie mam odwagi spróbować :)

Ja mam ochotę na pierwszy rzut spró ować tę pastę z pieczonej papryki albo coś podobnego bo moja koleżanka kiedyś robiła i podobno jest pyyyycha. Swoją drogą dziś w menu miałam kuraka nadziewanego papryką. Tak po prostu. Byłam przekonana, że to nawet nie będzie dobre a okazało się bardzo dobre :)

A jak jużjesteśmy w kategorii jedzenia. Zrobiłam sobie dziś owsiankę z czekoladową odżywką białkową i migdałami.. PYCHA. Ostatnio kupiłam o smaku mięta czekolada, chyba też spróbuję :)

Swoją drogą dziś dopiero się dowiedziałam, że płatki owsiane powinno się jeść np z dodatkiem odrobiny soku z cytryny, żeby ułatwić wchłanianie żelaza. I każde danie z żelazzem tak samo.
    Dokształcam się bo matka oczywiście dziś mi zrobiła wykład (czyt darcie się na mnie), że jak jedm samego kuraka to będę zaraz miała anemię, a w ogóle to mam się już więcej nie odchudzać bo wystarczająco schudłam (tiaaa...)
    Mówiłam już, że pod tym względem mamusia ma coś nierówno... ? Jak się w LO odchudzałam to latała ze mną co miesiąc do szpitala (!) żeby mnie zważyli i potwierdzili, że ja już napewno mam anoreksję,.. taaakże ten..

Ja przez 2 lata w wiekszości jadłam kuraka... czasem tylko schab albo wołowine i w ogóle dieta prawie drakońska... a poziom żelaza miałam piękny... wydaje mi sie ze duze znaczenie ma tu genetyka...

A w ogole ile Ty wazysz że Twoja mama tak panikuje?

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A trafiłam na niego przez przypadek :)
    Ja mam ochotę spróbować tej http://www.mniumniu.com/2015/04/zupa-krem-z-biaych-warzyw.html i tej http://www.mniumniu.com/2014/11/zupa-krem-z-gruszki-i-pietruszki.html
    I kotlecików http://www.mniumniu.com/2014/06/kotleciki-z-biaej-fasoli-i-miety.html i wieeelu innych rzeczy :P

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja przez 2 lata w wiekszości jadłam kuraka... czasem tylko schab albo wołowine i w ogóle dieta prawie drakońska... a poziom żelaza miałam piękny... wydaje mi sie ze duze znaczenie ma tu genetyka...

A w ogole ile Ty wazysz że Twoja mama tak panikuje?

Ajka ja dopiero zeszłam z 74 do 67.. jak wracałam z Majorki to miałam 60 i wciąż było tam co zrzucić. Ona po prostu tak ma :/

• Ajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bywa... a ile masz wzrostu...?

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,68 :)

Z cyklu dialogi z mężm

Ja: eeej ale serio, mięśnie mnie bolą, i to jaaak.. kurna od 40 brzuszków?
    K: no jak długo nie używałaś to bolą
    Ja: ale mózgu też długo nie używałam, jak zacznę to też będzie tak bolało?
    K: i to jak...

Raa, u nas to na porządku dziennym :P

Morisku nie chcę nikogo obrzydzać, więc nie będę tu wrzucać zdjęć swojego sadła. Ale Mamusi wysłałam, niech się może zastanowi następnym razem kurde

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 20:38

Nymeria, Morisek28, Ajka lubią tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moris ty nie masz testu? Ehh

A ja pod kocem i z herbatka. Nie mam na nic sily. Serial, prysznic i spac!

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku mój K też niby chudnie a wczoraj zauważyłam, że ma świeże rozstępy :/

• madlenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co? Ja nie mam ani jednego rozstepika, nawet najmniejszego. Ale przy takiej wadze to bym sie dziwila jakbym miala. Bmi dla staraczki powinno byc od 20 a ja.... ehh szkoda gadac i jak tu miec dziecko.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:06

Morisek28, Mirabelka30, Ajka lubią tę wiadomość

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moris wstyd tu pisac o takich rzeczach.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:06

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Nie mam madlenka nawet kawałka testu. Jakie masz bmi?

Kropka i z czego te rozstępy? Jak tyłam to normalne ale jak sie chudnie? Bez sensu

Kiedys duzo siedziałam na forach o odchudzaniu (mam tan nawet pmietnik taki jak tu ) i tam dziewczyny narzekaly ze rozstepy przy odchudzaniu taz się robią... hmmm ja tak nie miałam....

moza za malo białka, kolagenu, czy cos tam i skóra osłaiona...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa a co Ty zrobisz z taka iloscią mąki

• arturowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:07

‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ