X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaAna wrote:
    U mnie 14 cykl starań. W grudniu zaczynamy działać. Pójdę na jakiś monitoring. Nigdy nie byłam, czas najwyższy.
    Też nigdy nie byłam

• kamka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no szybko ale jeszcze mnie remont i przeprowadzka czeka... a ja jestem niedo życia i dzisiaj sie z kumpelą śmiałam bo jej po 4 mc pokarm zanika a mnie od tygodnia zalewa... a to dopiero połowa...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyznam się bez bicia, że ja też jeszcze nie byłam na monitoringu:/ jak za tydzień okres dostanę to zapisuje się na monitoring (chyba że coś mi się odwidzi)

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Tak się za Wami stesknilam, że mam wrażenie że całe wieki mnie tu nie było. No ale najpierw mąż miał tydzień wolnego więc zalatwialismy różne sprawy z bankami, lekarzami itd. musiał po prostu nadrobić wszystkie sprawy gdzie musi być osobiście. Później znowu się słabo czułam i nie siedziałam na necie. W sumie dalej jest średnio ale pomyślałam ze dam Wam znać. Byłam w poniedziałek na wizycie i wreszcie słyszałam serduszko i widziałam zarys mojego dziecka. Niby ok, ale lekarz twierdzi że dzieciątko jest za małe jak na ten wiek ciąży. Maleństwo ma 1,5 cm czyli około 8 tydzień a jak widzicie na suwaczku to się faktycznie nie zgadza z wiekiem ciazy. Mimi wszystko staram się myśleć pozytywnie. Z tej okazji pojechałam sobie później do Bonarki i zakupiłam jeansy ciążowe. Co prawda zapłaciłam 220zl ale kurdeeee jeszcze nigdy nie miałam tak wygodnych spodni. No i zmiescilam się w mniejszy rozmiar niż ostatnio więc baaardzo mi się podoba ta firma:) no to tak w skrócie:)

PrimaSort lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O IN VITRO

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/265619-informacja-zaplodnieniu-in-vitro-trafi-do-akt-urzedu-stanu-cywilnego-kto-bedzie-mial-do-niej-dostep

Czo oni wyprawiajo, te polityki :/

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk, będzie dobrze ! Może miałaś owulację później ? Trzymam kciuki :)

Monikkk lubi tę wiadomość

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Nie wierze w to co czytam....

ja też nie..
    może jeszcze kurwa stempelek na czole...

Morisek28 lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk podpisuję się pod słowami Moriska, jeszcze nadrobi i będzie wsio dobrze!

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    ja też nie..
    może jeszcze kurwa stempelek na czole...

Tatuaż, kr0pka, tatuaż :/
    Przegli pałke z tym uszczęśliwianiem ludzi :/ Przecież jak dziecko pójdzie do szkoły to takie pizdusie, jakie czasami się trafiają w urzędach mogą rozpuścić takie informacje "nieoficjalnie" a dzieci w szkołach są okrutne...
    To można było inaczej rozwiązać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 16:08

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk ja w tyg 7+6 miałam szkraba 6mm a już 10+2 31mm także to się bardzo szybko zmienia i na pewno nadrobi :) Ty masz 9+0 wiec w tydzień spokojnie może urosnąć około cm i nadrobić. Będzie dobrze ;)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk moja Natalka też była mała całą ciążę, a urodziła się zdrowa u wszystko nadrobila, teraz baba jak talala :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    PrimaSort czemu nigdy na monitoringu nie byłaś?
    Nie wiem... Od roku jestem pod opieką dobrego lekarza. Miałam multum badań ale monitoringu mi lekarz nie kazał robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale mnie ból jakiś w jajniku złapał...aj aż przez chwilę chodzić nie mogłam. Na szczęście już jest lepiej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    czyli na dobrą sprawę to nie wiecie czy owu macie
    Ja wiem bo nie raz był na wizycie płyn w zatoce Douglasa

• arturowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wtedy Morisku wystarczy żeby ciocia Zosia znała się z panią Krysią z USC i za godzinę cała rodzina wie jak poczęło się twoje dziecko.
    Przynajmniej tak to sobie wyobrażam i nie chce mi się wierzyć że takie sytuacje nie będą miały miejsca :/

Ważko, widzę że u ciebie dziś równe 14 tygodni :) Po raz kolejny nie mogę się nadziwić jak ten czas szybko leci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 16:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    No to nie wiem czy taki dobry. Monitoring to podstawa
    Ale ja zachodzę co chwila w ciążę więc bez owulacji nie ma takiej opcji :-P ja ciągle ronię. Teraz miałam przerwę w staraniach bo robiłam multum badań w poszukiwaniu poronień m.in. histeroskopię

• kamka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morisek może poprostu tego tak nie nazwal... mój też nie nazywał jako monitoring tylko usg dróg rodnych...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj do 22 sprzątałam kuchnię. Szorowałam piekarnik i mam kafle na ścianach. I od razu humor lepszy. Uwielbiam mieć taką czystą kuchnię. Ale chyba przesadziłam z intensywnością, bo dzisiaj plecy mnie bolą.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dostaliśmy dziś w pracy zaproszenie na wigilię pracową. Już. A ja już mam częściowo prezenty. Chyba jednak ucieszą mnie te święta.

Nymeria lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Czarny Kropek Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mia ma już 3 zabki. Od listopada wracam do pracy.
    Ja jestem za tym co Arturowa napisalas!
    Człowiek nie powinien sie bawić w nie wiadomo jak silę wyższą! Nie nie nie!
    Skoro nie można miec dzieci to nie!

[link=https://www.suwaczki.com/]relgh371079b5eve.png[/link]
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ