X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaAna wrote:
    U mnie 14 cykl starań. W grudniu zaczynamy działać. Pójdę na jakiś monitoring. Nigdy nie byłam, czas najwyższy.
    Też nigdy nie byłam

• kamka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no szybko ale jeszcze mnie remont i przeprowadzka czeka... a ja jestem niedo życia i dzisiaj sie z kumpelą śmiałam bo jej po 4 mc pokarm zanika a mnie od tygodnia zalewa... a to dopiero połowa...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyznam się bez bicia, że ja też jeszcze nie byłam na monitoringu:/ jak za tydzień okres dostanę to zapisuje się na monitoring (chyba że coś mi się odwidzi)

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Tak się za Wami stesknilam, że mam wrażenie że całe wieki mnie tu nie było. No ale najpierw mąż miał tydzień wolnego więc zalatwialismy różne sprawy z bankami, lekarzami itd. musiał po prostu nadrobić wszystkie sprawy gdzie musi być osobiście. Później znowu się słabo czułam i nie siedziałam na necie. W sumie dalej jest średnio ale pomyślałam ze dam Wam znać. Byłam w poniedziałek na wizycie i wreszcie słyszałam serduszko i widziałam zarys mojego dziecka. Niby ok, ale lekarz twierdzi że dzieciątko jest za małe jak na ten wiek ciąży. Maleństwo ma 1,5 cm czyli około 8 tydzień a jak widzicie na suwaczku to się faktycznie nie zgadza z wiekiem ciazy. Mimi wszystko staram się myśleć pozytywnie. Z tej okazji pojechałam sobie później do Bonarki i zakupiłam jeansy ciążowe. Co prawda zapłaciłam 220zl ale kurdeeee jeszcze nigdy nie miałam tak wygodnych spodni. No i zmiescilam się w mniejszy rozmiar niż ostatnio więc baaardzo mi się podoba ta firma:) no to tak w skrócie:)

PrimaSort lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O IN VITRO

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/265619-informacja-zaplodnieniu-in-vitro-trafi-do-akt-urzedu-stanu-cywilnego-kto-bedzie-mial-do-niej-dostep

Czo oni wyprawiajo, te polityki :/

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk, będzie dobrze ! Może miałaś owulację później ? Trzymam kciuki :)

Monikkk lubi tę wiadomość

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Nie wierze w to co czytam....

ja też nie..
    może jeszcze kurwa stempelek na czole...

Morisek28 lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk podpisuję się pod słowami Moriska, jeszcze nadrobi i będzie wsio dobrze!

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    ja też nie..
    może jeszcze kurwa stempelek na czole...

Tatuaż, kr0pka, tatuaż :/
    Przegli pałke z tym uszczęśliwianiem ludzi :/ Przecież jak dziecko pójdzie do szkoły to takie pizdusie, jakie czasami się trafiają w urzędach mogą rozpuścić takie informacje "nieoficjalnie" a dzieci w szkołach są okrutne...
    To można było inaczej rozwiązać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 16:08

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk ja w tyg 7+6 miałam szkraba 6mm a już 10+2 31mm także to się bardzo szybko zmienia i na pewno nadrobi :) Ty masz 9+0 wiec w tydzień spokojnie może urosnąć około cm i nadrobić. Będzie dobrze ;)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk moja Natalka też była mała całą ciążę, a urodziła się zdrowa u wszystko nadrobila, teraz baba jak talala :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    PrimaSort czemu nigdy na monitoringu nie byłaś?
    Nie wiem... Od roku jestem pod opieką dobrego lekarza. Miałam multum badań ale monitoringu mi lekarz nie kazał robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale mnie ból jakiś w jajniku złapał...aj aż przez chwilę chodzić nie mogłam. Na szczęście już jest lepiej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    czyli na dobrą sprawę to nie wiecie czy owu macie
    Ja wiem bo nie raz był na wizycie płyn w zatoce Douglasa

• arturowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wtedy Morisku wystarczy żeby ciocia Zosia znała się z panią Krysią z USC i za godzinę cała rodzina wie jak poczęło się twoje dziecko.
    Przynajmniej tak to sobie wyobrażam i nie chce mi się wierzyć że takie sytuacje nie będą miały miejsca :/

Ważko, widzę że u ciebie dziś równe 14 tygodni :) Po raz kolejny nie mogę się nadziwić jak ten czas szybko leci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 16:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    No to nie wiem czy taki dobry. Monitoring to podstawa
    Ale ja zachodzę co chwila w ciążę więc bez owulacji nie ma takiej opcji :-P ja ciągle ronię. Teraz miałam przerwę w staraniach bo robiłam multum badań w poszukiwaniu poronień m.in. histeroskopię

• kamka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morisek może poprostu tego tak nie nazwal... mój też nie nazywał jako monitoring tylko usg dróg rodnych...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj do 22 sprzątałam kuchnię. Szorowałam piekarnik i mam kafle na ścianach. I od razu humor lepszy. Uwielbiam mieć taką czystą kuchnię. Ale chyba przesadziłam z intensywnością, bo dzisiaj plecy mnie bolą.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dostaliśmy dziś w pracy zaproszenie na wigilię pracową. Już. A ja już mam częściowo prezenty. Chyba jednak ucieszą mnie te święta.

Nymeria lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Czarny Kropek Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mia ma już 3 zabki. Od listopada wracam do pracy.
    Ja jestem za tym co Arturowa napisalas!
    Człowiek nie powinien sie bawić w nie wiadomo jak silę wyższą! Nie nie nie!
    Skoro nie można miec dzieci to nie!

[link=https://www.suwaczki.com/]relgh371079b5eve.png[/link]
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ