Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Ajka, kto ci powiedzial ze sie nie kwalifikujecie? Do iui potrzebne jest minimum milion plemnikow ruchliwych postepowo. Wy macie 3 mln a beda jeszcze spreparowane, wiec bardziej ruchliwe.
No chyba ze te 8% to nie jest ruch postepowy.
Arturowa, nie pamietam jej nicku ...
u nas jest mniej niż milion ruchliwych w mililitrze... (to 38 mln to nie koncentracja tylko łączna ilość plemników) lekarz mówi, że inseminacja to byłoby wyrzucanie pieniędzy w błoto... albo od razu myślec o in vitro (u nas raczej odpada) albo próbować poprawić nasienieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 18:55
2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka mąż miał 21mln plemników w 1ml. Rych postępowy 20% z czego 2% to ruch szybki a 18% to rych wolny. Parametry komputerowe wypadły bardzo dobrze za to i profesor ocenił nasienie na 4. Morfologii nie znam bo w Kriobanku jej nie robią, bo wg profesora te o złej morfologii są odpadem i nie są ruchliwe postępowo.
Myślę, że dużo problemów siedzi w głowie. My zaszliśmy miesiąc po wizycie u profesora, który dodał nam otuchy. Dodam, że miałam posrane hormony bo prolaktyne w górnej granicy, testosteron dużo ponad normę, progesteron dużo ponad normę a estradiol w fazie folikularnej był poniżej poziomu oznaczalności (kilkadziesiąt razy niższy od kobiet w menopauzie). Byłam jednak na monitoringu i owulację normalnie miałam więc to dało mi nadzieję i za chwilę zaszłam w ciążę.
Nie wiem czy jesteście wierzące ale o ciąży dowiedziałam się dosłownie kilka dni po tym jak skończyliśmy z mężem odmawiać nowennę do Św. Józefasylwiaśta159, arturowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywitajcie nie wytrzymałam i o 12 zrobiłam test niestety negatywny nawet cienia cienia nie ma ale pocieszam się tym że to 2 tydzień po mniemanej owulacji a w pierwszej ciąży test robiłam 4 tyg po rano a i tak kreseczka ciazowa wyszła blada może jeszcze wyjdzie jakby nie było do planowanej @ jeszcze cały tydzień ja nadal mam mdłości zawroty głowy dziś doszły jestem senna i strasznie rozdrażniona i płaczliwa cycki nadal bolą więc jestem dobrej mysli że tylko za szybko zrobiłam test co myslicie
-
annielica wrote:Ajka mąż miał 21mln plemników w 1ml. Rych postępowy 20% z czego 2% to ruch szybki a 18% to rych wolny. Parametry komputerowe wypadły bardzo dobrze za to i profesor ocenił nasienie na 4. Morfologii nie znam bo w Kriobanku jej nie robią, bo wg profesora te o złej morfologii są odpadem i nie są ruchliwe postępowo.
Myślę, że dużo problemów siedzi w głowie. My zaszliśmy miesiąc po wizycie u profesora, który dodał nam otuchy. Dodam, że miałam posrane hormony bo prolaktyne w górnej granicy, testosteron dużo ponad normę, progesteron dużo ponad normę a estradiol w fazie folikularnej był poniżej poziomu oznaczalności (kilkadziesiąt razy niższy od kobiet w menopauzie). Byłam jednak na monitoringu i owulację normalnie miałam więc to dało mi nadzieję i za chwilę zaszłam w ciążę.
Nie wiem czy jesteście wierzące ale o ciąży dowiedziałam się dosłownie kilka dni po tym jak skończyliśmy z mężem odmawiać nowennę do Św. Józefa
O takich wynikch to my możemy tylko pomarzyć...
2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka wrote:O takich wynikch to my możemy tylko pomarzyć...
Wiesz to było jednorazowe badanie. Podobno trzeba powtórzyć kilka razy żeby mieć pełen obraz. Badaliście nasienie komputerowo? Wg profesora to komputerowe wyniki są bardziej miarodajne jak prędkość itp. Bo do zapłodnienia wystarczy tylko jeden plemnik ważne żeby przeżył i dopłyną.
-
nick nieaktualny
-
Powtarzaliśmy... i tak komputerowe... ruchliwosć za każdym raz z dupy... w ogóle nie mamy żednego parametru, który mieślicłby się w normie, najbliżej ma ogólna liczba plemników i morfologia (ale to tylko w ostatnim badaniu)...
Mąż zupełnie zmienił styl życia i przez ostatnie 2 miesiące mamy mega zdrowe odżywianie... ruch i w ogóle... poprawiło się (bo poprzednio było tylko 18 mln plemników w calości), ale wydaje mi się ze na tym koniec... i nic więcej sie juz nie zmieni
My na operacje jesteśmy zdecydowani... ale przemyślimy to mrożenie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 19:08
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Probowalas suplementow?
Jestem w stanie skonstruować w miare zblizony zestaw witami w diecie... moim zdanie tak się lepiej przyswajają... aczkolwiek nie powiem kobinujemy troszke z roznymi tabletkami..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 19:07
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Ajka zobaczysz, że jeszcze się poprawi! Trochę więcej optymizmu
Morisku tulę :*Ajka lubi tę wiadomość
-
Morisek28 wrote:Kurde pies ma chyba nosówkę jednego juz kiedys uspalismy bo był na wyczerpaniu.
Sąsiada pies chory ale nie leczą bo nie stać ich i czekają na najgorsze opiekuja sie nim i poświęcają caly czas wolny.
Przecież pies nie ślepnie z dnia na dzień ja pierdole no.
Niech ten zjebany dzień się już kończy
pewnie mnie zaraz zlinczujecie, ale ja uważam że jezeli zwierzę jest chore i odczuwa ból to należy je uśpić (jeżeli nie można wyleczyć oczywiście)
takie opiekowanie się i czekanie na ...to okrócieństwo2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka, ale zeby byl efekt, dzienna dawka koenzymu pozinna byc ok 200-300, dziennie maz tyle raczej nie zjada w pozywieniu... malo tego powienien byc to ubichinol, nie zwykly koenzym... w razie czego- solgar ma dobrze przyswajalne witaminy.
Na ruch przede wszystkim l- karnityna, l-arginina, ubichinol. Polecam tez orzechy brazylijskie jako swietne zrodlo selenu- jeden orzech zapewnia calodziennie zapotrzebowanie
Tak czy inaczej, zycze Wam powodzenia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 19:23
-
sylwiaśta159 wrote:Ajka, ale zeby byl efekt, dzienna dawka koenzymu pozinna byc ok 200-300, dziennie maz tyle raczej nie zjada w pozywieniu... malo tego powienien byc to ubichinol, nie zwykly koenzym... w razie czego- solgar ma dobrze przyswajalne witaminy.
Na ruch przede wszystkim l- karnityna, l-arginina, ubichinol. Polecam tez orzechy brazylijskie jako swietne zrodlo selenu- jeden orzech zapewnia calodziennie zapotrzebowanie
Tak czy inaczej, zycze Wam powodzenia dziewczyny
Orzechy brazylijskie akurat zjadamy codziennie... oboje potrzebujemy selenu
Dzięki Sylwiaśta, ja po prostu uważam że potrzebne sa bardziej radykalne działania... poza tym mam w rodzinie przypadek, gdzie operacja żylaków doprowadziła do tego ze na świat przyszła 2 dzieci (pierwsze zostało poczęte juz 4 miesiące po operacji...)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 19:29
2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka ale wyniki poniżej normy absolutnie was nie skreślają. Dopuki są żywe i ruchliwe plemniki to facet jest płodny. Wydłuża się tylko czas oczekiwania na ciążę. Wiem, że jesteś poddołowana tym, że się nie udaje ale chyba niepotrzebnie tak bardzo się tym przejmujesz. To jest problem do przejścia. Wiem, że łatwo mi mówić bo jestem w ciąży. Sama nie przypuszczałam, że uda się tak szybko bo byłam gotowa na długą walkę. Ale nigdy przenigdy nie zwątpiłam, że w końcu się nam uda! Wiem, że jest ciężko i czasami ma się dość ale warto. Są takie rzeczy w życiu na które warto poczekać. Trzeba tylko znaleźć siłę i cierpliwość by te czekanie przetrwać.
-
annielica wrote:Ajka ale wyniki poniżej normy absolutnie was nie skreślają. Dopuki są żywe i ruchliwe plemniki to facet jest płodny. Wydłuża się tylko czas oczekiwania na ciążę. Wiem, że jesteś poddołowana tym, że się nie udaje ale chyba niepotrzebnie tak bardzo się tym przejmujesz. To jest problem do przejścia. Wiem, że łatwo mi mówić bo jestem w ciąży. Sama nie przypuszczałam, że uda się tak szybko bo byłam gotowa na długą walkę. Ale nigdy przenigdy nie zwątpiłam, że w końcu się nam uda! Wiem, że jest ciężko i czasami ma się dość ale warto. Są takie rzeczy w życiu na które warto poczekać. Trzeba tylko znaleźć siłę i cierpliwość by te czekanie przetrwać.
Mam AMH 1,28 przy normie powyżej 1,2... my nie mamy za wiele czasu...2020
2023